İnsanların cahilliğinden bıktım!

Aşıları tam olan bi kedinin bebeğe hiç bir zararı yok arkadaş bunu ben de anlatamıyorum eşim de hiç anlatamadı garibim. Bebek benim kedi benim size ne oluyor dimi ama. O kalın kafaları almıyor malesef canım, kedilerin bi zararı yok de sert bi şekilde, her sorana. Bu insanlar kediyi bırak akrepten daha zararlı valla ömür tüketirler :işsiz:

Ay vallahi ya gına geldi artık terslicem en sonunda :)
Hele ki bitanesi var,her misafirliğe çağırdığında abartmıyorum ikramlık verdiğinde yiyemiyorum resmen,evin halıları leş gibi,resmen ekmek kırıntıları da dahi yerlerde sürünüyor,ama beni kedilerin kılları için uyarıp duruyor. Bidaha olursa aynen böyle söylicem yani.
Senin evin benimkinden pis o zaman çocuklarına da dikkat et hastalanmasınlar mikrop kapmasınlar derim :)

Whatsapp durumunuzda ve sosyal medyanızda kedileri vermeyeceğinizi bundan sonra bu soruyo soranların kalbini kıracağınızı içeren bi mesaj yazın görenler görmeyenlere anlatır zaten...
Hatta ben bunu bide hikayemde de paylaşayım instagramda :)) doğru söylüyorsun bak hiç aklıma gelmemişti bu..

"Doktorumla konuştum; bir sakıncası yokmuş hatta bebeğin hayvanlarla büyümesi psikososyal gelişimini çok çok olumlu yönde etkilermiş, sakın evcil hayvanlarınızı göndermeyin dedi." Diyin.

Dedim,emin olun dedim :) anlamamakta ısrarcılar. Beni zaten sinir eden şey bu. Her sorduklarında gayet makul anlatmama rağmen anlamamalarına sinirleniyorum.

Bu millete ben de deli oluyorum.
Haklılar çünkü siz cani annesiniz, çünkü kedilere yedirmek için çocuk doğuruyorsunuz. Çünkü herkes sizden daha çok önemsiyor sizin bebeğinizi.
Bebek sizin kedi sizin kime ne?
Benim 2 tane yeğenim 4 kediyle büyüdü, yaşıtlarına göre daha merhametli ve paylaşımcı çocuklar. Sert bir dille uyarin, kafaniza da takmayin

Ay vallahi ya gına geldi artık terslicem en sonunda :)
Hele ki bitanesi var,her misafirliğe çağırdığında abartmıyorum ikramlık verdiğinde yiyemiyorum resmen,evin halıları leş gibi,resmen ekmek kırıntıları da dahi yerlerde sürünüyor,ama beni kedilerin kılları için uyarıp duruyor. Bidaha olursa aynen böyle söylicem yani.
Senin evin benimkinden pis o zaman çocuklarına da dikkat et hastalanmasınlar mikrop kapmasınlar derim :)
Aynen öyle söyle önce kendine baksın densiz, peygamber efendimiz kedinin içtiği suyla abdest alırmış yahu acaba bunlara noluyosa. Mis gibi hayvan oy yirim ben onların pembis burunlarını :KK48:

Hamileligim boyunca kedilerimi ne zaman atacağımi sordular. Bak ne yapacaksin degil verecekmisin degil ne zaman atacaksindi sorulari. Hepsini attım bende. Soruyu soranlari tabi. Simdilik 2 kedim ve 1 aylik bebemle gayet guzel geciniyoruz. Sabirsizlikla bebemin az buyuyup kedilere dunyayi dar edecegi gunu bekliyorum.

Tamamen tercih meselesi fakat bende bir bebeğim olsa kedi köpek kuş gibi tüylü hayvanlarla aynı ortamda tutmaZdım onları.

Bahçem olur kapının önünde bir kulübede beslerim amenna ama evin içinde hem bebek hem tüylü hayvan bana göre değil.

Malesef bende o cahil diye nitelendirdiğiniz insanlarla aynı fikirdeyim..

Ay hakikaten bayıyor. Anne karnında bebek alerjiye karşı direnç sağlıyor, aynı ortamda büyüdüğü için. Ama bunu doktorda söylese, kedi dile gelip oda anlatsa anlamazlar. Çünkü; cahillik. Daha ne konular olacak bebekten sonra. Ben artık soranlarla görüşmek bile istemiyorum

bu daha neki hele bebegin dogsun :deli:... asil komedi ozaman baslio. hele emeklesin dizleri kil olsun abowwww. kiyamet kopcak. bence kendini iyi hazirla. bi kulagindan girsin bi kulagindan ciksin heeeee heeee cok haklisiniz filan. benim oglan bi yasin geldi hala ayni muhabbet köpegi ne zaman verion?

