İri bebek doğum yapan anneler bebeğin iri olacağı ne zaman belli oldu?

Merhabalar, benimki 30+1 de 1924 gramdi. Doktora iri mi dogacak diye sordum, o daha belli olmaz dedi.
Iri bebek olunca kesin kuvezde mi kaliyor seker dusuklugunden dolayi, yasayan var mi boyle bir durumu?
Benim bildiğim kilosu düşük olan bebek küvöze girer yani oda değil vücud fonksiyonlarından herhangi biri hasarlıysa yada tam oluşmadıysa girer. Eğer annede gebelik şekeri varsa buda bebeği etkilemişse senin dediğinde olabilir ama her kilolu bebek küvöze girmez ki.

Kızlar peki 38 haftalık 3.100 gr nasıl ? Doktorum çıtı pıtı bir bebek olscak dedi ? ://

Merhaba, normal doğum mu yaptın acaba?
2011 de normal dogum yaptim ama vakumlu oldu.bir de yirtik oldu.kanamada gecirdim.
Simdi 2.cocugum da iri bebek..baska sebepler de vardi normal baslandi ama sezaryene karar verildi.sukur sag salim kurtulduk.

40 doldu mu. 39+3 de gelmişti . Allah kavuştursun.
Amin. Bugün tam 40 hafta oldu. Doktor 1 haftadaha bekleyebiliriz dedi . 41 . Haftaya kadar bekleyelm ddi. Zaten bebek kanalda inşaallah 1 haftaya kadar kendiliğinden gelir dedi .. Ama ben endişeleniyorum yinede . İlk hamileliğim . Acaba oksijensiz kalırmı vs... Gibi şeyler düşünüyprum sürekli . Sezaryenmi olsam napasam yaa :(

Amin. Bugün tam 40 hafta oldu. Doktor 1 haftadaha bekleyebiliriz dedi . 41 . Haftaya kadar bekleyelm ddi. Zaten bebek kanalda inşaallah 1 haftaya kadar kendiliğinden gelir dedi .. Ama ben endişeleniyorum yinede . İlk hamileliğim . Acaba oksijensiz kalırmı vs... Gibi şeyler düşünüyprum sürekli . Sezaryenmi olsam napasam yaa :KK43:
güzel şeyler düşün güzel olsun. Yüzüp kuyruğuna gelmissin ya gayret. Kontrol için çağırdı mi ? Sancin gelince mi gel dedi? Sadece meraktan.

güzel şeyler düşün güzel olsun. Yüzüp kuyruğuna gelmissin ya gayret. Kontrol için çağırdı mi ? Sancin gelince mi gel dedi? Sadece meraktan.
Haftaya çarşambaya randevu verdi . Çarsambaya kadar sancın olursa sıyun gelirse vs .. Hemen gel dedi. Hiçbir sey olmassa çarşamba günü sabahtan muhakkak gel dedi

2011 de normal dogum yaptim ama vakumlu oldu.bir de yirtik oldu.kanamada gecirdim.
Simdi 2.cocugum da iri bebek..baska sebepler de vardi normal baslandi ama sezaryene karar verildi.sukur sag salim kurtulduk.

Geçmiş olsun zor olmuş görünüşe göre, hayırlısı bakalım benimki de 2 hafta önde umarım 40. Haftasına kadar beklemez.

Geçmiş olsun zor olmuş görünüşe göre, hayırlısı bakalım benimki de 2 hafta önde umarım 40. Haftasına kadar beklemez.
ilkinde bana gore dogum zor olmadi ya da unuttum.
Simdi strestten cesaret ettim.ama hep dua ettim .hayirlisi ile.kucagima alayim.hatta sezaryen de riskli demislerdi.onlar da nirmal doguma cesaret etmediler.bilmiyorum gunahlari boyunlarina
Sizede saglikli dogumlar dilerim

Peki merak ettiğim, iri bebek doğuran arkadaşlara sorum şudur:)
Sizin görünümünüz nasıl?
Bizim de 2-2,5 hafta kadar önden gidiyor, ama babası da ben de uzunuz ve kemik olarak ince yapılı değiliz.
Sizde de böyle bir durum var mı? Bebek 4 kiloyu kesin geçiyor mu bir de? Sezaryenden korkuyoruum:eek::anneadayı:

