İnsanları Görmek İstememek ve Huzursuzluk

çok üzüldüm sabırlar diliyorum. Herşey üst üste gelince duygusal olarak çöküntü yaşamışsınız, ki haklısınız da, Nietzsche ayrıca bizi öldürmeyen güçlendirir de demiş, belki yaşadığınız bu ruh hali güçlenmeniz için gereken bir süreçtir, yaşamak ve o yaşamdan keyif almak için sebepleriniz var, eşiniz, kediniz, en önemlisi siz.

İçinde bulunduğumuz çağın laneti heralde. Hepimiz içten içe bu kadar çok çalışmamak istiyoruz sanırım. Instagrama bi giriosun millet geziyor boyna aşağı kaydır imren imren dur Kendi hayatına bakıyorsun tam tersi. Özelde çalışan patrondan şikayetçi, memur olan üretememekten, kendi işi olan stresten. Şahsen üçünü de denemiş biri olarak üçünün de kötü olduğunu en güzelinin emeklilik olduğunu düşünüyorum artık. Ama bu boş oturduğun bi emeklilik değil. Dışarıya çok çıkma mecburiyeti olmadan ufak tefek zevk aldığın bi iş yaparak hayatını devam ettirdiğin bi emeklilik. Benim idealimdeki o. Ama şu konjonktürde çok zor. Bundan beş sene önce daha yakındım. Hırslarımın kurbanı oldum adeta :)

Sizi Ege'ye alalım, buralarda sinirli olmaya bile utanıyor insan :)) depresyonu unutuyorsunuz, büyük metropollerin karmaşasında trafikte bile sinir harbi yaşarken, buraya bir geliyorsunuz yol ortasında bir adam el frenini çekip fırından ekmek almaya iniyor, siz önce büyük şehrin verdiği o sinirle dart durt kornaya basıp el kol hareketi yapıyorsunuz ama çevrenize bir bakıyorsunuz ki çıldıran bir tek sizsiniz
Sakinlik ve bir boşvermişlik çöküyor üzerinize, herşeye güler aman sal gitsin diyen bir hale bürünüyorsunuz.
İş sizinse ve imkanlarda elveriyorsa gelin Ege'ye, çiçek böcek deniz kum güneş derken iyi gelir belki.

eskiden insanlar kucuk bi dunyada daha çok kendine dönük yasiyomus. işlerden başını kaldırıp iki kelam edip bı dost bı yabancı görmek aranilan bi ihtiyacmis. yani köy yaşamı öyle en azından çoğu yerde.

simdi bakıyoruz insan gormeden kafa dinleyecek kendi işini yapacak vakit bulmak insanlar için ihtiyaç. özellikle herşey üst üste gelip de insan ilişkileri had safada olunca insan görünce otomatik olarak sinirlenip geriliyodum ben.

hamilelik sonrası doğum izniyle evdeyim. yavaş yavaş topladim kendimi. hayatinizda üst üste gelen sorunlar varsa insan kendi basinaligi özlüyo, vakitsizlik çok rahatsiz ediyo. toprak insanın yükünü yorgunluğunu alan en büyük nimet bence. vaktiniz olursa cimenlerde yuruyup toprakla uğraşın ya da yüzme iyi gelir belki su da insani çok rahatlatir çünkü.

kafam yorgunken müzik dinleyemem ben daha çok agirlasiyo kafam. insan içine karışmak biriyle muhabbet etmek zorunda kalmak felaketimdi. yolda bulduğum bütün ağaçları yaprakları cicekleri severim onlara dokunurum. çok seviyorum gerçekten ve beni rahatlatiyo. bos boş yürümeyi de cok severim.

tatil şansınız varsa kamp yapın bence güzel bi yerde dinginlesirsiniz belki.

Çok geçmiş olsun. Yani etrafımızdaki olayları görüp duyup çok sakin kalamıyoruz maalesef. Sürekli kötü şeyler duya duya bir zaman sonra her şey kötü gidecek diye düşünüyoruz.
Haberlere çok bakmasanız veya kötü olayları düşünmemeye çalışsanız. Dizi veya film seyrelmeseniz o dizi veya filmler benim beynimi yakmaya başladı. Bu kadar kötülük olamaz dedirtiyor insana.
Biraz manevi şeylere yonelseniz mesela zikir çok ferahlatıyor insani. Kimse olmadığı zaman içten edilen dua da insanı rahatlatıyor. Kuran dinlemek de öyle. Aklıma bunlar geldi.

