İnsanları tanıyamamak..

böyle olaylarda ben kinciyimdir. bu dünyada en büyük kötülüklerin akrabalardan geldiğini gördüm. bu kadar olaydan sonra ölene kadar konuşmazdım kesinlikle
Bende kinci biriyim
Sureklide soyluyorum herkesin yaninda kinciyim diye yani beni kirarken 2kere dusunsunler diye.
İnanin suan okadar hicbiseyimlerki yani ölse icim sızlamaz
Gidesimde gelmez .
Sırf benden buyuk yaslı diye her dedigine he demek zorunda degilim ben.

Akli herseye tilki gibi calisiyo
Cok guzel hesaplar yapiyo

Var böyle insanlar. Biz de yaşadık zamanında. Dıdısının dıdısına iş kurdular, biz isterken para yok dediler. Hem de öz yeğeniz biz. O iş de battı, Allah büyük işte. Yazık olan ne biliyo musun, en yakının muhtaçken görmezden gelmek.. Sonra da zaten hayır filan bekleme, çünkü en zor zamanında insan en yakınından destek görmek ister.
Bu kucuk teyzemin kocasida 2defa dukkan acti yine anneanemin parasiyla ikisinide batirdi
Aylarca evde yatti kari parasi yedi(anneannemin parasini yani)
Bunlari hic takmadim banane yani.
Ama nezaman bana yok elalemin eltisine var orda tepem atti .

Haklıyımda..

İnsanlar inanin cok nankör
Benim esim aldi hastanelere goturdu
Doktor buldu
İsinden feraggat etti
El oglu yapmak zorunda degildi ama yapti.

İsleri dusunce variz ama bizim isimiz dusunce yoklar.

Ah keske yuzyuze gelsemde laf soylesem diyorum bazen.
Bazende aman kudursunlar öyle sessiz kal diyorum kendime.

Benim evime 2side adım atamaz artik.

Bende kinci biriyim
Sureklide soyluyorum herkesin yaninda kinciyim diye yani beni kirarken 2kere dusunsunler diye.
İnanin suan okadar hicbiseyimlerki yani ölse icim sızlamaz
Gidesimde gelmez .
Sırf benden buyuk yaslı diye her dedigine he demek zorunda degilim ben.

Akli herseye tilki gibi calisiyo
Cok guzel hesaplar yapiyo
aynen öyle. millet sanıyo ki büyük olanlar küçükleri korur, küçükler de büyükleri hep arayıp sormak zorundadır. he bu yüzden benim düğün zamanı benim kendi ailemin tarafı ağzıma sıçtı düğünden bi gün önce. benim de ölseler gram umrumda değil.

seni haklı buldum. sana para yok ama teyzenin eltisine var. ne alakaysa. hak sorunca da çirkeflenmiş bide evden kovulmuş gibi kalmışsın çocuğunla. teyzeni telefondan engelle derim. mesaj atıp arayamasın. bide yazık demiş. parayı kendi tarafına istiyor demekki. gitme daha da asla. seni sinir edeni engelle. bu insanlar laftan anlamaz

Merhaba.
Dertden ziyada sıkıntımı paylaşıp fikir almak istiyorum

Sizce bende mi bir sorun var?

Anneannemden evvel zamaninda(5yil önce) borç para istedim.

Parası oldugunu biliyordum isterken yani bilinçli istedim zor durumdaydık
Aklıma o geldi.

(Ve 31 yasındayım suana kadar ilk defa birinden borç istedim)

Bana benim param yok ben nerden bulup verim dedi.

Tamam dedim attım icime.

O borcu bir sekilde faiziyle,fazlasıyla ödedik kapattik sukurler olsun.
Esimin isi duzeldi birikim bile yaptik.

Neyse gecen yaz anneanneme gittim

(bu arada kirildim ama hic belli etmedim, yine gittim geldim o ara amaliyat oldu esim buldu dr.unu aldik gotürduk arabamizla hatta 4ayda annem bakti hergun yanindaydim.)

