- 23 Ağustos 2020
- 686
- 1.226
- 63
- 35
Katil hücreler mi tespit edildi, o konuda sizin şikayetinizin ne oldupunu merak ettimde.Bende 4 adet tekrarayan düşük var hepside kalp atışı duyulmadan olduHamile kalmadım ki hiç
Bi test de yapılmadı. Sevevebsiz dendi o kadarKatil hücreler mi tespit edildi, o konuda sizin şikayetinizin ne oldupunu merak ettimde.Bende 4 adet tekrarayan düşük var hepside kalp atışı duyulmadan oldu
Benim tanidigim var bu sekilde kullananMerhaba arkadaşlar bu intralipid serum normal gebelikte kullanılır mı acaba. Düşük olmaması için kullanan var mı
Ne sekilde istiyordu doktorundan bilgi alip bizi bilgilendirebilirmisinizBenim tanidigim var bu sekilde kullanan
Kendisinin ismini ve bilgilerini hatirlamiyorum. Uzgunum. Kendi hekiminize danismadan bu uygamayi yaptirmaniz zaten uygun olmaz. Normal sartlarda otoimmun hastaligi olan ve/veya cd56 testi belli bir yuzdenin uzerinde olan anneye gebeligin tespitinden itibaren haftada bir olmak uzere 11. haftanin bitimine dek uygulanmaktadir.Ne sekilde istiyordu doktorundan bilgi alip bizi bilgilendirebilirmisiniz
Benim cd56 pozitif cikiyor otoimmün rahatsizlik var ama doktorum sadece deltacortril ilac baslariz dedi intralipid dedigimde ileriye yonelik cok rahatsizlik yaratir dediKendisinin ismini ve bilgilerini hatirlamiyorum. Uzgunum. Kendi hekiminize danismadan bu uygamayi yaptirmaniz zaten uygun olmaz. Normal sartlarda otoimmun hastaligi olan ve/veya cd56 testi belli bir yuzdenin uzerinde olan anneye gebeligin tespitinden itibaren haftada bir olmak uzere 11. haftanin bitimine dek uygulanmaktadir.
Doktorunuz bende saskinlik uyandirdi, dogrusunu siz ve hekiminiz bilirsiniz ben saglik profesyonelleri icin burada yorum yapmayi dogru bulmuyorum. Ancak bir kac soru sormaktan da kendimi alamadim. Intralipid serumun iceriginde epa ve dha var, bunlar zaten yarilanma omru cok kisa olan bilesikler ve ayni zamanda cok ciddi hastaliklarda beslenme bozukluklarinda yogunbakimda uygulaniyorlar. Bu ilerisinden kasit nedir bilemedim bebegin ilerleyen haftalari mi annenin ilerleyen yaslari mi ama bu konudaki bilimsel calismalari paylaşabilirse ve size sunduysa ben okumaktan cok mutluluk duyarim. Otoimmun hastaliklarda intralipid tedavinin faydalari uzerine dunyaca kabul edilmis çalışmalar sunlardir:Benim cd56 pozitif cikiyor otoimmün rahatsizlik var ama doktorum sadece deltacortril ilac baslariz dedi intralipid dedigimde ileriye yonelik cok rahatsizlik yaratir dedi
Paylaşımınız icin cok tesekkur ederim ankara da gata da bir prof. Oncesinde ilerleyen donemlerde senin icin problem yaratır bi zaman kullandık artık kullanmayı bıraktık sende sakın olaki tarih oncesinden kalmış birseyi kendine uygulatma dedi...Doktorunuz bende saskinlik uyandirdi, dogrusunu siz ve hekiminiz bilirsiniz ben saglik profesyonelleri icin burada yorum yapmayi dogru bulmuyorum. Ancak bir kac soru sormaktan da kendimi alamadim. Intralipid serumun iceriginde epa ve dha var, bunlar zaten yarilanma omru cok kisa olan bilesikler ve ayni zamanda cok ciddi hastaliklarda beslenme bozukluklarinda yogunbakimda uygulaniyorlar. Bu ilerisinden kasit nedir bilemedim bebegin ilerleyen haftalari mi annenin ilerleyen yaslari mi ama bu konudaki bilimsel calismalari paylaşabilirse ve size sunduysa ben okumaktan cok mutluluk duyarim. Otoimmun hastaliklarda intralipid tedavinin faydalari uzerine dunyaca kabul edilmis çalışmalar sunlardir:
1.Oreshkova T, Dimitrov R, Mourdjeva M. A cross-talk of decidual stromal cells, trophoblast, and immune cells: a prerequisite for the success of pregnancy. Am J Reprod Immunol. 2012;68(5):366–373. doi: 10.1111/j.1600-0897.2012.01165.x.
