Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mezun olur olmaz evlendim ve 4 ay çalışmadan evimde zaman geçirdikten sonra.iş aramaya karar verdim birkaç ilana başvurdum görüşmeye çağrıldım ama olumlu bir cevap alamadım. iş tecrübesi hep önüme bir engel olarak çıktı. sonra sarı sayfalar isimli bir internet sitesinde mezun olduğum okul bölüm ve sertifikalarımı belirten bir iş ilanı vererek çalışmak istediğim koşul ve şartları belirttim.
ilgilki günün akşamında işverenler benimle irtibat kurarak görüşmeye çağırdı
ilk iş yerime bu şekilde başladım :)
sanırım seçilmek için yarışmak yerine siz başvurun ben seçicem tarzı bir algı oluşturmuş olmam işe yaradı
benim müracatedilerek kabul edilmediğim yerlerden daha iyi bir iş yerine girmiş oldum :)
1senelik özel sektör tecrübemin ardından da kpss ile atandım.
Masallah canimBenim istedigim KPSS degil, benim is tecrubem de var Turkiye'nin en iyi universitesi denince akla gelen bir universiteden mezun oldum yurt disinda master yaptim, 4 yere basvurdum ama daha ses cikmadi. Uluslararasi sertifikalarim var. Ama yasim 31, acaba yas nedeniyle mi cagirmiyorlar diye dusunmeye basladim :44:
Masallah canimBenim istedigim KPSS degil, benim is tecrubem de var Turkiye'nin en iyi universitesi denince akla gelen bir universiteden mezun oldum yurt disinda master yaptim, 4 yere basvurdum ama daha ses cikmadi. Uluslararasi sertifikalarim var. Ama yasim 31, acaba yas nedeniyle mi cagirmiyorlar diye dusunmeye basladim :44:
Bilemiyorum nasıl yerlere başvurduğunuzu ama bazen firmalar başvuranın bilgilerini gördüğünde biz bu kişiye yetemeyiz diye de düşünebiliyorlar.
mezun olur olmaz evlendim ve 4 ay çalışmadan evimde zaman geçirdikten sonra.iş aramaya karar verdim birkaç ilana başvurdum görüşmeye çağrıldım ama olumlu bir cevap alamadım. iş tecrübesi hep önüme bir engel olarak çıktı. sonra sarı sayfalar isimli bir internet sitesinde mezun olduğum okul bölüm ve sertifikalarımı belirten bir iş ilanı vererek çalışmak istediğim koşul ve şartları belirttim.
ilgilki günün akşamında işverenler benimle irtibat kurarak görüşmeye çağırdı
ilk iş yerime bu şekilde başladım :)
sanırım seçilmek için yarışmak yerine siz başvurun ben seçicem tarzı bir algı oluşturmuş olmam işe yaradı
benim müracatedilerek kabul edilmediğim yerlerden daha iyi bir iş yerine girmiş oldum :)
1senelik özel sektör tecrübemin ardından da kpss ile atandım.
Yoo tecrubemin oldugu sektorde iyi firmalara basvurdum. Bilmiyorum ya ne kadar okursan oku, tecrube sahibi olursan ol sanirim networkingde bitiyor veya yas sebei ile cagirmiyorlar veya ben kuruntu yapmaya basladim![]()
canım o sitenin adını tam olarak verebilirmisin bana konu sahibi arkadasta inş en kısa zamanda hayırlı bir iş bulur
yasinla ilgili oldugunu sanmiyorum. yeni mezun degilsin ki, tecrubeli eleman olarak baslayacaksin.
nerden mezun olursan ol, isverenlerin basvurulari incelemesi bile zaman aliyor. Yani henuz senin cv'ne bakmamis bile olabilirler.
Ben bogazici isletme mezunuyum, zamaninda ben de 3 ay is aramistim. Yani okulla falan ilgisi yok. Bence basvurdugun yerlere telefon et. Basvurumun durumu hakkinda bilgi almak istiyorum diye. Hem senin isle ciddi olarak ilgilendigini anlarlar hem de cv'n araya kaynamissa, kendini hatirlatmis olursun.
Ben sana bunlari soyluyorum da, ayni dert su an benmde basimda. Yurtdisindan donus yapacagim 7 senenin ardindan, turkiye'de is bulamayacagim diye cok korkuyorum.
Bir de soyle bir sey var. Is bulamadikca kendine guveni azaliyor, kendine guvenin azaldikca is bulman zorlasiyor. Pozitif ol, kendine guvenini kaybetme.
Ben de Bogazici Ekonomi mezunuyum, finans uzerine yurtdisi ve yurtici bankalarda tecrubem var. 4-5 yere basvurdum iki aydir ses cikmadi simdi 4-5 yere daha basvurdum. Birazdan 4-5 yere daha basvuracagim. Ama bilemiyorum ya canim sikildi. Doktoraya basladim asistan ol dediler yok dedim ama simdi acaba kabul etsemiydim diye dusunuyorum yani.
akademik kariyer dusunuyorsan asistan olabilirsin ama bence biraz daha sabret, ozel sektorde yurtdisi tecrubeli finanscilar en kolay is bulanlar aslinda.
borsa'ya falan basvurdun mu? finansal ekonometrici gecende. bir CV ni gonder istersen.
Bende 4 aydır iş arıyorum ama maalesef bulamıyorum.
Gittiğim görüşmelerde hiç geri dönen olmadı bir türlü
İnsan hem kendisi işe yaramaz gibi görüyor hem de çevresi o gözle bakmaya başlamış gibi hissediyor![]()