Iranli biriyle birliktelik

Saka mi bu anlamiyorum haninefendi bosanmis dort esi falan yok
Nereden biliyorsunuz? Emin olamazsiniz ki. Yasalar geregi İran hic bir medeni bilgisini baska ulke vatandasiyla paylasmaz. Ornek veriyorum,Alman bir adamin Almanyada evli olup olmadigini ogrenirsiniz de İranliyi ogrenemezsinjz

Fars mi Azeri mi?
Benim cok yakin arkadaslarim Iranli (avrupada yasiyorum) cok modernler hic onyargili olmayin.
Onlar ayni ulkeden oldugu halde Fars ve Azeriler arasinda kultur farki oldugunu soyluyorlar.

Nereden biliyorsunuz? Emin olamazsiniz ki. Yasalar geregi İran hic bir medeni bilgisini baska ulke vatandasiyla paylasmaz. Ornek veriyorum,Alman bir adamin Almanyada evli olup olmadigini ogrenirsiniz de İranliyi ogrenemezsinjz
Yani bilemem elbette lakin ben kendimi ifade edemedim galiba ben adamla su an icin ciddi bir dusuncede degilim belki ileride ciddi olur bilemem ama su an bana cok hitap eden biri uzun zamandir karsima cikmayan donanimli biri.ve ben bundan etkilendim.bir adim atmali miyim kulturu nedir diye sorayim dedim olay bu ama dort esinin hakkina girmekten konuda bahsedilmesi garip geldi kusura bakmayin.yalan soyluyirsa da bu onun sorunu

Fars mi Azeri mi?
Benim cok yakin arkadaslarim Iranli (avrupada yasiyorum) cok modernler hic onyargili olmayin.
Onlar ayni ulkeden oldugu halde Fars ve Azeriler arasinda kultur farki oldugunu soyluyorlar.
Fars.ya asiri derecede donanimli gercekten.daha once de yazdim iran dogumlu arkadasim vardi o da aslinda unku biri sayilir onemli bir is kolunun patronu su an.turkiye de eksik olan bir sektorun ilk temsilcisi ve en iyisi.8 dil bilir o da.ve asla bagnaz,tutucu degildir.

Valla dark Fas bile nasıl turistlik yer orada bile kızların başına neler geldi.
İyi cesaret vallahi.

İste bu risk her zaman var. Adamin kendisini gizleme ihtimali yuksek. Bahsettiklerimiz hep adamin kulturuyle alakali seyler.

Ayrica yalan soyluyorsa onun sorunu evet ama dolayli olarak sizin de sorununuz. Kandirilmis olmayi ister misiniz? Bence akli basinda hicbir kadin istemez

Elbette istemem su an zaten guveniyor degilim.dedim ya dort kadinin hakkina girme kismi garip geldi.bana daha cok iranli si dostu olanlar yorum yaparsa daha gercekci olur.cunku sizler beni dolduruyorsunuz

Ben sizi anliyorum benim su an buyuk bir Iranli arkadas grubum var. Hicbiri anlatildigi gibi degil, hepsi tek esli :) Belki egitimli insanlar oldugu icin dediginiz gibi benim Iranli arkadaslarim hep birden fazla dil bilen, enstruman calan, cok farkli konularda konusabilecegim donanimli insanlar.

Iran' i da boydan boya gezdim, sosyal medya da kullandim internet de sehirdisi yollar haric gayet iyiydi. Halk cok misafirperver ve iyi, benim hicbir onyargim kalmadi Iran' a karsi. Basiniza bir sal attirsaniz hatta sapka taksaniz dahi yetiyor zaten o konuda bir endiseniz varsa.

Aynen cok koklu bir kultur ve ben kesinlikle gezmek isriyorum.sal atmak basima hic sorun degil.sadece adam basima bela olabilir mi bunu nasil anlayabilirim bilemiyorum guvenemiyorum

Elbette istemem su an zaten guveniyor degilim.dedim ya dort kadinin hakkina girme kismi garip geldi.bana daha cok iranli si dostu olanlar yorum yaparsa daha gercekci olur.cunku sizler beni dolduruyorsunuz
Doldurmuyorum ayol. Sadece sizin gormediklerinizi anlatiyorum. Cok defa İrana gittim is sebebiyle. Bildiginiz gibi degil yani. Oranin erkegi de klasik Ortadogu pipilisi. Kendini kadindan daha degerli zanneden insanlar. Baska ulkedeyken dort dortluk insanlar. Ama bir de kendi ulkelerinde gorun,taniyamazsiniz.

