Buna sevindim o zaman bebeğiniz cok sansli olacak kalabalık bi aile onu bekliyoÇok geçmiş olsun canım..
dediğin gibi kedi dışarı çıkıyormuş,dışarıya çıkan bir kedi evde beslenen bir kedi ile aynı olmaz. Neden derseniz size şöyle bir örnek veriym,aşısı dahi olsa sokakta çiğ et yiyebilir,kuştur faredir vs vs.. çiğ et yemesi parazit demektir. O kedinin de tüyünü yutmak sağlığa zarar verir bu sadece bebeğin değil etrafında olan insanlara da zarar verir. Biz bunlara dikkat ediyoruz. Kedilerim 4 senedir dışarıya benim kucağımda veya kafesinde anca veterinere giderken çıkarlar.
Çiğ et sosis salam vs yemiyorlar.
O yüzden bu tarz bir problem yaşamamız mümkün değil :)
En iyisi he diyip geçmek. İnadına kedi ve bebişle fotoğraf atmak hatta. Sıkmayın tatlı canınızı. Yerim o minnoş kedileri ben. Sizede sağlıklı mutlu doğumlar.Duymam mıı :))
Büyüklere gerek yok var söyleyen. Kedi tüyü çoooooook tehlikeli hiçbirşeye benzemiyormuş.
Ben şimdiye kadar ölmeliydim sanırım :) kim bilir ne tüy yutmuşumdur yumak yumak :)))
Buna sevindim o zaman bebeğiniz cok sansli olacak kalabalık bi aile onu bekliyoo zaman bence bu konuyu tekrar soranlara yada açanlara evet bi bebegi annesinden daha çok daha iyi düşünen olmaz zarar vereceğini düşünsem zaten alırdım önlemini ama bizim içinde bebegim içinde bi problem yok deyiverin zaten mantikli bi insan tekrar konusunu açmaz diye düşünüyorum
En iyisi he diyip geçmek. İnadına kedi ve bebişle fotoğraf atmak hatta. Sıkmayın tatlı canınızı. Yerim o minnoş kedileri ben. Sizede sağlıklı mutlu doğumlar.
Çok geçmiş oldun canım, cins ile alakası yok,alıları düzenli yaptırmakla alakalı. Düzenli aşı yapılıyorsa sorun olmuyor.Teyzem in de kedisi vqrdi kızı olduktan sonra onlar da sizin gibi kediyi bakmaya devam etti. 4 aylıkken kızında gelişim geriligi oldu ve bağırsaklarda bir bakteri tespit edildi. Iyi bir çocuk doktoru takibindeydi sonuçlar çıkar çıkmaz evde kedi köpek besliyor musunuz diye sormuştu. Sonrasında kediyi gönderdiler. Cinsi neydi biomiyorum cins ile alakali mi onu da bilmiyorum ama bilin istedim
Dört köpegim iki de kedim var. Bir de 11 aylık bebeğim. Kedilerimi asla bebegimin olduğu mekânda tutmam. Onların evleri bahçede. Ama köpeklerden yana asla bir kaygım yok. Bebegim gider patilerine basar, kulaklarini ceker. Ama kediler ciddi anlamda bebeklere zarar verebiliyor. Ne kadar evcil ve sevgi dolu olursa olsunlar. Çünkü evde dogup evde olseler bile, oldukleri gune kadar asla tam evcillesmiyorlar. O yuzden asla yalniz birakmamak gerekiyor. Bazen kayınvalide bile olsa büyükleri dinlemek lazım yani. Hayat tecrübesi. Umarim bir bahcen vardir. Yoksa bile elbette sokağa atma ama asla bebegimle yalnız bırakma.
inşallahKedilerin zarar vereceğini düşünmüyorum yıllardır bakmışsınız bebeğinizi sizin kadar seveceklerdir bebeğiniz de çok şanslı hayvan sevgisi olan bir annesi olacak
Kedi asılıysa tokoplazma olmaz ki. Ay kist olursun ay bilmemne muhabbetinden bana da gına geldi. Tokoplazma ne desen bilmezler.
Ne dediginizin farkinda mısınız.Ben bu tuhaf yaratıklara kendimi nasıl ifade edeyim
Aynı dertten muzdaribim. Doğumuma daha var ama gebeliği söylediğim ilk günden beri aynı tepkileri alıyorum bezdim yeminle bezdim cevap vermektenhepinize iyi haftalar diliyorum kızlar..
benim doğumum yakınlaştı,evimde de iki tane kedicik var. Evlat diyorum ben onlara :)
4 senedir besliyorum ve hiçbir zaman da vermeyi düşünmedim beni son zamanlarda zorlamalarına rağmen.
Ama ben insanlara laf anlatamıyorum.
Tutturmuşlar kedileri napıcaksın,bebek doğmak üzere diye..
doğum ne zaman diye arıyorlar,konu kedilere geliyor ve ben bu insanlara,aynı kişilere defalarca ama defalarca aynı şeyleri anlattım sabırla. Hala zarar verir dikkat et diye uyarmalarından bıktım.
Bu kişilerin içinde görümcem,kv olsun arkadaş çevrem filan..
Geçen hafta bir arkadaşım geldi,gayet sürekli görüştüğüm bir insan gerek telefonda gerek dışarda yada gelip gideriz. O bile aynı şekilde ne yapıcaksın diye tutturmuş. Anlatamıyorum bu insanlara ben.
Bikere değil 10 kere insan ısrarla neden uyarmak için uğraşır ki?
Bir zararları olsa bana olurdu şimdiye kadar diyorum hatta artık oflamaya bile başladım.