Bir de öğrenciyken hep dışarda olduğum için evde kalmak kimseyi görmemek bana huzur verirdi. Ama okul bitip atanamayip iş de bulamayınca evde kalmak beni huzursuz etmeye başladı. Farklı yüzler görüp sohbet etmeye ihtiyacım olduğunu gördüm. Sizin de biraz izne ihtiyacınız varmış gibime geldi o yüzden. Allah yardımcınız olsun.

Allahımmm ne kadar çok istiyorum

ben de tepkiliyimdir böyle şeylere normalde ama işe yarayacaksa fark etmez. ister mürekkeple boyasın işte bağdaş kurup yukselsin, ister kristal küresine baksın

Bende kaygılı bir insanım hatta hastalık hastasıyım diyebilirim ama depresyonda değilim. Bana da kalabalıklar çok iyi geliyor. Hep toplaşsak,düğün dernek olsa,hep eğlensek modundayım. Asla evde duramıyorum. Hiçbir şey yapamasam sokaklarda geziyorum. Yeni insanlarla tanışmak,yeni yerler keşfetmek çok keyifli bence. Depresyon modundan çıkarsanız kaygı bozukluğu çok zarar vermiyor. Bence önce depresyonu halletmeniz lazım. Geçmiş olsun

Siz Ege'de nerdesiniz ya hayalim o zaten benim. Halihazırda Bodrum'da küçük bir yazlığım var ama Marmarise taşınmayı düşünüyorum ilerde. Siz nereyi önerirsiniz merak ettim :) çünkü kalbim Ege'de.

Bahçem de var aslında annemlerin evinde ama çok boşladım ya çalı çırpı doldu hep adeta zihnimin içi gibi. Tarım toplumu olmaya dönmemiz gerekiyor bence de hep deniyor ya. Ailemi bile görmeye vaktim yok. Beynimin analitik işler yapan kısmını komple aldırmak istiyorum. Ama şu an büyükşehre Ankaraya ihtiyacım var işimi başka yere taşıyamam. İşim girdabım birçok insan gibi. Ne için yaşıyoruz demeden edemiyorum şu sıralar. Eskiden çalışmayan bomboş evde oturan kadınlara kızardım ama insanın kendini bulması için gerekiyor sanırım en azından bir süre. Sanırım kadınlar güzel şeylere dokunmak, dokunuşlarıyla başka şeyleri güzelleştirmek için var. En iyi ihtimalle 9-6/8-5 çalışmak kadınlara göre değil sanırım. Bunu yavaş yavaş kabulleniyor bünyem.

Ben de severim gezmeyi yeni ülkeler görmeyi ama şu an gençken iyi ki yapmışım demekle yetiniyorum. Kur malum elimi kolumu bağlıyor. Yurtiçi dolansam desem gitmediğim az yer kaldı onlara da zaten gitmek istemiyorum :) İşimi bırakamıyorum kendimin olduğu için bi ikamem yok yani.

aynen evde otururken ben de bunları düşündüm ve hep sizinle aynı kaniya vardim. mesela memurum ama 8-5 çalışmak istemiyorum ben. yarım gün yönetmeliği çıksa da yarım gün calissam diye bakiyorum. benim enerjim bunyem yetmiyo bu sisteme.

ben daha az kazanayim ama karşılığında daha çok vaktim olsun istiyorum. mesela lavanta tarlalarim olsun onlarla ugrasayim istiyorum. kocaman bahceli bi evim olsun oğlumu park park gezdirmeyim arkadaslarini davet edip deliler gibi eglensinler istiyorum.

benim de ne zaman kafam dağınık olsa evim darmadağın olur. bahcenize vakit ayırıp temizledikce size iyi gelir bence. insan uretemedikce tukeniyo dediginiz gibi tarima uygun bi ulkede yeşilliği bile saksida yetistirecek enerji yok çoğumuzda. aslında yetistirsek o bile enerji verecek.

bide bahce çok vakit alacaksa balkonunuz musaitse balkon bahçeciliğine bi bakin isterseniz. kısa yoldan halleder biraz dinlenmis olursunuz. ben bir senedir ankaraya gidemedim. ailem arkadaslarim akrabalarım herkes orda. maddi manevi vakit kombosunu tutturamiyoruz gitmek için.

kadinlar düz yaratıklar değiller o yüzden cok formel düzenli sürekli şeyler ara ara girdaba cekebiliyo. en basitinden adet ağrısı yüzünden serum alan arkadasim vardi nasil 8-5 mutlu verimli olsun sürekli

İnsanı görmek isteyen kim?

