- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.719
- 248
- 32
Ahhh ah keşke.Onun adına öyle sevindim ki o iğrenç psikolojiden kurtulmuş, sağlıklı vücuduna kavuşmuş. Bende de aşk hayatı sıfır maalesef. Kilo almaya başlamadan önceki sevgilim aldatmıştı beni sağ olsun. Bu kiloların bir kısmı da ondan bana yadigar ''şekerli içecek'' en büyük düşmanım olsa gerek.
iştee imkansız değil kilo vermeek
en büyük düşmanımız ŞEKER
su, ayran, maden suyu dışında içeçecek içme meyve suyudur koladır gazozdur heeepsinden uzak dur
beyaz ekmek yeme
tatlı yeme
acıktığın zamanlar bazı öğünlerde meyve yemeye çalış her öğün normal ana yemek yemektense
bol bol salata yee
şimdi hemen koşamazsın yürüyüşe başla
günde 2 saat yürü hızlı tempoda
iradene sahip çıkabilmek için de internete gir başarı öyküleri oku
gel buraya bize yazzz
Çook teşekkür ederim canım ya, dediklerini yapmaya çalışacağım. :) Kilo verdikçe de inşallah bu topiğe yazarım, fena gaza getirdin beniii
125 kilo obezitedir..ve ne yazik ki obezite fizikselden cok psikolojik bir sorundur.tum yorumlarimda inatla insanlara terapi oneriyorum cunku hem psikolojiyle ilgiliyim hem kendimde terapinin faydasini cok gordum.
Obezitenin 2 sebebi var
1-bilincalti intihar istegi
2-disari cikmayan bazi duygularin yenerek yutulmasi..durtusel bir yeme
Eger terapi gorup bu sorununuzu cozmezseniz zorlayarak kilo verseniz bile yeniden bu kiloya geliceksiniz.ancak terapi gormeye basladktan bikac ay sonra kilo vermeyede basladiginizi goruceksiniz cunku size "yediren" o duygunun ne oldugunu cozup yemek yemek yerine duygusal olarak disari atmayi ogreniceksiniz dogru mekanizmayla ve buyuk ihtimal diet yapmasanizda bikac sene icinde feci zayiflicaksiniz..
Ben gecen yaz 64 kiloydum suan 55 kiloyum..diet falan yapmadan 9 kilo verdim..
Ara ara 2 sebepte geçerli oluyor ben de... Ve açıkçası ilk kilo almaya başladığım zamanlar depresyonda gibi bir şeydim. Durduk yere almadım yani. Olur da ilerde çocuğum kilo almaya başlarsa diyetisyenle beraber psikologa da götüreceğim. Ben sizin dediğiniz şeye inanıyorum ama nereye gideceğim? Özel terapistler mi var bunun için. Ücreti ne kadar? :) Bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. :)
Tatlı pek sevmem desem. :) Kolayı ve hamur işini kesmem lazım sanırım.:)
Tebrik ederim çok güzel zayıflamışsınız...Yarın tekrar başlayacağım diyete bakalım. :)
Teşekkürler cevap için ama ne yapmam gerektiğini biliyorum. Bunu nasıl devam ettireceğim, nasıl irademi koruyacağım daha çok bunu öğrenmek istiyorum
Ara ara 2 sebepte geçerli oluyor ben de... Ve açıkçası ilk kilo almaya başladığım zamanlar depresyonda gibi bir şeydim. Durduk yere almadım yani. Olur da ilerde çocuğum kilo almaya başlarsa diyetisyenle beraber psikologa da götüreceğim. Ben sizin dediğiniz şeye inanıyorum ama nereye gideceğim? Özel terapistler mi var bunun için. Ücreti ne kadar? :) Bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. :)
Tebrik ederim çok güzel zayıflamışsınız...Yarın tekrar başlayacağım diyete bakalım. :)
