instagram aşk ispatlama yeri mi

35 yaşında insanların "birlikte fotomuzu paylaşmadın, bu nasıl ilişki" diye ayrıldıklarına şahit oldum. Bazıları için evet, instagram aşk ispatlama yeri.

Ama sarmaş dolaş, aşk sözleri dolu paylaşımlar yapan profillerin sahiplerinin de çoğunun gerçek hayatta aşırı mutsuz ve sürekli kavga eden çiftler olduğunu da gördüm, biliyorum.

Ben genelde mekan, manzara, komik enstantaneler paylaşırım, hatta özel birşey paylaşmadığım için hesabım gizli de değil herkese açıktır. Eşim ise devamlı manzara fotoları paylaşır. Bir gün de "vayy bizim neden fotomuz yok?" demedik birbirimize, sevmiyoruz çünkü.

Sevgilim resim çekilmekten nefret ediyor, toplasan 5 resmimiz vardır. Hiçbir yerde adımız tarihimiz yazmaz, onun whatsapp hariç sosyal medyası yoktur. Çok da mutluyuz ama nedense hep çevremden buluşunca bir şey yapmıyor musunuz gibi sorular alıyorum. İnsanlar paylaşım yapmadan yemeğe, konsere gidemez olmuş. Hele eş/ sevgili ile kesin koymalısınız gibi davranıyorlar.

gercekten foto koymadiginiz icin bosaniyor musunuz diye soran arkadaslariniz mi var?
arkadasliklarinizi gozden gecirin.

Geçenlerde üniversiteden bir kız hayır boşanmadım diye story atmıştı. Neden böyle paylaştın diye sordum, bi süredir sadece bebeğini koyduğu için çekemeyenler boşandın mı diye sormuş.

sosyal medya hesabi kullanmiyorum. beni merak edenler, ozleyenler ariyor. ayni sekilde ben de aklima duseni ariyorum. ne bileyim hic isinamadim oralara.🙄

Gerçekten şaşırıyorum. Ben sosyal medyada eşimle olan tüm fotograflarımı kaldırdım. Zaten çok nadir fotograf çekilen çiftiz. Eşim çok yoğun çalışan biri fotograf çekilmeyi sevmiyor. Mutlulugumu dışarı yansıtmıyorum. İnsanlar sürekli mesaj atıyor sıkıntımı var boşanıyrmusun aranız mı bozuk. Aldatıldın mı? Tüm arkadaslarımın profilini düğün fotografları var. Eşlerininde öyle ama ben sevmiyorum bu tarz fotografları.. Gerçekten fotograf koyanlar çok mu mutlu bendemi sıkıntı var.. Fotograf koymayan insanlar mutsuz mu oluyor
Sosyal medyayi kullanıyorum ama hicbir fotoğraf vs. Paylaşmıyorum ne esimin ne çocuğumun. Asosyal mutsuz zannediyor olabilirler beni zira artık paylaşmayan mutsuz aç sefil... velhasıl tatilede gidiyorum mutluyumdaaa banada diyorlar ki sen neden paylasmiyorsunn??

Olan fotonun kaldırılması şüphe yaratır sormaları çok normal. İnstagram aşk ispatlama yeri değil ama en azından 1 fotoğrafımız olsun isterim.

Herkesin ilgi alanı farklıdır.. İlla eşiyle ilgili paylaşım yapan yok ki. Kendilerini ve ilgi alanlarını da paylaşıyorlar.. Kimi ilişkisini, kimi yaptığı yemekleri, kimi gittiği yerleri vs. paylaşıyor.

Hic foto koymasaydiniz okey ama koyup sonra kaldirdiysaniz hepsini akla gelen bosanmak ya da kavga olur.
Kapatma yok sonra koymama yok ama eskileri silmek var. Gemileri yaktim gibi duruyor işte.

Saçmalık silsilesi.
Bende foto koymam eşimle evlilikten önceki soyadım duruyor instagramda iki soyadı da yazmadım.
Saçma salak çıkarımlar yapan insanları silin bence.

varken kaldırdıysanız bır anda merak etmıslerdır genelde yuklemeyen yuklemez ama eskılerı kaldırmaz sız tum gecmısı sılınce bosananlar oyle davranıyor cunku oyle sanmıslardır

Gerçekten şaşırıyorum. Ben sosyal medyada eşimle olan tüm fotograflarımı kaldırdım. Zaten çok nadir fotograf çekilen çiftiz. Eşim çok yoğun çalışan biri fotograf çekilmeyi sevmiyor. Mutlulugumu dışarı yansıtmıyorum. İnsanlar sürekli mesaj atıyor sıkıntımı var boşanıyrmusun aranız mı bozuk. Aldatıldın mı? Tüm arkadaslarımın profilini düğün fotografları var. Eşlerininde öyle ama ben sevmiyorum bu tarz fotografları.. Gerçekten fotograf koyanlar çok mu mutlu bendemi sıkıntı var.. Fotograf koymayan insanlar mutsuz mu oluyor
Bnde fotoğraf koymayı sevmıyorum saçma buluyorum birde benı bi yabancı erkekğin görmesi haram hatta profil resmınde bile sadece eşimin fotoğrafı var bence senın çevrendeki insanlardan uzak dur onun yüzünden de eşinle tartışma mutlu gözüküp mutsuz olan çok var
Kendımdem örnek vereyım önceden bende koyardm sıfr herkes görsün diye fotoğraf paylaşrdm o gun ama biz bi iki saat snra tartışrdk eşimle ve birkaç gün küs olurduk sen böyle şeyleri takma gerçekten hiç umurumda değil daha önemli sorunlarım var çünkü

