İnsanların cahilliğinden bıktım!

Arkaşımın da iki kedisi var.sonrasında bir oğlu oldu herkes komşuları vs çocuk hasta olur mikrop kapar dediler aynı haftada komşusu da doğum yaptı çocuk hastalıktan çıkamadı bir türlü allah şifa versin arkadaşımın oğlu maşşallah turp gibi gelişimine faydalı hayvanlar ve bağışıklığı için de gayet faydalı ama insanlar bunu anlamıyor bilgileri yok fikirleri var duyma kendini de yorma anlamazlar

Allah yardımcıları oldun.. dediğin gibi olucağı varsa zaten evcil hayvan yüzünden olmaz bahane olur.
Bende çok faydası olucağını düşünüyorum hatta arkadaşlıklarını görmek için sabırsızlanıyorum:)
Beni bu kadar mutlu ediyorlarsa bebeğimi düşünemiyorum bile :)

Yurt disinda bebegi olan herkesin ya kedisi ya köpegi var ve bebegi kediyle ayni beşikte hiç huzursuz olmadan yatiranlari gördum

Geçen gün benim de komşum geldi,küçük 1 yaşında beneği var. Bebek o kadar heyecanlı üzerine gitti kedimin,kedim kaçtı :)))
Zaten ilk kokuyu aldığı zaman geliyor eğer daha önce gelen kişiler ise,yoksa evin içinde bulamıyorum bile. Uyuyorlar bir köşede :))
bizimki de aynen bu şekilde:=)

Yurt disinda bebegi olan herkesin ya kedisi ya köpegi var ve bebegi kediyle ayni beşikte hiç huzursuz olmadan yatiranlari gördum
Evet bende yabancıyım,ve yurt dışında ki çoğu arkadaşımda evcil hayvan var zaten. Genelde birlikte uyuyorlar :))

Bağısıklık sistemine cok faydalıymıs deyin .Bide kedilerin tedavi edici ,sakinlestirici etkisi var ama insallah sizi kıskanmazlar .

Evet ya beni aşırı derecede sakinleştiriyorlar. Ben hamileliğim boyunca ne zaman sinirlendiyse hep küçük kedim gelip bacağıma sarılıp mır mır yapıyor :)) öyle sakinleşiyorum ki anlatamam. Fırsat bile vermediler sinirlenmeme.
İnşallah kıskanmazlar :) ondan çok korkuyorum ama zamanla alışırlar sanırım..

Hayvanları çok severim ama bende bebeğim olduktan sonra kedi istemezdim tüy döktüğü dönem bebeğin ciğerlerine kaçabilir büyüdükten sonra tercihtederdm
bu kadar zaman baksın büyütsün..çocuk olunca sokağa mı atsın..onlarda bir evlat gibi olmuş bu kadar zaman..ya nasıl sinir oluyorum..atılmış ,terk edilmiş hayvanların durumlarını hiç görmediniz mi.:(

Ay boşverin ya ne derlerse desinler.
Çok meraklıyız maalesef her fikrimizi söylemeye,söylemekle kalmayıp karşı tarafa dikte etmeye ama bana soran oldu mu diye düşünen yok.
Herkes haddini duracağı yeri bilse sorun yok ama maalesef bilmiyorlar.

Bi arkadasimdan biliyorum. Bebekler kedi tüylerine karsi alerji olma ihtimalli cok büyük! Bence iyice aradtir öyle karar ver.

(Bende hayvanlari seven biriyim)

bu kadar zaman baksın büyütsün..çocuk olunca sokağa mı atsın..onlarda bir evlat gibi olmuş bu kadar zaman..ya nasıl sinir oluyorum..atılmış ,terk edilmiş hayvanların durumlarını hiç görmediniz mi.:KK43:

Allahım korusun ya :( Allah öyle birşey yaşatmasın bana gerçekten şimdi bile düşüncesi beni ürkütüyor. Ne yaparlar bensiz :(

Sırf bu yüzden benim evime gelmeyen akrabalarım var, evimde bir şey yenmezmiş, kedi varmış. Gelince odaya kapatır mısın diyen oldu birkaç kez. Oturduğumuz odanın kapısını kapatmayı teklif ettim alındılar. Çocuğunu odaya kitliyor musun sen dedim gelmediler bir daha. Kedim iyi ki var yoksa insanların bu yönünü öğrenemeyecek ve görüşmeye devam edecektim.

