İnsanları tanıyamamak..

tr_lelli

Elbet bir gün çiçek açar umutlar 🌸
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
45.235
115.460
1.123
Merhaba.
Dertden ziyada sıkıntımı paylaşıp fikir almak istiyorum

Sizce bende mi bir sorun var?

Anneannemden evvel zamaninda(5yil önce) borç para istedim.

Parası oldugunu biliyordum isterken yani bilinçli istedim zor durumdaydık
Aklıma o geldi.

(Ve 31 yasındayım suana kadar ilk defa birinden borç istedim)

Bana benim param yok ben nerden bulup verim dedi.

Tamam dedim attım icime.

O borcu bir sekilde faiziyle,fazlasıyla ödedik kapattik sukurler olsun.
Esimin isi duzeldi birikim bile yaptik.

Neyse gecen yaz anneanneme gittim

(bu arada kirildim ama hic belli etmedim, yine gittim geldim o ara amaliyat oldu esim buldu dr.unu aldik gotürduk arabamizla hatta 4ayda annem bakti hergun yanindaydim.)

Bu anneannem kucuk teyzemin eltisine borc para vermis ! Ve benim duymamam icinde kucuk teyzemle organizeler.(bu arada kucuk teyzeme ananeannem bakiyo desem yeri)

Yani buyuk teyzem bile benden duydu bunu..

Ben de dayimdan ögredim.

Ve hakli olarak merak ettim ogrenmek istedim

Neden bana yoktu x ' e var
Bana yok olan ona niye yok olmadı dedim.

Acti agzini yumdu gozunu

Vay efendim onun parasiymis!
Ben ne karisirmisim!
İstedigine verirmis!
Bananeymis!
Ben hesap nasil sorarmisim!

"Gelmeyin benim evime istemiyorum kimseyi dedi" haaa öylemi dedim
Cocugumda yanimda ama nasil bagriyo agliyo cocuk korktu.

Esimi aradim geldi aldi beni.

Ya ben hesap mi sordum merak ettim.

Bende o gun bugun ne ariyorum ne soruyorum ne gidiyorum ne geliyorum

Kucuk teyzemlde anneannemde konusmuyorum.

Anneannem orda burda beni aramiyo,sormuyo gelmiyo diye dert yaniyomus ne hakla! Ne münasebet.

Kucuk teyzem bana 1hafta once "yazık" diye mesaj atti.
Sok oldum
Bana mı yazık! Ona mı!

Ben bu insanlari arayip sormuyorum, yoklarmis gibiyim, benden hala ne istiyolar? anlamıyorum

Sizce napmalı bunlara?

Hic birsey yapmamali. ASlinda o an gercekten sanki hesap soruyormussunuz gibi olmus ama yapilan hos degil yasli insanlar bazen gercekten "katlanilmasi zor" oluyor. Kulak tikayacaksiniz. Zaten gelmeyin demis. Peki bu olaylardan haric iliskiniz nasildi. Bu arada bende yillardir babaanemle görüsmüyoruz bir cok sebebten. Arada yine arkamizdan laf ediyor bazen laf yolluyor. Uff niye bu kadar icli disli akraba iliskileri oalan bir milletiz :)

Olumlu dunya yaslı kadın bayramda elını opseydın keske bılıyrum haklısın ama buyukluk sende kalsaydı bence baarıs ama mesafenı de koy onemlı bır sey olmadıgı surece gıtme

Muhattap olma.
Bizde para vermişken geri istedik 2yıl sonra masraflar için.( dayıma 5 bini vermişti o süreçte)
1,500 tl yi verirken borç istemişim gibi kötü oldular.Umrumda değiller aramıyorum bile artık. (Ki önceden aşırı bağlıydım safmışım)

