Internet Bağımlısıyım :(

Geçenlerde internet bağımlılığı ile ilgili konferansa gitmiştim,sizin bahsettiğiniz belirtileri gösteren kişilerin acilen psikologa gitmesini söylemişti konuşmacı uzman..İnternet bağımlılığı aslında hastalık çok ileri boyutlara geldiğinde de tamamen tedavi edilemiyor..

Son düzenleme:
galiba bende bagimliyim eskiye gore azalttim ama tam olarak kurtulmus degilim sabah uyanir uyanmaz once bi telefondan bakarim faceye filan,
bilgisayari acmak istemem mesela ama birseye bakacam diyip acarim bu seferde basindan kalkamam,
artik gozlerim agrimaya baslayinca kapatiyorum ama yavas yavas kisitlayacagim kendimi...

ama tuvalete yada banyoya kadarda goturmuyorum pcyi o kadarda degilim :1:

Ne yapıp edip kendinizi frenleyin, bi süre girmezseniz zamanla alışırsınız

Ne bileyim ben işteyim diye giriyorum, işim yokken

Şimdi evde olsamda makineyi çalıştırsam burda internette bu kadar vakit harcayacağıma diye düşündüğüm çok olmuştur

Tarif bakıp, akşama eve gider gitmez yaptığım da..

Zamanınızı boşa öldürüyorsunuz, internet güzel şey ama dozunda ve doğru kullanıldığında..

Son düzenleme:
Bi ara bende öyledeydim. Ama nedenini çözdüm: Boşluktan ve can sıkıntısından oluyor. Medeti orada arıyorsunuz. Bence internet haricinde zevk aldığın şeylere yönelirsen iyi olur. Mesela arkadaşlarınla buluş, sinemaya git, eğlenceli oyunlar oyna. Yarışlara katıl, kitap, bulmaca belki ilgini çekebilir. forumlar biraz daha çok bağımlılık yapıyor. Kendi kendine internetten uzaklaşabileceğin aktiviteler yap. yeni hobiler dene mesela. Hiçbirini yapamadın, arkadaşın dediği gibi psikologa gitmende fayda var diye düşünüyorum. bir bilgisayar öğretmeni olarak bilgisayar ve internet bağımlılığının faydalı bir şey olduğunu söyleyemeyeceğim. teknolojiden faydalanmak güzel, ancak bunu abartmamak gerek. bazı günler(mesela hafta sonları) kendine internete girmeme sınırı koyabilirsin:40:

ben kk gırıyorum sırasıyla takıp ettgım yerlere bakıyorum
hurrıyet haberturk sabah mıllıyet
banka hesabıma bakıyorum
gunde 3*4 kere bu gazelete gırıyorum
sahıbınden
emlak jet
markafonı trendyol evımş.net
gırıyorum
cok sıkılırsam arastırma yapıyorum :26: :30: boş boş seylrle ılgılı
hastalıklarla ılgılı
gun ıcınde yogun degılım ısımız rahat ınternet olmasa catlarım herhalde
evde esım gececıyken ısımı gucumu yaopıp elıme telefonu alıp zıyaretcı olarak guncel kızısan konulara bakıyorumb ırde laf atıyorlar zıyaretcı olarak ızlıyolar dıye o zaman gulmekten alamıyorum kendımı
vs vs,

9 aydır sosyal aglarda yokum sureklı gerı don cagrısında bulunuyorlar :S
Ben gibisinmiz demek.Haberturke günde birkaç kere bakarım.Emlakjet ede bir ara çok bakardım.Bu ara bakmıyorum pek
Mesela az önce duşa girdim, çıktım ... Bilgisayar şu anda klozetin üzerinde... Bornozumu giydim size cevap yazıyorum:1:

Arkadaşlarımla bir yere oturmaya gitsem, 1 saat sonra dayanamayıp cepten giriyorum nete ne olmuş ne bitmiş diye bakmaya:1:

Sigara bağımlılığı gibi bir şey bu yanlış olduğunu bilsem de engel olamıyorum:43::41::41::47::47:

Ben banyoya,tuvalete sokmadım hiç.Bornozlada oturmam gelip.Ama sabah kalkar kalkmaz bir yarım saat 45 dk bakıyorum.Sonra kahvaltı

Hafta sonları evde olduğum için çocuktan dolayı giremiyorum hafta içi iş saatlerinde sürekli açık. . interneti ofistetken en fazla 5-10 dakika kapatıyorum . . birşeye bakmasam bile açık olması lazım :D facede oyun bağımlısıyda biraz

Hatta düğünümde bile aklıma gelmişti oyundaki sebzelerimin bozuylacağı :(

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız için...

Medya sektöründe çalışıyordum, hala da çalışıyorum. Aslında biraz garip bir çalışma düzenim var. Tam zamanlıdan ayrıldım part time olarak çalışmaya başladım, her gün çalışmıyorum artık.

İşyerimdeyken de çok girerdim internete ama işim olduğu için bir şekilde abartmıyordum. Gerçi internet yüzünden işime geç başladığım olmuştur.

