- 24 Ocak 2013
- 2.562
- 8.474
- 358
- Konu Sahibi Rivrivderivriv
Rahatsız olmak konusunda bütün söylediklerinize katılıyorum. "Diğer kadın"ı düşünmek müthiş rahatsız edici, insana öfke intikam hırs bir sürü duygu yüklüyor. Çok ciddi bir travma çünkü...herkes demişki muhattabın kocan tamam evet o başta zaten ama kadına karşı nasıl bukadar pasif kalabiliyorsunuz cidden aklım almıyor
"Diğer kadına pasif kalma" meselesi ise şöyle;
Ben kocamla çıktım bu yola, diğer bütün kadınlarla değil. Bana sadakat sözü olan tek kişi var, o da kocam. Karşıdaki kadın bana hiçbir şey borçlu değil, bana borçlu olan kocam. Benim hesabım kocamla.
Diğer tarafta isterse bekar bir kadın olsun, sonuçta kocam beni aldatmış mı? Aldatmış. Gerisi beni ilgilendirmez, benim asıl hesabım kocamla. Affetmem ve ayrılırım. Net.
Bir de, diğer kadın üzerine bu kadar çok odaklanmak aynı zamanda kadın olarak sizi özgüvensizliğe, "diğer kadın karşısında yenilmişlik" hissine, "bende eksik ne vardı?" sorularına yönlendiriyor -ki bunlar aldatılma travmasına ek yaralar oluşturuyor. Halbuki bizde hiçbir eksiklik yok, eksiklik "aldatanda". Kocada yani...