İnternetten deli gibi hastalık araştırmak..biri beni durdursun

-stargirl-

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
172
69
13
25
Ablalarım merhaba. Ben 17 yaşındayım. Ben yaklaşık iki sene önce bir kaza geçirdim ve bu kaza sonrası dalağım alındı. Gündelik hayatımı etkilemiyor dalaksız olmak ama ileride diyabet olma riskim çok fazlaymış.

Bunu sorun etmemiştim şimdiye kadar geçen gün biraz şeker hastalığını araştırayım dedim de cidden kalpten gidiyordum. En son aşaması körlüğe kadar gidiyormuş. Çok çok fazla korktum. Belirtileri belli değilmiş ve geç fark ediliyormuş, fark edilmeyince de körlük oluşabiliyor ya da uzuv kaybı. Cidden çok kötü hissettim. Hayatım boyunca bu riskle mi yaşayacağım ya. Ve işin en kötü yanı sabahtan beri tek yaptığım şey diyabeti araştırıp korkmak. Aklımdan bi an olsun çıkmadı. Bana yardım edin lütfen..

Çok araştırma canım. Bak bende genital siğil çıktı rahim kanseri olucam diye ağladım hergün araştırdım da araştırdım. Kadın doğumda bi hormonum yüksek çıktı araştırdım gece gündüz hastayım anne olamiycam diye ağladım da ağladım. En sonunda gittiğim psikolog kendi kendini böyle hasta edersin kanserde olursun bebeğinde olmaz diyince şöyle bi durup napıyorum ben ya dedim. Sende kaygı bozukluğu var gibi çünkü bende de var. Aşırı kaygılıyım. Kendi kendini böyle hasta edersin yapma ha bu arada beni sorucak olursan stres yapmayı araştırmayı kestiğim anca moscollum siğillerim gitti,hormonlarım da olması gerekenden daha iyi seviyeye geldi. Takmaaa.

Çok araştırma canım. Bak bende genital siğil çıktı rahim kanseri olucam diye ağladım hergün araştırdım da araştırdım. Kadın doğumda bi hormonum yüksek çıktı araştırdım gece gündüz hastayım anne olamiycam diye ağladım da ağladım. En sonunda gittiğim psikolog kendi kendini böyle hasta edersin kanserde olursun bebeğinde olmaz diyince şöyle bi durup napıyorum ben ya dedim. Sende kaygı bozukluğu var gibi çünkü bende de var. Aşırı kaygılıyım. Kendi kendini böyle hasta edersin yapma ha bu arada beni sorucak olursan stres yapmayı araştırmayı kestiğim anca moscollum siğillerim gitti,hormonlarım da olması gerekenden daha iyi seviyeye geldi. Takmaaa.

Evet ablacım yüksek ihtimal var anksiyete. Zaten bir aralar da iki üç belirti gördüm diye kendimi göğüs kanseri olduğuma inandırmıştım, artık kendimi bu gerçege hazırlamaya geçiyordum ki bir doktora gidip muayene olmayı akıl ettim, Allaha şükür bir şey çıkmadı. Bu sefer de bu. Çok korkuyorum ya.

Evet ablacım yüksek ihtimal var anksiyete. Zaten bir aralar da iki üç belirti gördüm diye kendimi göğüs kanseri olduğuma inandırmıştım, artık kendimi bu gerçege hazırlamaya geçiyordum ki bir doktora gidip muayene olmayı akıl ettim, Allaha şükür bir şey çıkmadı. Bu sefer de bu. Çok korkuyorum ya.
Ya canım sende kendimi gördüm resmen :) psikopatlık mode:on :) bende öyleyim ama inan ileride herkesten daha çok hasta olacağımız riskini arttırıyor kafana takarsan kendi kendini hasta edip öldürürsün. Yapma böyle şeyler olur mu sen sağlıklısın yoktan yere ilerde dert açma başına :)

Ay bende öyleyim. Bana da iltihaplı romatizma teşhisi kondu. Allahım günlerce araştırdım. Bir sürü farklı hikaye okudum.
Doktorum ömür boyu ilaç kullanacaksın dedi. Bir ara moralim bozulur gibi oldu.
Ama sonra noluyorsun dedim ya sonuçta ilaçla da olsa bir tedavisi var. Nice dermansız hastalık var dedim şükrettim.
Benim dışımda bu hastalığı çok ağır yaşayan hastalar var ama onlara bakarak bir gün bende böyle olur muyum diyerek geçiremem ki hayatımı.
Yani bir kabullenme, bir şükür hali geldi sonra.
Sonuçta dün ve yarın diye bir şey yok, sadece bugün var, endişe ederek bugünü de kaçıramam, kaçıramayız:)