Teşekkürler cevap için ama ne yapmam gerektiğini biliyorum. Bunu nasıl devam ettireceğim, nasıl irademi koruyacağım daha çok bunu öğrenmek istiyorum
Ara ara 2 sebepte geçerli oluyor ben de... Ve açıkçası ilk kilo almaya başladığım zamanlar depresyonda gibi bir şeydim. Durduk yere almadım yani. Olur da ilerde çocuğum kilo almaya başlarsa diyetisyenle beraber psikologa da götüreceğim. Ben sizin dediğiniz şeye inanıyorum ama nereye gideceğim? Özel terapistler mi var bunun için. Ücreti ne kadar? :) Bu arada ilgilendiğiniz için
Canim ben psikolojiyle cidden cok ilgiliyim hatta 2.uni olarak psikoloji okumayi dusunuyorum.zaten iyi bir psikolog sana benim soyledigim seyin dogru oldugunu soylicek.benim terapistim 1.60 boylarin incecikk en fazla 50 kilo cok tatli bir kadin..ve onceden obezite rahatszligi varmis o da 120 kilo falanmis..baktim baktim bir turlu onu kilolu goremedim suan o kdr farkli..duygular disari cikmadikca yiyodum yiyodum dedi terapi gorup sorunlarini cozunce zaten yeme aliskanligin degiscegi ve durtusel yemelerin durcagi icin rejim yapmasanda kilo vericeksin..ozel terapi ucretleri seans 100 tl yede var 600 e de var eger butcen yoksa onada cozum bulabilirsin cok cuzzi ucrete calisan yeni mezunlar falanda var
bunları ilk kez duydum bende ondan mı kiloluyum ki :26: intihara gelirsek sadece bilinç altıyla kalmış birşey değil benim için
Siz kac kilosunuz ki sizde demi obezite var? Obezite siradan birsey degil eger sebebi hormonal degilse (hormonlarinizda tiroidinizde bir sorun yoksa) tamamen psikolojik..bunu cozdugunuz an yeme aliskanliginiz herkesle ayni miktarda degisir ister istemez kilo verirsiniz
evet 115 kiloyum bende ama bende insülin direnci var troidlerimde az çalışıyor biraz biide regli olmama durumum var :26: yok yok yani
Ayy ben de açtım instagram 1 ay önce. Adriana Lima'yı takip etmiştim etmez olaydım. Fıtık geçiriyorum her gördüğümdeEvet before/afterlara bakmayı artırmalıyım haklısın.:) Ve tüyonu çok beğendim kolayı kaçırdığımda birazcık yoğurtla şekerin kalçada birikmesini engellerim belki, teşekkür ederim cevabın için.
Günlük maksimum kaç kalori almalıyım peki? Her şeyi denedim bunu da denerim. Kısaca anlatırsan bana, eğer bana da uygunsa hemen başlarım yarın.
Çok gençsin daha ama bu kilo çok fazla gerçekten.
Şimdiden dur demezsen ileride çok daha artacaktır kilon.
Kırmak için değil gerçekçi düşünmen için yazdım canım alınma.
Kilo bende de var ve zor bir süreç tabi.
Öncelikle kolayı kısmayacaksın birkere kesinlikle İÇMEYECEKSİN.
Tabi benzeri hertürlü gazlı içecek ve meyve sularını.
Kalvaltılarında 2 dilim tam buğday ekmeği-yumurta-salatalık domates vs. tercih edeceksin.
Yemek porsiyonlarını azaltacak,pilav ve makarnayı en fazla 4 er kaşık yiyeceksin.
YAğsız ızgara et-tevuk ve yanında ayran salata hem doyurucu olur hem dengeli.
Akşamları ise 7 den sonra filan gibi bütün yeme içme işini keseceksin.
Kesinlikle ve kesinlikle çok farkediyor.Belki ilk başlarda yağsız süt ile ara öğün yapabilirsin yatmadan önce.
Gündüz ise ara öğün yapabilirsin ama kısıtlı.Bir elma ,birkaç ceviz vs. gibi.