Bu millete ben de deli oluyorum.
Haklılar çünkü siz cani annesiniz, çünkü kedilere yedirmek için çocuk doğuruyorsunuz. Çünkü herkes sizden daha çok önemsiyor sizin bebeğinizi.
Bebek sizin kedi sizin kime ne?
Benim 2 tane yeğenim 4 kediyle büyüdü, yaşıtlarına göre daha merhametli ve paylaşımcı çocuklar. Sert bir dille uyarin, kafaniza da takmayin
Kesinlikle tek çözüm artık terslemek.
Başka çözümü yok sanırım :)
Evet ben cani bir anne olucam evimde iki tane panter besliyorum bebeği de yem yapıcam panterlerime :)))

Ay hakikaten bayıyor. Anne karnında bebek alerjiye karşı direnç sağlıyor, aynı ortamda büyüdüğü için. Ama bunu doktorda söylese, kedi dile gelip oda anlatsa anlamazlar. Çünkü; cahillik. Daha ne konular olacak bebekten sonra. Ben artık soranlarla görüşmek bile istemiyorum

Ben de çok kestim :)
Çoook kestim görüşmeyi böyle insanlarla. Ama bitmiyorlar bitmiyor :)
Doktorların bile söylediklerini dikkate alma diyen oldu.
Bana kedilerin çok şey konusunda faydası oldu. Çok daha sabırlıyım..
eşim sevgiyi paylaşmayı kedim sayesinde öğrendi :) yoksa hödüğün tekiydi diyebilirim :))

Tamamen tercih meselesi fakat bende bir bebeğim olsa kedi köpek kuş gibi tüylü hayvanlarla aynı ortamda tutmaZdım onları.

Bahçem olur kapının önünde bir kulübede beslerim amenna ama evin içinde hem bebek hem tüylü hayvan bana göre değil.

Malesef bende o cahil diye nitelendirdiğiniz insanlarla aynı fikirdeyim..

:) tercih meselesi tabi ki ben ama cahil diye hayvan sevmeyen veya beslemeye karşı olanlara değil,ısrarla ısrarla açıklama yapmama rağmen anlamak istemeyip de hala soranlara cahil diyorum. Evet cahiller çok net!

Hamileligim boyunca kedilerimi ne zaman atacağımi sordular. Bak ne yapacaksin degil verecekmisin degil ne zaman atacaksindi sorulari. Hepsini attım bende. Soruyu soranlari tabi. Simdilik 2 kedim ve 1 aylik bebemle gayet guzel geciniyoruz. Sabirsizlikla bebemin az buyuyup kedilere dunyayi dar edecegi gunu bekliyorum.
:) biz de sizin gibi olucaz desene,iki kedi bir bebek :))
Allah bağışlasın bebeğinizi de kedişlerinizi de:)

Aynen öyle söyle önce kendine baksın densiz, peygamber efendimiz kedinin içtiği suyla abdest alırmış yahu acaba bunlara noluyosa. Mis gibi hayvan oy yirim ben onların pembis burunlarını :KK48:

Evet bir de o kısmı var :) Peygamber efendimiz bile ne kadar temiz hayvanlar olduğunu anlatmış..
Patilerini de yiyesim geliyor :)))

• Beğen
Reactions: H E
Ben de çok kestim :)
Çoook kestim görüşmeyi böyle insanlarla. Ama bitmiyorlar bitmiyor :)
Doktorların bile söylediklerini dikkate alma diyen oldu.
Bana kedilerin çok şey konusunda faydası oldu. Çok daha sabırlıyım..
eşim sevgiyi paylaşmayı kedim sayesinde öğrendi :) yoksa hödüğün tekiydi diyebilirim :))
Ya daha nelerr duyacaksınız. “Ay doktorlar nerden bilecek? Ben şu kadar çocuk büyüttüm.”, “Bazen büyüklerin söylediklerini kulak arkası etmeyeceksin. Büyükler yanlış bi şey söylemez.” Aile büyükleri bayılır bunlara. Bide şey var; “kedi tüyü kanser yapıyor” onu duymadınız mı?

Ya daha nelerr duyacaksınız. “Ay doktorlar nerden bilecek? Ben şu kadar çocuk büyüttüm.”, “Bazen büyüklerin söylediklerini kulak arkası etmeyeceksin. Büyükler yanlış bi şey söylemez.” Aile büyükleri bayılır bunlara. Bide şey var; “kedi tüyü kanser yapıyor” onu duymadınız mı?

Duymam mıı :))
Büyüklere gerek yok var söyleyen. Kedi tüyü çoooooook tehlikeli hiçbirşeye benzemiyormuş.
Ben şimdiye kadar ölmeliydim sanırım :) kim bilir ne tüy yutmuşumdur yumak yumak :)))

