intihar etmeyi bile düşünüyorum

ne intiharı ya...insan başkası için intihar mı eder....eşinede anlat oda annesinden yana ise...baktınki işin içinden çıkılmayacak hale gelindiyse intihar yerine boşanırsın daha iyi ve hayatına yine devam edersin..bunun çözümü varken niçin canına kıyacaksın ki.....annen ve baban ne olacak bir insanı bu yaşlara getirebilmek için ne aşamalardan geçiliyor...büyütmek okadar zorki...büyüt ondan sonra bir hiç uğruna evlat kaybetmek...bende anneyim..fakat benim kızımda bu halde olsa...gözümü kırpmadan boşanmasını tavsiye ederdim..bence iyi düşün böyle kötü şeyleri aklından geçirme......

Canım ölme fikrini aklına bile getirme
Sonuçta anladığım kadarıyla eşinle aranda bi problem yok
Kayınvaliden yüzünden ölmek de ne demek
Söylediğinden anlamıyorsa gerekirse biraz sert çık o evin seninde evin olduğunu kabul etmeli
Sonuçta çalışıyorsun işin gücün var oğlumun evi de ne
Orası ikinizin evi ve ennesi de bunu kabul etmeli
Eşinle ciddi anlamda konuş canım bu durumu kabullenemeyeceğini söyle
Şuan sizin evliliği oturtma süreciniz
Kayınvalide devamlı işin içine girerse evinizde huzursuzluk baş gösterir

ben aynı olaydan muzdarip biri olarak sakın pes etme diyorum.benim kaynanam eşimle yanyana bile oturmamızı istemiyodu.hemen kendi oturup beni uzak tutmaya çalışıyodu.eşimde ona inanıyodu.ilk başta hergün kavga ediyoduk .ben kendimide parçalasam o annesini haklı görüyodu.bende kenara çekildim.3 sene bitmeden eşimde onun ne kadar saçma şeyler yaptığını anladı ve canım kocam annesiyle beni korumak için kavga bile edip beni savundu.baktıki olacak gibi değil oda bana alışmaya çalıştı ve alıştı.anlıyacağın sabır sabır sabır.hiç merak etme canım allah haklının yanındadır

kesinlikle katılıyorum.benim de 2. yılım bitti. ilk aylar hep kavga hep kavga, yok onlara para verme, yok tatilin çoğunu orda geçirme vs... anlatıyorsun sana yapılanları anlamama ama bir büyüğümün akıl vermesiyle akıllandım kavga etmeyi bıraktım.hiç umursamadım.gezerken bile annesi eşimin elini tutuyor falan. o tutunca ben bıraktım eşimin elini. böyle böyle sallamayarak 9aydır falan evimizde adları bile geçmiyor, tatilde gidip ellerini öpüp birkaç gün kalıp dönüyoruz

ama fazla da sesiz kalma bence, aynen sana dediği gibi eşimin annesi laf arasında burası oğlumun evi dedi, ben de oğlunuz tek yaşamıyor artık burası ikimizin evi dedim

bir tek geçen yılbaşında evime gelmişti, sormadan etmeden, siz çalışıyorsunuz bir planınız var mıydı bile demeden üstelik bana değil eşime emrivaki yaparak biz yılbaşında ordayız deyip gelmişlerdi. geldiklerinin 4. günü okul çıkışı eşime ben artık ailenin tavırlarına katlanamıyorum eve gelmeyecem bir arkadaşımda kalacam biraz ayrı kalalım ben bu evliliği böyle sürdüremicem deyip 5 gün evime gitmedim.ailesi de beni aramadı sormadı, ciddiyetimi anlamaları için onlar evde yokken falan kıyafetlerimi topladım.sonra eşim bin pişman yalvar yakar konuşmak için eve götürdü. ben yaptıklarını söyledim. kadın "aaaaa oğlumun evine randevuyla mı gelecem" dedi ben de nasıl anlıyorsan öyle dedim.babası bu tavrın üstüne bi daha gelmeyiz dedi ben de siz bilirsiniz dedim. ertesi gün sabahın 6 sında yola çıkıp gittiler.2 yılda bu ilk gelişiydi son olur umudum.ya da adam gibi gelir.

