- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.150
- 158
- Konu Sahibi bos samdan
Bu işin fıtratında var
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yorumları okuyunca o kadar üzüldüm ki. Devlet memuruyum, çalıştığımız kurum nedeni ile hiçbirimiz diğerinin müdürü, amiri olma konumu yok. Hepimiz eşit şarttayız. 21 yıldır aynı kurumda çalışıyorum ve son 5 yıla kadar anlamsız şekilde yaşadım bu sorunları. Şimdi hatırladığım için üzüldüm. Son bel yıldır öyle güzel bir arkadaş grubumuz var ki, hepimizin yaptığı iş farklı konular üzerine yine de fark etmiyor her an birbirimize danışıp yardımcı oluyoruz. El elden üstündür diyoruz, birbirimize bişeyler öğretiyoruz. İş dışında da birbirimize kardeş, abla, bacı, dost olduk. Çalışan bütün kadınların böyle güzel insanlara denk gelmesini dilerim.
çok sanslısınız. adınıza sevindim. umarım bir süre sonra suyu çıkmaz oranın. cunku genelde anladığım kadarıyla bu sekilde oluyorYorumları okuyunca o kadar üzüldüm ki. Devlet memuruyum, çalıştığımız kurum nedeni ile hiçbirimiz diğerinin müdürü, amiri olma konumu yok. Hepimiz eşit şarttayız. 21 yıldır aynı kurumda çalışıyorum ve son 5 yıla kadar anlamsız şekilde yaşadım bu sorunları. Şimdi hatırladığım için üzüldüm. Son bel yıldır öyle güzel bir arkadaş grubumuz var ki, hepimizin yaptığı iş farklı konular üzerine yine de fark etmiyor her an birbirimize danışıp yardımcı oluyoruz. El elden üstündür diyoruz, birbirimize bişeyler öğretiyoruz. İş dışında da birbirimize kardeş, abla, bacı, dost olduk. Çalışan bütün kadınların böyle güzel insanlara denk gelmesini dilerim.
siz nasıl bir sorun yaşadınızAçtığınız konu şuan ki depresyon sebebimben de böyle bı konu açmayı dusunuyodum hatta terapi almak istiyorum rüyalarıma falan giriyo hep ama param yok. Ben de böyle şeyler yasayinca işten ayrılıp kpss çalışmaya karar verdim ama ne olacak bilemiyorum. Türkiye'de çoğu iş yeri bu şekilde inanın yalnız değilsiniz.
Çıkmaz diye düşünüyorum. Hepimiz 40-50 yaşlar arasında, yaklaşık yirmi yıldır meslekte olup zamanında bu mobingleri yaşamış kadınların. Bütün kadınların huzurlu ve rahat ortamda çalışması en büyük dileğim.çok sanslısınız. adınıza sevindim. umarım bir süre sonra suyu çıkmaz oranın. cunku genelde anladığım kadarıyla bu sekilde oluyor
Bende devlet memuruyum daha bu sabah müdürümle tartıştım. Sürekli insanları manipüle etmek, psikolojik mobbing, ayrımcılık ne ararsanız var çalıştığım yerde. Ayıya dayı demek zorunda kalıyoruz ama her geçen gün ağımızı alıyorlar sorun iş yapmamak falan da değil ki zaten yapılan iş hiçbir zaman takdir görmüyor,iş yapmayıp mış gibi yapan tabiri caizse yalaka tayfa kıymet görüyor imkanım olsa bir saniye durmam ama şartlar burada kalmamı gerektiriyor ama günden güne tahammül sınırım azalıyor.Yorumları okuyunca o kadar üzüldüm ki. Devlet memuruyum, çalıştığımız kurum nedeni ile hiçbirimiz diğerinin müdürü, amiri olma konumu yok. Hepimiz eşit şarttayız. 21 yıldır aynı kurumda çalışıyorum ve son 5 yıla kadar anlamsız şekilde yaşadım bu sorunları. Şimdi hatırladığım için üzüldüm. Son bel yıldır öyle güzel bir arkadaş grubumuz var ki, hepimizin yaptığı iş farklı konular üzerine yine de fark etmiyor her an birbirimize danışıp yardımcı oluyoruz. El elden üstündür diyoruz, birbirimize bişeyler öğretiyoruz. İş dışında da birbirimize kardeş, abla, bacı, dost olduk. Çalışan bütün kadınların böyle güzel insanlara denk gelmesini dilerim.
patlamamakta fayda var. ben ozel hastanedeydim biraz diişimi sıkıp devlete gectim ama siz zaten devlette oldugunuzu söyluyorsunuz işiniz daha zor. kolaylıklar dilerim.Bende devlet memuruyum daha bu sabah müdürümle tartıştım. Sürekli insanları manipüle etmek, psikolojik mobbing, ayrımcılık ne ararsanız var çalıştığım yerde. Ayıya dayı demek zorunda kalıyoruz ama her geçen gün ağımızı alıyorlar sorun iş yapmamak falan da değil ki zaten yapılan iş hiçbir zaman takdir görmüyor,iş yapmayıp mış gibi yapan tabiri caizse yalaka tayfa kıymet görüyor imkanım olsa bir saniye durmam ama şartlar burada kalmamı gerektiriyor ama günden güne tahammül sınırım azalıyor.