Hic birsey yapmamali. ASlinda o an gercekten sanki hesap soruyormussunuz gibi olmus ama yapilan hos degil yasli insanlar bazen gercekten "katlanilmasi zor" oluyor. Kulak tikayacaksiniz. Zaten gelmeyin demis. Peki bu olaylardan haric iliskiniz nasildi. Bu arada bende yillardir babaanemle görüsmüyoruz bir cok sebebten. Arada yine arkamizdan laf ediyor bazen laf yolluyor. Uff niye bu kadar icli disli akraba iliskileri oalan bir milletiz :)
Aramiz cok iyiydi
Teyzemle her hafta konusur sık sık gider gelirdik
Her yaz anneannemleydim.
Ama zoruma gitti
Yasli olabilir akli fevkalede yerinde
Kime para verip vermicenin hesabini cok guzel yapıyo
Olumlu dunya yaslı kadın bayramda elını opseydın keske bılıyrum haklısın ama buyukluk sende kalsaydı bence baarıs ama mesafenı de koy onemlı bır sey olmadıgı surece gıtme
İcimden aramak gelmedi
Bana gelmeyin yanima diyen babam olsa gitmem ben
İstenmedigim yerde isim olmaz.
Bende kaldi zaten buyukluk
Ben olaydan sonra aramadim sormadim yoklarmis gibi davrandim
Hakli olmam sebebiyle haksiz olmalari onlari rahatsiz ediyo galiba.

Muhattap olma.
Bizde para vermişken geri istedik 2yıl sonra masraflar için.( dayıma 5 bini vermişti o süreçte)
1,500 tl yi verirken borç istemişim gibi kötü oldular.Umrumda değiller aramıyorum bile artık. (Ki önceden aşırı bağlıydım safmışım)
İnanin bende suan sizin gibiyim
Bize nispet yapiyodu yanimizda kucuk teyzeme para veriyodu al kizim ihtiyacin vardir
Gel kizim para verim diyodu
Yanimizda veriyodu bize nispet.
Bana tuhaf gekmiyodu

Suan cok safmisim diyorum

Benim istedigim neden hala benimle ugrasiyolar

Aramiz cok iyiydi
Teyzemle her hafta konusur sık sık gider gelirdik
Her yaz anneannemleydim.
Ama zoruma gitti
Yasli olabilir akli fevkalede yerinde
Kime para verip vermicenin hesabini cok guzel yapıyo

İcimden aramak gelmedi

Su ayrimcilik olayini anlamiyorum ben. Ama iste niye ona verdin bana vermedin diyincede sen karisamazsin diye biryerde hakli ama aile büyü olmak yani aile olmak gerektiginde destek olmak anlaminada gelir. Zoruna gitmesi normal benimkide cok ayrimcilik yapti ama unutum aslinda yinede herhangi bir iliskimiz yok ssuan. Siz tamamiyle iliskinizi kesmeyin ama araya mesafede koyun bu en iyisi gibi.

ilk defa bir konuda,yaşlıdan yana olmayacağım.bence aramayın,sormayın,ne hali varsa görsün.teyzenize vermiş olsaydı,hesap sormazdınız belki ama dıdısının,dıdısına vermiş,tepkiniz haklı ve yerinde.
İnanin öyle teyzemin evine anne annem bakiyo
Ortak hesaplari var(yani anneannem yatiriyo teyzem degil ama annemler laf etmesin diye adi ortak biz salagiz sanki)
Evini tadilat ettirdi teyzemin
Para verip tatile yolluyi vs vs
Ama ayrimcilik bu
O para dedemin parasi onun maasi onun evi.

Bunlarin hic biri beni ilgilendirmedi
Yani ayrimcilik tamam ama banane diyodum.

Ama onlara varken bana borc olarak istedigimi yok demesi zoruna gitti

Ben hicc aramiyorum hala niye benimle ugrasiyolar ben onu anlayamadim

Sorup muhattap olmak istemiyorum

Su ayrimcilik olayini anlamiyorum ben. Ama iste niye ona verdin bana vermedin diyincede sen karisamazsin diye biryerde hakli ama aile büyü olmak yani aile olmak gerektiginde destek olmak anlaminada gelir. Zoruna gitmesi normal benimkide cok ayrimcilik yapti ama unutum aslinda yinede herhangi bir iliskimiz yok ssuan. Siz tamamiyle iliskinizi kesmeyin ama araya mesafede koyun bu en iyisi gibi.
İcimden yuzlerini gormek,seslerini duymak gelmiyo

Bir de laflar geliyo kulagima

Arkamdan para istedi vermedim diye gelmiyo
Versem gelirdi demis

Zoruma gidiyo yahu

Ben niye 5sene geldim gittim ozaman
Ben o x e verdigini duyunca kopardim bagimi

Kendi dediklerini soylemiyo ama kuzenimde vardi o da duydu Allahdan sahidim var yani.

