İrademi nasıl güçlendiririm?

iştee imkansız değil kilo vermeek

en büyük düşmanımız ŞEKER

su, ayran, maden suyu dışında içeçecek içme meyve suyudur koladır gazozdur heeepsinden uzak dur
beyaz ekmek yeme
tatlı yeme

acıktığın zamanlar bazı öğünlerde meyve yemeye çalış her öğün normal ana yemek yemektense
bol bol salata yee

şimdi hemen koşamazsın yürüyüşe başla
günde 2 saat yürü hızlı tempoda

iradene sahip çıkabilmek için de internete gir başarı öyküleri oku
gel buraya bize yazzz

Son düzenleme:

Çook teşekkür ederim canım ya, dediklerini yapmaya çalışacağım. :) Kilo verdikçe de inşallah bu topiğe yazarım, fena gaza getirdin beniii

Çook teşekkür ederim canım ya, dediklerini yapmaya çalışacağım. :) Kilo verdikçe de inşallah bu topiğe yazarım, fena gaza getirdin beniii

şekeri kes ve yürüyüşe başla etkisini görürsün merak etmee
ama ya hep ya hiç
şeker yok tuz yok un yok 3 beyaz yok
açlıktan ölmezsin ya canım çok şükür çeşit çeşit yiyecek var

kendine takvim hazırla meselaa
yürüyüş yaptıkça her gün bi tik atarsın

Cnm kalorisepeti diye yaz cikar nete..ordan kilona va boyuna göre hesaplat.sana kaç alman gerektiğini ve yediklerini yazdiginda kalorileri hesapliyor..istediklerini yersin aşırıya kaçmadan. .ben tatlı ve kola severim inan hergün bir parça tatlı mutlaka yedim ama verdim kilo..azda yürüyüş yap bir hafta bak neler oluyor. .light kola içiyorum ben bu arada..

bunları ilk kez duydum bende ondan mı kiloluyum ki :26: intihara gelirsek sadece bilinç altıyla kalmış birşey değil benim için

Maalesef doktor kontrolünde aşabileceğin bir sorun değil. Hem daha sağlıklı kilo verirsin. En uzun diyetim 9 gün, onda da 7 kilo verdim demişsin ama 7 kilo vermek için çok kısa bir süre değil mi? :s
Böyle başlayıp bıraktığın diyetler daha fazla kilo almana, metabolizmanı bozmana yol açar.
Diyetisyenin verdiği diyetle ve her gün yapacağın 45 dk 1 saatlik yürüyüşlerle bu derdinden kurtulabilirsin.
Ben bi dönem 2-3 hafta kadar yürümüştüm o bile farketmişti.
Kendini motive edici şeyler bul, mesela her 5 kilo verişinde kendine hediyeler al.
Eminim başarırsın, daha çok gençsin. Hazır metabolizman çalışıyorken değerlendir bunu

Talıyı sevmiyorsanız daha kolay işte ama biz o şekeri muhakkak bir yerden alıyoruz tatlıyı sevmezsin çayına çok şeker atarsın ya da kahveni tatlı içersin kolayı da bırakman gerek bu yüzden emin ol çok faydası olacaktır :)

benım arkadasım saat kuruyordu alarm her saate ıkı bardak su
ekmek bır dılım
yemekten once su
ben ole bır haftada 7 kılo verdım yani
hala sıkı vucudum var su cok onemlı gunde 2.5 lt olcak sekıde ıste
sabah bır dılım ekmek bır dılım kocaman peynır :) zeytın 10 tane maydonoz ffılan domates bol
yanı tek dılım ekmek bol yesıllık peynır
saat 10:30 11 gbı acıkmadan bır meyva

ıkı bardak su 1/2 doru bır corba bı yemek ekmek gene bır dılım

saat 5 doru corba

aksam 7 de bır elma muz yada portakal

bıde gunluk yarım saat yuruyorm markete
sonra su :)

Son düzenleme:
Kolada ne kadar şeker var biliyo musun:)

Kolayı kestiğinde bile kilo vermeye başlayacaksın. Ben kola bağımlısıydım her gün 2,5 litreyi tek başıma bitiriyodum düşün. Ta kiii dişçimin asit erezyonu uyarısıyla yasaklamasına kadar. Ogün bugündür yani yaklaşık bir senedir ağzıma sadece bir çay bardağı kadar kola sürmüşümdür. Hatta şuan içtiğimde şerbet içiyormuşum gibi geliyo içemiyorum oysa nasıl severdim:26:

Kolayı önce çay bardağına düşür birden bırakamam dersen, onun yerine icetea, portakal suyu falan iç. Ekmeği kepekli olarak sadece kahvaltıda iki dilim tüket. Kahvaltıda haşlanmış yumurta yersen zaten tok tutacaktır.