Yapacak bir sürü işim var aslında, boşlukta değilim. Ama internetsiz duramıyorum. :50:

Ne mi yapıyorum? KK ya mutlaka takılıyorum vajinismus problemi o topik sayesinde yendim ve yenemeyenler için liste hazırlayıp onları gaza getirip yenmelerini sağlamaya çalışıyorum, her gün mutlaka oraya uğruyorum ve sorulan sorulara cevap vererek onları yönlendirmeye çalışıyorum. Tek tek geçmişi kontrol edip kim egzersiz yapıyor kim yenmiş kim ne durumda listeye ekliyorum. Sordukları sorulara cevap veriyorum. Bunun haricinde diğer sekmelerde, facebook, twitter açık. Fotoğrafçıyım ve fotoğraf siteme giriyorum, ara sıra kontrol ediyorum ne durumda diye. Bunun haricinde hurriyeti okuyorum. Yapacak hiçbir şey bulamasam bile burada bir derdim var kısmına girip konulara cevap yazmaya çalışıyorum. Facebook'u sürekli yeniliyorum yeni bir şey var mı diye bakıyorum. Eğer rahatsız olduğum şeyler varsa sağlık olarak, google da araştırma yapıyorum o rahatsızlıkla iligli. Biriyle konuşurken bir şeyi merak etsem hemen wikipedi açıp ona bakıyorum neymiş ne değilmiş diye. Bazen bilgi yarışmalarına giriyorum. Msn kullanmıyorum pek fazla. Bazen msn de kullandığım oluyor. Eğer siyasi olarak bir şeyle o gün kafayı bozduysam twitterdan pek çıkmıyorum. Facebooktan da öyle. Mutlaka yeni sekme olarak bir kenarda açık duruyorlar. İşimden dolayı benim reklamımı yaptığım yerlerden biridir facebook o yüzden onu donduramıyorum. KK yı neden donduramadığımı söyledim. Twitter'ı ara sıra donduruyorum sonra dayanamayıp tekrar giriyorum.

Bu gidişle gerçekten psikoloğa gideceğim. Eğer kendi kendime bir engel koyamazsam psikoloğa gitmem şart. Internete girmeden duramıyorum. Telefonumun internet süresi dolsun kendimi çok eksik hissediyorum. :26:

İMDAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT:43:

Kahvaltı yaparken bile bilgisayarım kenarda duruyor kontrol ediyorum:50:

valla bendede var malesef o canım.bazen çok kötü duruma geliyorum.allahtan kedim var hissediyo galıba geliyo laptopun üstüne oturuyo.kapat hadi diyor galibaa :)

Benim ki de gelip oturuyor üstüne ama on parmak olduğum için yer bulma sıkıntısı çekmiyor o üstteyken zor da olsa yazmaya devam ediyorum :1:

Bi ara bende öyledeydim. Ama nedenini çözdüm: Boşluktan ve can sıkıntısından oluyor. Medeti orada arıyorsunuz. Bence internet haricinde zevk aldığın şeylere yönelirsen iyi olur. Mesela arkadaşlarınla buluş, sinemaya git, eğlenceli oyunlar oyna. Yarışlara katıl, kitap, bulmaca belki ilgini çekebilir. forumlar biraz daha çok bağımlılık yapıyor. Kendi kendine internetten uzaklaşabileceğin aktiviteler yap. yeni hobiler dene mesela. Hiçbirini yapamadın, arkadaşın dediği gibi psikologa gitmende fayda var diye düşünüyorum. bir bilgisayar öğretmeni olarak bilgisayar ve internet bağımlılığının faydalı bir şey olduğunu söyleyemeyeceğim. teknolojiden faydalanmak güzel, ancak bunu abartmamak gerek. bazı günler(mesela hafta sonları) kendine internete girmeme sınırı koyabilirsin:40:

Ya aslında yapacak çok işim var ama onları da erteliyorum internet yüzünden:50:

Arkadaşlarımla çok sık görüşüyorum zaten, ama onlarla otururken bile cepten bakıyorum:1:

Hafta sonları evde olduğum için çocuktan dolayı giremiyorum hafta içi iş saatlerinde sürekli açık. . interneti ofistetken en fazla 5-10 dakika kapatıyorum . . birşeye bakmasam bile açık olması lazım :D facede oyun bağımlısıyda biraz

Hatta düğünümde bile aklıma gelmişti oyundaki sebzelerimin bozuylacağı :(

Benim kadar olmasanız da sizinki de az değilmiş:1:

Bende de bağımlılık var ne yazık ki. Hala kontrol edilebilir seviyede ama bir şeyler yapmam gerek. Telefondan nete girişim yok şükür bağlatmayı da düşünmüyorum. Gündüz okulda girmiyorum akşam eve gelince ya da haftasonları full net başındayım. O saatlere yazık oluyor. Halbuki önümde eğer çalışırsam bir sınav var ve benim için iyi olacak. Bu işe bir dur demeliyim bende.

Sorma... Eğer bir programın üzerine gidip onu çözersem ulusal bir televizyonda işe başlayacağım ama lanet interneti bırakıp başına oturamıyorum.. Biraz programı çözüyorum sonra aynı bilgisayar olunca tabiii internet bana bakıyor ben ona dayanamıyorum:15:

Ciddi bir sorun bana göre...
Kişisel gelişim tekniklerini önerebilirim..EFT tekniği bağımlılıklarda çok etkilidir...
Başarı sağlayacağınızdan eminim, laikn yeterli gelmezse bir uzmanla görüşün...

bende internet bağımlısıyım çok takılıyorum şu nete bide telefon bağımlısıyım elmden düşmüyor ama tuvalete duşa götürcek kadar değil benimde belli aralıklarla oturmam gerek iş yapıp ders çalışmalıyım hep aksıyor.....

Son düzenleme:
Back
X