Insanlarin demoralize konuşmaları

yildiztozuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
189
380
103
Geçenlerde aynı içeriklerde bir konu açmıştım ve yazdiklariniz beni okadar rahatlattı ki.Daha sonra en yakın arkadaşlarım olmak üzere hep şu cümleler kuruldu bana karşı. "Eşin askeri personel ihtiyacın yok çalışmaya" , "Cocukla geciremedigin vakitler geri gelmeyecek" , "Ben şimdi pişman oluyorum keşke çalışmayıp azla yetinip çocuğumu kendim buyutseydim" "esin çalışıyor neden bukadar zor birseyi göze aliyorsun(zor dedikleri de eşim doğu görevinde bizi götüremedi, 1 sene sonra gelecek ve ben başka bir il de düzen kuracagim). Hatta kazandığımda "karar verdin mi gidecek misin?" diye defalarca sorulan sorular.Kendime geliyorum sonra bunları duyunca yine başa dönüyorum. Adliye de memur olarak ise başladım 5bin e yakın maaş alacağım.Bu hafta sonu kızımı aldı büyük bir oyun parkına gittik saatlerce oyun oynadık,evde zaman geçirdik.. yani bu Şekilde haftasonlarini değerlendirmeye çalışıyorum. 1 sene babası da yanında olmayacak.8 aylikken doğu görevine gitti.

En azından şunu düşünüyorum. Kızım büyüyecek belki kardeşi olacak.Ilerde okulu, kursu ve bir sürü ihtiyacı olacak.Kizima iyi bir imkan sunmak adına bütün gayem.Ama bana dost bulduklarım hiç böyle konuşmuyor. Gerçek dost böyle konuşur mu?

Hiç kulak asma onlara. Bu devirde tek maaşla geçinmek o kadar zor ki... Üstelik sen de çok şikayetçi değilsin çalışmaktan... Boşver başkalarını. Bir anne olarak çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak adına çalışmamı takdir ediyor ve destekliyorum. Şayet sizin veya çocuğunuzun sağlık açısından herhangi bir sıkıntısı olmadığı sürece çalışmamızda bir sakınca yok.

Hayırlı olsun işiniz. Herkesin isteyipte elde edemediği şeyi siz başarmışsınız. İmkanlarınız iyi oldukça çocuğunuzu daha iyi şartlarda büyütürsünüz. Ben etrafımda artık bana negatif enerji hissettiren insanları yavaş yavaş uzaklaştırıyorum. Hayat zaten zor bir de moralsiz insanların daha fazla moralimi bozmasını istemiyorum

Bu konuyu fazla büyüttügünüzü düşünüyorum yerinizde olmak isteyen binlerce insan var .ayrica bu kadar başkalarının ağzına bakmak çok saçma ve yıpratıcı aynı insanlar zamanında size atanamadiniz diyede baskı yaptılar o zamanda o fikirleri kafaniza takıyordunuz. Kendinize dert yaratıyorsunuz bence . Işinize ve çocuğunuzla kurduğunuz yeni hayata odaklanin. Birde nacizane sizin konularinizda gözlemlediğim bir durum bu önemseyip yorum yazan insanlara cvp verin bu saygıdır. Önceki konularınız hep böyle ki bu insanların size yorum yazma isteğini körelten birşey . Iyi pazarlar

Galiba hayat şartların daha da yükselmesin lüks takılma diye böyle sacmalamışlar. Evde bütün gün oturup çocuk bakacağına ki o evde olanların çoğu İnternete takılıyor TV izliyor ya da komsularıyla dedikodu yapıyor süper faydalı zaman geçirmiyor.. Memurluk ne güzel işte çoğunun hayali

1 sene geçer. Çok arkadaşım bir sene eşinden uzakta kalıp sonra eş durumuyla eşinin yanına gitti. Hatta bir arkadaşım hamile ve 1 yaşında bir çocukla eşinden ayrı kaldı bir sene. Geçti gitti ama. O yüzden gidin. Kimseyi de dinlemeyin.

Hayatınızla ilgili kararlarda etrafın yorumlarını, bu kadar önemsemeniz doğru mu sizce?
İlerde maddi sıkıntı yaşasanız bu insanlardan kaçı size yardım eder?
Sizin hayata dair bir bakışınız, öncelikleriniz yok mu?
Hayatta, herkesin, her zaman, tüm şartları olması gerektiği gibi mi?
Bunlar üzerinde biraz düşünmenizi tavsiye ederim.