Dün akşam kv geldi konudan konuya atladı hoop kedileri napıcaksın,diyorlar ki tüyleri zarar verir. Köpeklerin vermez ama kedilerin verir diye tutturdu.
Anne defalarca anlattım ama bir zararı olsaydı bana olurdu aşılarını yaptırıyoruz diyorum ay bilmiyorum çizmez mı,ay boğmaz mı.
Ben bu tuhaf yaratıklara kendimi nasıl ifade edeyim de kapatsınlar konuyu?
Telefonları açmicam o derecede. Üst komşum gidip geliyor yine aynı,napıcaksın Allah napıcaksın
Ben de yavas yavas bebek istemeye basladim. ama etraftaki bebekleri gorerek degil.sosyal medyada kopekler ile bebeklerin koyun koyuna uyumasi oynamasi opusup koklamasi videolarini gordukce gaza geldim. millet cocuguna kopek alir ben kopeklerime cocuk doguracagim sanirim. benim ailem de oyle. kopekli evde cocuk olmaz napcaksiniz girla gidiyor. bilmiyorum belki sadece ve sadece dogum sonrasi 40 gun cok sevdikleri pansiyoncu ablalarina birakirim diyorum cunku annem nefret ediyor ayni odada bulunmaya tahammulu yok. ama o zaman da bebegimle tanisma sanslarini ellerinden aliyorum cocuklarimin. yani su gelip gidecek anneler yuzunden cocuk yapmayi surekli erteliyorum su aralar. nolcak kizim onlar da evladin senin yasar gideriz beraber deseler bu gece baslayacagim calismayahepinize iyi haftalar diliyorum kızlar..
benim doğumum yakınlaştı,evimde de iki tane kedicik var. Evlat diyorum ben onlara :)
4 senedir besliyorum ve hiçbir zaman da vermeyi düşünmedim beni son zamanlarda zorlamalarına rağmen.
Ama ben insanlara laf anlatamıyorum.
Tutturmuşlar kedileri napıcaksın,bebek doğmak üzere diye..
doğum ne zaman diye arıyorlar,konu kedilere geliyor ve ben bu insanlara,aynı kişilere defalarca ama defalarca aynı şeyleri anlattım sabırla. Hala zarar verir dikkat et diye uyarmalarından bıktım.
Bu kişilerin içinde görümcem,kv olsun arkadaş çevrem filan..
Geçen hafta bir arkadaşım geldi,gayet sürekli görüştüğüm bir insan gerek telefonda gerek dışarda yada gelip gideriz. O bile aynı şekilde ne yapıcaksın diye tutturmuş. Anlatamıyorum bu insanlara ben.
Bikere değil 10 kere insan ısrarla neden uyarmak için uğraşır ki?
Bir zararları olsa bana olurdu şimdiye kadar diyorum hatta artık oflamaya bile başladım.
Dün akşam kv geldi konudan konuya atladı hoop kedileri napıcaksın,diyorlar ki tüyleri zarar verir. Köpeklerin vermez ama kedilerin verir diye tutturdu.
Anne defalarca anlattım ama bir zararı olsaydı bana olurdu aşılarını yaptırıyoruz diyorum ay bilmiyorum çizmez mı,ay boğmaz mı.
Ben bu tuhaf yaratıklara kendimi nasıl ifade edeyim de kapatsınlar konuyu?
Telefonları açmicam o derecede. Üst komşum gidip geliyor yine aynı,napıcaksın Allah napıcaksın
Ben de yavas yavas bebek istemeye basladim. ama etraftaki bebekleri gorerek degil.sosyal medyada kopekler ile bebeklerin koyun koyuna uyumasi oynamasi opusup koklamasi videolarini gordukce gaza geldim. millet cocuguna kopek alir ben kopeklerime cocuk doguracagim sanirim. benim ailem de oyle. kopekli evde cocuk olmaz napcaksiniz girla gidiyor. bilmiyorum belki sadece ve sadece dogum sonrasi 40 gun cok sevdikleri pansiyoncu ablalarina birakirim diyorum cunku annem nefret ediyor ayni odada bulunmaya tahammulu yok. ama o zaman da bebegimle tanisma sanslarini ellerinden aliyorum cocuklarimin. yani su gelip gidecek anneler yuzunden cocuk yapmayi surekli erteliyorum su aralar. nolcak kizim onlar da evladin senin yasar gideriz beraber deseler bu gece baslayacagim calismaya
Net konuş sert konuş. Artık vakti gelmiş bunun. Benim de 2 kedim var. Asla ve asla hiç bir sebeple veremem. Hele bebeğim olsa onunla beraber uyumalarını, oynamalarını görmek için çıldırıyorum. Kimsenin haddi değil benim yavrularım hakkında böyle baskı yapmak.
ZARARI YOOOOOKKK.
LÜTFEN BUNU ŞU AKLINIZA SOKUUUUUUUUN!
Evet yemeklere kıl düşebilir, evet yerler, çarşaflar, koltuklar kıl olabilir, evet tırnak atabilir. Ama bunlar ölümcül zararlar değil. Bunlar pislik değil. İnsan bu kadar hafif bir canlı değil. Hijyen bu değil!
Asıl tehlikeli olan o buram buram çamaşır suyu kokan evleriniz. Tehlikeli olan aman bozulmasın diye çocuğa oynama hakkı tanımadığınız evler, dağılmasın diye girmediğiniz odalar, temizlik yapacağız diye harcadığınız saatler, günler, kirlenmesine izin vermediğiniz çocuklar. Asıl tehlike bomboş sevgisiz, vizcdansız yetişen çocuklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?