• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnstagram, kolay erişilme

Cok sukur guzel bi yorum.. selam yazsa biri taciz sayiyo bu bazi turk kadinlari😂 emoji atmis ece erkenmiydi ayni tepkiyi verdigi gibi😂

Yaw cevap verme cok mu zor🙄 engelle bas git madem.. yok illa tantana cikaracaklar.. aaayhhh bana cok yaziyolarrr.. heaa ok
Ha bak mesela okey benzeri oyunlarda da eğer sohbeti kapatmazsan yazarlar da yazarlar. Rahatsız olduğum için sohbet kapalı oynarım. Ama hem sohbet açık olup hem selam verdi diye adamlara verip veriştirenler var. Sapıkça şeyler yazılmadığı sürece iki bekar insan selam verip oyunda da normal şekilde sohbet edebilir bence. Ama herkesin bakış açısı farklı

Kızlar bu instagram olsun sosyal medyanın her mecrası olsun size de artık cidden tehlikeli gelmiyor mu? İnsanlar bir tıkla onbinlerce kişiye ulaşabiliyor mesaj atabiliyor hakaret edebiliyor.Geçenlerde hesabım açıktı mesela bir story paylaşmıştım o konumdan bir sürü insan ekleyip istek attı bunu herkese yapıyorlar ondan hiç şüphem yok. Hatta o mekandan birisi karşımıza geldi oturdu dikkat çekmeye çalıştı.Hesabım kapalı olduğu halde indtagramda grup mesajlarına beni dahil etmiş bot hesaplar engelleyip spamlasam da böyle şeylere maruz kaldım. İnsanların bu cürreti gerçekten fazla değil mi?
Ben eşimin hesabına girerim. Kendi hesabım yoktur. Sinir hastasıyım, gelemem öyle şeylere. Kafam daha rahat böyle. Sadece adımız bile tacize uğramamıza sebep malesef. ☹️

Ha bak mesela okey benzeri oyunlarda da eğer sohbeti kapatmazsan yazarlar da yazarlar. Rahatsız olduğum için sohbet kapalı oynarım. Ama hem sohbet açık olup hem selam verdi diye adamlara verip veriştirenler var. Sapıkça şeyler yazılmadığı sürece iki bekar insan selam verip oyunda da normal şekilde sohbet edebilir bence. Ama herkesin bakış açısı farklı
Kapat o zaman dm de kapatilabiliyo instada mesela.. ayhh sonraa herkes bana yaziyooo.. gorgusuz boyle kadinlar.. bu bir taciz degildir asla

Hanımlar ben derdimi anlatamıyorum galiba.
Asıl sorum hangi ara buraya bu kadar bağımlı olup insanlara burdan erişmeye cürret eder olduk? Neden herkes her şeyin daha iyisini orada görüyor? Alternatifini orda arayan var, sizi etiketten bulup karşı masanıza oturan var, size müstehcen foto atan bile var. Hesabım gizli olduğu halde bunların yapılabildiğini gördüm. Yetiştireceğiniz nesili böyle hastalıklı insanlardan nasıl uzak tutucaz mesela?
Eskiden beri cüretkarlık vardı ama sizler sosyal medya yaygınlaşınca bu cüretin her yerde ve mekanda var olduğunu anlamaya başladınız, eskiden net yoktu ama gözüne kestirdiği kadını takip etmek, girdiği her dükkana mekana girip sözle taciz edip rahatsız etmeler vardı, aldatmalar, istismar da vardı, karşı masanıza veya karşı kaldırıma geçip uygunsuz hareketler yapmak da vardı, aslında geçmişten bugüne tek değişen şey teknoloji sayesinde yaşanılanları anında öğrenmemiz, eskiden yaşananları tüm ülke duymuyordu.

Yeni nesli bilinçlendireceksiniz, çocuklara çarşıda pazarda, cafede okulda, sokakta nette ne gibi tehlikeler var anlatacak, yanlış bir şey yapsa da korkmadan sizlere anlatabileceklerini öğreteceksiniz, susmayan korkmayan çocuklar yetiştireceksiniz, sizler de susmayacaksınız, hemcinslerini suçlayan kadınlar olmak yerine bir kadına yapılmış ahlaksızlığı sorgusuz sualsiz hepinize yapılmış sayıp bir ağızdan ses çıkaracak, netteki bu ahlaksızları şikayet edeceksiniz.

