İntihar etmeyi düşünüyorum diyen birine nasıl davranılır?

Ne kadar acımasız yorumlar bilip bilmeden akc asker polis intihar ediyor biliyor musunuz .. ki hiç bir meslek grubu olmasa bile bir insan iyi değilim diyorsa iyi değildir.
Karşıdaki tanıyordur duygu sömürüsü mu degilmi...

Çok fazla muhatap olmayın hatta eskisine oranla daha az konuşun. Ama mutlaka ailesine, yakın çevresine yani soylediginizde dikkate alacak birilerine durumunu bildirin ve hatta o kaynak üzerinden peşine düşün. Yani tedavi görüyor mu, ne durumda mutlaka haberdar olmaya çalışın ki size de bir zararı olmasın Allah korusun.. Bir süre cocugunuzla da gorusturmemeye çalışın ama güçlü bir sebep bulun gorusturmemek için. Kendisi kaynaklı olduğunu düşünmesin. Sizin yapabileceğiniz hiç birşey yok. Başka bir sorumlulukta yok. İçiniz rahat olsun. Koskoca adam.

Abisine haber verdim haberim var zor süreçten geçiyor kardeşim yazmış, şaşırdım ben sadece benim canımı sıkmak için bana canına kıyacağını söylüyor sanmıştım. Hem çok üzüldüm hem ailesi de haberdar diye rahatladım
Bildiğiniz başka sorunu varmı. psikoloğa siz randevu alın.mecbur gider belki. herkes gidiyor sonuçta hafifi Bi ilaçla sorunu çözülür sizi de rahat bırakır

Kızlar ben bu adamdan bıktım artık boşanalı yıllar oldu evladımı bahane ederek sürekli arar mesajlar atar. İki üç haftadır bulunduğumuz şehirdeydi kızımla görüştüler, yatılı da kaldı kızım. Burdayken başladı intihar edecem, ben yalnız iyi değilim, neden beni terkettin diye hesap sormalar. Sanki keyfime boşandım. Ciddi mi diye düşünmekten sınavıma odaklanamıyorum kaç haftadır. Şimdi de ben çalışamıyorum artık çok kötüyüm ücretsiz izne ayrılacam, kızıma baban bir daha seni almayacak denilmesini istemiyorum ama yapacak bir şeyim kalmadı, mutlu musun şimdi rezil acınacak haldeyim felan yazdı. Kızını düşünüyorsan iyi bi destek al yazdım. Yine benzer şeyler yazmaya devam ediyor korkuyorum. İşinden dolayı silahı da var çok korkuyorum. Umarım sadece canımı sıkmak için başvuruyodur ama ruh hali iyi görünmüyor. Ailesine haber vermeli miyim?
İntihar edecek bir insan bunu başkasına söylemez.
Direkt intihar eder.
Şikayetçi olun.
Size bu şekilde davranmaya hakkı yok.
Zaten boşanmışsınız.
Artık ailesi ilgilensin boşverin

Kızlar ben bu adamdan bıktım artık boşanalı yıllar oldu evladımı bahane ederek sürekli arar mesajlar atar. İki üç haftadır bulunduğumuz şehirdeydi kızımla görüştüler, yatılı da kaldı kızım. Burdayken başladı intihar edecem, ben yalnız iyi değilim, neden beni terkettin diye hesap sormalar. Sanki keyfime boşandım. Ciddi mi diye düşünmekten sınavıma odaklanamıyorum kaç haftadır. Şimdi de ben çalışamıyorum artık çok kötüyüm ücretsiz izne ayrılacam, kızıma baban bir daha seni almayacak denilmesini istemiyorum ama yapacak bir şeyim kalmadı, mutlu musun şimdi rezil acınacak haldeyim felan yazdı. Kızını düşünüyorsan iyi bi destek al yazdım. Yine benzer şeyler yazmaya devam ediyor korkuyorum. İşinden dolayı silahı da var çok korkuyorum. Umarım sadece canımı sıkmak için başvuruyodur ama ruh hali iyi görünmüyor. Ailesine haber vermeli miyim?
Ben olsaydım ailesine haber verir. Bir daha hiç bir şekilde iletişim kurmazdım.

Bence size piskolojik baskı yapıyor intihar çok ist seviye ve kimse intihar edeceğini paylaşmaz amacı size suçlu gibi hissettirmek sakın olun kafayı takmayın birdaha böyle söylerse edersen et bizde gömeriz seni bisey olmaz de.Bende bir kere intihar etmiştim.

Bir ömür boyu kızının senden utanmasını istiyorsan, işe güce girerken, evlenirken, sosyal iliskilerinde bu husustan zorluk çekeceğini içine sindiriyorsan yap gitsin...deyin.