İcimden aramak gelmedi

Bu tavrınızı anlayabılıyrum ama ananenızın öldüğünü dusunun hıc mı bor sey kıpırdamadı ıcınızden ılerıde bununşa alakalı keskelerınız olmayacaksa tamam yokmus gıbı yasayın ama uc gunluk dunya buna degmez umarım anlatmak ıstedıgımı acı bı sekılde tecrube etmezsınız ölümün ve sevgının oldugu bu dunyada haklılık haksızlık muhım degıl cunku haklı olmak acıları dındırmıyor

Kötü günüm de yanımda olmayanı iyi günüm de ben istemem çok doğru yapmışsınız.
Ben boyle iyiyim rahatim aklima bile gelmiyolar
Beni rahatsiz eden haklı olan ben gunah kecisi ben

Arkamdan para vermedim diye gelmiyo versem gelirdi diyomus

Ya 70yasindaki 45yasinsaki kadin bir olmus 30yasindaki benle ugrasiyolar.

Benden ne istiyolar anlamiyorum

Her ailede böyle şeyler oluyor maalesef... Bazen anne tarafındaki büyükler bazen baba tarafınfaki..
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Gerçekten çok zor hem maddi açıdan hem manevi açıdan. İnsan gençken bazı şeyleri göremiyor ama yaşlanınca öyle bir anlıyorsun ki yaptığın hataları işte o zaman haksızlık yaptığın şeyler çıkıyor karşına zamanında sana ihtiyacı olan kişiye sen muhtaç oluyorsun yine iyilik ondan geliyor ayrım yaptığın insanlardan değil. Siz yine arayıp sorun bu dünyanın sonu da var Allah herkese hak ettiğini veriyor zaten Haklı siz de olsanız alttan alın Allah size kat kat verir şimdi ya da çok zaman sonra görürsünüz karşılığını.. İnsanoğluyuz bazen fevri davranıyoruz haksızlığa gelemeyip sesimizi çıkarıyoruz karşımızdakine olmasa da içimizden sinir oluyoruz ama hiç gerek yok kendi huzurumuzu bozmaya bırakın başkaları düşünsün siz yine büyüklük yapın :)

laflara kulaklarınız tıkayacaksınız,size laf taşıyanlara da duymak istemediğinizi açıkça söyleceksiniz,aksi takdir de cevap veremediğiniz için,siz huzursuz olursunuz.böyle insanlara en güzel tepki,onları yok saymaktır.bırakın onlar kendi kendilerine söylensinler.

İnsanlar kime borç verip kime vermeyeceklerini kendi rızalarıyla belirlerler. Vermedi diye kızacak kırılacak bişey yok. Sormanız ne amaçla olursa olsun olmamış bence. Gereği yokmuş. Onların tavrı da hoş değil tabi ki ama yine de gereksiz şekilde kapanmış konuyu açan, mevzuyu uzatan, işlerşn bu hale gelmesine sebep olan sizin sormanız olmuş.

Bu tavrınızı anlayabılıyrum ama ananenızın öldüğünü dusunun hıc mı bor sey kıpırdamadı ıcınızden ılerıde bununşa alakalı keskelerınız olmayacaksa tamam yokmus gıbı yasayın ama uc gunluk dunya buna degmez umarım anlatmak ıstedıgımı acı bı sekılde tecrube etmezsınız ölümün ve sevgının oldugu bu dunyada haklılık haksızlık muhım degıl cunku haklı olmak acıları dındırmıyor
Yoo suan ölse hic icim sızlamaz sanirim
Yani sogudum ondan.
Hala arkamdan konusmalari daha da sogutuyo

İnsanlar kime borç verip kime vermeyeceklerini kendi rızalarıyla belirlerler. Vermedi diye kızacak kırılacak bişey yok. Sormanız ne amaçla olursa olsun olmamış bence. Gereği yokmuş. Onların tavrı da hoş değil tabi ki ama yine de gereksiz şekilde kapanmış konuyu açan, mevzuyu uzatan, işlerşn bu hale gelmesine sebep olan sizin sormanız olmuş.
Kendinizi benim yerime koyarak mi yazdiniz?

laflara kulaklarınız tıkayacaksınız,size laf taşıyanlara da duymak istemediğinizi açıkça söyleceksiniz,aksi takdir de cevap veremediğiniz için,siz huzursuz olursunuz.böyle insanlara en güzel tepki,onları yok saymaktır.bırakın onlar kendi kendilerine söylensinler.
Artık duymak bilmek istemiyorum
Ama millet merakli laf tasimaya.
Ben gayet hayatima devam ediyorum
Ama boyle gölge yapmalari sinir ediyo beni

Back
X