Bu anneannem kucuk teyzemin eltisine borc para vermis ! Ve benim duymamam icinde kucuk teyzemle organizeler.(bu arada kucuk teyzeme ananeannem bakiyo desem yeri)

Yani buyuk teyzem bile benden duydu bunu..

Ben de dayimdan ögredim.

Ve hakli olarak merak ettim ogrenmek istedim

Neden bana yoktu x ' e var
Bana yok olan ona niye yok olmadı dedim.

Acti agzini yumdu gozunu

Vay efendim onun parasiymis!
Ben ne karisirmisim!
İstedigine verirmis!
Bananeymis!
Ben hesap nasil sorarmisim!

"Gelmeyin benim evime istemiyorum kimseyi dedi" haaa öylemi dedim
Cocugumda yanimda ama nasil bagriyo agliyo cocuk korktu.

Esimi aradim geldi aldi beni.

Ya ben hesap mi sordum merak ettim.

Bende o gun bugun ne ariyorum ne soruyorum ne gidiyorum ne geliyorum

Kucuk teyzemlde anneannemde konusmuyorum.

Anneannem orda burda beni aramiyo,sormuyo gelmiyo diye dert yaniyomus ne hakla! Ne münasebet.

Kucuk teyzem bana 1hafta once "yazık" diye mesaj atti.
Sok oldum
Bana mı yazık! Ona mı!

Ben bu insanlari arayip sormuyorum, yoklarmis gibiyim, benden hala ne istiyolar? anlamıyorum

Sizce napmalı bunlara?
Üzgünüm ama ben genelin aksine sana hak veremiyorum. Kadının kendi parası ister sana borç verir, ister başkasına, isterse atar sobaya yakar. Bu kimseyi ilgilendirmez. Dolayısıyla senin karşısına dikilip de neden bana vermedin de ona verdin deme hakkın zaten yoktu. Evet anneannenin yaptığı şey seni üzmüş olabilir ama sevgi ve saygı parayla karşılığı olan şeyler değil. Bildiğin haksız duruma düşürmüşsün kendini. Para yüzünden arayıp sormuyor konumundasın şu an farkında mısın. Yapacağın şey, bunun konusunu hiç açmamak, eskisi gibi sevgi ve saygı göstermek ama bir daha maddi konularda ne yardım etmek, ne de yardım beklemek olmalıydı.

aynen öyle. millet sanıyo ki büyük olanlar küçükleri korur, küçükler de büyükleri hep arayıp sormak zorundadır. he bu yüzden benim düğün zamanı benim kendi ailemin tarafı ağzıma sıçtı düğünden bi gün önce. benim de ölseler gram umrumda değil.

seni haklı buldum. sana para yok ama teyzenin eltisine var. ne alakaysa. hak sorunca da çirkeflenmiş bide evden kovulmuş gibi kalmışsın çocuğunla. teyzeni telefondan engelle derim. mesaj atıp arayamasın. bide yazık demiş. parayı kendi tarafına istiyor demekki. gitme daha da asla. seni sinir edeni engelle. bu insanlar laftan anlamaz
Bu yazık lafini anlamadim siz anladiniz mi?
Aradan 1sene gecmis hic konusmamisiz yuz yuze gelmemisiz "yazık" ne ya

Yani ona noluyo
Ben ananemle tartistim o yoktu ki onla hic yuzyuze gelmedim bile.

Neyime yazik yani yazıklık napmisim?
Dusunuyorum dusunuyorum bulamiyorum

Sormak da istemiyorum yani adam yerine koyup aramak sormak istemiyorum.