Gerçekten istesen verirsin bence en azından sırf iradenle 100e bile çok rahat düşersin. Git kendine bir beden küçük çok beğendiğin bi'kıyafet al ve hedefin onun içine girmek olsun. Yaşın daha okadar genç ki çok rahat verebilirsin. Spora gidemem dersen aç youtubedan leslie sansone videolarını hergün onunla yürü o da mı sıktı aç sevdiğin bi'müziği sağdan soldan kıvırmaya başla yeter ki yerinde sayma hareket olsun.

Su içemiyosan da kendine dev bir bardak edin. Ben mesela zorla içerim kışın, büyük bir bardak aldım normal su bardağına göre tam 3 bardak su alıyo. Yani her içişte 3 bardak içmiş oluyorum

bunları ilk kez duydum bende ondan mı kiloluyum ki :26: intihara gelirsek sadece bilinç altıyla kalmış birşey değil benim için

Siz kac kilosunuz ki sizde demi obezite var? Obezite siradan birsey degil eger sebebi hormonal degilse (hormonlarinizda tiroidinizde bir sorun yoksa) tamamen psikolojik..bunu cozdugunuz an yeme aliskanliginiz herkesle ayni miktarda degisir ister istemez kilo verirsiniz

evet 115 kiloyum bende ama bende insülin direnci var troidlerimde az çalışıyor biraz biide regli olmama durumum var :26: yok yok yani

evet 115 kiloyum bende ama bende insülin direnci var troidlerimde az çalışıyor biraz biide regli olmama durumum var :26: yok yok yani

Insulin direnci obezite icin yeterli bir sebep degil bende de var..tiroidler icinde ilac aldiginizda duzenleniyor.bence yinede siz bir psikologla bu konuyu gorusun birsey kaybetmezsiniz ..

Hayir uzucu olan yani su eger bu kilolar duygusal bir sebeptense kendinizi aylarca kasip ruhunuza iskence cektirip ideal kilonuza gelseniz de bikac sene sonra ayni hale gelirsiniz..ama bu duygusal sorun cozulurse zaten icinizdeki o yeme istegi gidecegi icin hic diet yapmasaniz bile gidiyor kilolar..ben 9 kiloyu diet yapmadan verdim ve daha vermek istemiyorum ama yemek yemeyi unutuyorum resmen 55 kiloyum ama boyum 1.70 oldugu icin baya ince gozukuyorum kemiklerimde ince..bir estetik operasyon dusunuyorum onun icinde yagim lazim ama bu gidisle doktor yapamam dicek

Çok gençsin daha ama bu kilo çok fazla gerçekten.
Şimdiden dur demezsen ileride çok daha artacaktır kilon.
Kırmak için değil gerçekçi düşünmen için yazdım canım alınma.
Kilo bende de var ve zor bir süreç tabi.
Öncelikle kolayı kısmayacaksın birkere kesinlikle İÇMEYECEKSİN.
Tabi benzeri hertürlü gazlı içecek ve meyve sularını.
Kalvaltılarında 2 dilim tam buğday ekmeği-yumurta-salatalık domates vs. tercih edeceksin.
Yemek porsiyonlarını azaltacak,pilav ve makarnayı en fazla 4 er kaşık yiyeceksin.
YAğsız ızgara et-tevuk ve yanında ayran salata hem doyurucu olur hem dengeli.
Akşamları ise 7 den sonra filan gibi bütün yeme içme işini keseceksin.
Kesinlikle ve kesinlikle çok farkediyor.Belki ilk başlarda yağsız süt ile ara öğün yapabilirsin yatmadan önce.
Gündüz ise ara öğün yapabilirsin ama kısıtlı.Bir elma ,birkaç ceviz vs. gibi.
Hamur işi de kesinlikle yasak.Ucundan ısırayımla olmuyor.Veya şu birkaç bisküviyi de atıştırayımla da olmuyor.
Eğer gün içinde zaten yüklü kalori aldıysan ,bu ufak tefek ağzına tıkıştırdıkların da gelip yapışıyor vücuduna.
Son olarak ta psikolojik destek almanı da tavsiye ederim eğer aklına yatan bir uzman bulursan.
Diğer tahlillerinin temiz olması bir avantaj senin için.
Ayrıca 125 kilo çok olsa da hedeflerini parçalar halinde koyarak uzun vadede başarılı olmaman mümkün değil.
kk daki yarışma gruplarından birine katıl bu arada ,bu en önemli tavsiyem.
kendi kilo grubundaki arkadaşlarla paylaşımda bulunman,yediklerini paylaşman ve haftalık yarışlar seni inanılmaz motive edecek eminim.

