mesele teyzeye para verme meselesi değil bence,teyzenin eltisine bile borç verirken,kendi torununa borç vermeme meselesi.
bütün parasını teyzeye akıtsın,kendi bilir ama torunun arkasından da gelmedi,para versem gelirdi gibi laf etmesi yakışık almıyor.
bugüne kadar kendi ailemden borç istemedim.ev alırken,yedi kat yabancıdan borç aldım,yine istemedim.istedim ki kendileri
siz de bir sorun yok aslında,ben de aynı sizin gibiydim.ne olursa olsun,kimseye küsmeden,kimseyi incitmeden halletmeye çalışırdım.ama zaman bana gösterdi ki,insanlar iyi niyetten anlamıyor,siz kaldırıyorsunuz diye,yükleri sizin sırtınıza yüklüyor.sonra sizin kamburunuz çıkmış,onlar hala hiç bir şey yapmamış ya da nasıl olsa siz kırılmıyorsunuz diye,size yapmadıklarını bırakmayıp,köşelerine çekiliyorlar.gerçi bunları yazıyorum ama benim de vicdanım el vermez,arayıp,sorar, başları sıkıştıklarında ilk koşan kişi olurum.ama olan bize oluyor.bu yaşımda annemden daha fazla hastalık sahibiyim.eşim de bana kızıyor zaman zaman bu kadar düşünme ,seni düşünen yok diye.