Üzgünüm ama ben genelin aksine sana hak veremiyorum. Kadının kendi parası ister sana borç verir, ister başkasına, isterse atar sobaya yakar. Bu kimseyi ilgilendirmez. Dolayısıyla senin karşısına dikilip de neden bana vermedin de ona verdin deme hakkın zaten yoktu. Evet anneannenin yaptığı şey seni üzmüş olabilir ama sevgi ve saygı parayla karşılığı olan şeyler değil. Bildiğin haksız duruma düşürmüşsün kendini. Para yüzünden arayıp sormuyor konumundasın şu an farkında mısın. Yapacağın şey, bunun konusunu hiç açmamak, eskisi gibi sevgi ve saygı göstermek ama bir daha maddi konularda ne yardım etmek, ne de yardım beklemek olmalıydı.
Size para yok ötekine var
Bunun sebebini sormak kötü biseymi?
İstedigine verme hakkina sahipse bende istedigimi istedigim zaman arama sorma hakkina sahibim!

Aramiyorum diye aglanması neden ozaman?
Ne gerek!

mesele teyzeye para verme meselesi değil bence,teyzenin eltisine bile borç verirken,kendi torununa borç vermeme meselesi.
bütün parasını teyzeye akıtsın,kendi bilir ama torunun arkasından da gelmedi,para versem gelirdi gibi laf etmesi yakışık almıyor.
bugüne kadar kendi ailemden borç istemedim.ev alırken,yedi kat yabancıdan borç aldım,yine istemedim.istedim ki kendileri

siz de bir sorun yok aslında,ben de aynı sizin gibiydim.ne olursa olsun,kimseye küsmeden,kimseyi incitmeden halletmeye çalışırdım.ama zaman bana gösterdi ki,insanlar iyi niyetten anlamıyor,siz kaldırıyorsunuz diye,yükleri sizin sırtınıza yüklüyor.sonra sizin kamburunuz çıkmış,onlar hala hiç bir şey yapmamış ya da nasıl olsa siz kırılmıyorsunuz diye,size yapmadıklarını bırakmayıp,köşelerine çekiliyorlar.gerçi bunları yazıyorum ama benim de vicdanım el vermez,arayıp,sorar, başları sıkıştıklarında ilk koşan kişi olurum.ama olan bize oluyor.bu yaşımda annemden daha fazla hastalık sahibiyim.eşim de bana kızıyor zaman zaman bu kadar düşünme ,seni düşünen yok diye.

Esınız haklı ama bızde degısemeyız bızden olmaz ben denedım ınsanlara catır catır laf soktugum agzıma gelenı soyledıgım donemlerım oldu baslarda daha saftım hıc kımseye hayır dıyemez kırılsamda sessızce kendı kendıme aglayıp kımseye bısey bellı etmezdım zamanla dedıgınız gıbı sabrım tastı ama herturlu en cok uzulen ben oluyorum ne yapılanları ne soylenenlerı unutamıyorum ben bır laf deyınce karsımdakının cırkeflesmesı benı daha derın uzuyor yanı bagırıp cagrmanın laf sokmanın falan da tesırı yok en ıyısı susmak gerekn cevabı susarak vermek ve ıcın gtsede mesfeyı korumak... ınsnlara cok fedakar olmayacaksın dedıgın gıbı tepene cıkıverıyorlar ben 27 yıllık hayatımda feedakarlıklarımın karsılıgını hep nankorlukle enayı yerıne koyularak aldım tepeme cıkanları ındırdım dıye de suclu oldum kotu ben oldum ...

Keske sormasaydınız,bence sormaya hakkınız yok.

Sormadan aranıza mesafe koysaydınız size hak verirdim.

Teyzenizin anneannenizi doldurdugunu mu dusunuyosunuz,teyzenizle neden konusmuyosunuz?

Onun parası tabiki kendisi bilir
Sizinde özgür iradeniz ister muhatap olur istemezseniz olamazsınız.
Fakat bunu da unutmamak gerekir ki yaptığımız küçük seçimlerdir hayatta yerimiz belirleyen

Teyzenizin anneannenizi doldurdugunu mu dusunuyosunuz,teyzenizle neden konusmuyosunuz?
Ben konusmak istemedim.
O parayi pekala kendi verdirtti onun eltisi.
Birbirlerini gazliyolar iste.

