- 27 Nisan 2009
- 2.687
- En iyi cevaplar
- 2
- 4.014
- 683
- Konu Sahibi yorgunyurek
-
Esim beni bitirdi.neyini anlatayimki.alkolu mu.ihaneti mi.kufuru mu.siddeti mi.dun bir konu acip anlatmistim.
Sana bir şey anlatayım. Insanların hayata tutunmak için neler yaptığını.. Bundan yaklaşık 9 ay önce babama karaciğerimi verdim. Yaşamak için tek çaresi buydu. Ben 8, babam 12 saat ameliyatta kalmışız. Neden? Yaşama sıkı sıkı tutunmak için. Bu nedenle ben senin gibi düşünenleri anlamıyorum. Anlayamıyorum. Belki çok büyük derdin var bilemeyiz ama her derdin de bir dermanı var. Nefes alıyorsun. Şükretsen? Psikoloğa gitsen? İlaç kullansan, tedavi olsan sonra bütün hüznünü arkada bıraksan ve ölmesen? Bak bunlar gözden geçirilmeye değer ihtimaller. Bir düşün istersen.
S...yim esinizi abla, herif kotu diye sen niye intihar ediyorsun? Canina cok tak ederse git herifi oldur, sana yazik degil mi? Deli misin, bir herif icin oleceksin, yasamaktan vazgececeksin?
Yani bu caresi olmayan bir durumda degilsin sekerim, bosanir gule oynaya gecersin. Her seyin bir caresi var, olum care degil. Bosanamiyorsan da bosanmaq, al esyalarini baska bir yere bu heriften uzaga git.
Haydi kendini dusunmuyorsun, seni sevenlere ne olacak peki?
Seni sevenlere ne olacak peki? Anneni dusun, yetistirdigi evlat intihar etmis olacak, annen bu aciya nasil dayanacak kardes? Ben anne olsam, evladim kazada olse mesela, takdiri ilahi der kabullenebilirdim sanirim, Ama cocugum intihar ederse, bunalimda miydi, yardim edemedim, nasil farkina varamadim diye kahrolurdum. Anneniz telefonda zirvalamis olabilir, cahil olabilir, korkak olabilir ama morgda cesedinizi gosterdiklerinde cildirir, inanin.
Cocugunuza ne olacak, ona kim bakacak? Anneyi gectim, cocugu olan bir insanin intihar luksu yok bence. Babasi kotu, kim bakar ona? O cocuk sizin sorumlulugunuz, caniniz. Siz olurseniz tek basina kalacak, her gun uzulup aglayacak, benim annem beni birakti diye dusunecek. Annesi intihar etmis bir cocuk nasil biri olacak size? Kimsesiz, sahipsiz, hayata ofkeli olacak, bunu kendi evladiniza yapabilecek misiniz?
Haklisiniz.bunu evladima yapamam.cok zor.offf.agzima bir lokma ekmek daha koymadim.beni psikolojik etkilesin diye ben yuvam icin hayat mucadelesi veriyorum diyor.battik ya.ben sirf isteki cayciya para vermesin.ona verecegimiz maasi biz kullaniriz diye is yerinde caycilik yapiyorum.paspas yapiyorum yerlere.hic onemi yok.yazin koca bir konteyneri ben yukledim.elini bir balyaya surmedi.bir ay boyunca gunlukculerle birlukte balya yaptim ayaklarim patlarcasina.yazik ona.simdi kalkmis param bitti ondan ayriliyorsun diyor.ben bitirdim bu evliligi kafamda diye bagiriyor.bitirdiysen ne bagiriyorsun o zaman.
15 yasinda oglum var.onun icin tutunmaya calisiyorum.ama olmuyor.gozlerim bitti aglamaktan.artik bu kadara dayanamadigim icin esime herseyin bittigini soyledim.okul bitince anneme gidecegim dedim.bana yapmadigini birakmadi.her aksam icipicip kufur siddet.sabah yine ayni hakaret.kacacak yer ariyorum evin icinde.annemi aradim ben geliyorum dedim.simdi ciddiyetimi anlayinca hic birikmis paranyok nasil yapican .kocanbunu hep yapiyor gormezden gel .ne karistiriyorsun onun telefonunu dedi.inanamadim
Maalesef siginma evlerine ergen cocuk almiyorlar.onu yutda vermeniz gerekiyor.devlete yani.bunu asla yapmam.ben olurum.oglumu birakmam .ama artik evladim da bikti.allahtan oyle siddet delisi bir cocuk degil.akli selim biri.
Simdi bir saat sonra demlenmis gelir.icki ictigi zaman kafasina taktigi birsey olursa allah yardim etsin bize.bir daha sizana kadar bitirmez.ya evi kirar.ya beni dovmeye kalkar.kac sandalyem kac tv kirildi.birgun oglumun arkadasini ne gorduyse .yine ickili.eve geldik.sen orda ne ariyosun.o adam sana ne dedi filan.cocuklar da bos bir dukkan var cafe gibi.orda playstation oynuyorlar.15 yasinda cocuklar.iste gol falan diye bagiriyorlarbiz de site icinde o dukkanin icinden havuza gidiliyor.sitenin havuzu.haber de verdik .cocugu havuza goturuyorum dedim.neyse.eve geldik.kavga cikartti.sandalyeyi kafamda parcaladi.basim yarildi.her yer kan.korktu abisini cagirdi.her yeri kirdi.kapilari mutfak esyalarimi.saatler sonra gitti yatti.abisi de gitti.ama benim yarik kafayi goren yok.sabah altiya kadar benim kafa ayrik kaniyor.odadinin kapisini caldim hastaneye gidebilirmiyim dedim.benim kafayi gorunce sasirdi.sen sabaha kadar boyle mi durdun dedi.sonra hittim kafami diktirdim.dusunun artik beni nasil sindirmis nasil korkutmus.bu evlilikte bir kere kaburgam catladi .iki kere de kafami yardi.moraran yerlerimi hic saymiyorum.valla siz bana ailemdem daha cok guc verdiniz.allah razi olsun sizden.bana evvelki gun seni oldurucegim dedi.ustume yurudu.bende delirdim.asil ben seni en sonunda oldurup kurtulacam dedim.ya bu nasil bir hayat.nasil bir evlilik.olmuyorsa olmuyor.madem benimle mutsuzsun birak o zaman medenice nerddeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?