Eskiden beri cüretkarlık vardı ama sizler sosyal medya yaygınlaşınca bu cüretin her yerde ve mekanda var olduğunu anlamaya başladınız, eskiden net yoktu ama gözüne kestirdiği kadını takip etmek, girdiği her dükkana mekana girip sözle taciz edip rahatsız etmeler vardı, aldatmalar, istismar da vardı, karşı masanıza veya karşı kaldırıma geçip uygunsuz hareketler yapmak da vardı, aslında geçmişten bugüne tek değişen şey teknoloji sayesinde yaşanılanları anında öğrenmemiz, eskiden yaşananları tüm ülke duymuyordu.

Yeni nesli bilinçlendireceksiniz, çocuklara çarşıda pazarda, cafede okulda, sokakta nette ne gibi tehlikeler var anlatacak, yanlış bir şey yapsa da korkmadan sizlere anlatabileceklerini öğreteceksiniz, susmayan korkmayan çocuklar yetiştireceksiniz, sizler de susmayacaksınız, hemcinslerini suçlayan kadınlar olmak yerine bir kadına yapılmış ahlaksızlığı sorgusuz sualsiz hepinize yapılmış sayıp bir ağızdan ses çıkaracak, netteki bu ahlaksızları şikayet edeceksiniz.
Doğru , okul zamanımda Facebook filan yoktu ve o zamanlar beni sürekli takip eden birisi vardı okulda, dolmuşta nerde iniyorum nerede biniyorum. Adam akıllı geçip karşıma açılana kadar çok korktum hem de çok korktum.. Anlatacak kimsem yoktu . Bir gün geçip karşıma konuştu da niyetini anladım rahatladım. Hep hasta ruhlu bir sapık olduğunu düşünmüştüm

Doğru , okul zamanımda Facebook filan yoktu ve o zamanlar beni sürekli takip eden birisi vardı okulda, dolmuşta nerde iniyorum nerede biniyorum. Adam akıllı geçip karşıma açılana kadar çok korktum hem de çok korktum.. Anlatacak kimsem yoktu . Bir gün geçip karşıma konuştu da niyetini anladım rahatladım. Hep hasta ruhlu bir sapık olduğunu düşünmüştüm
Yaşınız kaç bilmiyorum ama 48 yaşındayım, çocukluk yıllarımda da pedofili vardı, cinsel istismar, tecavüz, şiddet hepsi vardı ama dediğim gibi özel tv kanalları yoktu, sosyal medya yoktu yaşanılanlar yerel halk tarafından duyuluyordu ama ülke genelinde haber olmuyordu, 80 sonlarında pc'yle 90'larda netle tanışmaya başladık, face 2000'li yıllarda kurulduğunda son 10 yıldır olduğu kadar yaygın bir kullanıma sahip değildi, twitter insta zaten onları hiç bilmiyorduk, skype msn yoğunluklu kullanım vardı, ki onda da kamera açıp sapıklık yapanlar oluyordu.

Sitenin eskileri hatırlar, 2007-2010 yılları arasında parfüm gibi bir kokuyu koklatıp bayılttıkları çocukları, gençleri böbreklerini aldıktan sonra çöp konteynerlerine atan bir organ mafyası vardı, tvde haber olmadı pek, gazetelerde yayınlandı yalnızca ama gerek bizlerin çevresinde yaşanan vakalar, gerek siteden birkaç üyenin birebir yaşadığı vakalar sebebiyle KK o zamanlar bu haberle çalkalanmıştı.

Velhasıl her dönem gençler çocuklar bir şekilde bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaklar, bugün insta olur yarın başka bir sosyal medya mecrası olur, ebeveynler uyanık olacak, ebeveynler bilinçli olacak çocuğu da algıları açık uyanık yetiştirecek, bunun başka bir yolu yok zira teknoloji ilerleyen yıllarda hayatımızın çok daha fazla alanında çok daha yoğun bir şekilde yer alacak.