Ben de böyle düşünüyorum.Aslinda çevreyi çok takan biri değilim ama üst üste ayni cümleler kurulunca bi acaba diyorum

Belki harika imkanlar sağlayacaksın ve bir dediği iki olmayacak. Muhtemelen ciğerim yana yana kızama alamadığım herşeyi siz kızınıza alacaksınız ama parayla satın alınamayan şeyler de vardır hayatta. Kızının 1 yaşına bir daha asla göremeyeceksiniz. 3 yaş günü bir daha kutlanmayacak. Evet iyi bir gelecek sağlamak çok önemlidir ama her ilmeğini tüm zerresini sevgiyle ve ilgiyle yoğurmak çok başka şeylerdir. Size evladınızı az seviyorsunuz asla demiyorum diyemem ama yanında okursanız sevgiyi çalışırsanız maddiyatın gücüne inandıracaksınız. Keske iki durumu da aynı anda idare edebiksek ama... İyi bir kuafördüm. Çocuklarım doğduktan sonra yapmadım. Asla da pişman değilim. Hergün yüreğim ağzımda eve gelmek yerine yanlarındayım. Düşmüyorlar mı? Yaralanmıyorlar mı? Evet ama benim yanımda oluyor her neyse. Umarım sizin için hayırlısı ne ise o olur

Kocisleriyle başarılar dileseydin onlara. Yarın ne olacağı belli değil ve senin önünde iyi bir fırsatın var. Ayaklarının üzerinde durma fırsatın. Başkalarına kulak asma

Aslında çok kafaya taktığım birşey değil ama okadar arkadaşım,akrabam olmasına rağmen bu konuda olumlu konuşan kişi sayısı bir elin parmağını geçmez.Bu yüzden bazen acaba demiyor değilim

Asgari ücretle çok yoğun bi işe girseniz ben de ne gerek var, çocuğunuzla vakit geçirin derdim çünkü maddi sıkıntınız yokmuş. Ama memurluk başka. Hem maaşınız iyi hem çalışma saatleriniz de çok yoğun değildir tahminim. O yüzden doğrusunu yapıyorsunuz bence.

Aranmasaydınız atanamadi olacaktı. Ayrıca sizin çocuğunuzla derdiniz milleti mi gerdi. Ihiyaciniz yoksa çocuğunuzun geleceği için birikim yaparsınız. Çok takıyorsunuz. Sizin yerinizde olmak isteyen bir çok insan var bende dahil. Kpss çalışıyorum atanabilecegim kesin bile değil.

Ne güzel devlet dairesinde kalıcı bir iş bulmuşsunuz.
Etrafınız herhalde hep çıkar dolu
Böyle konuştuklarına göre.
Kime ne
5 bin maaş alacakmışsınız
Bu devirde kim verir o para kimseye
Çocuğuna isek imkanlar sınarsın sosyalleşmesini sigortan ödenir.
Etrafa kulak asma.

siz etrafiniza bakmayin cocuk buyutmek sadece etrqfinda dolanip buna dokunma o iyi bu kotu gel iki minciklayim demek degil elinizden geldigince iyi bir egitim sunabilmek de onemli
artik eskisi gibi cocuklar bahcede camurdan tencere yapip ekmek pisirirmis gibi yapmiyorlar
okullarda gezileri tiyatrolari oluyor imkani olan her cocuk bir spor daliyla bir enstrumanla ilgileniyor ruhlarinida besleyebilmek adina
ben cocuguma kendim bakiyorum o durumda degilim ama cocugum bir cikolata istese alamayacak durumda olsam kendimi yerim neden cocugunuz eksik kalsin etrafinizdakiler herkes hayati kendileri gibi yasiyor saniyorlar galiba calisin kazanin cocugunuzun gelecegi icin en iyi egitim yatirimlarini yapin millete kulak asmayin

esinizin uzakta olmasinada takilmayin cocugunuza gecerli bir aciklamaniz var çalisiyor sonucta hic deilse isi bitince evine gelecek gelen bir babasi var.
benim babam 18 sene yurt disinda kaldi bir kez gelmedi annemide uzun yillar calistirmadilar ayni sizin etraftakilerin kafasindakiler vardi yaninda cunku.
sonuc; arkadaslariyla hic bir yere gidemeyen disarda bir cay icecek sinifla muzeye (ozamanlsr muze gezebiliyorduk sadece) gidecek maddiyat imkanina sahip olamayan 2 cocuk
yasiti bir cok insanin yasadigi bir cok imkani anca kendi calisinca elde edebilmis cocuklar bunlarda onemli seyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…