- 28 Mart 2018
- 750
- 473
- 103
- 37
Merhabaanti tpo degeriniz yuksek cd56 testiniz yuzde 3 ise aslinda cok yuksek degil, yine de bagisiklik sisteminizdeki bu göstergelerle intralipid size faydali olabilir.
Merhabalar, anti tpo 25'in altinda otoimmun tiroidden bahsedemeyiz ama anti tg degeriniz nedir? Tsh t3 t4 degeriniz nedir?Merhaba
Size bir şey danışmak istedim benim Anti tpo değerim 3 çıkmış frekans aralığında ama önceden Bilgi sahibi olmadığım için size danışmak istedim, gebelik isteğim var.
Anti tg bakılmadı, tsh 6 aylık periyotta en düşük 1.7en yüksek 2.7Merhabalar, anti tpo 25'in altinda otoimmun tiroidden bahsedemeyiz ama anti tg degeriniz nedir? Tsh t3 t4 degeriniz nedir?
eger otoimmun tiroidden korkuyorsaniz yalniz anti tpo degil anti tg de baktirin.Anti tg bakılmadı, tsh 6 aylık periyotta en düşük 1.7en yüksek 2.7
T3 2.88
T4 1.19
Zamanınız için çok teşekkür ederimeger otoimmun tiroidden korkuyorsaniz yalniz anti tpo degil anti tg de baktirin.
Tiroid degerlerinizi mutlaka sabah, ac karna, ayni saatte ve ayni lab.'da baktirin. TSH 2 uzeri cok da istenen bir durum degildir. En yuksek 2.7 dediginiz icin baktirin diyorum. Tiroidinizin iyi calismasinin isareti tek basina tsh t3 ve t4un referans degerler icinde olmasi degil ayni zamanda rt3 ve ft3 ft4 degerlerinin de oranlarina bakilmasi gerekir.
Ogleden sonra bakilan tiroid degeri hic bir seye yaramaz.
TİROİD TAHLİLİ SONUÇLARINIZ GERÇEKTE NE ANLAMA GELİYOR?
Bana da en sık sorulan sorulardan biri ‘Tiroidin işlevini değerlendirmek için yapılması gereken en önemli tiroid testleri nelerdir?’ Tahlil sonuçlarının ne anlama geldiğiyle birlikte, bu, tiroidinizin gerçekten sağlıklı olduğunu anlamak için en önemli konulardan ikisidir. Size şunu söylemeliyim ki, internette ve geleneksel tıp dünyasında bu iki konuyla ilgili çok fazla yanlış bilgi var.
Burada size tiroid tahlilinin her bir ölçüsünün ne anlama geldiğini, doktorunuzun bunları neden kontrol etmesi gerektiğini ve tiroidinizin ideal olarak işlevini gördüğününden emin olmak için ideal referans aralıklarının ne olması gerektiğini açıklayacağım.
TSH – TİROİD UYARICI HORMON
Açlığınızı, susuzluğunuzu, uykunuzu, hormonlarınızı, vücut ısınızı ve diğer önemli görevleri yöneten hipotalamus, sürekli olarak kan dolaşımınızda olan tiroid hormonlarını denetler. Enerji seviyesinin azaldığına karar verirse Tiroid Salıcı Hormon –TRH’yi hipofiz bezinize gönderir. Sonra hipofiz salgı beziniz daha fazla tiroid hormonu veya T4 üretmek için, direkt olarak tiroide gönderilecek olan Tiroid Uyarıcı Hormon-TSH’ı salar. Bunun sonucu, tiroidinizin aslında nasıl işlev gördüğünden ziyade, TSH seviyeniz aslında, hipotalamusunuzun geri bildirim döngüsünden yola çıkarak, hipofiz bezinizin ne durumda olduğunun bir belirtisidir. Bu nedenle olumsuz geri bildirim döngüsünün sonuçlarının anlamı, genellikle mantık zorlayıcı ve kafa karıştırıcı oluyor.
• TSH yüksekse - Bu olması gerekenden daha az tiroid hormonları ürettiğiniz ve hipotiroid olduğunuzun bir işaretidir.
• TSH düşükse - Bu olması gerekenden daha çok tiroid hormonları ürettiğiniz ve hipertiroid olduğunuzun bir işaretidir. Ya da çok fazla tiroid hormonu takviyesi kullanıyorsunuz. T3 takviyesi ya da doğal kurutulmuş T3’lü tiroid hormonu, yapay olarak TSH’ınızı baskılayabilir Yani herhangi bir semptom yoksa, her şey gayet normal olabilir.