Ay bende öyleyim. Bana da iltihaplı romatizma teşhisi kondu. Allahım günlerce araştırdım. Bir sürü farklı hikaye okudum.
Doktorum ömür boyu ilaç kullanacaksın dedi. Bir ara moralim bozulur gibi oldu.
Ama sonra noluyorsun dedim ya sonuçta ilaçla da olsa bir tedavisi var. Nice dermansız hastalık var dedim şükrettim.
Benim dışımda bu hastalığı çok ağır yaşayan hastalar var ama onlara bakarak bir gün bende böyle olur muyum diyerek geçiremem ki hayatımı.
Yani bir kabullenme, bir şükür hali geldi sonra.
Sonuçta dün ve yarın diye bir şey yok, sadece bugün var, endişe ederek bugünü de kaçıramam, kaçıramayız:)
Bunun tıpta bi adı vardı ya sanırım hepimiz kaygı bozukluğu yaşıyoruz. Bende en son genital siğilden rahim ağzı kanseri olup ölüyordum çocuklarımda yatalakken bana bakmıyordu falan. Çok zor gerçekten :)

Bunun tıpta bi adı vardı ya sanırım hepimiz kaygı bozukluğu yaşıyoruz. Bende en son genital siğilden rahim ağzı kanseri olup ölüyordum çocuklarımda yatalakken bana bakmıyordu falan. Çok zor gerçekten :)

hahaa. o kadar ileri gittin yani :D
Benim birde kuzenim var. En ufak bir hastalığı olsun araştırır sonu da ne hikmetse hep kansere çıkar.
Beni arar şöyle şöyle olursa kansere bile gidiyormuş ihmal etmemem lazım der.
Sonra ne hastaneye gider ne bir şey, benim başımı ağrıttığı ile kalır :)

hahaa. o kadar ileri gittin yani :KK70:
Benim birde kuzenim var. En ufak bir hastalığı olsun araştırır sonu da ne hikmetse hep kansere çıkar.
Beni arar şöyle şöyle olursa kansere bile gidiyormuş ihmal etmemem lazım der.
Sonra ne hastaneye gider ne bir şey, benim başımı ağrıttığı ile kalır :)
Ahahhaah ama çoğu hastalığa da stresimizle zemin hazırlıyoruz çok takmamak lazım dediğin gibi.bugün varız yarın bi ihtimal. :) hayatın tadını çıkarmaya bakmak lazım.

İnternetten hastalık araştırdığın zaman ya kanser çıkıyorsun ya şizofren...yapma bunu kendine. Önceleri ben de bir dönem yapıyordum şimdi asla bakmıyorum doktorun yorumunu bekliyorum.

Ablalarım merhaba. Ben 17 yaşındayım. Ben yaklaşık iki sene önce bir kaza geçirdim ve bu kaza sonrası dalağım alındı. Gündelik hayatımı etkilemiyor dalaksız olmak ama ileride diyabet olma riskim çok fazlaymış.

Bunu sorun etmemiştim şimdiye kadar geçen gün biraz şeker hastalığını araştırayım dedim de cidden kalpten gidiyordum. En son aşaması körlüğe kadar gidiyormuş. Çok çok fazla korktum. Belirtileri belli değilmiş ve geç fark ediliyormuş, fark edilmeyince de körlük oluşabiliyor ya da uzuv kaybı. Cidden çok kötü hissettim. Hayatım boyunca bu riskle mi yaşayacağım ya. Ve işin en kötü yanı sabahtan beri tek yaptığım şey diyabeti araştırıp korkmak. Aklımdan bi an olsun çıkmadı. Bana yardım edin lütfen..

Ablacım herşey senin elinde interneti hastalık araştırmak için kullanma tut kendini. O hastalığın körlüge gitmesi falan da çok çok uç bir ihtimal. Yıllardır şeker hastası olup üstüne alkol sigara kullananlar biliyorum sapasağlam duruyorlar . Kendi kendine kuruntu yapıyorsun güzel uğraşlar bul vaktini güzel değerlendir yaptığın kendini yıpratmaktan başka bişey değil. Ona kalsa burdaki herkesin ufak tefek büyük küçük hastalığı var . Benim bi hastalığım var mesela sonu kalp krizine kadar gidiyor . Allah sağlık sıhhat versin herkese olmuşa çare yok ama olmamışa da her günümüzü zehir edemeyiz.

Ablacım herşey senin elinde interneti hastalık araştırmak için kullanma tut kendini. O hastalığın körlüge gitmesi falan da çok çok uç bir ihtimal. Yıllardır şeker hastası olup üstüne alkol sigara kullananlar biliyorum sapasağlam duruyorlar . Kendi kendine kuruntu yapıyorsun güzel uğraşlar bul vaktini güzel değerlendir yaptığın kendini yıpratmaktan başka bişey değil. Ona kalsa burdaki herkesin ufak tefek büyük küçük hastalığı var . Benim bi hastalığım var mesela sonu kalp krizine kadar gidiyor . Allah sağlık sıhhat versin herkese olmuşa çare yok ama olmamışa da her günümüzü zehir edemeyiz.

