Ben de o açıdan düşünmüştüm.İngilizce öğretmeni olduğumu varsayalım ben sadece geniş zamanı,geçmiş ve gelecek zamanı anlatacağım halbuki 12 tane tense var. Ya da can/could öğretiyorsun Modals konusu altında o kadar çok şey var ki. Sadece İngilizce'nin yüzde ikisini filan öğretmiş oluyorsun.Kitap okumadığın,film izlemediğin ya da yurt dışına çıkmadığın sürece gerçekten unutursun o dili. Müfradatta hiçbir şey yok...İnsanlar olaya idealist yaklaşmadığı için konuşmaları normal...Zannedersin ki her meslek hakkında engin bilgileri var.
Ben öğretmenim (sınıf) ancak pek memnun olduğum söylenemez. Öğretmenlikte ne uzuyorsun ne kısalıyorsun. Çalışanla çalışmayan bir, terfi durumu yok. Bu sebeple insanı tembelliğe iten bir meslek aslında.
Çok teşekkür ederim.Aaayyyyyy cok mutlu oluyorum böyle güzel seyler okuyan genclerimizi duyunca. ne mutlu ne mutlu
Fransizcayi, Fransayi ve fransizlari coookkk seviyorum...Aman muhakkak Erasmusla gidip yasamani isterim Paris`de.
Fazla zorlanmazsin cünkü Fransizlar Almanlardan daha cana yakindir. sevgiler canim...basarilarinin devamini diliyorum..
Şirkette filan çalışmak istiyorum o yüzden ben hep dış ticaret ve lojistiği düşündüm. Adalet okuyup neler yapabilirim?Az once yazmayi unuttum aciktan okuyacaksaniz adalet okumanizi tavsiye ederim, yine de arastirin size uyar mi?
Dil öğrenmenin yetenekle ilgisi var mıdır? Ya da sözel zekayla mı ilgilidir? Çünkü gözlemlediğim kadarıyla sayısalcılar pek başarılı olamıyorlar bu alanda sanırım ezber gerektirdiği için.fransızcadan türkçeye geçen çok daha fazladır italyancaya göre
ama çok zevkli oluyor değil mi
aslında her dil öğrenişinde yeni bir şema, bir düşünce sistemi geliştiriyorsun bu da zekayla ilgili bir şey
çok keyifli dil öğrenmek
bizde de imperativo o fiiller
latte de süt
haksız değilmiş hoca sen italyancayı da anlarsın canım
evet evet worm nerden çıktı bilmiyorum kurttan olsa gerek
Belki zorlayici olabilir ama dgs ile hukuk bolumune gecip avukat, icra muduru vs olunabiliyor. Tam detayli bilmiyorum - ama fransizca ve ingilizce bilen bir avukat yurtdisi baglantilari olan firma ve sirketler icin bulunmaz nimet.Şirkette filan çalışmak istiyorum o yüzden ben hep dış ticaret ve lojistiği düşündüm. Adalet okuyup neler yapabilirim?
Çoook teşekkür ederim bu bilgi için. Aklıma yattı aslında :)Belki zorlayici olabilir ama dgs ile hukuk bolumune gecip avukat, icra muduru vs olunabiliyor. Tam detayli bilmiyorum - ama fransizca ve ingilizce bilen bir avukat yurtdisi baglantilari olan firma ve sirketler icin bulunmaz nimet.
O konu biraz karmaşık :) Eğitim sistemimizin ezberciliği falan da işin içine giriyor çünkü, normalde sayısal+sözel zekanın ikisi de var işin içinde.Dil öğrenmenin yetenekle ilgisi var mıdır? Ya da sözel zekayla mı ilgilidir? Çünkü gözlemlediğim kadarıyla sayısalcılar pek başarılı olamıyorlar bu alanda sanırım ezber gerektirdiği için.
Rica ederim, umarim isinize yarar.Çoook teşekkür ederim bu bilgi için. Aklıma yattı aslında :)
Tabi ki bulabilirsin. Eğer bu şekilde devam edersen en az 4-5 dil biliyor olacaksın.Herkese selamlar şu sıralar daha doğrusu üniversiteyi kazandığımdan beri benim morelimi bozan bir şey var...
Ben İstanbul'da devlet üniversitesinde Fransızca bölümü okuyorum.İyi derecede İngilizce biliyorum.13-14 yaşımdan beri en büyük hayalimdi hatta tercih listemin de ilk sırasındaydı.Bilinçli ve gerçekten çok isteyerek yaptım bu tercihi. Ancak çevremdekiler bölümümü sorup,söylediğimde aaa niye İngilizce kazanmadın? Ne yapacaksın ki Fransızca ile? gibi sorularına maruz kaldım. Sanki hiç kullanılmayan,ölü bir dil okuyormuşum gibi hissetmeye başladım ve açıkçası biraz hevesim kırıldı.Hiçbir zaman öğretmen olma hayalim olmadı eğer olsaydı zaten İngilizce okurdum.Bunu onlara da söyledim ama anlamıyorlar. Fransızca sayesinde İspanyolca ve Portekizce metinleri de anlayabiliyorum. Biraz daha ilerleyip Fransızca'da bu dilleri de öğrenmek var planlarımın arasında. Bu arada okulun Rusça kursu var ve seneye Rusça öğrenmeye de başlayacağım. 1-2 sene sonra açıktan ikinci üniversite olarak dış ticaret ya da lojistik de okuyacağım. Ayrıca seneye notlarımı yüksek tutup İngilizce bölümü ile çift anadal yapmak istiyorum...Şirkette çalışmak istiyorum.
Sizce iş bulabilir miyim? Çevremdeki insanlar doğru mu söylüyor? Herkes İngilizce okuyup öğretmen olmak zorunda mı ? Bu kadar kendimi geliştirmek istemem boşuna mı?...
Dil öğrenmenin yetenekle ilgisi var mıdır? Ya da sözel zekayla mı ilgilidir? Çünkü gözlemlediğim kadarıyla sayısalcılar pek başarılı olamıyorlar bu alanda sanırım ezber gerektirdiği için.
Ayyy fransizca ogrenmeyi bende çok isterdimçok sexy bi dil bence tabii iş bulursunuz herkes ingilizce okuyor ama dünya ingilizceden ibaret değil ki... artık ıngilizce sıradanlasti, şirketlerin fransızca bilen insanlarada ihtiyaci var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?