• TSH normalse - TSH normal referans aralığındadır, bu da tiroidinizde bir işlev bozukluğu olmadığının bir göstergesi olabilir. Ama yine de, “normal” ve “ideal” seviyeler çok farklı şeyler ifade eder. O yüzden, hala belirtileriniz varsa ve “normal” aralıktaysanız ama “ideal” değilseniz , tiroid bozukluğu yaşıyor olmanız çok olasıdır.
T4 – TİROİD HORMONUNUN DEPO FORMU
TSH tiroidinizi uyardığında hormonlarının üretimini arttırır. 4 farklı çeşit tiroid hormonu üretir: T1, T2, T3 ve T4. Tiroidinizin başlıca çıktısı T4’tür, bu, hormonun depo edilen formudur. Kan dolaşımına katılır ve ihtiyaç olduğunda kullanılmak üzere dokularda depo edilir. Ben Serbest T4 (FT4)’ü ölçümlemeyi severim çünkü bağımsızdır ve vücut içinde hareket edebilir.
• FT4 yüksekse, fazla çalışan tiroidin yani hipertiroidin göstergesidir.
• FT4 düşükse, az çalışan tiroidin yani hipotiroidin göstergesidir.
SERBEST T3 – GAZ
Vücudunuzun herhangi bir bölgesi daha fazla güce ihtiyaç duyduğu anda, depo T4’ü, kendisinin aktif formu olan, Serbest T3’e çevirir. Bu hormonlar metabolitik işlemlerinizi güçlendirmek için hücrelerinizin içindeki alıcılara bağlanır. Bu nedenle onları “gaz” olarak düşünmeyi seviyorum.
• FT3 yüksekse, tiroidinizin fazla çalıştığını yani hipertiroid olduğunuzu gösterir.
• FT3 düşükse, T4’ü FT3’e çok iyi çeviremiyor ve hipotirod belirtileri yaşıyor olabilirsiniz, TSH ve FT4 normal aralıklarda olsa bile.
TERS T3 – FRENLER
Vücudunuz, tiroid hormonunun aktif olmayan diğer bir versiyonu olan Ters T3 (RT3)’ü yaratmak için, T4’ün bir bölümünü kullanır. RT3, metabolizma işlemlerinizi yavaşlatmak üzere Serbest T3’ler için alıcılara bağlanır. Bu nedenle ona “fren” diyorum.
• RT3 yüksekse, çok fazla T4’ü RT3’e çeviriyorsunuz ve FT3’e yeterli çeviri olmuyordur. Bu da hipotiroid belirtilerine neden olur (TSH ve T4 seviyeleriniz “ideal” olsa bile). Ek olarak; RT3/FT3 oranına bakarım ve bu oranın 10:1 olmasını beklerim.
DOKTORUNUZUN KONTROL ETMESİ GEREKEN TİROİD SEVİYELERİ
Geleneksel tıp doktorlarının çoğu sadece TSH seviyenizi kontrol eder. Şanslıysanız tiroid hormonlarınızın depo formu olan T4 seviyenizin az olup olmadığına da bakarlar. Ancak, ideal tiroid işlevinin içinde keşfettiğimiz bir çok diğer faktörler var. O yüzden bu iki seviye bize bütün hikayeyi anlatamaz. Hastanın tiroid sağlığını ve ihtiyacı olan ilaçlarını belirliyebilmek için, resmin bütününü görebilmek adına aşağıda listelenen tahlillerin yaptırılmasını öneriyorum.
• TSH
• Serbest T4
• Serbest T3
• Ters T3 (RT3)
• TPOAb
• TgAb
DOKTORUNUZUN KULLANMASI GEREKEN İDEAL TİROİD TAHLİLİ ARALIKLARI:
Doktorunuz tiroid tahlillerinin tamamını yapsa da, çok geniş ve hatalı olan “normal” referans aralıklarına göre genellikle yorumluyor. Sağlıklı bir tiroid için “normal” referans aralıkları yaratıldıktan çok sonra, bunu belirlemek için kullanılan insanların zaten hali hazırda tiroid hastası oldukları farkedildi! Bu nedenle 2003’te Amerikan Klinik Endokrinoglar Birliği, laboratuvar referans aralıklarının daha dar olması gerektiğini önermişti. Bugün bile, birçok doktor ve laboratuvarlar, hala kendilerini güncellemiş değiller.