Hamur işi de kesinlikle yasak.Ucundan ısırayımla olmuyor.Veya şu birkaç bisküviyi de atıştırayımla da olmuyor.
Eğer gün içinde zaten yüklü kalori aldıysan ,bu ufak tefek ağzına tıkıştırdıkların da gelip yapışıyor vücuduna.
Son olarak ta psikolojik destek almanı da tavsiye ederim eğer aklına yatan bir uzman bulursan.
Diğer tahlillerinin temiz olması bir avantaj senin için.
Ayrıca 125 kilo çok olsa da hedeflerini parçalar halinde koyarak uzun vadede başarılı olmaman mümkün değil.
kk daki yarışma gruplarından birine katıl bu arada ,bu en önemli tavsiyem.
kendi kilo grubundaki arkadaşlarla paylaşımda bulunman,yediklerini paylaşman ve haftalık yarışlar seni inanılmaz motive edecek eminim.
Profesyonel belkide cerrahi bir yardım alman şart olmuş
Daha yaşın çok genç
ilerde dahada sorun olur bu durum
yak gemileri
ve biranönce başla
diyetle olacak gibi dğeil
ayrıca sporsuz bir diyetle yaparsan bunu
sarkmalar nedeni ile ayrıca büyük bir sorun yaşarsın
Basit bir tavsiyede de ben bulunabilir miyim? Akşam 6 dan sonra meyve dahil hiç bir şey yemeyin. İlk 10 gün bu zor gelebilir. Ama inatlaşın nefsinizle. Yemek mi istediğiniz, açın bir film izleyin, aromalı bir çay için. İnanın denedim 10 gün sonra sofranın kralını sersinler önünüze dönüp bakasınız bile gelmiyor.
Bir de bol sıvı tüketin. Susayınca beyin bunu açlık olarak da algılayabiliyormuş, gidip bişeyler yiyorsun, aslında sadece susuzken
Merhaba arkadaşım 21 yaşındayım 1.60 81 kilo idim bugün 2 hafta oluyo diyete başladım şu an 78 kilo oldum herşeyden geri kalıyorum giyim-kuşam, gezme-tozma vs. dışarı çıkmak istemiyorum derken kendime güvenim geliyo ben bir çok diyete başlayıp verip sonrasında alan bir insanım ama artık gerçekten sıkıldım bu durumdan bu son olsun İnşALLAH dedim başladım. canın tatlı çekince kuru incir,kuru kayısı,kuru üzüm şiddette tavsiyem veee bir yerde okumuştum rakam tam aklıma gelmesede 1 bardak kola vücuddan 32 bardak suyla ancak çıkıyomuş yani bunu düşün ben uzun süredir kola içmiyorum kolay gelsiin :) umarım başarırsınn
Maalesef doktor kontrolünde aşabileceğin bir sorun değil. Hem daha sağlıklı kilo verirsin. En uzun diyetim 9 gün, onda da 7 kilo verdim demişsin ama 7 kilo vermek için çok kısa bir süre değil mi? :s
Böyle başlayıp bıraktığın diyetler daha fazla kilo almana, metabolizmanı bozmana yol açar.
Diyetisyenin verdiği diyetle ve her gün yapacağın 45 dk 1 saatlik yürüyüşlerle bu derdinden kurtulabilirsin.
Ben bi dönem 2-3 hafta kadar yürümüştüm o bile farketmişti.
Kendini motive edici şeyler bul, mesela her 5 kilo verişinde kendine hediyeler al.