Neden sormicam?
Yani bir nedeni varsa bilmek istedim.
Bana ozaman yok yerin baska ,cok seviyorumlar yapmasinlar.

Benim isim dusene kadarmis!

Benim kotu gunumde yanimda olmayan iyi gunume golge etmesin.

O dusunce biz yanindaydik.

Bazilari cok abartiyo suan
Sanki kadinin girtlagina coktum niye bana vermedin diye

Merak ettim ve bana olmayan para ona nasil var oldu? Dedim

Bunun neresi kotu

Onlarin yuzunun kizarmasi lazim benim sucum ne

Senden sakladik vermedik bak elaleme verdik diye yuzlerinin kizarmasi lazim

Uzerine benide suclarlar ben hersyi beklerim artik

Allah görüyo

Ayrica evlat ayrimi yapan herkes icin soyluyorum hak yiyen yediren icin

Hak yiyen b*k yesin.

umursamamaya devam edin
mesajlara cevap atmayın daha çok kırgınlıklar girer araya

gördüğünüzde selam verin elini öpün ama muhattap olmamaya çalışın

umursamamaya devam edin
mesajlara cevap atmayın daha çok kırgınlıklar girer araya

gördüğünüzde selam verin elini öpün ama muhattap olmamaya çalışın
Umarım uzun bir surede yuz yuze gelmem
Yani o ortami yaratmamaya calisiyorum.

Neden sormicam?
Yani bir nedeni varsa bilmek istedim.
Bana ozaman yok yerin baska ,cok seviyorumlar yapmasinlar.

Benim isim dusene kadarmis!

Benim kotu gunumde yanimda olmayan iyi gunume golge etmesin.

O dusunce biz yanindaydik.

Cünkü o anneannenizin parasi.

Siz anneanne ben borc istedigimde bana borc vermedin,bunun sebebini merak ediyorum dememissiniz ki, bana para yok da, x'e neden var diyerek hesap sormussunuz.

Görüsüp görüsmemek sizin kararınız,zor gününüzde destek olmayan insanları sırf akraba diye bas tacı yapmaya gerek yok zaten.

Size para yok ötekine var
Bunun sebebini sormak kötü biseymi?
İstedigine verme hakkina sahipse bende istedigimi istedigim zaman arama sorma hakkina sahibim!

Aramiyorum diye aglanması neden ozaman?
Ne gerek!
İşte anlatmak istediğim tam da bu. Demişsiniz ki o istediğine para verme hakkına sahipse ben de istediğimi istediğim zaman arama hakkına sahibin. Elbette ki öylesiniz ama bunu bu şekilde ifade edince ortaya sadece şu anlam çıkıyor, "Bana para vereni arar sorarım, vermeyenle işim olmaz". Yani ben anneannenizin avukatı değilim ama zaten para vermedim diye beni aramayacağını bildiğim bir torunum olsa ona borç vermek yerine başkasına verebilirdim.

İşte anlatmak istediğim tam da bu. Demişsiniz ki o istediğine para verme hakkına sahipse ben de istediğimi istediğim zaman arama hakkına sahibin. Elbette ki öylesiniz ama bunu bu şekilde ifade edince ortaya sadece şu anlam çıkıyor, "Bana para vereni arar sorarım, vermeyenle işim olmaz". Yani ben anneannenizin avukatı değilim ama zaten para vermedim diye beni aramayacağını bildiğim bir torunum olsa ona borç vermek yerine başkasına verebilirdim.
Hanımefendi ben ondan 5sene önce istedim borcu
Para icin olsa 5senedir gitmem gelmem
Bana vermeyip baskasina verdigini ogrenince tavir koydum.
Ne alaka ya
O da gecen yaz oldu.

Pekala o torununuz sizi aramiyo diyede ona buna aglamazsiniz umarim.