• TSH – 1-2 UIU/ML ya da daha az
• FT4 > 1.1 NH/DL
• FT3 > 3.2 PG/ML
• RT3, RT3/FT3 oranı 10/1’den az
• TPOAb ve TgAb < 4 IU/ML ya da negatif
Cok klasik bir soz ama sebepsiz infertilite yok henuz sebebi bulunamamis infertilite var. Umarim sebebi erkenden bulur ve saglikla bebeginize kavusursunuz. Her ne kadar 8 ay herkes icin uzun sayilmasa da 6 ay kadar korunmasiz iliski sonrasinda hala gebe kalinamiyorsa sirayla tetkiklerin yapilmasinda fayda var.Zamanınız için çok teşekkür ederim
Doktorum ile diğerleri halkında görüşeceğim ben gebelik istemi ile gitmiştim gebelik istemine göre değerlerimi normal bulmuş.
8 aydır açıklanamayan infertilite olduğumuz için detaylı tetkikler yaptırmak istedim böylece bu araştırma yoluna çıktı.
Bilgiler için çok çok teşekkür ediyorum
Kesinlikle bu yüzden de açıklanamayan kelimesi daha uygun geliyor. Ben oldukça erkenci olarak 6. Ayda tüm ileri araştırmalar da dahil tamamlamıştım.Cok klasik bir soz ama sebepsiz infertilite yok henuz sebebi bulunamamis infertilite var. Umarim sebebi erkenden bulur ve saglikla bebeginize kavusursunuz. Her ne kadar 8 ay herkes icin uzun sayilmasa da 6 ay kadar korunmasiz iliski sonrasinda hala gebe kalinamiyorsa sirayla tetkiklerin yapilmasinda fayda var.
Iyi gunler dilerim.
Merhaba omegaven serumu hangi eczaneden ne kadar temin etmiştiniz acaba? Benım de kullanmam gerekiyor daMerhabalar, @bebekedi daha öncesinde de seninle görüşmüştük tekrarlayan düşükler sebebiyle.
Şöyle söyleyeyim troidlerim gayet normalken 2. düşükten sonra 7 gibi değerlere ulaştı. Benim annemde de hashimato rahatsızlığı var anne-kız hastalığı gibi düşünüp normal ilaç tedavisine başladılar. 3. düşükten sonra da genetik testler, kan pıhtılaşması testlerinin hepsini oldum ve anti-TPO yüksekliği gördüler. Düşüklerinin sebepleri bunlar değil kaç kere endokrine gitsem bizimle ilgisi yok diyip levotiron kullanmaya devam et dediler. Tabi 4. kez gebe kaldım bu sefer kan sulandırıcı iğne, aspirin vs kullanmama rağmen olmadı. 5. gebeliğimde bambaşka bir doktor gebe kalır kalmaz prednol, kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullandım. Prednol decortil gibi bagısıklık baskılayıcıymış 7. haftada yine kalbi durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım.
Yani, bana burdaki bütün doktorlarım kesinlikle genetik tüp bebek yapmalısın demekki embriyolarda sıkıntı var dediler. Bende istanbula gittim. Ordaki doktorum benden CD 56 testi istedi ve o yüksek çıktı. Sana suan için tüp bebek yapmıcam gebe kalır kalmaz bana haber veriyosun intralipid serum tedavisi uygulayacagız dedi.
Adetim 1 gün gecikince test yaptım ve doktoruma attım. Haftada 1 gün intralipid serum tedavisi (omegaven serum bu arada 1,5 saatte o gidiyo ardından serum fizyolojik 500ml 1 saatte onu veriyorlar) reçete ile. Bu arada bütün eczanelerde satılmıyor ben burada bulamadım sağolsunremziye_06 eczane ismi önerdi kargoyla gönderiyorlar. Pıhtılaşma sebebiyle oksopar 0,4 - levitron - -folbiol- glifor- sabah akşam progestan kullanarak bu 6. gebeliğime başlamış oldum.
Bundan önceki 5 gebeliğimde 7. haftayı bile göremeyen ben, şuan 23. haftadayım. Aspirin bile kullanmadım. Şükürler olsun. Otoimmun rahatsızlıklarda intralipid serum tedavisi faydasını gören çok okudum. Bende onlardan biriyim 16. haftaya kadar serum tedavisi aldım.