Profesyonel belkide cerrahi bir yardım alman şart olmuş

Daha yaşın çok genç
ilerde dahada sorun olur bu durum
yak gemileri
ve biranönce başla
diyetle olacak gibi dğeil
ayrıca sporsuz bir diyetle yaparsan bunu
sarkmalar nedeni ile ayrıca büyük bir sorun yaşarsın

Günlük maksimum kaç kalori almalıyım peki? Her şeyi denedim bunu da denerim. Kısaca anlatırsan bana, eğer bana da uygunsa hemen başlarım yarın.

Basit bir tavsiyede de ben bulunabilir miyim? Akşam 6 dan sonra meyve dahil hiç bir şey yemeyin. İlk 10 gün bu zor gelebilir. Ama inatlaşın nefsinizle. Yemek mi istediğiniz, açın bir film izleyin, aromalı bir çay için. İnanın denedim 10 gün sonra sofranın kralını sersinler önünüze dönüp bakasınız bile gelmiyor.

Bir de bol sıvı tüketin. Susayınca beyin bunu açlık olarak da algılayabiliyormuş, gidip bişeyler yiyorsun, aslında sadece susuzken

Merhaba arkadaşım 21 yaşındayım 1.60 81 kilo idim bugün 2 hafta oluyo diyete başladım şu an 78 kilo oldum herşeyden geri kalıyorum giyim-kuşam, gezme-tozma vs. dışarı çıkmak istemiyorum derken kendime güvenim geliyo ben bir çok diyete başlayıp verip sonrasında alan bir insanım ama artık gerçekten sıkıldım bu durumdan bu son olsun İnşALLAH dedim başladım. canın tatlı çekince kuru incir,kuru kayısı,kuru üzüm şiddette tavsiyem veee bir yerde okumuştum rakam tam aklıma gelmesede 1 bardak kola vücuddan 32 bardak suyla ancak çıkıyomuş yani bunu düşün ben uzun süredir kola içmiyorum kolay gelsiin :) umarım başarırsınn

Teşekkür ederim bütüüün bu tavsiyelerin için..:) Kendi günlüğüm var oraya yazıyordum arada, yarışmalara da bakayım biraz:)

Annem de tüp mide ameliyatı yaptırmamı söylüyor ama korkuyorum birazcık. Burdan bir arkadaş da önerdi dün araştırdım baya ama bakalım bugün diyete başladım bile...:)

Evet ya benim çok fazla duygusal açlıklarım oluyor. Midem dolu bile olsa acıkıyorum malesef... Başladım bugün diyete

Kesinlikle dışarıya çıkmak istemiyorum; bir heves giyinip, kuşanıp, makyaj yapıp çıkıyorum. Sonra kendimi birinin üzülen/alaycı bakışlarında gördüğümde mahvoluyorum... Ben de bugün bu son olsun diyerek çıktım yola. Allahım yardım etsin bana ve benim gibi insanlara. Çok teşekkür ederim desteğin için

Haklısınız ama çok aceleci bir yapım var. Çabucak vereyim istiyorum. Gerçi istedim de ne oldu. Veremedim. Bir türlü sağlıklı diyetlere adapte olamıyorum. Yani yemek yersem kilo alırım gibi bir anlayış var kafamda, atamıyorum. Bu yüzden şimdiye dek yaptığım bütün diyetler sağlıksızdı. Bugün de başladım diyete hayırlısı olur inşallah.:)

Vaov 1 haftada 7 kilo çok iyiymiş. Teşekkürler uygulamaya çalışacağım dediklerinizi:)

Benim de öyle bir bardağım vaar yarım litre su alıyor onunla içiyorum.:) Ya aslında diyete başlayınca ben günlük 3 lt suyumu, bir iki bardak yeşil çayımı içen, ağzına gram kola sokmayan biriyim. Benim sorunum o diyeti devam ettirmekle. Çok zorlanıyorum yazmıştım görmüşsündür en uzun diyetim 9 gün Yine başladım bugün bakalım kilo verdikçe inşallah yazarım buraya. Teşekkürler desteğin için.

Artık ünlüler sayfalarında diyetisyenlerinin yemek programını paylaşıyor,
eğer doktora gitmicem diyorsan takip et, ama bence kesinlikle şart diyetisyene gitmen
Çünkü çok büyük tehlikedesin malesef,
Mesela demet akalın sabah kahvaltısında karabuğdaylı nar yemişti..
Genelde çoğu diyetisyen kara buğdayı öneriyor,
Lütfen kendine eziyet etme, çok çok gençsin...
Kimbilir ne kadar güzel bi yüzün vardır, yazık etme kendine...

Çok çok teşekkür ederim, çok tatlısın Evet karabuğdayı çok duymuştum, başladım bugün inşallah bozmayacağım bu son olsun istiyorum...Teşekkür ederim desteğin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…