Şimdi de dediğin gibi buna taktılar. Bebek doğunca bırakırsın dışarı, zaten sokak kedisi o diyenin yanında senden anne olmaz, bebeğini düşünmeyene anne denmez, doğur at diyen bile oldu. İlk defa birini dövecektim hayatımda öyle sinirlendim.

O yüzden takmamak lazım, he diyip geçmek lazım aslında. Ben de yapamıyorum işte.

Üstelik bebekler daha çok zarar veriyor kedilere. Ben ufakken annemin çok yakın bir arkadaşına giderdik. Kontes diye bembeyaz bir kedileri vardı. Ben gelince odasının kapısını çekerlerdi. Meğer ben hayvanı çok sıkıştırıyorum diye kadın benden saklıyormuş kedisini. Ayağımda filan sallardım uyusun diye. Boynundan tutup taşırmışım yazık hiç de pati bile vurmadı o zaman o kedi bana.

E üzerine giderse tabi ki canı acırsa insan bile tepki veriyor :)
Fenaydı benim kardeşim vukuatları çoktur evin hayvanlarıyla.o yüzden çocuklara çok küçük yaşta hayvan alınmasına karşıyım.çoğu anne baba oyuncak gibi veriyor eline çocuğun sonra ya ölüyorlar yada tepki verince evden gönderiliyorlar:KK43:evde hayvan ve çocuk varsa takip edilmeli mutlaka.aşılı evde bakılan hayvanların hastalık yapacağına inanmıyorum ama davranış bozukluğu görülebilir.arkadaşımın kedisi kıskanıp halıya ve yatağa tuvaletini yapmıştı ve çok asabi olmuştu onun sonuda aynı oldu.

Bi arkadasimdan biliyorum. Bebekler kedi tüylerine karsi alerji olma ihtimalli cok büyük! Bence iyice aradtir öyle karar ver.

(Bende hayvanlari seven biriyim)

Canım alerjisi olucaksa o zamanla belli olur şimdi araştırsam ne olacak ki? :)
Bebeğin kedi tüyüne alerjisi olup olmadığını doğduktan sonra anlarım.
Bende de var ayrıca tüylerini kestirdiğim zaman geçiyor rahatlıyorum.

bu kadar zaman baksın büyütsün..çocuk olunca sokağa mı atsın..onlarda bir evlat gibi olmuş bu kadar zaman..ya nasıl sinir oluyorum..atılmış ,terk edilmiş hayvanların durumlarını hiç görmediniz mi.:KK43:
Atsın demedim ama sahiplenmek isteyen güvendiği biri varsa verebilir karar ona ait ben istemezdii sadece

Ay boşverin ya ne derlerse desinler.
Çok meraklıyız maalesef her fikrimizi söylemeye,söylemekle kalmayıp karşı tarafa dikte etmeye ama bana soran oldu mu diye düşünen yok.
Herkes haddini duracağı yeri bilse sorun yok ama maalesef bilmiyorlar.

Evet saygı duymalarını bekliyorum sadece. Fikrini söyleyen söylesin ama duracakları yeri bilmiyorlar. “Bence ver,allah korusun çizer gözüne sokar tırnağını,boğar” vs .. böyle şeyler duyunca sinirleniyorum.

Sırf bu yüzden benim evime gelmeyen akrabalarım var, evimde bir şey yenmezmiş, kedi varmış. Gelince odaya kapatır mısın diyen oldu birkaç kez. Oturduğumuz odanın kapısını kapatmayı teklif ettim alındılar. Çocuğunu odaya kitliyor musun sen dedim gelmediler bir daha. Kedim iyi ki var yoksa insanların bu yönünü öğrenemeyecek ve görüşmeye devam edecektim.