eşimile normalde çok iyi geçinmesek belki de bitirmiştim ama sen de eşinle iyiyen ve seviyorsan çabala derim arkadaşım..

benimkide ilk evlendiğimde böyleydi bildiğim şeyleri bile ondan öğrenim ona sorim o yapsın ona mahkum olim öle istiyordu
sormazsam suraytını asıp homurdanıyordu..
mesela şölee anne sütlaç yapıcam nasıl yapıcam?
bana şu yemeği öğretsene felan dediğimde iyiydim..
Bende böyle sabah bi uyanırdım koltuklar yerindne kalkmış
Halılar balkonda
elinde bi kova bi bez hem siliyo hem söleniyoo atlaya hoplaya wc gidiyordum..
yüzümü yıkamaya töbe bismillah kahvaltı bişe etmeden bu ne bide yeni gelinim gelen giden yok çocuk ya
gövde gösterisi kanma geçiyoo
Bi bakıyordum buzdolabını al aşşa etmiş bi tarafdan da söyleniyodu ama benim ki hep pis pis felan diye
bir defa yaptığım mercimek çorbasını döktü halbuki kocam içmişti önceki akşam döküp baştan yapmıştı.

bi süre sonra geçiyor bu halleri ama olan size oluyor aklınızın bir köşesinde unutlmayacak anılar olarak belleğinizde kalıyor kaynananızın her iyi davranışında bu kötü anılarr ce eeeeeeee diyor..

Kimse için ölmee ölememde helede kaynana o benim için ölsün

arkadaşım 6 ayda pes edilirmi..yaşının gençliğine veriyorum..bazen büyükler olgun davranmıyorlar olgun olmakta bizlere düşüyor...bugün düşünüyordum örneğin erkek kardeşim evlenince gelinin yanında sevgi gösterilerinde bulunmıycam..gelinler hoşlanmıyorlar evliliğin ilk yıllarından ister istemez kıskançkık olabiliyor..kayınvalideler dahada ketum ve katı..bende yaşadım ama pes etmedim..mutlu olmak emek çaba istiyor.3-5 sene sonra herşey rayına girer..

O rol yapiyorsa sen de rol yap
Camlarini silip evini temizliyorsa neden rahatsiz oluyorsun birak yapsin. Senin pis ya da kusurlu olmanla alakali bir sey degil ki bu, kayinvalidenin densizligi ve isguzarligiyla alakali... Huyunu kaptiysan ona gore savunma mekanizmasi gelistir. Saçmaladigi zamanlarda onu ciddiye almamayi ogren.
Intiharlara depresyonlara gerek yok ki, seni bu kadar etkilemesine izin verme. $öyle olsa mesela; Senin evini pis bulup esini sana karsi doldurup kavga çikmasina sebep olsa, anlarim...
ama kadin gelip temizliyor iki laf sokup gidiyormus laf sokmalarina da gul geç
Esile aranda slklntl yoksa kayinvalideni bir sekilde idare edeceksin artik. Kayinvalidenin ilginç bir tip oldugunu kabullen ki yaptiklari ve dedikleri sana dokunmasin...
Kendi kendini yiyip bitirecegine umursamamayi ve onun temizledigi evin tadini çikarmaya çalis. :86: Karsimizdakini degistiremiyorsak, olaylara bakis açimizi degistirmeliyiz, akil ve ruh sagligimiz için

Bırakın temizlesin..
Eline sağlık pırıl pırıl yapmışsın diyin.
Hatta annecim memnun olduğun deterjanlar varsa onlardan alayım evime diyin!.
Diyin, diyin..
Üzüldüğünüze değmez..

