Intihar korkusu

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.635
287
123
Ilk defa major depresyon yaşadım iyileşme surecindeyim fakat konuştuğum cogu kisi depresyon her tekrarladiginda daha da şiddetli tekrarladigini söylüyorlar.. ben zaten ilk depresyonu çok ağır yaşadım intiharı çok düşündüm bir sene oldu iyilesemedim henüz ama ikinci atakta daha ağır tekrarlar ve kötü bir şeye yeltenirsem korkumu hic atamadım kafamdan çok kişiyle konuştum çoğu da her tekrar da depresyonun ağırlaştığını ve vücudun ilaçlara direnç geliştirdiğini söylediler ... Daha önce de böyle bir soru sormuştum bana takma diye tepki gösterenler olmuştu ama elimde değil işte doğruluk payı var mı bunların arkadaşlar ..

Iste onu bir başarabilsem söyledikleri kazandı beynime çıkmıyor tekrar edeceğini biliyorum çünki bu kronik bir hastalık ama çoğu kişinin her tekrar da daha da agirlasiyor ve vücut ilaca direnç gösteriyor demeleri çok etkiledi beni

Theta healing seansınıda araştırıcam çok sağolun

Majör depresyon herkeste mutlaka aynı şiddette tekrar edecek diye bir şey yok. Bu sadece bi ihtimal o kadar. Hiç tekrarlamama olasılığı da var. Ben de majör depresyon atlattım ve herhangi bir tekrar da yaşamadım. Kısacası olasılıklar üzerinden bir de kaygılarınızı arttırmayın. İyileşme sürecinize odaklanın.

Çok ağır yaşadım ben dediğim gibi intiharın eşiğinden döndüm yatalak hasta gibiydim on beş yirmi gün banyo yapamadım yeme içme konuşma yok anlatırken bile kötü oldum tekrar o günleri yaşamak o karanlığa gireceğimi düşünmek çok korkutuyor beni

sen psikologsun dimi?

Birde bine yakın kişiyle konuşmusumdur depresyon yaşayan bir tanesi bile tekrarlamadi demedi hatta çoğu hastalığın ilerlediğini ve daha ağır tekrar ettiğini söylediler çoğu kişide böyleyse bende de böyle olacak büyük ihtimal diye düşünüyorum

Ben sizi çok iyi anlıyorum emin olun, majör depresyon gerçekten çok acı vericidir, ben de iliklerime kadar hissettim o acıyı. Zaman zaman insan hatırlayınca tabi ki ya yine olursa korkusu yaşıyor ama bu düşüncelerin üzerinde çok durmak da fayda getirmiyor işte. Ben kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum atlattığım zamanlardan beri ki bayağı da oldu. Hatta dönüp bakıyorum iyi ki yaşamışım diyorum, o kadar acıdan sonra her şey çok daha anlamlı. Ama sizi o noktaya taşıyan hatalara tekrar düşmeyin, kökten değişimler böyle enkazlardan sonra oluyor emin olun. Fırsat olarak değerlendirin.

Ben çok büyük üzüntü travma filan yaşamadım dr bile şaşırdı hatta orta da büyük bir sebeb yokken bu kadar ağır depresyon yaşamama anlam veremedi
peki doktora gittiginde o koydu taniyi..peki sen oncesinde depresyonda oldugunu dusunerek mi gittin? yoksa oylesine gitmistinde doktor aaa senin birde soyle bir sorunun var mi dedi?

Benim kardesim de bir kere yasadi major depresyon ve hep tekrarlayacak korkusu oldu baslarda ama simdi hepsi gecti gitti,10 sene oldu hatta

Yok. Ben de majör depresyon yaşadım, 3 seneye yakın sürdü, şu an çok iyiyim. Uzun süredir depresyondan uzağım. Daha sonra uzun uzun yazacağım anlatacağım ama şu an bir an önce cevap vermek istedim.

hep garip gelmistir bana psikologun psikolojik sorunlarinin olmasi, belki en cok sizlerin ihtiyaci vardir bir psikologa :)) oyle de denir ya..

Benimki çeşitli kayıplar ve yas sürecinin getirdiği bir durumdu, biz de insanız işte hayat maalesef böyle :)Her psikolog kendi terapisinden geçmelidir aslında, yurt dışında bu zorunlu bir uygulama zaten ama maalesef Türkiyede böyle değil. Kendi sorunlarını çözememiş biri başkasına yardımcı olamaz diye düşünüyorum. O yüzden bütün psikologların terapi almasından yanayım. İnsanların hayatına dokunuyoruz ve çok riskli bir iş aslında o yüzden en iyisini yapmak zorundayız.

evet bencede riskli...duygusal anlamda insanlari yondendiriyorsunuz. ben psikoloji cok istiyordum lisede ama hic bana gore bir meslek degilmis zaten...ben dinledikce insanlarin karsisinda bile onlardan once depresif bi hale girebilirim. bu da kariyerim icin hic iyi olmazdi : )

:) Evet zor bi meslek ama ben işime aşığım diyebilirim yoksa yapamazdım. Soğukkanlı ve profesyonel olmak çok önemli. Eğitim süreci hiç bitmeyen upuzun bir yol zaten sevmedikçe bu kadar fedakarlık yapmak mümkün olmuyor..

Böyle şeyler düşünme
Bunu bu düşündüklerini doktoruna aktarmak zorundasın
Ben az da olsa seni anlayabiliyorum
İntihar etme korkusu dediğin şeyi yaşadım
Acaba bir an kendimi kaybeder de intihar edermiyim?
Bu soru beni deli ederdi
Şimdi asla aklımın ucundan bile geçmiyor
Ben bunu biraz araştırmıştım
Karşıma çıkan uzmanların konuşmalarını izledim YouTube da
İntahar edecek olmak başka
Etme korkusu başka diyor
Edecek olan camı açar atlar
Sen ne yaparsın diye soruyor, Oturur siner korkarsın cama yaklaşmazsın diyor
Merak etme korkma
intahar etme korkusu psikolojik bir hastalık
Bunu doktoruna aktar
O sana yardımcı olacak ve bir daha aklına bile gelmeyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…