Sizin görünümünüz nasıl?
Bizim de 2-2,5 hafta kadar önden gidiyor, ama babası da ben de uzunuz ve kemik olarak ince yapılı değiliz.
Sizde de böyle bir durum var mı? Bebek 4 kiloyu kesin geçiyor mu bir de? Sezaryenden korkuyoruum:eek::anneadayı:
benim ve esimin boyu kisa. esim zayif bende orta yapiliyim. kizim 4400 dogdu. cok korkacaginiz birşey degil sezeryan

Daha önce yazmıştım hep 2 hafta önden gidiyor gelişimi diye. Şimdi doğum yaptım durumu ilgilenen arkadaşlar için güncellemek istiyorum. Normal olsun diye bekledik ama sancım gelmedi 40+ 1 de 3800 g ölçtü doktor ve sezaryene karar verdi. Bebişim 4130 gram doğdu. Doğunca hemen şekerine baktılar bir şey çıkmadı çok şükür. Genellemek doğru mu bilmiyorum ama ultrasonda hep önden gidiyorsa sanırım bebek iri oluyor. Tabi 40 haftayı beklerse.

Sizin görünümünüz nasıl?

Bir hafta önce 4130 gram doğdu bebeğim. Ben 160 boya 55 kilo minyon yapılı biriyim. ben normal doğumda ısrar edince doktorum uzun boylu iri bir kadın olsan olurdu ama senin 4 kilo üstünü normal doğurman çok riskli demişti. Sezaryen sırasında korkulacak bir şey yok ben dikişler atılırken uyudum bile :) ama sonraki 2 gün biraz ağrılı olduğu doğrudur :) gerçi doğum öyle bir şey ki her kadında değişiyor bir standartı yok belki seninki daha ağrısız olur. Kısmet işte

iri bebek anneleri ne yediniz ne içtiniz biraz tavsiye alabilir miyiz :) benim bebeğimde ultrasonda hep önde gidiyor. ben ve eşim uzun boyluyuz. benim ailemde hep uzun boylu. ben ve kardeşlerim hep iri doğmuşuz acaba beslenmeyle çok alakası var mı yoksa ırsi mi onu da merak ediyorum.

Canım 4040 gram 13 saat suni sancı ile normal doğum yaptım. Hamileliğimin başından beri 2 hafta önde gidiyordu kızımız.

İlk zamandan beri soyluyorlar 2 hafta ondendi.3.750 dogdu.

Mrb 35+6 bugun 10gun ilerden gidiyor benimki.sata gore mart sonu ama doktor beklemez o kadar dior hayirlisi olsun benim ilki sezeryan bunu normal istiodm bole giderse zor herhalde:KK57:

alıntı yapamadığım diğer arkadaşlar da dahil sorum şu: Bizim de 23. haftadan beri gittiğimiz bütün doktorlar bebeğin gelişimi 2 hafta kadar önde ve bu bebek gününü beklemez diyor. 35+6 olduk bugün. geçen hafta bebek gelişim olarak 37 haftanın sonundaydı 3.200 dedi 3 ayrı doktor da kilosu için. Bebek önde gidiyor denen arkadaşlar kaçıncı haftada doğum yaptınız. Hepsi 40 haftayı bekledi mi)

alıntı yapamadığım diğer arkadaşlar da dahil sorum şu: Bizim de 23. haftadan beri gittiğimiz bütün doktorlar bebeğin gelişimi 2 hafta kadar önde ve bu bebek gününü beklemez diyor. 35+6 olduk bugün. geçen hafta bebek gelişim olarak 37 haftanın sonundaydı 3.200 dedi 3 ayrı doktor da kilosu için. Bebek önde gidiyor denen arkadaşlar kaçıncı haftada doğum yaptınız. Hepsi 40 haftayı bekledi mi)
iki gebeligim de gununu doldurdu.

Back
X