Bunları okuduğuma çok sevindim asıl bahsetmek istediğim şeyler bunlardı. Belki burada paylaşırız başımıza gelenleri, toplumumuz nereye gidiyor neden böyle vs konuşuruz zannetmiştim hanımlar olayı çok başka yere çekip dalga konusuna aldılar ne demek istediğimi inatla anlamayıp saptırdılar. Oysa ki oldukça ciddi bir şeyden bahsettim.
Ekşınlı entirikalı aldatma konularından buraya kafa yormalarını zaten beklemiyorum artık 🤦🏼‍♀️

Hesap açık ama herkes msj atabiliyor demek bence çok saçma tüm kısıtlar var ayarlarda siz kisitlamazsaniz atarlar. Size sinir olan bir kız kötülükte yapar erkekte kisitlayin canım sizde.
Hı çok korkuyor olsanız açığa almazsaniz zaten ama hadi diyelim korkuyorsunuz o zaman kullanmayin.
Bana hep tam zamanlı yer etiketi yapan ve herkese açık insta kullananlar değişik gelmiştir bu coğrafyada.

Bunları okuduğuma çok sevindim asıl bahsetmek istediğim şeyler bunlardı. Belki burada paylaşırız başımıza gelenleri, toplumumuz nereye gidiyor neden böyle vs konuşuruz zannetmiştim hanımlar olayı çok başka yere çekip dalga konusuna aldılar ne demek istediğimi inatla anlamayıp saptırdılar. Oysa ki oldukça ciddi bir şeyden bahsettim.
Ekşınlı entirikalı aldatma konularından buraya kafa yormalarını zaten beklemiyorum artık 🤦🏼‍♀️
Böyle kestirip atmayın bence, hepimiz rumuzlardan ibaret ama canıyla kanıyla gerçek insanlarız, klavye başında yazdıklarımız bazen birbirimize önyargı oluşturuyor, bazen yanlış zamanda yanlış bir konu veya yorumla tanışıyoruz birbirimizle, ki klavyenin kemiği yok:)) karakterlerimizi de tam bilemediğimizden karşılıklı yanlış anlamalar da oluyor.

Topluma gelince aslında ahlak yozlaşması yaşayan insanlar zaten hep öylelerdi, hatırlarsanız hala bile ara ara var olmaya devam eden telefon sapıkları vardı, bazen tanıdıkları bir kadının dolaylı yollardan buldukları numarasını ararlardı, bazen rastgele numaraları çevirip telefona cevap veren kadınsa eğer numarayı not alıp taciz etmeye devam ederlerdi, sosyal medya içlerindeki kötülüğü daha rahat ortaya çıkarmalarına sebep oldu yalnızca, yüzlerinin görünmediği, nerede yaşadıklarını rahatça kamufle edebilecekleri, onlarca fake hesapla cirit atabildikleri bir mecraya sahip oldular, bakın burada bile zaman zaman fake hesaplar olur toplumun hassasiyet duyduğu konuları kendine eğlence malzemesi yapar, kendince trolleyip eğlendiğini sanır, bir bakarsınız bir erkek kadın profiliyle üyelik alır uygunsuz fotoğraflarını atar matah bir şey yaptığını düşünür, kimisi doktorum der cinsellik topiklerinde, vajinusmus ya da hamile kalmak isteyenlerin topiklerinde gezinip gözüne kestirdiği üyelere özelden yazıp mahrem konular hakkında konuşmaya çalışır, bunların sosyal medyayla tanışmadan önceki jenerasyonu da sokak ortasında müstehcen görüntüler veren tiplerdi.

Velhasıl teknoloji cansız bir nesnedir sizi iyiye veya kötüye teşvik etmez, onu nasıl kullanacağınız sizin karakterinize bağlıdır, iyi biriyseniz iyi yönde kullanırsınız, kötü biriyseniz kötü yönde kullanırsınız.
Bazı şeylerden rahatsızsanız da hiç hesap açmayacaksınız, benim burası dışında aktif olduğum hiçbir mecra yok, siteyi takip için açtığım insta var tek bir görsel veya paylaşım bulamazsınız, arada Kadınlar Kulübü paylaşımlarını okumak için açar sonra kapatırım, zira ben sevmiyorum foto paylaşayım, arkadaş grubu yapıp onlarla takipleşeyim çünkü bu bir süre sonra neden benim paylaşımlarımı beğenmedin, beni takipten mi çıkardın, instadan yazdım, face'ten etiketledim cevap bile vermedin gibi gereksiz alınganlıklara neden oluyor, ben her daim aktif olamam, en aktif olduğum yer KK, diğer zamanlarımı da evime eşime kızıma yani kendi özelime ayırmak istiyorum:)

Back
X