İnsanların tip tip bakmasından rahatsızlık duyuyorum !!

Foreveralonee gereksiz yorum yapıp konuyu saptıranları sol alt köşedeki kötü içerik bildirim butonuyla yönetime bildirebilirsin. Onlar gerekeni yapacaklardır.

tartısmayı okudum da sanırım konuyu acan arkadasımız genc hos bi kız ve rahatsız olmus ona bakılmasından patoloji nickli kişide yüksek ihtimalle banada baksınlar diye ortada gezinen bir tip kızı aşağılamaya çalışıyor aklınca, böylelerini çok gördük sana baksınlar diye için gidiyodur eminim kızgınlıgını bu kıza diil kendine sakla :) kızın sorunu varki gelmiş yazmıs sen yorum yap eleştir diye diil haksızlık yapılmasın kimseye burda tahammülüm yok.
ayrıca bu ülkede kadınların basına ne geldiyse senin gibi kadınlar yüzünden geldi kadın dayak da yese tecavüze de uğrasa laf da atsalar ne varki hepimizin basına geliyor dersiniz, biraz daha insan olmaya calısın endonezyadaki deprem Allah ın verdiği bi felakettir bu kızsa insanların(erkeklerin) kötü davranıslarından bahsediyor, öenmsiz bir mesele de değil tam da sizin gibiler böyle düşündüğü için tecavüze uğrayanlar bile utancından söyleyemiyor dava açamıyor beni suçlayacaklar diye kız masumca rahatsız oluyorum diyor kendisni anlayacak hemcinsleri de ona karsı sen bakma onlarda bakmaz diyor sen çirkinsindir kimse bakmaz patoloji kimse tacizde etmez normaldir ama bu durumla karşılaşan çok kız var o yüzden boş bu lafların

Ancak bu kadar doğru tespit edilebilir süpersin

psikolojik olduğunu düşünüyorum.. sizin yaşlarınızda bu normal ve bilimsel olarak da doğru.

Kızcağız otrudugumuz yer tekın degıl demıs Allah korusun basına bısey gelse 3 gün sonra hala kalkıp dunya senın etrafında donmuyor bak dunyada boyle boyle gelısmeler oluyor dıye konusulabılecek mı merak ettim...Komık yanı.Burası sondakıkahaber.com degıl gundemhaber.net değil.Paylasım forumu.Madem rahatsız olan var gidin gündemi takıp edin.Ard arda her yazılana cevap vererek kıymetlı ve verimli dakıkaları bu tarz boş işlerle harcamayın..Guluyorum bazen burdakı yorumlara fazlasıyla.

psikolojik olduğunu düşünüyorum.. sizin yaşlarınızda bu normal ve bilimsel olarak da doğru.

Malesef öyle değil. Ben 20 yaşındayım ve büyüdükçe, çevremin farkına vardıkça daha da çok arttığını farkediyorum.
Hele ki bazıları var laf atarken resmen içine düşecekmiş gibi oluyor, nefesini bile hissediyorsun sanki. Bakışı o kadar korkunç oluyor ki bir tecavüzcüden farkı kalmıyor.
İşte öylelerini oracıkta rezil etmediğim için çok kızıyorum kendime...
Bunlara aslında bu hakkı veren de bizleriz. Böyle durumlarda sapığı oracıkta rezil edip, yaptığının taciz oduğunu yani suç olduğunu gözüne sokmalıyız. Hatta gerekirse şikayet etmeliyiz. Ceza almasa bile gözü korksun. Haklı olarak korkuyoruz ama uygun zamanda uygun ortamda neden olmasın ki?
Gözle, sözle, elle ne olursa olsun.. Birini yapan ötekini de yapıyor zaten.
Ama malesef öyle bir durumdayız ki besbelli tacize uğradığı halde 'taciz mi bu acaba, yanılıyor olmayayım?' diye düşünüp konu açanlar var. Kendinden şüphe ediyor, haksız da değil çünkü o an çok farklı bir psikoloji içerisinde. Yanlış anlamış olabilir, kendi de hatalı olabilir. Bariz karşı tarafın hatalı olduğu bir durumda bile hatayı kendinde aramak. Sebebi? :44:
Bu psikolojinin sebebi; kadının tacize uğramasının sebebi yine kadın ya.. Hatta mini etek giydiyse bırakın tecavüze bile uğrasın, müstahaktır...

Canim yanls anlamada basta yazdgnla sonda yazdgn cok celiskli sende bu tip durumlar yasiyomussun peki mini etekte gymyorsun anladgm kadariyla ee demekki sebep giyim degil dimi? Ayrica istersen bol paca giy hcbiyerin belli olmasin abaza dolu her taraf yine yapacagni yapiyo.bende bazen cok rahatsiz oluyorum ama sirf onlar bakiyo dye giyim tarzimi degistirmem cunku yapacak olan her sekilde yapyo...Ayrica ne demek mini giyiyosa tecavuzede ugrasa mustehaktir? Bunun kararini neye gore veriyosunuz bi insan sirf onu giydi dye nasil boyle agir bi olayi hakeder? Mantiginizi anlamis degilim

Son düzenleme:

Yanlış anlamışsın. İroni yaptım.

evt bi kaç kişi sende onlara bakıyosunki görüyosun dediler, konumu saçma ve alaya alanlarda oldu . ama bunlar çok az bi kısmı. açıkçası ben böyle yazanları anlayışsız olarak görüyorum. hayata sadece kendi gözlerinden bakıyolar.. konuda söyledim, yaşadıgım yer tehlikeli oradaki insanlar daha tehlikeli.. belkide güzelim aslında gercektende güzelim.. karşımdaki bana baktıgında sende ona bakıyorsun demek çok saçma. ben insanlara o imayı versem o karakterde olsam niye rahatsız olucam ki ? niye böyle bi konu acıcam ? öyle olsa bende onlara karşılık veririm kafama takmam. mantıklı düşünemeyen insanlar var anlayışsız olan insanlar var herkesin derdi kendine büyük sonucta.!

patoloji zaten büyük tepki gördü herkes tarafından ..