Ya ablacım çok teşekkür ederim bu güzel ve rahatlatıcı mesajın için. Dedemin tanıdığı birisi de şeker hastalığından kör olmuş diye duyduğumdan beri gerçekten iyi değildim :( hani benim için sorun şeker tükememek beslenme düzeni vs değil de kör olmak. Yakından birisini de duyunca falan cidden kötüydüm ama mesajın beni gerçekten iyi hissettirdi, çok ama çok teşekkür ederiim ❤

Ya ablacım çok teşekkür ederim bu güzel ve rahatlatıcı mesajın için. Dedemin tanıdığı birisi de şeker hastalığından kör olmuş diye duyduğumdan beri gerçekten iyi değildim :( hani benim için sorun şeker tükememek beslenme düzeni vs değil de kör olmak. Yakından birisini de duyunca falan cidden kötüydüm ama mesajın beni gerçekten iyi hissettirdi, çok ama çok teşekkür ederiim ❤

Ya ablacım çok teşekkür ederim bu güzel ve rahatlatıcı mesajın için. Dedemin tanıdığı birisi de şeker hastalığından kör olmuş diye duyduğumdan beri gerçekten iyi değildim :KK43: hani benim için sorun şeker tükememek beslenme düzeni vs değil de kör olmak. Yakından birisini de duyunca falan cidden kötüydüm ama mesajın beni gerçekten iyi hissettirdi, çok ama çok teşekkür ederiim ❤

Rica ederim canım benim. Kötüye odaklanma şeker hastalığından kör olmamıştır o yaşlı insanların birden fazla hastalığı oluyor şekerin üstüne alzaymır falan da eklenince malesef körlüğe kadar gitmiştir. Senin daha yaşın kaç başın kaç güzelim Allah korusun olmaz bişey güzel uzun bi ömür var önünde senin. Korkma sen beslenmene dikkat et, egzersiz yap haftada bir kaç gün yarım saat, sigara vs bulaşma gerisi takdir i ilahi.

Hastalik hastaligi,anksiyete,panik atak,internetten hastalik arastirip kendi kendine teshis koymak..Bunlari yaparak kafayi siyiriyorum bende arada.
Stresten nisan donemimde ilk panikatagimi gecirdim.Nefes alamama sorunu oldu.Nedendir derken gogus kafesimin bir kenarina bastirinca agri hissettim.Netten arastirmalarla kafayi yiyordum.Simdi artik hastalik dusununce baska seylere yogunlasiyorum.Panikatak arada kendini gosteriyor ama sukur biraz toparladim.

Bunun bi adı var." E-hasta"
Sağlık problemlerini araştıran ve kendi kendine tedavi uygulayan kişilere denir.
Baktıkça stres olursunuz. Streste her hastalığın temeli. Bakmayın,uzak durun.
Başka meşgale bulun

Bu arada seker hastaliginin körlüge kadar gittigini okuduysan en uzun yasam suresine sahip kronik hastaligin da seker hastaligi olan hastalar oldugunu da okumussundur.Bu beslenme duzeniyle ulkede diyabet olmayan neredeyse yok zaten.Ama madem riskin var ahlayip uzulecrgine yedigin ictiklerine dikkat edeceksin.

Fazla araştırma her okuduğuna inanma kendini bu kadar kaptırma bu hayatta her şey doz meselesi suyun dozunu kaçır su zehirlenmesi yaşarsın ölürsün oksijeni bile haddinden fazla al kafan güzel olur yani her şey doz dozunda sağlıklı yaşayacaksın oldu bitti benim annem 96 dan beri şeker hastası hemde öyle böyle değil bazen çok kötü olur acile gider dr sen nasıl bu şekerle ayaktasın der hiç bit şey olmadı kadına bu güne kadar araştırmayı bırak araştırdıkça hastalık hastası olursun

Babamda senin gibidir. İnterneti okuyup bunalıma girip kendini hırpalama lütfen. Orada yazanlar evet ihtimal dahilinde ama o belirtileri destekleyen birçok şeyin de beraberinde olması gerekiyor. İlaç prospektüsünü düşün. Milyon tane yan etki yazıyor. Oluyor musun tüm yan etkileri?

Oğlumun kan sayımında trombosit seviyesi yüksek çıktı. Araştırdım lösemi falan diyorlar. Acaip taktım kafaya korktum senin gibi ama iyi düşünmeye çalıştım. Sonra doktora sordum evet bir göstergedir ama max 400 olması seviyenin 1000000 fln olduğu durumlarda lösemidem söz edilebilir dedi. Hatta kızdı bana. :)) Bizimki 450’di mesela.
Demem o ki evet ihtimal dahilinde olabilir ama her şeker hastası kör olsa çevremizde her 3 kişiden 1’i kör gezerdi. Düşünme böyle üzme kendini canım. İçine sinmiyorsa git bir doktora rahatlatsın seni.

Son düzenleme:
Hepimizde var bu hastalık .
Bende de sırtımda fıtık var. (3 tane)
İlk duyduum zamanlar araştırıp araştırıp ağlardım . PSikolojm bozuldu bı ara .
Çok şükür 3 4 ayda atlattım .
Artık elımden geldiğince bakmamaya çalışıyorum.

Back
X