Ben de guvenmem o ayri.hemen eve alacak degilim elbette.once gelsin bi duzenini kursun.ben ina bakamam elbette.Yahu insanlar karisini sevgilisini kardesini anasini öldüruyor tecavuz edenler bile var. Elin adamina guvenilirmi sirf farkli kultur dikkatinizi cekiyor diye. En son annemin dukkan sahibini guvenerek dukkanina aldigi suriyeli öldürdü.iyilikten maraz dogar ve ben cidden artik hic kimseye guvenmiyorum
Elbette aynen dusuncem.bu zaten hemen evime alamam.ben fikir almak istedim.bana evlenip buraya yerlesmenin yolinu ariyor gibi geldi.bu beni rahatsiz etmiyor yani bunu dusunmesi bence sorun degil.ben de dusunebilirdim.adama asik falan da degilim.arkadasim olarak kalsa ben ona da tamamdim.cok donanimli ve bana cok hitap ediyor bu elbette vitrini olabilir.Ben avrupa da yasiyorum, burada cok fazla farkli milletten insan var, bende bir cok farkli ortadogu milletinden insan tanidim. Gorunusleri cok modern, populer kulturu yakinen takip ediyorlar, avrupa edebiyatini, filmlerini seviyorlar ilgileniyorlar. Kafanda bir ortadogulu imajini yikacak tum donanimlarini sergiliyorlar anlayacagin. Ama zaman gecip daha yakindan tanimaya baslayinca, o "öz"un nasil baki kaldigina sahit oluyorsun. Bu zamanda imaj her sey ve herkes bunun farkinda. Ve neyin prim yaptigininda herkes farkinda. Prim yapan her turlu seyi kendine yapistirip "mis" gibi davranmak cok kolay, ama insan neyden yapildiysa o olarak kaliyor. Yani demek istedigim aileden gelen Kultur, egitim, dusunce tarzi insanin gozunu actigindan itibaren karakterini, dusunce yapisini olusturuyor. Ne kadar modern desende buyuk olasilikla anne babasi ve daha genis ailesi oyle insanlar degiller ve aslinda oda onlardan cok farkli degil.
Benim tavsiyem; sohbetinden zevk aliyorsan iletisimini surdur ama evinde yasamasina musade etme. Aylik dayali doseli kiralik ev tutabilir kendisine uzun sure kalmak istiyorsa madem zenginmis. En az bir kac ay gectikten sonra beraber yasama fikrini dusun. Turist olarak gelip gitmis, kisa sureli bir tanismanin ardindan evine kimseyi Kabul etmemelisin.
Elbette aynen dusuncem.bu zaten hemen evime alamam.ben fikir almak istedim.bana evlenip buraya yerlesmenin yolinu ariyor gibi geldi.bu beni rahatsiz etmiyor yani bunu dusunmesi bence sorun degil.ben de dusunebilirdim.adama asik falan da degilim.arkadasim olarak kalsa ben ona da tamamdim.cok donanimli ve bana cok hitap ediyor bu elbette vitrini olabilir.
Ben evlenmeden burada kalacagi bir yol var mi diye sormak istedim.bir de basima bela olur mu ayrilmayi dusundugumde.tabi bunu kimse bilemez.ya benim acikcasi amacim farkli kulturden ve anlasabildigim biriyle sadece ani mutlu kilmak.ha super olur her sey evlenilir o ayri bilemem ki..
Iranlilar boyle yasamiyor ama iranli kadinlar esleriyle cikmiyorlar disarinsdece
3 ayda 1 giris cikis yaparak tr de kalabiliyorlar saniyorum? O sekilde kalabilir. Farkli kulturden biriyle ani biriktirme fikri cok guzel tabi ama adamin kisitli bir gorusme suresinden sonra seninle yasamak istiyorum diye olaya hizli bir giris yapmasi bir suru soru isareti olusturuyor. Sende de olusturmus zaten. Iste o yuzden temkinli olmana yonelik yorumlar geliyor. Ha basina bela olmaz, Allah korusun oyle bir tipse polise sikayetini edersin yurtdisi ederler. Gelir, gider gorusursunuz evine davet edersin, cok normal bunlar. Sadece biraz daha zaman tanimak gerek ki Boyle endiselerinde kalmamis olur.
Evlenmicem hanimefendi ya niye evlendirdiniz anlamiyorumEmin misiniz ? Şeriatla yönetilen bi ülkeden bahsediyoruz oralı biriyle evlenirseniz onun izni veya himayesi olmadan ülke dışına çıkamazsınız. Sokağa çıkmaktan bahsetmedim elbette
Tesekkurler icim rahatladi biraz isidci yazan mi istersin dort esin vebalini alma diyen mi istersin korkmustum acikcasi
Elbette aynen dusuncem.bu zaten hemen evime alamam.ben fikir almak istedim.bana evlenip buraya yerlesmenin yolinu ariyor gibi geldi.bu beni rahatsiz etmiyor yani bunu dusunmesi bence sorun degil.ben de dusunebilirdim.adama asik falan da degilim.arkadasim olarak kalsa ben ona da tamamdim.cok donanimli ve bana cok hitap ediyor bu elbette vitrini
Yanlışınız var Iran şeriatla yönetilmiyor siyasal islam ile yönetiliyor.Arabistan gibi değil orada sokağa çıkarken yanınızda bir erkek olmak zorunda değil yada çarşaf giyme zorunluluğu yok kadınlar başlarını hicap denen örtü ile yarim yamalak kapatır hatta..göstermelik bir örtü iste..Emin misiniz ? Şeriatla yönetilen bi ülkeden bahsediyoruz oralı biriyle evlenirseniz onun izni veya himayesi olmadan ülke dışına çıkamazsınız. Sokağa çıkmaktan bahsetmedim elbette
Aynen kadin disari cikar arac kullanir en fazla kadin universite okuma orani irandadir mesela.Yanlışınız var Iran şeriatla yönetilmiyor siyasal islam ile yönetiliyor.Arabistan gibi değil orada sokağa çıkarken yanınızda bir erkek olmak zorunda değil yada çarşaf giyme zorunluluğu yok kadınlar başlarını hicap denen örtü ile yarim yamalak kapatır hatta..göstermelik bir örtü iste..