hepinize iyi haftalar diliyorum kızlar..
benim doğumum yakınlaştı,evimde de iki tane kedicik var. Evlat diyorum ben onlara :)
4 senedir besliyorum ve hiçbir zaman da vermeyi düşünmedim beni son zamanlarda zorlamalarına rağmen.
Ama ben insanlara laf anlatamıyorum.
Tutturmuşlar kedileri napıcaksın,bebek doğmak üzere diye..
doğum ne zaman diye arıyorlar,konu kedilere geliyor ve ben bu insanlara,aynı kişilere defalarca ama defalarca aynı şeyleri anlattım sabırla. Hala zarar verir dikkat et diye uyarmalarından bıktım.
Bu kişilerin içinde görümcem,kv olsun arkadaş çevrem filan..
Geçen hafta bir arkadaşım geldi,gayet sürekli görüştüğüm bir insan gerek telefonda gerek dışarda yada gelip gideriz. O bile aynı şekilde ne yapıcaksın diye tutturmuş. Anlatamıyorum bu insanlara ben.
Bikere değil 10 kere insan ısrarla neden uyarmak için uğraşır ki?
Bir zararları olsa bana olurdu şimdiye kadar diyorum hatta artık oflamaya bile başladım.
Dün akşam kv geldi konudan konuya atladı hoop kedileri napıcaksın,diyorlar ki tüyleri zarar verir. Köpeklerin vermez ama kedilerin verir diye tutturdu.
Anne defalarca anlattım ama bir zararı olsaydı bana olurdu aşılarını yaptırıyoruz diyorum ay bilmiyorum çizmez mı,ay boğmaz mı.
Ben bu tuhaf yaratıklara kendimi nasıl ifade edeyim de kapatsınlar konuyu?
Telefonları açmicam o derecede. Üst komşum gidip geliyor yine aynı,napıcaksın Allah napıcaksın :işsiz:
Dört köpegim iki de kedim var. Bir de 11 aylık bebeğim. Kedilerimi asla bebegimin olduğu mekânda tutmam. Onların evleri bahçede. Ama köpeklerden yana asla bir kaygım yok. Bebegim gider patilerine basar, kulaklarini ceker. Ama kediler ciddi anlamda bebeklere zarar verebiliyor. Ne kadar evcil ve sevgi dolu olursa olsunlar. Çünkü evde dogup evde olseler bile, oldukleri gune kadar asla tam evcillesmiyorlar. O yuzden asla yalniz birakmamak gerekiyor. Bazen kayınvalide bile olsa büyükleri dinlemek lazım yani. Hayat tecrübesi. Umarim bir bahcen vardir. Yoksa bile elbette sokağa atma ama asla bebegimle yalnız bırakma.

hepinize iyi haftalar diliyorum kızlar..
benim doğumum yakınlaştı,evimde de iki tane kedicik var. Evlat diyorum ben onlara :)
4 senedir besliyorum ve hiçbir zaman da vermeyi düşünmedim beni son zamanlarda zorlamalarına rağmen.
Ama ben insanlara laf anlatamıyorum.
Tutturmuşlar kedileri napıcaksın,bebek doğmak üzere diye..
doğum ne zaman diye arıyorlar,konu kedilere geliyor ve ben bu insanlara,aynı kişilere defalarca ama defalarca aynı şeyleri anlattım sabırla. Hala zarar verir dikkat et diye uyarmalarından bıktım.
Bu kişilerin içinde görümcem,kv olsun arkadaş çevrem filan..
Geçen hafta bir arkadaşım geldi,gayet sürekli görüştüğüm bir insan gerek telefonda gerek dışarda yada gelip gideriz. O bile aynı şekilde ne yapıcaksın diye tutturmuş. Anlatamıyorum bu insanlara ben.
Bikere değil 10 kere insan ısrarla neden uyarmak için uğraşır ki?
Bir zararları olsa bana olurdu şimdiye kadar diyorum hatta artık oflamaya bile başladım.
Dün akşam kv geldi konudan konuya atladı hoop kedileri napıcaksın,diyorlar ki tüyleri zarar verir. Köpeklerin vermez ama kedilerin verir diye tutturdu.
Anne defalarca anlattım ama bir zararı olsaydı bana olurdu aşılarını yaptırıyoruz diyorum ay bilmiyorum çizmez mı,ay boğmaz mı.
Ben bu tuhaf yaratıklara kendimi nasıl ifade edeyim de kapatsınlar konuyu?
Telefonları açmicam o derecede. Üst komşum gidip geliyor yine aynı,napıcaksın Allah napıcaksın :işsiz:
Kedilerin zarar vereceğini düşünmüyorum yıllardır bakmışsınız bebeğinizi sizin kadar seveceklerdir bebeğiniz de çok şanslı hayvan sevgisi olan bir annesi olacak

Kestiricem zaten tüylerini bu bir tercih meselesi değil. Onca insan bebekle kedi veya köpek büyütüyor bugüne kadar bu sebepten bir bebeğe birşey olduğun ne duydum ne gördüm.

Teyzem in de kedisi vqrdi kızı olduktan sonra onlar da sizin gibi kediyi bakmaya devam etti. 4 aylıkken kızında gelişim geriligi oldu ve bağırsaklarda bir bakteri tespit edildi. Iyi bir çocuk doktoru takibindeydi sonuçlar çıkar çıkmaz evde kedi köpek besliyor musunuz diye sormuştu. Sonrasında kediyi gönderdiler. Cinsi neydi biomiyorum cins ile alakali mi onu da bilmiyorum ama bilin istedim

Back
X