kayınvaliden camları silerken, '' ayy anne çok sağol valla aslında birkaç ütümde var onlara da el atıversen ne makbule geçer'' deseydin, akşam da eşinle beraber otururken bir iki kelimeyle kaynananı övseydin, '' hayatım anne sağolsun bugün camları sildi, ütümü yaptı bende yardım ettim'' gibi... yaptığı planı elinde patlatsaydın.

hiç takma kafana canım zaten yakında gücü yetemez senin evine karışmaya.yaşı ilerdekçe temizlik kolay bir iş değil çünkü.öyle sabahın köründe cam silmek balkon yıkamak değil kendi camlarını bile silemez hale gelicek.annelerimizin bile bir günde yapacağı işi biz 1 saatte yapıyorz.şimdi gücü varki yapabiliyor biraz sabır senin yardımına ihtiyacı olacağı günler çok yakın.takma kafana şimdi böyle bilmiş havaları taslıyor senin evine bile müdahele ediyorda sen takma kafana o geliceği zman bi yardımcı tut evine her yeri güzel bi elden geçirin kusur bulamaz ozman.ama sabret takma kafana

boyle kotu kaynanaları napmalı?
kaynar kazana atmalı
yandım gelin dedikçe altına odun atmalı
aman aman kaynana dıslerı gedık kaynana
oglun cerez getırdıde sensız yedık kaynana

ay bole kotu kaynanaları duyunca bu sarkıyı soylemeye baslarım hep

Süper ya,

amaaaan boşver....!

siz teşeökkür edin. bolca güzel sözler söyleyin.çok mutlu oluyormuş gibi davranın.
asla eşinize şikayet etmeyin.

temizlik de bir yere kadar, ne yapıcak işler bitince?
asla rekabete girmeyin. çok samimi davranın. ve fırsat buldukça falanca arkadasım boşanıyor kaynanası yüzünden gibi seneryolar çizin:) iyi kötü kendine gelecek haddini bilecektir!

iyi ki geldinizdeyinsık sık bekleriz deyin. :) siz böyle davranınca içinden gelmek bile gelmeyecektir.

fikirler cok güzel.yani o iş yaptıkca ne güzel yapmışşsın de şunuda bunu da yap de madem o öyle biri anladııgı dilde budur

bu fikirleri bnde not ediorm başıma gelmicek die bişi yok sonuçta bende umursamaz bi gelin olmayı planlıyorum.begenmiosa kendisi yapsın işime gelir

onlar gittikten sonra eşime niye annene burası gelininle bizim evimiz demiyorsun diye sordum. o da annemle aramımı bozacaksın dedi sonra annem karının eteğinin altınamı girdin diyor dedi yani arkadan doldurmaya çoktan başlamış.oysa o kadar dikkatli davranıyorum ki niye böyle yapıyor.beni alındırdıktan sonra gülerek bir bakışı var anlatamam.ama eşimin yanında gülüyor öpüyor o gidince ismim bile yok gelin diye hitap ediyor.eşimide inandıramıyorum bu durumda. ben de onun gibi davranmaya çalışıyorum ama yapamıyorum yapımda yok sinsilik .

şaka gibi ya.canım evlenmeden önce nasıldı peki sana olan davranışları valla çok merak ettim

Ah benim güzel kardeşim kaynana yüzünden intihar eder mi insan ?

Çok şikayetçiysen boşanırsın olur biter,ölmek de neyin nesi?

Sen ölünce kaynanan kocan bi gün üzülür 2 gün 3-5 gün üzülür,ağlar avunur oturur..

Sen kara toprağa girdiğinle kalırsın..

Kimse senden sonra ömür boyu yas tutacak sanma..Kaldıkları yerden hayatlarına devam ederler..

Bu yüzden arkadaşım aklını başına topla..

Eşin zamanla neyin ne olduğunu görecek,daha çok yenisiniz..

İntihar fikrini çıkar at kafandan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…