Umarım sende böyle ilersin.
Ben istanbulda nispet eczanesinden istedim, gönderiyorlar isterseniz özelden numarasını verebilirim. Gebeliğimi öğrenir öğrenmez başladım 16. Haftaya kadar her hafta vuruldumMerhaba omegaven serumu hangi eczaneden ne kadar temin etmiştiniz acaba? Benım de kullanmam gerekiyor da
Merhaba . Ben bisey sormak istiyorum benimde tsh im normal ama tpo ve tg hep yuksek çıkıyor tüp bebege basladik daha transfer olmadım donduruldu. Doktorum embriyo transferinde serum takilacagini söyledi. Baska bir sorun yok zaten aciklanamayan infertiliteyiz serum tedavisi tek basina işe yararmi acabaMerhabalar, anti tpo 25'in altinda otoimmun tiroidden bahsedemeyiz ama anti tg degeriniz nedir? Tsh t3 t4 degeriniz nedir?
Merhaba . Ben bisey sormak istiyorum benimde tsh im normal ama tpo ve tg hep yuksek çıkıyor tüp bebege basladik daha transfer olmadım donduruldu. Doktorum embriyo transferinde serum takilacagini söyledi. Baska bir sorun yok zaten aciklanamayan infertiliteyiz serum tedavisi tek basina işe yararmi acaba
[/QUOTO
Prednol vs kullanmadan mi? Doktorunuz oyle uygun gorduyse tabii ki kendisi daha iyisini bilir.
Doktorunuz en doğrusunu bilir.remziye_06 yani onu cok bilmiyorum açıkçası. Sadece degerleri görünce asistanına söyledi ,embriyo transferinde serum olucak diye kaydettiler. Opu dan sonrada bir daha gitmedim regl olmayi bekliyorum
Az geldi demesinin nedeni serumu 12 ya da 16. haftaya dek devam ettirmemis olmaniz da olabilir. CD 56 kanda anlamsizdir, ancak rahimden bakilirsa bir anlam tasir.Birşey sorabilir miyim?
Bende 2 tüp bebek denemesi yaptım ve 2 sinde de negatif oldu.
Ailede romatolojik hastalıklar var, ısrarımla doktor intralipid verdi. Omegaven 100 ml.
Transferden 2 gün önce ve transferden 1 hafta sonra 2 kere kullandım.
Doktor değiştirmek için başka doktor ile görüştüm ve bana dozu az gelmiş olabilir dedi.
İntralipid doz seçimi nasıl yapılıyor..
Bu arada kanda cd56 testim 11.4 çıktı. Referans aralık 4-29 arasıydı. Bana normal gelmişti ama burada yazılanlara göre %11 mi çıkmış oluyor..
Romatoloji olarak da test verdim ve antinükleer antikor pozitif çıktı..
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?
1+3 şeklinde dondurulmuş 4 embryom var..
Yok hayır olmadı. Gebelik olmadı ki devam edip kullanayımAz geldi demesinin nedeni serumu 12 ya da 16. haftaya dek devam ettirmemis olmaniz da olabilir. CD 56 kanda anlamsizdir, ancak rahimden bakilirsa bir anlam tasir.
Daha once gebeliginiz oldu mu?
Bu durumda bence cd 56 rahimden parca alinarak bakilmalidir.Yok hayır olmadı. Gebelik olmadı ki devam edip kullanayım
Merhaba konu biraz eski ancak , benim icin yeni bir konu maalesefAz geldi demesinin nedeni serumu 12 ya da 16. haftaya dek devam ettirmemis olmaniz da olabilir. CD 56 kanda anlamsizdir, ancak rahimden bakilirsa bir anlam tasir.
Daha once gebeliginiz oldu mu?
Ben bugün doktor ile görüştüm. Bende periferik kanda baktırdım normal değerlerde çıkmıştı.Merhaba konu biraz eski ancak , benim icin yeni bir konu maalesefkanda CD 56 anlamsiz demissiniz. Benim Hasimotom var ve flow Sitometri KIR testi ile CD56+CD16+ degerim %48 cikti. Bu sonuc anlamsiz midir?Yoksa eger, deger iyi ciksaydi guvenilir dsonuc degil mi diyecektik? Yani rahimden parca alinmadan bende NK hucreleri aktiftir diyemiyor muyuz?Tesekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?