Ama ben yine de konu sahibinin yerinde olsam illa ki farklı bir kültür olacaksa bir orta-doğu kültüründen ziyade Avrupa,çin hatta Afrikalı birini tanımayı tercih ederdim.Irkcilik denilecek bir durum yok ortada zaten orta doğu ile iç içe yaşıyoruz.Kulturlerde biraz benziyor zaten..
Kullanmaktan kasit buraya yerlesmek sanirim.kalacak y3r bulmak vs.ben yardimci olabilirim bu sorun degil.bunu kullanilmak olarak gormem.ortadoulular diye asagilayip sayfalarca insanlari birliktelikleri kullanmak kullanilmak olarak gormek de kultur bence fark yok pek birbirinden.İranlı degil ama yakin bi ulkeden arap kökenli bi erkek arkadasim oldu. Kultürel fark o kadar buyuk ki, kesinlikle heycan aramaya degmez.
Bi kere adamin pipisine olan guveni kaf dagindan buyuk, kendini dunyanin hakimi kadinin sahibi zannederdi. Tabi birlikte yasamadik ama 10 gunde yol verdim.
Bu adam sizi kullanmak istiyor benim görüşum.
Yürek yediyseniz buyurun.
Ama orada ki eğitim sistemi de maalesef hiç iyi olmadığı için zengin ailelerin çocukları daha çok Turkiyeyi tercih ederler..yani oradaki durumu gözünüzde parlatmayin bu kadar da..emin olun evlenip gitseniz pişmanlıktan Turkiyeye dönmenin yollarını ararsınız.Aynen kadin disari cikar arac kullanir en fazla kadin universite okuma orani irandadir mesela.
Yani buraya yeelesmek istese yardimci olsam nedir yani nesi sorun ki bunun.ben bunu sorun etmem.ben onjnla gecirdigim zamanin kalitesine bakarim ve beni zora sokacak bir fedakarlik yapmam bunu kimse icin yapmam ama yardim edebiliyorsam elimden geleni yaparim.kullanildim basamak oldum diye dusunmemAma orada ki eğitim sistemi de maalesef hiç iyi olmadığı için zengin ailelerin çocukları daha çok Turkiyeyi tercih ederler..yani oradaki durumu gözünüzde parlatmayin bu kadar da..emin olun evlenip gitseniz pişmanlıktan Turkiyeye dönmenin yollarını ararsınız.
Tanıştığınız kişinin de bana kalırsa niyeti Turkiyeye yerleşmek.Bu konuda sizi bir basamak olarak kullanabilir yerinizde olsam arkadaş olarak merhabadan öteye gitmezdim
Iste sorun tam olarak bu der mi?Eee uzun vadeli düşünmüyorsun madem herifi evine alıp başına neye bela edeceksin? Yarın öbür gün ya gitmiyorum derse??
Neden demesin?? Hırlı mıdır hırsız mıdır bilmiyorsunuz.Iste sorun tam olarak bu der mi?
Ya ben meramimi tam.anlatamadim.adam google a yazdiginizda klipleri programlari vs cikan bi adam.maddi durumu da gayet iyi gorunuyor.goruntulu kinusuyoruz oradan goruyorum.kiyafetler hep a ile baslayan o meshur marka mesela.evi arabasi lux.fakir bi adam degil.bilinmedik biri de degil ulkesi icin.bu referans beni biraz da rahatlatiyorNeden demesin?? Hırlı mıdır hırsız mıdır bilmiyorsunuz.
Ee bunun için birlikte olmanıza gerek yok diyorum bende zaten arkadaş olarak edin yardıminizi o zaman..hem risk almamış hemde yinede farklı kültür tanımış olursunuz?Yani buraya yeelesmek istese yardimci olsam nedir yani nesi sorun ki bunun.ben bunu sorun etmem.ben onjnla gecirdigim zamanin kalitesine bakarim ve beni zora sokacak bir fedakarlik yapmam bunu kimse icin yapmam ama yardim edebiliyorsam elimden geleni yaparim.kullanildim basamak oldum diye dusunmem
Destekleyin diye:) ya hu karar vermedim hem ben arkadas olarak gorusme niyetindeydim zaten basta adam israr ediyorEe bunun için birlikte olmanıza gerek yok diyorum bende zaten arkadaş olarak edin yardıminizi o zaman..hem risk almamış hemde yinede farklı kültür tanımış olursunuz?
Zaman kalitesi dediğinize göre flört etmeyi düşünüyorsunuz..kararınızı vermişsiniz niye bize soruyorsunuz o zaman?
Israrlara kulaklarını tika o zaman..bak yurt dışındayım ve burada bir çok iranlı tanıdım.hatta birisi bir ingiliz arkadasimla evli. Öyle çok ta kültürünü tanımak için can atılacak tipler değiller yani.Destekleyin diye:) ya hu karar vermedim hem ben arkadas olarak gorusme niyetindeydim zaten basta adam israr ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?