İnstagram zaten fotoğraf paylaşma platformu degil mi ? İsteyen istedigini paylasabilir,isteyen gösteriş yapar,isteyen hobi olarak kullanir.Siz niye takildiniz bunlara ? Gercekte mutlu olsunlar ya da olmasinlar bu onlarin problemi.
Görmek istemediklerinizi takip etmeyebilirsiniz mesela, ya da sessize alabilirsiniz.Veyahut instagramdan komple çikabilirsiniz.
Bana da orada kayitli olup fotograf paylaşmayan ama herkesi takip edip izleyen tipler daha garip gelmiştir.

İnsanlar zaten artık reel yaşamaktan vazgeçip sanalda yaşamaya başladılar. Aynı evin içinde farklı odalarda watsap kullananı gördüm ben. Arada gittiğin yerlerde çekildiğin resimleri atmak neysede ben asıl eşinin gözüne bakarak sadece ona söylediğinde anlamı olan güzel sözleri, yüzüne söylemeyip eşiyle çekildiği resmin altına açıklama olarak yazanlara ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu neye kime ispat. Ya da kime nispet. Hadi her şeyi geçtim nazardan da mı korkmuyorsun. Bende eşimde bu konuda baştan karar aldık birbirimize söylediğimiz sözler anlar bize özel. Bizden başka kimsenin bilmesine gerek yok yani. Bir ara inste bir yeni gelin akımı vardı artık kusacaktım. Biz evliliğin tüm safhalarını yedikleri yemeklere kadar biliyorduk. Allahtan biraz duruldu millet.
O da bşy mi benim arkadasım balayında her Sn sini paylaştı ya her Sn yi :))
Görgüsüzlük abidesi.
Amaç şu : bunu yiyebiliyorum , şuraya gidebiliyorum , şunu yapabiliyorum vs vs

Olan fotoğrafları sildiğiniz için merak etmişlerdir. Benimde var öyle bi kaç arkadaşım. Liseden filan tabi. Çok samimiyetimiz yok. Eşleriyle fotoğraflarını sildiklerini farkettim ama sormadım, sormam. Herkesin kendi kararı. İsteyen koyar isteyen koymaz. Ben paylaşırım eşimle fotoğraflarımı. Anı olarak kalıyor orda. Artık albüm yapma kalmadı malum eskisi gibi.

Bnde fotoğraf koymayı sevmıyorum saçma buluyorum birde benı bi yabancı erkekğin görmesi haram hatta profil resmınde bile sadece eşimin fotoğrafı var bence senın çevrendeki insanlardan uzak dur onun yüzünden de eşinle tartışma mutlu gözüküp mutsuz olan çok var
Kendımdem örnek vereyım önceden bende koyardm sıfr herkes görsün diye fotoğraf paylaşrdm o gun ama biz bi iki saat snra tartışrdk eşimle ve birkaç gün küs olurduk sen böyle şeyleri takma gerçekten hiç umurumda değil daha önemli sorunlarım var çünkü
Sadece meraktan soruyorum, eşinizin fotografi yabanci kadinlara haram değil mi ?

Instagram kullanıyorum. Pek fotoğraf paylaşmıyorum. Ayda 1 falan. Arada da hikaye..
Hiç düğün, nisan fotoğrafım yok.
Hiç kutlama fotoğrafım yok.
Hatta Instagram da eski soyadım var.
Esimin fotoğrafı 1 tane o da çocuklarla. Hikayede falan hiç paylaşmam. Bugün hesabımı inceleyen biri sperm bankasından hamile kalmış 3 çocuk annesi bir kadın olarak düşünebilir beni :))
Çok da takılmayın. Kimse dedi diye boşanacak değilsiniz. Tercih meselesi.
Önceden dalga geçerdim boy boy düğün fotoğrafı koyanlarla, şimdi herkes nasıl mutluysa oyle yapsın kafasına geldim.

Bir fotograf paylasim platformunda fotograf paylasmayi tuhaf bulmuyorum.

Paylasimlardan rahatsiz olan kisiler pek ala uygulamayi indirmez ve kullanmaz. Allahin emri degil ki bu uygulama.

Yakin arkadasim veya kuzenim de esiyle fotograflarini silse ben de sorarim. Aldatildin mi demem ama bir problem mi var bilmek ve gerekliyse destek olmak isterim. Once paylasip sonra silmek pek tutarli bir hareket degil.
Ha tabi tum paylasim yapanlar mutlu da degil.

Back
X