İnsanların cahilliğinden bıktım!

Buna sevindim o zaman bebeğiniz cok sansli olacak kalabalık bi aile onu bekliyo o zaman bence bu konuyu tekrar soranlara yada açanlara evet bi bebegi annesinden daha çok daha iyi düşünen olmaz zarar vereceğini düşünsem zaten alırdım önlemini ama bizim içinde bebegim içinde bi problem yok deyiverin zaten mantikli bi insan tekrar konusunu açmaz diye düşünüyorum

Duymam mıı :))
Büyüklere gerek yok var söyleyen. Kedi tüyü çoooooook tehlikeli hiçbirşeye benzemiyormuş.
Ben şimdiye kadar ölmeliydim sanırım :) kim bilir ne tüy yutmuşumdur yumak yumak :)))
En iyisi he diyip geçmek. İnadına kedi ve bebişle fotoğraf atmak hatta. Sıkmayın tatlı canınızı. Yerim o minnoş kedileri ben. Sizede sağlıklı mutlu doğumlar.

Mantıklı olsalar :) sanrım dinlemiyorlar açıklama yaparken. Çünkü dinleyen gerçekten bir daha ısrarla devam etmez 10 kez sormaya..

En iyisi he diyip geçmek. İnadına kedi ve bebişle fotoğraf atmak hatta. Sıkmayın tatlı canınızı. Yerim o minnoş kedileri ben. Sizede sağlıklı mutlu doğumlar.

Evet o şekilde yapıcam :)) inadına yan yana resim çekip atıcam :))

Çok geçmiş oldun canım, cins ile alakası yok,alıları düzenli yaptırmakla alakalı. Düzenli aşı yapılıyorsa sorun olmuyor.
Ama yapılmıyorsa tabi ki ciddi sorunlara sebebiyet verir..

Bir bahçem yok malesef :)
Ne güzel hayvansever olarak köpek ile yan yana tutuyorsunuz.. peki ne yaşadınız da zarar verdiğini gördünüz? Ben çünkü hiç etrafımda bir kedinin bebeğe zarar verdiğini görmedim.
Özellikle uysal kedilerin.
İnşallah öyle bir durum olmaz ama ben tam tersi bebeğimin onlara büyüdüğünde zarar vereceği için endişeleniyorum :)

Kedilerin zarar vereceğini düşünmüyorum yıllardır bakmışsınız bebeğinizi sizin kadar seveceklerdir bebeğiniz de çok şanslı hayvan sevgisi olan bir annesi olacak
inşallah hayvan severlerin çoğalması dileği ile

Kedi asılıysa tokoplazma olmaz ki. Ay kist olursun ay bilmemne muhabbetinden bana da gına geldi. Tokoplazma ne desen bilmezler.

Toksoplazmayı genelde kediler küçükken geçiriyorlar sokakta :) bunu bilmiyorlar. Büyük bir kedinin toksoplazma geçirmesi zor. Geçiriyorsa da,dışkısından alınabilir,dışkısına dokunup elini ağzına götürmen gerek. Yani o paraziti yutman lazım :)
Bilmiyorlar tabi anlattığımda da bilmiyorlar anlamıyorlar. Sen yine de iyi düşün laflarından bıktım :)

Bu arada kediler bebeklere zarar vermez. Tam aksine

Birşey olsaydı biz dört kardeş şimdi yaşamıyor olurduk kediler kardeşimiz gibi koynumuzda yatardı beraber yer icerdik ozman aşı falanda varsada kim goturup yaptiracak bahceli evde oturuyorduk cikar dolasir gelirdi kedimiz sizinki mis gibi ev kedisi bide hicbisey olmaz oda bir can bu durumda onu evden yollamak buyuk merhametsizlik olur soyleyenler bunu nasil dusunemez

Konudaki her b.ka maydanoz akraba, eş dost bi yana ben “kedili evde bebek” durumundan “bebekli evde kedi” statüsüne nasıl geçtiğimizle ilgili birkaç tüyo daha vereyim.

Kediler bebeği merak edecek. Nerden çıktı lan bu diyecekler. Fazla korumacı davranırsanız alameti farikası “merak” olan kedi çocuğa gıcık kapacaktır. Mümkün olduğu kadar yakınlaşmasına, koklamasına izin vermek lazım.

Siz doğum yaptığınızda eşiniz veya bi başkası eve bebeğin giydiği bi çorap veya üzerine örtülen bi örtüyü bırakabilir. Siz kokunun sahibiyle (bebeğinizle) eve gelene kadar bol bol koklayıp meraklarını bi nebze olsun gidermiş olurlar.

Bizim kedi uyuyan ve ısı yayan adam gördü mü acımaz. Hemen üstüne çıkıp (bakın yanına yatıp demiyorum, üstüne çıkıp!) uyur. Ben en çok bundan korkuyordum. Kızım 2.900 doğdu, kedimiz ha gayret iki katıydı. Bebek uyurken odasının kapısını mutlaka kapalı tutun. Sizinle uyuyacak olsa bile kapı kapalı olsun.