Az evvel tv kanallarını gezerken eşime dedim.
İşe bak la! Yemek yapıyor, bir yandan tarif veriyor ve bunun için para alıyor.
Ne güzel.
Tek muhatabı kamera..

Gerçekten bu aralar ben de insan görmek istemediğimi farkettim.
Kimse bana bir şey sormasın, ben kimseye laf anlatmak zorunda olmayayım.
Nefis olurdu.
30 dan sonra kafa kaldırmıyor olabilir.. :S

Oldum olası çok sosyal biri değildim ama arkadaşlarımla sık görüşür görüştüğümde ortamda gayet neşeli olur ve keyif alırdım. Son üç yıldır yaşadığım bi takım şeyler sebebiyle resmen eve kapandım. Dışarda halledeceğim işleri biriktirip hepsini bi seferde halledip koşa koşa eve dönüyorum. Bazen kendime bile tahammül edemiyorum. Eşime çatmak için bahane arıyorum resmen. Bi arkadaşım geleyim mi ya da bize gel diyecek diye kapı ya da telefon geldiğinde kalbim çarpıyor zaman zaman. Ama hani bi arkadaş ortamına girdiğimde ya da dışarı çıktığımda sorun yok. Hatta iyi oldu diyorum. Sorun bunların olma ihtimali beni darlıyor. Olana kadar sıkıntı veriyor.
Ve dediğin gibi bütün sıkıntılardan bunaldığım zaman iyiki ölüm var ya da aman ölsem de kurtulsam dediğim oluyor :) bu seferde annemle ablam çok üzülür diye parçalıyorum içimi.
Öfffffff bi derin nefes aldım bütün bunları yazınca bile. Çok yorucu.

Sizi sakinlik-huzur mutlu ediyor demek. Beni de sakinlik olaysızlık öldürüyor ruhumu emiyor. Herhangi bir olay yeni insanlarla tanışmak kavga vs bile beni canlandırıyor. Ondan yaşam enerjim var. Mesela bugun kötü bir şey yaşadım ağladım bir süre sonra biri sorunumu öyle güzel çözdü ki yaşadığımı hissettim, mücadele sorun olsun üstesinden gelmeye çalışalım en güzeli. Hep yeni kişilerle tanışalım düşelim kalkalım kavga edelim barışalım çok severim.

Bana da böyle boşluk huzursuzluk veriyor çünkü çok can sıkıcı. sanki her an dolu olmalıymış otobüste bile buraya bakmam, mesajlaşmam ya da çalışmam lazım gibi. Bu kadarı da rahatsız edici bu sorundan olan varsa çözümünü merak ettim aslında.

Şu sıralar ben de dahil ülkede genel bir bunalım hali var. Her iki kişiden biri bizim gibi. Bence durumu kabullenip biraz bunalım takılmak zarar vermez. Saatlerce film izlemek onlarca kutu cips yemek istiyorum. Yapmıyorum ama yapsam iyi olurdu bir cips bile 5 lira

Çok doğru bir cümle . Herkes artık kendine yetiyor . Peşimde bir yığın insan ama hiç birini göresim yok. İnsanlara uyum sağlamaktan sıkıldım . Mesela şu an yürüyüş yaptım ve kendi kendime bir cafede soda içiyorum . Ama depresyonda değilim . İstesem gidecek bir sürü kapım var ama böyle daha mutluyum şu aralar

herşeyı aşmış bırcok seyı yasamıs olmak, acıya dayanıklılık ,bakınca ınsanın ne oldugunu gormek ve bol betonlu elektrık yuklu yasam esıttır yasadıgınız durum

topraga basın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…