Intihar korkusu

Yok. Ben de majör depresyon yaşadım, 3 seneye yakın sürdü, şu an çok iyiyim. Uzun süredir depresyondan uzağım. Daha sonra uzun uzun yazacağım anlatacağım ama şu an bir an önce cevap vermek istedim.
Dilerseniz özelden yazabilirsiniz moral oluyor bana iyilesen bu hastalıktan kurtulabilen insanlarla konuşmak

Bana kopek saldirdi gecen senelerde parcalayacak gibi, yere düstüm, ısırdı tabi hala biraz izi var, o gece eve donunce hastaneden dedim ki bu yasadiklarindan dolayi kopeklerden korkma buna izin verme. Hatta artik deneyimlisin daha da rahat ol ne yapman gerektigini biliyorsun cidden de o olayi yasadim ve gecti, kopek korkum falan da yok.

Ilerde olacaklardan korkarak yasanmaz ki. Tamam kotu bir deneyim yasadiniz, beyninizi degistirin bi daha yasamazsiniz bu yani. Evet dusunceler degisir.

Ha yasarsaniz da yine atlatirsiniz.

Korkmaya hic gerek yok, ne olacaksa olacak zaten biz de ne yapabileceksek onu yapacagiz.

Hic yasamama ve bundan sonra hep mutlu olma ihtimali de var di mi bu ihtimale odaklanin mesela kullanici adinizi hepmutlu olarak degistirin.:)

bende bundan 6 yil once major depresyonu yasadim.sizinki kadar agir olmadi ama yasayan bi olu gibiydim yaklasik 1 yila yakin devam etti ve ilacsiz atlatabildim.tabi bunda esimin cok buyuk bi payi var o zamanlar tanimasaydim onu benim sonumda pek iyi olmazdi.neyse depresyon bittikten sonra yaklasik bi iki yil panik atak seklinde arada bir geliyordu ama suan cok iyiyim.bi daha yasar miyim hic zannetmiyorum psikolojim fazlasiyla saglamlasti sanki.insallah sizde iyilesirsiniz

Hafif veya orta seviyeli depresyon major depresyona göre daha kolay hatta ilaçsız atlatılabiliniyor... Allah bir daha yasatmasin bana da iyi geldi yazdıklarınız çok sağolun:)

Çok teşekkür ederim hem haklı hem de güzel yorumunuz için.. o ihtimale odaklanmayı başarabilsem sorun kalmayacak da:) inşallah bu düşüncemden kurtulabilirim gerçi o karanlığa bir kere girenin sanırım aklından hiç çıkmaz bir daha yaşarmıyım korkusu

Arkadas da yazdi ya Iyi Hissetmek isimli kitabi ben basladim okumaya, maksat her turlu duruma karsi hazir olmak duygusal olarak.

Yani nasil bagisiklik sistemini guclendirince mikroplar etki edemiyor, ruhsal olarak guclenince de depresyon majör olsa ne yaz gelir gider ya:)

Yani sen guclen her anlamda artik o eski depresif sen olma o zaman hicbisey olmaz merak etme cunku birden olmuyor biliyorsun sen ortam yaratmazsan zihninde sana bisey olmaz emin ol.

Sevmediğin ot dibinde biter
Bir şeyi 40 defa dersen olur derler bu kadar korktuğun şeyi niye sürekli diyerek kendini üzüyon istemediğin degil istediğin şeyleri de istediğin şeyleri düşün al eline kağıt kalem ben ne istiyorum diye düşün yaz ve yapmaya çalış kendine hergün Bugün ne kadar güzel bir gün de bu düşünceler aklına her geldigin onları iyileri ile değiştir

Hafif veya orta seviyeli depresyon major depresyona göre daha kolay hatta ilaçsız atlatılabiliniyor... Allah bir daha yasatmasin bana da iyi geldi yazdıklarınız çok sağolun:)
bende sinir olarak kaldi normalde eskiden cok ezik icime kapaniktim simdi tam tersi asiri sinirli birine donustum

Zaten iyilesememe sebebim sürekli olumsuz düşünce ve kaygılarım ve biliyorum ki iyilessem bile bir daha yaşama korkum devam ettiği sürece zaten hastalık yine tekrarlıycak çünki kaygı ve korku bu hastalığı besliyor

Sağolun inşallah olmaz

bnm içinde majör diyorlardı, intihar 24 saat aklımdan çıkkmıyordu ama yemeden kesilme banyo yapmam fln yoktu ? acaba bnde ne vardı..

bnm içinde majör diyorlardı, intihar 24 saat aklımdan çıkkmıyordu ama yemeden kesilme banyo yapmam fln yoktu ? acaba bnde ne vardı..
Ağır depresyon da o dediklerinizde olur iştah kaybı intihar isteği hayattan zevk alamama hatta kimseyle konuşmak bile istemiyordum yan odaya geçecek halim isteğim yoktu bana ağır depresyon dedi zaten direk doktor ki gerçekten ağırdı durumum

ay allah korusun yahu
etrafınızdakı o olumsuz ınsanlara kulak tıkayın lutfen

ay allah korusun yahu
etrafınızdakı o olumsuz ınsanlara kulak tıkayın lutfen
En baştan hastalığı hiç araştırmasaydım veya hastalığı yaşayanlarla konusmasaydim keşke şimdi ne yapsam da kafamdan atamıyorum bu düşünceleri

hastalık yoktur hasta vardır. 100 kişiden 99una olur bir kişiye olmaz o sizi bulur.

ananem kalp krizi geçirdi. katır inadı olduğu için asla ilaç içmiyor. ben bile kısa sürede ölür derken kaç sene geçti benden sağlıklı resmen (nazar değmesin tabi)

2 ile 2 4 etmiyor her zaman. ama biz elimizden geleni yapmaya devam etmeliyiz kendimiz için. siz de ruh sağlığınız için o arkadaşlarla daha az görüşün.

Arkadaş değil internetten bu hastalığı yaşayan insanlarla çok konuştum çoğu da bu tarz aynı yorumları yapınca çok kötü etkiledi beni çıkmıyo aklımdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…