İntihar düşüncesi beni bırakmıyor

En temel yapman gereken şey düşüncelerindeki mantık hatalarını bulmak ve olan şeyi kabul etmek. İnsanı depresyona sokan asıl şeyin çarpık dusunceler oldugunu dusunuyorum.

gün boyu kafanın içinden geçen her olumsuz dusunceyi süzgeçten geçir. Şu an farkında değilsin ama hepsi mantıksız ve yanlıs saplantılardan kaynaklı. O olumsuz dusunceleri bi kagıda yaz hatta daha somut olur. Ve o dusunceyi sorgula; bu ne kadar mantıklı? Bu seyi yasayan diger insanlar korktugum seyi yasamıs mı? Her olumsuz dusuncenin mantıksızlıgını fark et ve cumleni olumluyla bitir. O an içinden inanmk gelmiyorsa bile öyle yap. Bir gunde duzelmeyecek tum olumsuz dusunceler ama bir haftada bile col fark edecek.

kabul etme ve kendini affetme Meditasyonlarını aşşşırı tavsiye ediyorum. Kendine değer verme meditasyonu da Güzel olur ama sana en iyi gelecek olan kabul meditasyonu. İnternetten videolar bulabilirsin bir sürü. Uygulamaları da var.

hepsi geçecek. daha önce nasıl mutluysan tekrar olabilirsin. degerlisin ve yasamın da cok degerli.

istersen dusuncelerini buraya yaz neden carpık olduklarını ve dogru olanın aslında ne oldugunu konusalım.

Sadece annem var bir de birkaç yakın arkadaşım var. Onlar için direneyim diyorum ama olmuyor.
Bende annemle yalnız yaşıyorum babamı 2 yaşımda kaybettim abimin babam olduğu söylendi.Abim evlenince annemi bırakıp kaçtı dedim sınıfta herkes güldü bana ..Benimde 1-2 arkadaşım var bende bir ara kapılmıştım bu düşüncelere hatta ara ara oluyor yine istersen mesaj atabilirsin dertlerini dinlerim ,bilmem belki yakındaysan arkadaş olabiliriz gerçekte belki hayatına dokunabilirim çünkü gerçekten kalbimde kötülük olmayan insanlar bu kadar sorgular bu hayatı

Allahım yardımcın olsun gerçekten çok zor konuyu okurken kalbim hızlı çarpmaya başladı çünkü senin kadar yoğun olmasa bile hissettim bende o duyguyu zamanında.Bir arkadaşım da panik atak kan verdikten sonra baygınlık geçirmişti ve o anda başlamıştı.Senin ki de muhtemelen ameliyat zamanı ortaya çıktı ve sende bu yüzden nefes alamamana ve yeni yüzüne takarak daha kötü oluyorsun.Senin yaşadığının Farklı boyutunu belki de daha ağırını yaşayan çok kişi var yanlız değilsin Yani.İlaçlar bir işe yaramadı,çok ilaç verdiler gibi düşüncelerle sakın tedaviyi reddetme.Benim ailemle biri su içemezdi beni boğacak diye.Ama şu anda çok iyi Çünkü tedavi oldu.Lütfen sende düzgün bir doktor bul ve devam et tedavine.

Burnunuz istediğiniz gibi mi olmadı yoksa oldu da yadırgıyor musunuz?

tamamen aynı durumdayız 2 ay geçti ameliyatımdan benim de ısım gucum yerinde ve eski burnumu özlemekten kahroldum bu pısmanlıkla nasıl yasıycam anlamadım siz aştınız mı

Sizin olan, size verilen ne ise en güzeli odur. Kendinizi olduğunuz gibi sevin. Her birey ayri ayrı özel ve güzel yaratılmıştır. değiştirmeye çalışmayın, eskiyi geri getiremiyorsunuz hicbir zaman. Kendinizi sevin olduğunuz gibi güzelsiniz

Aynılarını yaşıyorum burda mısın iyileşebildin mi

Kıyısından köşesinden ben de yaşadım bir yabacılaşma oldu ama intiharı düşünmemiştim sadece yabancı biri gibi hissetmiştim kendimi. Çok kötüyse destek almanızı öneririm ama bu herkese olan bir şey, yalnız değilsiniz.

Nasıl atlattınız ben çok kötüyüm ağır depresyona girdim ilaçlar fayda etmiyor sürekli kendime yabancılaşıyorum aynadaki benden korkuyorum ölmek istiyorum

Ben çok kötüyüm yeni yüzüme alışamıyorum sürekli kendimi yabancılıyorum ilaçlar bi işe yaramıyor terapi alsam etkisi olur mu napmam lazım ölmekten de böyle yaşamaktan da çok korkuyorum

derealizasyon denen bir durum var kendine ve cevreye karsı yabancılasma diye geciyor ( bilgi sahibi arkadaslar yanlıssam duzeltin ) sanırım yuzunuzde bir degisiklik olunca boyle bi durumunuz varsa diger hastaliklarla birlikte tetiklenmiş ve ortaya cıkmıs olabilir

En iyi en uzman doktorlara gittim bizim şehirdeki ama hep ilacı bastılar en son acil serviste kriz geçirirken doktorlar hastayı bağlayın diye bağırıyorlardı.
en iyi en uzman doktor nedir ya. psikologa gitmen gerekiyor psikiyatr ilac veriyor tabi ki napacak dua mi okuyacak.

Ameliyattan sonra Dismorfik bozukluğum olduğunu öğrendim yani beden algısı bozukluğu. Bu durum nasıl geçer intihar etmeyi düşünüyorum böyle yaşayamıyorum çevrenizde böyle olup düzelen var mı

bende aynı senin gibiyim. maskeyle geziyorum. gülüp hiçbir şey olmamış gibi yapmaya çalışıyorum insanların yanında. ama içim kan ağlıyor. yalnız kalınca bende ağlıyorum. siz peki bişeyler yaşadınız mı o yüzden mi böylesiniz? beni yaşadıklarım bu hale getirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…