Eminim başarırsın, daha çok gençsin. Hazır metabolizman çalışıyorken değerlendir bunu
benım arkadasım saat kuruyordu alarm her saate ıkı bardak su
ekmek bır dılım
yemekten once su
ben ole bır haftada 7 kılo verdım yani
hala sıkı vucudum var su cok onemlı gunde 2.5 lt olcak sekıde ıste
sabah bır dılım ekmek bır dılım kocaman peynır :) zeytın 10 tane maydonoz ffılan domates bol
yanı tek dılım ekmek bol yesıllık peynır
saat 10:30 11 gbı acıkmadan bır meyva
ıkı bardak su 1/2 doru bır corba bı yemek ekmek gene bır dılım
saat 5 doru corba
aksam 7 de bır elma muz yada portakal
bıde gunluk yarım saat yuruyorm markete
sonra su :)
Kolada ne kadar şeker var biliyo musun:)
Kolayı kestiğinde bile kilo vermeye başlayacaksın. Ben kola bağımlısıydım her gün 2,5 litreyi tek başıma bitiriyodum düşün. Ta kiii dişçimin asit erezyonu uyarısıyla yasaklamasına kadar. Ogün bugündür yani yaklaşık bir senedir ağzıma sadece bir çay bardağı kadar kola sürmüşümdür. Hatta şuan içtiğimde şerbet içiyormuşum gibi geliyo içemiyorum oysa nasıl severdim:26:
Kolayı önce çay bardağına düşür birden bırakamam dersen, onun yerine icetea, portakal suyu falan iç. Ekmeği kepekli olarak sadece kahvaltıda iki dilim tüket. Kahvaltıda haşlanmış yumurta yersen zaten tok tutacaktır.
Gerçekten istesen verirsin bence en azından sırf iradenle 100e bile çok rahat düşersin. Git kendine bir beden küçük çok beğendiğin bi'kıyafet al ve hedefin onun içine girmek olsun. Yaşın daha okadar genç ki çok rahat verebilirsin. Spora gidemem dersen aç youtubedan leslie sansone videolarını hergün onunla yürü o da mı sıktı aç sevdiğin bi'müziği sağdan soldan kıvırmaya başla yeter ki yerinde sayma hareket olsun.
Su içemiyosan da kendine dev bir bardak edin. Ben mesela zorla içerim kışın, büyük bir bardak aldım normal su bardağına göre tam 3 bardak su alıyo. Yani her içişte 3 bardak içmiş oluyorum
Ara ara 2 sebepte geçerli oluyor ben de... Ve açıkçası ilk kilo almaya başladığım zamanlar depresyonda gibi bir şeydim. Durduk yere almadım yani. Olur da ilerde çocuğum kilo almaya başlarsa diyetisyenle beraber psikologa da götüreceğim. Ben sizin dediğiniz şeye inanıyorum ama nereye gideceğim? Özel terapistler mi var bunun için. Ücreti ne kadar? :) Bu arada ilgilendiğiniz için
Canim ben psikolojiyle cidden cok ilgiliyim hatta 2.uni olarak psikoloji okumayi dusunuyorum.zaten iyi bir psikolog sana benim soyledigim seyin dogru oldugunu soylicek.benim terapistim 1.60 boylarin incecikk en fazla 50 kilo cok tatli bir kadin..ve onceden obezite rahatszligi varmis o da 120 kilo falanmis..baktim baktim bir turlu onu kilolu goremedim suan o kdr farkli..duygular disari cikmadikca yiyodum yiyodum dedi terapi gorup sorunlarini cozunce zaten yeme aliskanligin degiscegi ve durtusel yemelerin durcagi icin rejim yapmasanda kilo vericeksin..ozel terapi ucretleri seans 100 tl yede var 600 e de var eger butcen yoksa onada cozum bulabilirsin cok cuzzi ucrete calisan yeni mezunlar falanda var
Ben biraz araştırayım dediğin terapistleri, desteğin için teşekkür ederim.
Artık ünlüler sayfalarında diyetisyenlerinin yemek programını paylaşıyor,
eğer doktora gitmicem diyorsan takip et, ama bence kesinlikle şart diyetisyene gitmen
Çünkü çok büyük tehlikedesin malesef,
Mesela demet akalın sabah kahvaltısında karabuğdaylı nar yemişti..
Genelde çoğu diyetisyen kara buğdayı öneriyor,
Lütfen kendine eziyet etme, çok çok gençsin...
Kimbilir ne kadar güzel bi yüzün vardır, yazık etme kendine...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?