2. Makrigiannakis A, Petsas G, Toth B, et al. Recent advances in understanding immunology of reproductive failure. J Reprod Immunol. 2011;90(1):96–104. doi: 10.1016/j.jri.2011.03.006.
3. Fatemi H, Popovic-Todorovic B. Implantation in assisted reproduction: a look at endometrial receptivity. Reprod Biomed Online. 2013;27(5):530–538. doi: 10.1016/j.rbmo.2013.05.018.
4. Karami N, Boroujerdnia MG, Nikbakht R, et al. Enhancement of peripheral blood CD56(dim) cell and NK cell cytotoxicity in women with recurrent spontaneous abortion or in vitro fertilization failure. J Reprod Immunol. 2012;95(1–2):87–92. doi: 10.1016/j.jri.2012.06.005.
5. Varla-Leftherioti M, Keramitsoglou T, Parapanissiou E, et al. HLA-DQA1*0505 sharing and killer immunoglobulin-like receptors in sub fertilecouples: report from the 15th International Histocompatibility Workshop. Tissue Antigens. 2010;75(6):668–672. doi: 10.1111/j.1399-0039.2010.01451.x.
6. Coulam CB, Acacio B. Does immunotherapy for treatment of reproductive failure enhance live births? Am J Reprod Immunol. 2012;67(4):296–304. doi: 10.1111/j.1600-0897.2012.01111.x.
7. Roussev RG, Dons’koi BV, Stamatkin C, et al. Preimplantation factor inhibits circulating natural killer cell cytotoxicity and reduces CD69 expression: implications for recurrent pregnancy loss therapy. Reprod Biomed Online. 2013;26(1):79–87. doi: 10.1016/j.rbmo.2012.09.017.
8. CARE Fertility Forum Index. Intralipids - All you need to know. http://www.carefertility.com/ivf/viewtopic.php?t=39200. Accessed 6 June 2015.
9. Blanco O, Leno-Durán E, Morales JC, et al. Human decidual stromal cells protect lymphocytes from apoptosis. Placenta. 2009;30(8):677–685. doi: 10.1016/j.placenta.2009.05.011.
10. Miko E, Manfai Z, Meggyes M, et al. Possible role of natural killer and natural killer T-like cells in implantation failure after IVF. Reprod Biomed Online. 2010;21(6):750–756. doi: 10.1016/j.rbmo.2010.07.012. q
11. Hayakawa S, Karasaki-Suzuki M, Itoh T, et al. Effects of paternal lymphocyte immunization on peripheral Th1/Th2 balance and TCR V beta and V gamma repertoire usage of patients with recurrent spontaneous abortions. Am J Reprod Immunol. 2000;43(2):107–115. doi: 10.1111/j.8755-8920.2000.430207.x.
12. Clark DA. Intralipid as treatment for recurrent unexplained abortion? 1994;32(4):290–293. doi: 10.1111/j.1600-0897.1994.tb01128.x.
13. Appelgren LE, Rössner S. Tissue distribution of 14C-labelled triolein in a soybean oil emulsion. An autoradiographic study in rat and mouse. Nutr Metab. 1980;24(2):122–134. doi: 10.1159/000176332.
14. Roussev RG, Ng SC, Coulam CB. Natural killer cell functional activity suppression by intravenous immunoglobulin, intralipid and soluble human leukocyte antigen-G. Am J Reprod Immunol. 2007;57(4):262–269. doi: 10.1111/j.1600-0897.2007.00473.x.
15. Roussev RG, Acacio B, Ng SC, et al. Duration of intralipid’s suppressive effect on NK cell’s functional activity. Am J Reprod Immunol. 2008;60(3):258–263. doi: 10.1111/j.1600-0897.2008.00621.x.
16. Check JH. A practical approach to the prevention of miscarriage: Part 3—Passive immunotherapy. Clin Exp Obstet Gynecol. 2010;37(2):81–83.
17. Barnea ER, Kirk D, Todorova K, et al. PIF direct immune regulation: blocks mitogen-activated PBMCs proliferation, promotes TH2/TH1 bias, independent of Ca(2.) Immunobiology. 2015;220(7):865–875. doi: 10.1016/j.imbio.2015.01.010.
18. Barnea ER, Lubman DM, Liu YH, et al. Insight into PreImplantation Factor (PIF*) mechanism for embryo protection and development: target oxidative stress and protein misfolding (PDI and HSP) through essential RIPK binding site. PLoS One. 2014;9(7):e100263. doi: 10.1371/journal.pone.0100263. [PMC free article]
19. Shreeve N, Sadek K. Intralipid therapy for recurrent implantation failure: new hope or false dawn? J Reprod Immunol. 2012;93(1):38–40. doi: 10.1016/j.jri.2011.11.003.