Ne kadar acımasız yorumlar bilip bilmeden akc asker polis intihar ediyor biliyor musunuz .. ki hiç bir meslek grubu olmasa bile bir insan iyi değilim diyorsa iyi değildir.
Karşıdaki tanıyordur duygu sömürüsü mu degilmi...
Acımasızlıkla alakası yok. Peki kadın geri dönerse intihar edecek mi? Hayır. Buradaki adam kadına vicdan azabı çektirmek istiyor. İşlerim iyi değil, ya da sizi çok özlüyorum demek başka birsey, sürekli kadını suclayarak intihar edeceğini söylemek başka birşey. Bildiğiniz psikolojik baskı. İntihar etmeyi düşünen bir insanı sürekli dediklerini yaparak mi yasatacaksiniz? Adamın kendi ailesinin tedaviye ikna etmesi gerekli konu sahibinin değil.

Ben "intihar edeceğim" diyen birini ciddiye alırdım. Zamanında 2 yakınımın intihar girişimi oldu ve bunu dile getirirlerdi. Aileleri ciddiye almadı ama teşebbüs ettiler. Ama sizin yapabileceğiniz bir şey var mı, hayır. Neden terk ettin diyor, kendisine sormalı. Özeleştiriden kaçıp karşıyı suçlamak kolay. Aklınca sizi cezalandıracak. Umarım tedavi görür. Siz gene de mümkün olduğunca yumuşak, net ve akılcı konuşun. Zaten tedavi olmalısın demişsiniz. Bu minvalde ilerleyin, çizginizi bozmayın, suçlayıcı geçmişi deşeleyen konuşmalardan kaçının.

Kendini öldürecekse bir problem yok bence

Sıkıntı intihar kozuyla kadından tepki alamayınca kendini öldürmek bi tarafı yemeyen erkeklerin kadınları öldürmesi

Kesinlikle mesajları ailesine gonder ilerde olurda yaparsa seni cok kotu suclamalarina Engel olur ben uyardim sizi diyebilirsin . Boyle durumlarda ki insallah yapmaz bir kadin cikmisti müge anliya adam kavga sirasinda intihar ediyor kadin ispatliyamiyordu eşinin ailesi abisiyle babasiyla hatta evlatlariyla tethtit ediyordu yazik ya ...

İntihar edecek bir insan bunu başkasına söylemez.
Direkt intihar eder.
Şikayetçi olun.
Size bu şekilde davranmaya hakkı yok.
Zaten boşanmışsınız.
Artık ailesi ilgilensin boşverin
Böyle yargılarla yaklaşmamak lazım başkasına söylemez diyerek belki bi umut diyerek söylüyor olabilir
Öz abim gibi sevdiğim komşumuzun oğlu son zamanlarda hep derdi kimse de ciddiye almazdı bir gün evde kimse yokken kıydı canına
Öyle hayat dolu neşeli gülmeyi güldürmeyi seven biriydi ki son zamanları da sürekli intiharı dile getiriyordu
Yani bu işin dile getirilmesi yapamaz anlamına gelmiyor

Ben zaten normal ruh halinde olmadığını anlayıp iletişimi kesmek istedim hatta cevap vermem için intihar etmeyi ağzına aldığını düşündüm ama işte şimdi ailesinin de haberdar olduğunu öğrendim. Benim yapacak bir şeyim yok onlar ilgilensinler, ben sadece sizlerin de dediği gibi yangına körükle gitmem, iletişimi en az seviyeye indiririm. O da abisi de destek alması gerektiğini onaylıyorlar. 3 haftadır kafamı kurcalayan bir meseleydi

Konı sahibi siz boşanmışsınız
İnsanlık vb diyemeyeceğim
Ailesine söyleyin sonra da çekilin
Psikologtan randevu almak, onunla sakince konuşup vazgeçirmek gibi yükümlülükleriniz yok.
Anası babası değilsiniz.
Gerekli merciilere iletin ve gerekirse engelleyin.

Boşanmışsınız hala kurtulamıyorsunuz.

Böyle yargılarla yaklaşmamak lazım başkasına söylemez diyerek belki bi umut diyerek söylüyor olabilir
Öz abim gibi sevdiğim komşumuzun oğlu son zamanlarda hep derdi kimse de ciddiye almazdı bir gün evde kimse yokken kıydı canına
Öyle hayat dolu neşeli gülmeyi güldürmeyi seven biriydi ki son zamanları da sürekli intiharı dile getiriyordu
Yani bu işin dile getirilmesi yapamaz anlamına gelmiyor
Anlıyorum ama bir insan intihar edevelse bile başkasına bu şekilde davranmaya yıpratmaya hakkı yok.
Kaldı ki artık hanımefendinin yapacağı bir şey de yok.
İnsanlık görevi olarak ailesine haber vermesi yeterli gerisi ailesini ilgilendiren bir olay.

Back
X