- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
varlığınızla yokluğunuz arasında benim için bir fark olmadığı için özgürce yazabilirsiniz, sorun yok sevgili üyeha bizlerin vicdan muhasebesini yapmak, zaten sizin ne haddinize!
ne kadar iyi niyetlisin, benim ağzını burnunu kırasım geliyo bizim yöneticinin
bi de maaşlı çalışıyo adam siteye dışardan geliyo. bütün yaz bahçed ki kediler koyduğum su mama kaplarını toplayıp attırdı. adama boş işler müdürü müsün tabak çanak peşinde başka işin yok heralde dedim, o gün bugündür daha da bi seviyoruz birbirimiziallahtanftaşınıyorum burdan 2 aya
bende timsahları seviyorum
apartman girişinde timsah besliyim o zaman
Güzel konuya parmak basmışsın Carrie:)
Ben küçükken (milattan önce) çok duyardım,evlere "yarasa" girerdi.
Şimdiki hayvanseverler evlerine yarasa girse ne yaparlardı merak ediyorum.
Hayvancağızın yaşam alanı deyip camlarını açık mı bırakırlardı acaba:)
Sanki doğa sadece kedi ve köpeklerin yaşam alanı...
E bunun faresi var,yılanı var,böceği var,var da var.
Böcek yavrusu görünce eyvah yuva yapmış denilip ev ilaçlanıyor.
Tarlalar da kargaların yaşam alanı mesela ama onlar kovuluyor.
Hayvanları severim ama hayvanseverliğin çok farklı boyutlara geldiğini düşünüyorum.
Sende ıyıce abartmıssın yanı bıraz olsun bılgın olsa boyle konusmazdın bu konularla ılgılı bıton hadis var acta bıkacını oku ondan sonra yorum yap hayvan sevıyoruz dıye akrep yılan beslıcek halımız yok dınımızde bıle ınsanogluna zarar veren (öldürcek kadar)canlıları oldurmenın gunah olmadıgı acıkca yazıo tabıkı senın yasam alanında bulunuyosa ayrıca farenınde yavrusu var kedınınde hangısını gıder seversın kedıyı demı fare pıs bı hayvan zararı cok fazla ayrıca yaratılan herseyın cennetten numuneler ve cehennemden numuler olarakta yaratıldıgı gecıo sen hıc oldukten sonra mınık sevımlı bı kedı yavrusu gelır kabre dıye bırsey duydunmu ama yılan bolca gecıyo bıraz dusununde yazın yaratılan herseyın ıyı veya kotu bır sebebı var hıcbırsey sebebsız degıl zararı olmayan hercanlıya merhamet etmek acı doyurmak bızım boynumuzun borcu zaten hacca gıderken bıle komsun acsa sen gıtmıssın ne fayda once etrafındakılere yardım et denılıo borcun bıle olmuycak kul hakkıyla gıdemezsın denılıo ken soyledıklerınız ne kadar mantıklı acaba..
Bir yavaş gel istersen...Önce insana saygı :)
Böyle bir konu açılmışsa,herkes düşüncesini yazar.Başlık kimsenin tekelinde değil.
Dinden ve hadislerden sözedeceksek kainatın insan için yaratıldığını ve eşrefi mahlukat gibi konuları da gözardı etmeyelim o zaman.
Hani yaşam alanı ve hayvanları daha çok sevip üstün tutmak açısından diyorum...
Ayrıca evde köpek besle(me)mekle ilgili hadisler de var.
Bir de sevimli kedi haberi aktarayım bu arada :
Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Burunören köyünde yalnız yaşayan 90 yaşındaki Melek Doğan'dan 5 gündür haber alamayan komşularının eve gittikleri öğrenildi. Evden gelen koku üzerine köyün erkeklerinin kapıyı kırarak içeri girdikleri ve 90 yaşındaki Melek Doğan'ı ölü olarak buldukları bildirildi.
Kendisinden 5 gündür haber alınamayan Melek Doğan'ın sağ gözü, sağ kulağı ve sağ yanağının evde beslediği Pamuk isimli kedi tarafından yendiği ortaya çıktı.
Böyle bir konu açılmışsa,herkes düşüncesini yazar.Başlık kimsenin tekelinde değil.
