İnsanların yorumları...

bu dediklerini yaparsan ne havada ne karada olum yok sana deyim yerindeyse

Qu'est que vous voulez que je dis? :)

Bu arada ben dün 'sinir' kelimesinin bile Fransızca'dan geçtiğini fark ettim. S'énerver bu fiil hali sinirlenmenin.

Osmanlıca yerine Almanca,Fransızca,İtalyanca gibi diller koyup bu dilleri adam gibi öğretseler çocuklara,gerçekten çağ atlarız...

Bu arada ben dün 'sinir' kelimesinin bile Fransızca'dan geçtiğini fark ettim. S'énerver bu fiil hali sinirlenmenin.

ben de şeyi fark ettim

TRAVESTİ

tra: italyanca arasında demek
vesti: kıyafet demek

travesti: kıyafetler arasındaki

allaturca, allafrancese (alaturka, alafranga), volta atmak (volta: sefer), kapiş (capisci) ... vs keşfettikçe de büyük buluşmuş gibi eureka moduna giriyorum

italyanca biliyorum acep öğrenmesi kolay olur mu nereden çalıştınız ya ben çok severim latince metinleri falan konuşuyorlar ya . okuduğum kitaplarda da geçiyor

Çok daha kolay olur. Gramer kitapları rahatlıkla bulunuyor, rosetta stone dil programında da var, latince öğrenme seçeneği.
Bir kk klişesini de (kadın kadının kurdudur) aslıyla ekleyeyim, adam/insan adamın/insanın kurdudur, Homo homini lupus

amanın amanın
bunu felsefede öğrenmiştik kimdi söyleyen ya
wormlu bi adamdı sanki
ay "kadın kadının düşmanıdır" ı her gördüğümde aklıma bu cümle geliyor

Bence ne kadar lisan okadar bilgi.. garsonluk yaptım turistik yerde ve anlaşacağım kadar 6 dil öğrendim.. şimdi ev hanımıyım ve hala karşıma çıkabiliyor kimse için değil kendin için öğren uğraş..

Hani biz deriz ya marş marş!
Marcher Fransızca'da yürümek demek. L'imperatif yani emir cümlesi yaparken;
Sen yürü demek için 'Marche!' dersin. Fransızca'da son ekler okunmadığından direk marş diye okunuyor ve aynı şekilde de dilimize geçmiş.
Hani bazı yerlerde vestiyer vardır ya ceketlerimizi veririz;
le vest:ceket demek

İnsanlar olaya idealist yaklaşmadığı için konuşmaları normal...Zannedersin ki her meslek hakkında engin bilgileri var.
Ben öğretmenim (sınıf) ancak pek memnun olduğum söylenemez. Öğretmenlikte ne uzuyorsun ne kısalıyorsun. Çalışanla çalışmayan bir, terfi durumu yok. Bu sebeple insanı tembelliğe iten bir meslek aslında.

İki şey daha geldi aklıma. Petit beurre bisküviler var ya, petit küçük beurre terayağ demek. Yani küçük tereyağlı anlamına geliyor. Latte kahveleri duymuşsundur hatta içmişsindir böyle sütlü bir tadı vardır. Laitte fransızcada süt anlamına geliyor.

Dil bilmek her zaman avantaj, çevrenin ne dediğine bakmayın, onlar ne anlarlar..
İngilizce, fransızca ya da çok konuşulan kullanılan dillerden bir kaç tanesini bilmek iş hayatında çok büyük bir avantaj...
Benuim tavsiyem imkan bulursanız yapabiliyorsanız en az 6 ay fransada ya da fransızca konuşulan bir ülkede kalın. Erasmus ya da başka imkanlarla.

Şu an hazırlıktayım ama 1-2 yıl sonra erasmus ile gitmeyi çok istiyorum. Okulun anlaşmaları hep Fransa'daki üniversitelerle.

fransızcadan türkçeye geçen çok daha fazladır italyancaya göre
ama çok zevkli oluyor değil mi
aslında her dil öğrenişinde yeni bir şema, bir düşünce sistemi geliştiriyorsun bu da zekayla ilgili bir şey
çok keyifli dil öğrenmek
bizde de imperativo o fiiller
latte de süt
haksız değilmiş hoca sen italyancayı da anlarsın canım

Thomas Hobbes dır herhalde felsefeyse

evet evet worm nerden çıktı bilmiyorum kurttan olsa gerek

Aaayyyyyy cok mutlu oluyorum böyle güzel seyler okuyan genclerimizi duyunca. ne mutlu ne mutlu
Fransizcayi, Fransayi ve fransizlari coookkk seviyorum...Aman muhakkak Erasmusla gidip yasamani isterim Paris`de.
Fazla zorlanmazsin cünkü Fransizlar Almanlardan daha cana yakindir. sevgiler canim...basarilarinin devamini diliyorum..

Oncelikle bunu soyleyen insanlarin nasil bir dil egitimi olduklarina bakin. Artik ingilizce biliyor olmak bir arti degil. Size soruyorlar is basvurularinda ingilizce den baska bir dil bilip bilmediginizi. Fransizca icin cok bir yorum getiremeyecegim ama ispanyolca rusca ve cince avantaj saglayan diller.

Iyi derecede ingilizce biliyor olmanizin yani sira fransizca okuyor olmanin bir dezavantaji olmaz kolejlerde cok rahat is bulursunuz.

Az once yazmayi unuttum aciktan okuyacaksaniz adalet okumanizi tavsiye ederim, yine de arastirin size uyar mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…