Makaleler ve referanslarin tamami saha calismalari ile kanitlanmis, basta tup bebek konusundaki oncu teknolojileri destekleyen ABD olmak uzere kabul gören dergilerde yayinlanmistir.
Bu alanda aksini destekleyen tum gorus ve aciklamalari okumak ve degerlendirmekten memnuniyet duyarim. Hekiminizle olan karsilikli guven iliskisi icerisinde saglikli bir sekilde bebeginize kavusmanizi dilerim.
Paylaşımınız icin cok tesekkur ederim ankara da gata da bir prof. Oncesinde ilerleyen donemlerde senin icin problem yaratır bi zaman kullandık artık kullanmayı bıraktık sende sakın olaki tarih oncesinden kalmış birseyi kendine uygulatma dedi...
Sonrasında gittiğim bir baska doktor yine ankara da ankara tıp da bir prof. Gebelik asısi ve instralipid serum tedavisinin gecmiş yaşlarda otoimmun rahatsizlikları olan hastalara daha buyuk sorunlar açtığını ve asla kullanmadığı söyleyince bende de merak olustu cunku ben 9 gebelik kaybettim ve sorun tamamen bagısıklik sistemim rahim bebegi istemiyor
Ya ben bu iddialar olunca cok takintiliyim, size iki doktorun da boyle soylemesi uzerine FDA sitesine dek baktim. 2015ten beri raporlanmis bir uzun dönem etki de goremedim. Ne bebekte ne de anne adayinda long term effect de yok. Cidden ilginc. Bir de bu cagdisi dedikleri yontemin Turkiye'de anilmasi 2015, kabul edilip kullanilmasi 2017de basliyor. Ilginc. Cok ilginc.Paylaşımınız icin cok tesekkur ederim ankara da gata da bir prof. Oncesinde ilerleyen donemlerde senin icin problem yaratır bi zaman kullandık artık kullanmayı bıraktık sende sakın olaki tarih oncesinden kalmış birseyi kendine uygulatma dedi...
Sonrasında gittiğim bir baska doktor yine ankara da ankara tıp da bir prof. Gebelik asısi ve instralipid serum tedavisinin gecmiş yaşlarda otoimmun rahatsizlikları olan hastalara daha buyuk sorunlar açtığını ve asla kullanmadığı söyleyince bende de merak olustu cunku ben 9 gebelik kaybettim ve sorun tamamen bagısıklik sistemim rahim bebegi istemiyor
Evet ben kullandim.Merhaba arkadaşlar bu intralipid serum normal gebelikte kullanılır mı acaba. Düşük olmaması için kullanan var mı
Tip 1 Diyabet ve Hashimato bende de mevcut hatta anti tpo degerlerim 567lerde geziyor ama tsh t3 t4 e etki etmedigi icin ilac vs vermiyorlar bi kere romatoloji uzmanina gittim dusuklerim var nedeni tiroid kaynakli sebepler olabilirmi diye adam beni reen bilmislik mi tasliyosun ben senelerimi verdim seni le bizim bolumumuzun hic bir alakasi yok diye beni resmen kovdu hastane yonetimine ve saglik bakanligina kendisini sikayet ettim ama hic bir şey olmadi 2 ayrı doktorda dedigim gibi cag dısı ve onermiyorum deyince benimde intralipid seruma resmen bakış açım degisti bir doktorum vardi bana devamli makale atardı sizin paylasimalriniz gibi konulardan ibaret her seferinde otoimmün oldugunu soyledi durdu tabii bizim basımıza bi suru olay gelip gectikten sonra anladık ne oldugunu a bu serum isinin pesine gidicem o nedenle sordum doktora ne desemde yaptırsam bunu diye cunku bu ay bi denememiz olabilirBen bilimsel aciklamalara ve rasyonel akla inaniyorum. Eger bu bilimsel verilerle desteklenen metodlar eski ise ve halen anlamli sonuclar veriyorsa mesela hafif tup tikanikliklarinin hsg ile acilabilmesi gibi, onlarin da kullanilmasini anliyorum. Ancak size ilettiğim yayınlar halen gecerliligini koruyor. Hatta oldukca yeni donemde, son 2 ila 3 yilda yazildi bazilari.
Problem denen seyin ne oldugunu tanimlayamadigi ve bu konuda anlamli bir cevap vermedigi icin yazik ki hic bir sey diyemiyorum, annenin kolestrolu mu artiyor? Ornegin tansiyon sorunu mu yasiyor? Ya da sekonder infertilite mi görülüyor? Nedir problem? Ben dogrulayamadigim ya da yanlislayamadigim seye bilimsel demem. Sonuc itibariyle bu gizemli problemin ya da sorunlarin ne olduğunu aciklamayan doktorunuzla ayni goruste degilim. Ayni görüşte olmam onemli de degil. Kendisi zaten alaninda profesör. Benim gorusume ihtiyacı yoktur.
