Insanlarin demoralize konuşmaları

Evde sürekli oturunca insan çocuğuyla çok kaliteli zaman geçiremez ki. Tüm gün evde oturduğunuzda 15-16 saatin 1-2 saati belki kaliteli zaman geçirecekken çalıştığınızda kısıtlı geçirdiğiniz vaktinizin tamamını kaliteli zamana çevirirsiniz. Çocuğum yok ama bu ikili ilişkilerin tamamında böyle. Anneme bakıyorum mesela tatillerde (Alzheimer hastası, akıl olarak 3 yaşındaki bir çocuktan çok farklı değil) sürekli yanında olduğumda daha çok göz kulak olmak olarak geçiyor zamanımız. Ama mesela hafta sonu babam ilgileniyor, ben sadece 2-3 saat ilgileniyorum. Birlikte şarkılar söylüyor, yürüyüşe çıkıyoruz, sohbet ediyoruz. O kısıtlı vakti normaldekinden çok daha kaliteli geçiriyoruz.
 
gerçek dost öyle konuşmaz
 
Aslında çok kafaya taktığım birşey değil ama okadar arkadaşım,akrabam olmasına rağmen bu konuda olumlu konuşan kişi sayısı bir elin parmağını geçmez.Bu yüzden bazen acaba demiyor değilim
Buna vizyon farkı deniyor çünkü.
Sen onlardan farklısın diye onlar evde oturmak istiyor diye bu seni kötü yapmaz. Onları da kötü yapmaz aslında ama sana destek olacak yerde köstek olan insanın iyi niyetini sorgularım ya da en azından saygısını sorgularım.

Bu devirde kim kime 5bin lira veriyor allah aşkına
 
Çocuğunuzun isteklerinin ve gelecek masraflarınının külfetini üstleneceklerse söz sahibi belki olabilirler. Onun dışında kulak ardı edin.
 
kendi kararınızı kendiniz verin. Gördüğünüz gibi kendi KPSS ye hazırlanıp gelecek kariyer planı kuran insanların sizinle böyle konuşması . Bilemedim . Diyecek çok laf yok.
sen niye evinde oturmuyorsun o zaman diye sorarlar insana. Ne kendini paralıyorsun diye sorarlar.
 
Hiç umursama söylenenleri. Hayırlı olsun işin.Muhtemelen kıskandıkları için öyle konuşuyorlar. Bizler de çalışan anneleriz. Çalışmamız çocuklarımızla zaman geçirmemize engel değil. Ayrıca ben, kadınların çalışması ve ayaklarının sağlamca yere basmasından yanayım. Dünyanın binbir türlü hali var. Yarının ne getireceği belli değil. Geleceğini, kocanın insafına bağlamayı hiç doğru bulmuyorum.
 
Doğum günü dediğiniz şey illa aynı gün kutlamak zorunda değil haftasonu kutlar.. Ayrıca özel sektör değil ki sabahtan gecelere kadar göremesin cocugunu sabah 9 aksam 5 cumartesi pazar tatil. Ayrıca çalışacağı İcin cevreside genişleyecek mutlu olacak o mutlu olunca cocugu da mutlu olacak ha evde olan hanımların cocugu da mutlu ama şartlar imkanlar bu devirde malum. 5 bin maaşlı işe kimse hayır diyemez
 
Dediklerinizde kensinizce haklısınız. Benim açımdan durum bu. Daha duygusal bakıyorum olaya. Belki onun çocuğu için bir sorun teşkil etmeyecek. Ayakları üzerinde duran ve kendi parasını kendi kazanan bir kadını örnek alacak. Ama ev hanımlığı yaparak da çocuğuna ilerde para kazanacağı yıllarına katkıda bulunulabilir. 1-2 yaş cıvarlarında ki çocuklarda terk edilmeseler de terk edilme sendromu oluşabilir. Bir travmadansa ben çalışmamayı tercih ettim. Belki soranın çocuğunun psikolojik yapısı bunu kaldıra bilir. Kısacası çocuğunun durumuna görw bu konular değerlendirilmelidir. Toplum baskısından dolayı değil. Doğum gününden çok daha fazlasıydı anlatmak istediğim
 

Ay hakikaten enteresan, çalışanlar doğum günü organize etmiyor mu? En alasını ediyorlar. Konseptli filan hem de. Çalışıyorum kızım da 1.5 yaşında, her anını her gününü görüyorum çok şükür. Sabah o uyurken gidiyorum, daha hava kararmadan dönüyorum. Uykusu gelene kadar da uyurken de beraberiz. Hafta sonu ve resmi tatillerde de beraberiz zaten. Sizin kuaför olarak çalışma saatleriniz sıkıntılı olabilir ama her meslek öyle değil. İnsanları ürkütmeye gerek yok.
 
Siz iyi bir anne olamazsınız en azından benim nazarımda....
 
Ve doğal olarak da kendimce kendi durumumu gözeterek yorumladım. İnsanların benim fikirlerimden dolayı çekinceleri az da olsa cesarete davet ediyorum. Siz vaktiniziniyi değerlendiriyor olabilirsiniz ama herkesi kendinizle bir tutmayın. Mesela benim işim ağırdı ama bedenden çok zihinsel yorgunluğum oluyordu. Herkes sizin kadar özverili davranamaya bilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…