Yanlýþ anlamýþsýn. Ýroni yaptým.
Bunun ironi yapmayla ne ilgisi var? Siz resmen mini etek giyen tecavuzu hakeder demissiniz yani tacizcileri hakli cikarir bu dedgnz konu sahibinide yermektir. ironi yapmaya calistiysanizda olmamis teorik olarak belki ama pratikte komik olmus. Yanlis anlamayin amacim tartismak degil ironi yapmak gunumuzde fikri kabul gormeyince kacis yolu olarak anlasiliyo ama alakasi yok...

Konuyu ciddiye alarak, konu dışına çıkmadan, polemiğe girmeden ve karşılıklı diyaloglarda saygıyı koruyarak yorumlar mısınız lütfen...

Ben ironi yapacak şekilde yazdıysam ironidir. Sonuçta ciddi ciddi 'mini etek giyen tecavüzü hak eder' şeklinde bir açıklama yapmadım.
Yanlış anlamış olabilirsin bu benim ironi yaptığım gerçeğini değiştirmez. Nedense bir sen yanlış anladın onu. Ama sonuç olarak önemli olan benim onu yazmaktaki amacım. Durduk yere çelişkili yazıp saçmalayacak halim yok ya..

İroninin kabul görülmeyen bir fikirden kaçış yolu olarak kullanıldığını da ilk defa senden duyuyorum...
Zaten o cümleyı ben kurmadım, toplum kurdu. Ben de toplumun yarattığı bir zihniyeti ironik bir şekilde buraya aktardım. Neler cıkardın bu cümleden, anında karakter analizi yapıp, benim gibi ataerkil sistem düşmanı bir insanı tanımadan etmeden sadece küçük bir ironiye dayanarak pis bir zihniyetin savunucusu yaptın... Alkışlıyorum seni.

Yanlış anladıysan 'yanlış anladım üzgünüm' de geç. Niye önyargılı davranıp haksız duruma düştüğün için direk savunmaya geçiyorsun?

Ben fikrimden hiç bir zaman kaçmadım, kaçmam da. En kabul görmeyen fikirlere bile sahip olsam her zaman fikirlerimi savunurum, asla olmadığım biri gibi davranmam...
Bu arada bak bakalım konu sahibini yermiş miyim;

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/519952-insanlarin-tip-tip-bakmasindan-rahatsizlik-duyuyorum-10.html#post24232709

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/519952-insanlarin-tip-tip-bakmasindan-rahatsizlik-duyuyorum-13.html#post24336607

cnm amacım aslında sana yalnız olmadıgını aynı seylerin benim ve birçok bayanın basına geldigini söyleyecektim ama yorumları görünce o kadar sinirlendim ki az önce ironi yapan arkadasın mesajınıda okudum, beğendim gerçekten birisi tecavüze uğrasa ya çok kırıtmasaydın diyecek burdakiler ki burası kadın platformu sanırım erkek yoktur:) erkekler her konuda birbirine destek olur ama kadınlar neden hemcinslerinden nefret ederler ya ben bu durumdan nefret ediyorum, kadınların geri kalmasının sebebi de erkekler değil kadınların birbirlerinin kuyusunu kazması ve asla destek olmamasıdır. Ben otobüste lisedeyken tacize uğradığımda adam arkama geçmeye çalışmıştı bende yana gidermisiniz yer var diye bağırdım ve bütün millet bana bakıyor ben zaten utanmısım zor söylemisim o cümleyi adama bakıp söveceklerine bana bakıyor teyzeler falan ne bağırıyosun olay çıkarma der gibi :) teyzenin de içi gitti demekki ah biri benide taciz etse diye bağırmama şaşırdı :) yada oda sürüdeki bir koyun ne de olsa biz kadınlar köleyiz asla ses çıkarmamalıyız hanım olmalıyız itaat etmeliyiz erkeklere ve asla kendi fikrimiz yoktur zaten ve kendi bedenimizde bile söz hakkımız yok, feminist değilim ama herkesin insan oldugunu savunurum, bir erkek ne bakıyon lan diye adam öldürüyosa kadında neden bakıyosun neden dokunuyosun diyebilmeli utanmadan, yani cnm sorun bizde değil toplumun değer yargılarında biraz da, psikolojin bozuk diyenlere de ekstra şaşırıyorum kaç psikolog var forumda hey maşallah :))

cnm yaptıgın ironiyi anladım katılıyorum yazdıklarına da arkadaslar bu son cümle senin düşünceni anlatıyor sanmış ve kızmış aslında sen eleştirdiğin cümleyi ti ye alarak yazmışsın bu anlaşılmamış :) son yazılan cümle genel kanıdır Türk kadınlarında ve aynen bende nefret ederim bundan, bu arada sen kendini açıklayamadığın için yazmıyorum bunu, hani doğru anlayan olmamış gibi oldu o bakımdan yazdım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…