Sahsi olarak, bu destekleyici tedavi ile beraber basarili sonuc elde ettim. Bu tedavinin otoimmun adaylarda gebelik elde edilmesinde anlamli ve olumlu sonuçlar verdiğini de gordum. Intralipid serumlarin icerigi itibariyle orta ve uzun vadede insan vücudunda herhangi bir yan etkisi olacagina dair hala bilimsel bir aciklama/yayin okumadim.
Kullanimi suresince gebelik elde edilmesi ile beraber trigliserit degeri artar ki bu zaten beklenen birseydir ve hatta intralipid kullanmayan gebenin de degeri artar, sonrasinda ise normal seyrine doner. Ah bu arada benim otoimmun hastaligim olan hashimato tamamen sustu. Gebelikte artmasi bekleniyordu. Umarim doktorunuz bu cagdisi metodlarin yerine cok daha yenilikci ve basarili tedaviler sunar sizlere.
Dedigim gibi, umarim hangi hekimle olursaniz olun bebeginizi kucaginiza almanizi dilerim.
Gata denildigine gore sanirim Ankaradasiniz, bahceci klinigi ile gorusup serum yaptırabilirsiniz tup bebek tedaviniz orada olmasa bile sanirim ama doktorunuzun onayı bilgisi olmadan ne derler bilmiyorum.Tip 1 Diyabet ve Hashimato bende de mevcut hatta anti tpo degerlerim 567lerde geziyor ama tsh t3 t4 e etki etmedigi icin ilac vs vermiyorlar bi kere romatoloji uzmanina gittim dusuklerim var nedeni tiroid kaynakli sebepler olabilirmi diye adam beni reen bilmislik mi tasliyosun ben senelerimi verdim seni le bizim bolumumuzun hic bir alakasi yok diye beni resmen kovdu hastane yonetimine ve saglik bakanligina kendisini sikayet ettim ama hic bir şey olmadi 2 ayrı doktorda dedigim gibi cag dısı ve onermiyorum deyince benimde intralipid seruma resmen bakış açım degisti bir doktorum vardi bana devamli makale atardı sizin paylasimalriniz gibi konulardan ibaret her seferinde otoimmün oldugunu soyledi durdu tabii bizim basımıza bi suru olay gelip gectikten sonra anladık ne oldugunu a bu serum isinin pesine gidicem o nedenle sordum doktora ne desemde yaptırsam bunu diye cunku bu ay bi denememiz olabilir
Eskisehirdeyim ben sehir sehir geziyorum doktor icinde o nedenleGata denildigine gore sanirim Ankaradasiniz, bahceci klinigi ile gorusup serum yaptırabilirsiniz tup bebek tedaviniz orada olmasa bile sanirim ama doktorunuzun onayı bilgisi olmadan ne derler bilmiyorum.
Merhaba neden bir siringa tek kullanmislar ki ben aldigim.serumun tamamnini kullaniyirdum ve 10saat sureyle veriliyordu 500ml.bitene kadar...sasirdim simdiEvet, ben kullandım.
Transferden 5. Gün önce
Transfer günü ve her 2 haftada 1 kez, 16. Haftaya kadar aldım. Reçetem bu şekildeydi.
Eczacım ve hemşire arkadaşım yoğın bakımda beslenemeyen hastalara verilen bir serum oldugunu söyledi. Pahalı da meret...koskoca paketi almak zorunda kalıyorsun, yarım şırınga çekip normal seruma katılıyor ve geri kalanı çöpe gidiyor kullanılamıyor sonrasında.
Reçwtemde 1.5,2 saat aralığında verilmesi gerektiği yazıyordu. İlk 2 sini alerji ihtimaline karşın hastanede, diğerlerini covid zamanı hastaneye gitmeyeyim diye hemşire arkadaşım sayesinde evde aldım.
17. Haftamdayım, ikizlere hamileyim
İzmirde doc.dr baris buke var ...imkaninz var ise geziyorum dediginiz icin yaziyorum kendisi intralipidi destekleyenn bir doktordur...baya da donanimli biri...bana kendisi uygulatmisti...tup bebek transferim.olsaydi da tup bebek doktorum transferden.once ve sonra yapacakti lakin dogal gebe kalinca bu doktora.gectim.o da uygulatti hemenEskisehirdeyim ben sehir sehir geziyorum doktor icinde o nedenle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?