Dinden ve hadislerden sözedeceksek kainatın insan için yaratıldığını ve eşrefi mahlukat gibi konuları da gözardı etmeyelim o zaman.
Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Burunören köyünde yalnız yaşayan 90 yaşındaki Melek Doğan'dan 5 gündür haber alamayan komşularının eve gittikleri öğrenildi. Evden gelen koku üzerine köyün erkeklerinin kapıyı kırarak içeri girdikleri ve 90 yaşındaki Melek Doğan'ı ölü olarak buldukları bildirildi.
Kendisinden 5 gündür haber alınamayan Melek Doğan'ın sağ gözü, sağ kulağı ve sağ yanağının evde beslediği Pamuk isimli kedi tarafından yendiği ortaya çıktı.
bence sen yavaş gel...bu nasıl bir örneklemedir??! seni 5 gün boyunca aç susuz bırakalım bakalım ne hale geleceksin ki insanın açlıktan birbirini yiyebildiğini gösteren bunca hayat hikayesi varken...değil ki sadece içgüdüleriyle hareket eden ve koku ile yemeğini bulan bir canlıdan bahsediyorsunuz..inanılmaz saçma bir örnek olmuş,hiç kusura bakmayın.
timsahmış..yılanmış..fareymiş..evcil hayvanla diğerlerini ayırtedemiyorsanız kimseyle aşık atmayın bence.
Arkadaş listemdeymişsiniz..bazı konularda verdiğiniz yanıtları çok desteklerdim.oysa şimdi gözümde sadece küçük ve kendini geliştirmemiş bir insansınız.yazık.
O zaman siz de evcilhayvanseverim deyin olsun bitsin.
Diğer hayvanların örneklenmesi bile sizi rahatsız ediyorsa,genelleyip hayvanseverim demeyin..
Herkes hayvan düşmanlarına kinini kusacak yer arıyor ama yeri burası değil.En azından hedefiniz ben değilim.
Evin girişinde hayvan beslenmesini istemeyen insanla,köpek yavrusunu top niyetine kullanan insan aynı değil.
Köpekten korkanların isteği hepsinin açlıktan ölmesi veya itlaf edilmesi değil.
Siz de bunun farkına varın.Tepkinizi yanlış kişilere gösteriyorsunuz.
Güzel konuya parmak basmışsın Carrie:)
Ben küçükken (milattan önce) çok duyardım,evlere "yarasa" girerdi.
Şimdiki hayvanseverler evlerine yarasa girse ne yaparlardı merak ediyorum.
Hayvancağızın yaşam alanı deyip camlarını açık mı bırakırlardı acaba:)
Sanki doğa sadece kedi ve köpeklerin yaşam alanı...
E bunun faresi var,yılanı var,böceği var,var da var.
Böcek yavrusu görünce eyvah yuva yapmış denilip ev ilaçlanıyor.
Tarlalar da kargaların yaşam alanı mesela ama onlar kovuluyor.
Hayvanları severim ama hayvanseverliğin çok farklı boyutlara geldiğini düşünüyorum.
Hep böyle oluyor(((
Hayvan sevgisi ile başlayan konu tartışmaya dönüyor çünkü birileri hayvanı insanın önüne koyuyor...
Hayvan sevmeyen insan eksiktir.Hayvana eziyet eden mutlaka cezasını çeker.İmkanımız ölçüsünde hayvanlara yardımcı olalım amaaa
hayvan sevgisinde de dengeyi kurmak önemli bence...
Batı özentisinin toplumumuzdaki etkilerinden biri de çocuk sahibi olmayıp,evden büyükleri(anneanne...vb) atıp,evde köpek beslemek...
Bizim dinimiz bir hayvanın ihtiyacını gidermeyi sadaka sayıyor..ancak evde köpek beslemeye izin vermiyor (bunu bende maalesef öğrenmekte geç kaldım).... Bence sevgide de dengeli olmalı...
Biz hayvanseverler haşerelere bile kıyamazken yaşlılarımıza hiç kıymayız, kendinize geliniz, bu nasıl bir suçlamadır.
Şu sitede çocuğu olmayan onlarca hayvan sever var bir sorun bakalım hayvan besledikleri için mi çocuk yapmıyorlarmış.