Ben evlenmeyi planlamiyorum.evlenmeden buraya yerlesemez mi

Aman sizi yerleşme vaadiyle nikaha ikna etmesin. Cidden öyle bir durum olurda tatile diye İrana giderseniz ordan zor çıkarsınız. Kocanız olmadan seyahat edemezsiniz burnunuzu bile dışarı çıkaramazsınız. Biraz korku filmi senaryosu gibi ama tehlikeli bir durum bence.

Aynen cok koklu bir kultur ve ben kesinlikle gezmek isriyorum.sal atmak basima hic sorun degil.sadece adam basima bela olabilir mi bunu nasil anlayabilirim bilemiyorum guvenemiyorum

Bu konuda bence milliyet fark etmeksizin cok dikkatli olmaniz gerekiyor.
Iyice tanimadan evinizi falan acmaniz cok buyuk bir risk. Gelsin kendi hayatini kursun istiyorsa siz hic dahil olmayin derim

Ne halr yiyo4lar hic takip etmiyorum haberim yok
Uyuşturucu tacirliği deniz seki hapiste yattı kaç yıl gerçi o yapmadığını iddia ediyor ama yattı mı yattı. Çağatay Ulusoy, gizem karaca, cenk Eren filan uyuşturucu almaktan aldığını başkasına vermekten içmesine yardım etmekten ceza alan ünlüler.

Yahu insanlar karisini sevgilisini kardesini anasini öldüruyor tecavuz edenler bile var. Elin adamina guvenilirmi sirf farkli kultur dikkatinizi cekiyor diye. En son annemin dukkan sahibini guvenerek dukkanina aldigi suriyeli öldürdü.iyilikten maraz dogar ve ben cidden artik hic kimseye guvenmiyorum

Doldurmak falan değil.Gerçekler bunlar.
Ben de giderim falan demişsiniz,tabii gidersiniz de hoş karşılanır mısınız ''sevgili'' olarak,ondan o kadar emin olmayın işte.

Iranlilar boyle yasamiyor ama iranli kadinlar esleriyle cikmiyorlar disarinsdece

Ben avrupa da yasiyorum, burada cok fazla farkli milletten insan var, bende bir cok farkli ortadogu milletinden insan tanidim. Gorunusleri cok modern, populer kulturu yakinen takip ediyorlar, avrupa edebiyatini, filmlerini seviyorlar ilgileniyorlar. Kafanda bir ortadogulu imajini yikacak tum donanimlarini sergiliyorlar anlayacagin. Ama zaman gecip daha yakindan tanimaya baslayinca, o "öz"un nasil baki kaldigina sahit oluyorsun. Bu zamanda imaj her sey ve herkes bunun farkinda. Ve neyin prim yaptigininda herkes farkinda. Prim yapan her turlu seyi kendine yapistirip "mis" gibi davranmak cok kolay, ama insan neyden yapildiysa o olarak kaliyor. Yani demek istedigim aileden gelen Kultur, egitim, dusunce tarzi insanin gozunu actigindan itibaren karakterini, dusunce yapisini olusturuyor. Ne kadar modern desende buyuk olasilikla anne babasi ve daha genis ailesi oyle insanlar degiller ve aslinda oda onlardan cok farkli degil.

Benim tavsiyem; sohbetinden zevk aliyorsan iletisimini surdur ama evinde yasamasina musade etme. Aylik dayali doseli kiralik ev tutabilir kendisine uzun sure kalmak istiyorsa madem zenginmis. En az bir kac ay gectikten sonra beraber yasama fikrini dusun. Turist olarak gelip gitmis, kisa sureli bir tanismanin ardindan evine kimseyi Kabul etmemelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…