Şimdi de dediğin gibi buna taktılar. Bebek doğunca bırakırsın dışarı, zaten sokak kedisi o diyenin yanında senden anne olmaz, bebeğini düşünmeyene anne denmez, doğur at diyen bile oldu. İlk defa birini dövecektim hayatımda öyle sinirlendim.

O yüzden takmamak lazım, he diyip geçmek lazım aslında. Ben de yapamıyorum işte.

Üstelik bebekler daha çok zarar veriyor kedilere. Ben ufakken annemin çok yakın bir arkadaşına giderdik. Kontes diye bembeyaz bir kedileri vardı. Ben gelince odasının kapısını çekerlerdi. Meğer ben hayvanı çok sıkıştırıyorum diye kadın benden saklıyormuş kedisini. Ayağımda filan sallardım uyusun diye. Boynundan tutup taşırmışım yazık hiç de pati bile vurmadı o zaman o kedi bana.

Ben de genelde kapatıyorum biri geldiğinde ama onlar zarar görmesin diye. Gelip çocukları ile kedileri oyuncak ediyorlar. Yani çocuk evet sevsin ama,hem sevicem diye ağlayıp hem korkuyorum diye ağlıyor bu sener ben sinirlenip kapalı tutuyorum.
Yada korkan biri varsa yine kapatıyorum çünkü kedilerim de gerilir bu sefer.
Genelde koltukların üzerine kalkıyorlar kedilerim uzakta bile olsalar :) halbuki yüzlerine bile bakmıyorlar ama anlatamıyorum.

Fenaydı benim kardeşim vukuatları çoktur evin hayvanlarıyla.o yüzden çocuklara çok küçük yaşta hayvan alınmasına karşıyım.çoğu anne baba oyuncak gibi veriyor eline çocuğun sonra ya ölüyorlar yada tepki verince evden gönderiliyorlar:KK43:evde hayvan ve çocuk varsa takip edilmeli mutlaka.aşılı evde bakılan hayvanların hastalık yapacağına inanmıyorum ama davranış bozukluğu görülebilir.arkadaşımın kedisi kıskanıp halıya ve yatağa tuvaletini yapmıştı ve çok asabi olmuştu onun sonuda aynı oldu.

Benim de şuan tek düşündüğüm şey bebeği kıskanmaları :)
Yani beneğin zarar göreceğini değil ondan eminim zarar vermezler,ama kıskanıp dediğin gibi psikolojileri bozulur diye korkuyorum.
Ama bunun için bebeğin eşyalarını koklatmam gerekiyormuş biraz araştırdım o kokuya alışmaları gerekiyormuş bebek gelmeden. Bebekten uzak tutmaya uğraşmamak gerekiyor ikisini de sevmek gerekiyor filan.. çocuk gibiler ya :)
Nasıl eve kardeş geldiğinde büyük olan kıskanıyorsa bunlar da böyle.

Kestiricem zaten tüylerini bu bir tercih meselesi değil. Onca insan bebekle kedi veya köpek büyütüyor bugüne kadar bu sebepten bir bebeğe birşey olduğun ne duydum ne gördüm.
Aynen arkadaşımın kedisiyle bebeği aynı beşikte büyüdü.Bebek şimdi büyüdü çokta sağlıklı.

Atsın demedim ama sahiplenmek isteyen güvendiği biri varsa verebilir karar ona ait ben istemezdii sadece
pardonda hayvanların bunu anlamadığını mı düşünüyorsunuz..bebek olunca başka bir aileye verilen bir köpek görmüştüm hala hayvanın bakışlarını unutmuyorum onlardaki hassiyet,candalık kusura bakmayında insanlarda bitiyor artık

Allahım korusun ya :KK43: Allah öyle birşey yaşatmasın bana gerçekten şimdi bile düşüncesi beni ürkütüyor. Ne yaparlar bensiz :KK43:
onlarda birer bebek zaten..tatlılarım benim...kıskançlık olayı oluyormuş duydum..ama formlarda bu konu ile alakalı yaşanmış ,yazılar vardır.onlardan fikir edinebilirsiniz...şimdiden bebişlerde mutluluklar dilerim:))) videolarını atın bize ..nasıl tanışıp ,nasıl arkadaş olduklarını.:)))

Back
X