Kim neyi seveceğine kendi karar verir, önce insan diye bir kaide yok. Her konuda aşırıya kaçan mutlaka vardır ama bunu hayvanseverlere genellemek yanlış.
Batı hayvana sahip çıkmayı biliyor mu, daha 50 yıl öncesinde Almanya'da köpek kasapları vardı, şu anda Avrupa'da sahiplenmeyen hayvan uyutuluyor, buna karşın bundan yüzyıllarca önce Osmanlı hayvanları düşünerek barınacakları yerler yapmıştır, herkes evinde hayvan beslemiştir.
Dini tarafını hiç karıştırmıyorum banlanırım.
Bizim yaptığımız zorda olana el uzatmaktır ...
Millet hayvanseverliğimin derecesine kadar karışır olmuş.
Size ne ister bir kap yemek vermekle yetinirim, ister maaşımın yarısını harcarım. İster ev bulurum, ister veterinere götürürüm. Kazancım ortak değil, sevabım ortak değil.
Size ne?
Besliyorsun, barınak neden bulmuyorsun? Sanane...
Onu seviyorsun, insanı neden sevmiyorsun? Sanane...
Sanane arkadaşım, sanane...
Dünya bir tek sana mı ait? Sokakların tapusu mu var? Sen sadece dünyada yaşayan diğer canlılardan birisin. Bütün tabiatı katletmeye, dünyayı kendine göre şekillendirmeye ne hakkın var ki?
Nedir bu kin, nefret ya...Hiç bir işe yaramadıkları ayrı, bir de köstek olma derdindeler...
Hayvanı insandan çok seviyormuşum. Dağda gezen ölüsü beş para etmezler varken, onun bunun kızına tecavüzden serbest kalmışlar varken, hırlısı, hırsızı, pisliği, yolsuzu varken tabi ki hayvanı daha çok severim. Anlamadığım kocasına bile tam güvenemeyen hatunlar, karşısına çıkan iyi niyetli insan bile olsa şüpheyle yaklaşan ve milyonlarca yorumunu okuduğum, beni bile paranoyak hale getirmiş kk kadınları insanı daha mı çok seviyormuşBuna gülerim işte.
Her şeyi bir kenara bırakın, neyi ne ölçüde seveceğimin muhasebesini başkaları mı yapacak? Sevmek zorunda mıyım başkalarının bayıldığı şeyleri? Mesele sanki insan sevgisi - hayvan sevgisiymiş gibi.
Gölge etmeyin, başka ihsan istemez.
Millet hayvanseverliğimin derecesine kadar karışır olmuş.
Size ne ister bir kap yemek vermekle yetinirim, ister maaşımın yarısını harcarım. İster ev bulurum, ister veterinere götürürüm. Kazancım ortak değil, sevabım ortak değil.
Size ne?
Besliyorsun, barınak neden bulmuyorsun? Sanane...
Onu seviyorsun, insanı neden sevmiyorsun? Sanane...
Sanane arkadaşım, sanane...
Dünya bir tek sana mı ait? Sokakların tapusu mu var? Sen sadece dünyada yaşayan diğer canlılardan birisin. Bütün tabiatı katletmeye, dünyayı kendine göre şekillendirmeye ne hakkın var ki?
Nedir bu kin, nefret ya...Hiç bir işe yaramadıkları ayrı, bir de köstek olma derdindeler...
Hayvanı insandan çok seviyormuşum. Dağda gezen ölüsü beş para etmezler varken, onun bunun kızına tecavüzden serbest kalmışlar varken, hırlısı, hırsızı, pisliği, yolsuzu varken tabi ki hayvanı daha çok severim. Anlamadığım kocasına bile tam güvenemeyen hatunlar, karşısına çıkan iyi niyetli insan bile olsa şüpheyle yaklaşan ve milyonlarca yorumunu okuduğum, beni bile paranoyak hale getirmiş kk kadınları insanı daha mı çok seviyormuşBuna gülerim işte.
Her şeyi bir kenara bırakın, neyi ne ölçüde seveceğimin muhasebesini başkaları mı yapacak? Sevmek zorunda mıyım başkalarının bayıldığı şeyleri? Mesele sanki insan sevgisi - hayvan sevgisiymiş gibi.
Gölge etmeyin, başka ihsan istemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?