Güvenlikle ilgili sorunlar aşıldığı zaman bi bakmışsınız bebek büyümüş ve devran dönüvermiş. Bebeğinize zarar vermesin diye takibe aldığınız kedinizi bu defa da çocuğunuzdan korumanız gerekecek.

Erken çocukluk dönemine adım atmış bir bebek kediye neler mi yapabilir? Birçok şey.

Kucağında hoplatır.
Kuyruğundan çeker.
Üstüne binmeye çalışır.
Mamasından yemek ister.

Asıl zor fasıl burada başlıyor. Hem kedinin güvenliği, hem de tüm canlıların yaşam hakkına saygılı bir insan yetiştirmenin önemi devreye giriyor. Bu konuda henüz ben de bir şeyler başarmış değilim. Epey bocalıyorum. Siz sizinkini büyütün bunları da konuşalım :)

Sağlıkşa kavuşun inşallah.

Kediler öyle birşey ki onunla yaşamayan tadını anlamıyor.
2. Kedim için fırsat kolluyorum:)

Ben şu an sivrizeka birinin kuşunu sahiplendim. 1 haftada nasıl bıktı anlamadım.
Ne kolay geliyor insanlara eve almak,sıkılınca oraya buraya postalamak.
Sorsan çok merhametli,iyi insanlardır eminim.
O kadar iyiler ki,rahat rahat kedileri göndereceğinizi düşünebiliyorlar onlar da.

Aynı dertten muzdaribim. Doğumuma daha var ama gebeliği söylediğim ilk günden beri aynı tepkileri alıyorum bezdim yeminle bezdim cevap vermekten

Ben de yavas yavas bebek istemeye basladim. ama etraftaki bebekleri gorerek degil.sosyal medyada kopekler ile bebeklerin koyun koyuna uyumasi oynamasi opusup koklamasi videolarini gordukce gaza geldim. millet cocuguna kopek alir ben kopeklerime cocuk doguracagim sanirim. benim ailem de oyle. kopekli evde cocuk olmaz napcaksiniz girla gidiyor. bilmiyorum belki sadece ve sadece dogum sonrasi 40 gun cok sevdikleri pansiyoncu ablalarina birakirim diyorum cunku annem nefret ediyor ayni odada bulunmaya tahammulu yok. ama o zaman da bebegimle tanisma sanslarini ellerinden aliyorum cocuklarimin. yani su gelip gidecek anneler yuzunden cocuk yapmayi surekli erteliyorum su aralar. nolcak kizim onlar da evladin senin yasar gideriz beraber deseler bu gece baslayacagim calismaya

Net konuş sert konuş. Artık vakti gelmiş bunun. Benim de 2 kedim var. Asla ve asla hiç bir sebeple veremem. Hele bebeğim olsa onunla beraber uyumalarını, oynamalarını görmek için çıldırıyorum. Kimsenin haddi değil benim yavrularım hakkında böyle baskı yapmak.
ZARARI YOOOOOKKK.
LÜTFEN BUNU ŞU AKLINIZA SOKUUUUUUUUN!
Evet yemeklere kıl düşebilir, evet yerler, çarşaflar, koltuklar kıl olabilir, evet tırnak atabilir. Ama bunlar ölümcül zararlar değil. Bunlar pislik değil. İnsan bu kadar hafif bir canlı değil. Hijyen bu değil!

Asıl tehlikeli olan o buram buram çamaşır suyu kokan evleriniz. Tehlikeli olan aman bozulmasın diye çocuğa oynama hakkı tanımadığınız evler, dağılmasın diye girmediğiniz odalar, temizlik yapacağız diye harcadığınız saatler, günler, kirlenmesine izin vermediğiniz çocuklar. Asıl tehlike bomboş sevgisiz, vizcdansız yetişen çocuklar.

:)))))
Allah iyiliğini versin yahu :)))
bende çocuk düşünürken hep kedilerimle nasıl oynaacaklarını hayal etti hep :) bence hiç uzaklaştırmana gerek yok bırak tanışsınlar,her ikisi için daha kolay olur en başından tanışmak. Sonradan sorun olabilir. Gerçi köpekler farklı oluyor,kediler biraz daha kıskanç ve evi sahiplendikleri için başkalarının gelmesine bile sinir oluyorlar :)

Kesinlikle sonuna kadar hak veriyorum.
Vermeyi de düşünmem. Çizebilir de ısırabilir de. Çocuk bu düşerek de kafasını kırabilir mesela.
Önünde duramayız değil mı?
Bir kedi ısırığından zarar gelmiyor. Yada çiziğinden.
Dediğin gibi o deterjan kokuları çok daha zararlı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…