İnanin öyle teyzemin evine anne annem bakiyo
Ortak hesaplari var(yani anneannem yatiriyo teyzem degil ama annemler laf etmesin diye adi ortak biz salagiz sanki)
Evini tadilat ettirdi teyzemin
Para verip tatile yolluyi vs vs
Ama ayrimcilik bu
O para dedemin parasi onun maasi onun evi.

Bunlarin hic biri beni ilgilendirmedi
Yani ayrimcilik tamam ama banane diyodum.

Ama onlara varken bana borc olarak istedigimi yok demesi zoruna gitti

Ben hicc aramiyorum hala niye benimle ugrasiyolar ben onu anlayamadim

Sorup muhattap olmak istemiyorum
Çünkü suçlular, suçlarını bastırmaya çalışıyorlar. Akrabaları sizi kötü gösterip kendi hatalarını örtecekler.
Şu evlat torun ayrımı yapanlara gıcık oluyorum.

Merhaba.
Dertden ziyada sıkıntımı paylaşıp fikir almak istiyorum

Sizce bende mi bir sorun var?

Anneannemden evvel zamaninda(5yil önce) borç para istedim.

Parası oldugunu biliyordum isterken yani bilinçli istedim zor durumdaydık
Aklıma o geldi.

(Ve 31 yasındayım suana kadar ilk defa birinden borç istedim)

Bana benim param yok ben nerden bulup verim dedi.

Tamam dedim attım icime.

O borcu bir sekilde faiziyle,fazlasıyla ödedik kapattik sukurler olsun.
Esimin isi duzeldi birikim bile yaptik.

Neyse gecen yaz anneanneme gittim

(bu arada kirildim ama hic belli etmedim, yine gittim geldim o ara amaliyat oldu esim buldu dr.unu aldik gotürduk arabamizla hatta 4ayda annem bakti hergun yanindaydim.)

Bu anneannem kucuk teyzemin eltisine borc para vermis ! Ve benim duymamam icinde kucuk teyzemle organizeler.(bu arada kucuk teyzeme ananeannem bakiyo desem yeri)

Yani buyuk teyzem bile benden duydu bunu..

Ben de dayimdan ögredim.

Ve hakli olarak merak ettim ogrenmek istedim

Neden bana yoktu x ' e var
Bana yok olan ona niye yok olmadı dedim.

Acti agzini yumdu gozunu

Vay efendim onun parasiymis!
Ben ne karisirmisim!
İstedigine verirmis!
Bananeymis!
Ben hesap nasil sorarmisim!

"Gelmeyin benim evime istemiyorum kimseyi dedi" haaa öylemi dedim
Cocugumda yanimda ama nasil bagriyo agliyo cocuk korktu.

Esimi aradim geldi aldi beni.

Ya ben hesap mi sordum merak ettim.

Bende o gun bugun ne ariyorum ne soruyorum ne gidiyorum ne geliyorum

Kucuk teyzemlde anneannemde konusmuyorum.

Anneannem orda burda beni aramiyo,sormuyo gelmiyo diye dert yaniyomus ne hakla! Ne münasebet.

Kucuk teyzem bana 1hafta once "yazık" diye mesaj atti.
Sok oldum
Bana mı yazık! Ona mı!

Ben bu insanlari arayip sormuyorum, yoklarmis gibiyim, benden hala ne istiyolar? anlamıyorum

Sizce napmalı bunlara?
duygusal , psikolojik baski ile ayiplarini kapatmaya calisiyorlar.

hic bisi yapmayin .muhattab bile olmayin.

Çünkü suçlular, suçlarını bastırmaya çalışıyorlar. Akrabaları sizi kötü gösterip kendi hatalarını örtecekler.
Şu evlat torun ayrımı yapanlara gıcık oluyorum.
Yakamdan dusseleer bisi istemiyorum
Tahrik mesaji
Dedikodu
Beni kotu konusturup kotu gostermek sanirim dusunceleri
Sessiz kaldikca ben sacmaliyolar.

Back
X