Devlette liyakat sıfır, iş bilmez adamlar başımızda yönetici vasfında çalışıyor bu nedenle işini hakkıyla yapanın yaptığı iş kıymet görmüyor ve yanlış olan şeylere sesinizi çıkardığınızda bir şekilde susturuluyorsunuz. Hiçbir makam kalıcı değil bunu ne yazıkki göremiyorlar. Ayrıca susmakta bir yere kadar herkesin bir tahammül sınırı var beni yaptığım ya da yapmadığım işimle yargılasınlar belden aşağı vuruyorlarsa susamam.patlamamakta fayda var. ben ozel hastanedeydim biraz diişimi sıkıp devlete gectim ama siz zaten devlette oldugunuzu söyluyorsunuz işiniz daha zor. kolaylıklar dilerim.
hiç muhattap olmamalısın... olunca hemen senin ne yaptığı takip ediyor ben yaşadım ve muhattap olmamayı tercih ettim.. sadece işimle muhattabim kimseyi memnun edemezsin etmek zorunda degilsin... ne yapsan ne etsen olmazlar hep yüzlerini vuracak bişey ararlar.. boşver.. işini yap akşam et eve git bu kadar..Devlette liyakat sıfır, iş bilmez adamlar başımızda yönetici vasfında çalışıyor bu nedenle işini hakkıyla yapanın yaptığı iş kıymet görmüyor ve yanlış olan şeylere sesinizi çıkardığınızda bir şekilde susturuluyorsunuz. Hiçbir makam kalıcı değil bunu ne yazıkki göremiyorlar. Ayrıca susmakta bir yere kadar herkesin bir tahammül sınırı var beni yaptığım ya da yapmadığım işimle yargılasınlar belden aşağı vuruyorlarsa susamam.
Genel tavrım bu zaten benimde işimi yaparım iş yerindeki herhangi bir etkinliğe vs de katılmam çekirdek bir arkadaş kitlem var onlarla takılırım gerisi ile merhabadan öte iş harici muhattap olmam, yöneticilerle de iş ve izin durumları hariç özel olarak karşılaşmamak için elimden geleni yapıyorum.hiç muhattap olmamalısın... olunca hemen senin ne yaptığı takip ediyor ben yaşadım ve muhattap olmamayı tercih ettim.. sadece işimle muhattabim kimseyi memnun edemezsin etmek zorunda degilsin... ne yapsan ne etsen olmazlar hep yüzlerini vuracak bişey ararlar.. boşver.. işini yap akşam et eve git bu kadar..
İlk basta küçük bı esnafın yanında çalıştım ben wc'ye gittiğimde kasadaki parayı cebine koyup para çalınmış dedi korkudan elim ayağım boşalmıştı sonra çıkardı cebinden ona da ustası öyle yapmış bana iş öğretiyomuş.siz nasıl bir sorun yaşadınız
sen gerçekten daha kötü insanlarla karşılasmıssn. benim yasadıklarım seninkinin yanında hiç birseymiş. ama her calıstığın iş yeri böyle olmayac sizinkiler aşmışlar kötünün de kötüleriymiş sanırım.İlk basta küçük bı esnafın yanında çalıştım ben wc'ye gittiğimde kasadaki parayı cebine koyup para çalınmış dedi korkudan elim ayağım boşalmıştı sonra çıkardı cebinden ona da ustası öyle yapmış bana iş öğretiyomuş.
Sonra bı etüt merkezinde öğretmenlik yaptım, bır patron sinir hastasiymis müdürü (kadın) odasına çağırıp küfürler ediyomus mudurde ağlama krizinden hastanelik oluyomus çalışmaya başladığından beri lustral kullanmaya başlamış, patron odasına giderken yanına peçete aliyodu nasıl olsa beni aglaticak diyodu, diğer bir patronda toplantıda bir kadın hocaya daha öncesinde kızdığı bir şeyden dolayı "burda baş çavuşun eşeği mi osuruyo" dedi. Kadın hoca da tüm gün ağladı.
Daha sonra anaokulunda öğretmenlik yaptim orası korkunçluğun nirvanasiydi. Çocukların veliye gidecek diye her dk fotosunu çekiyorsun foto eksik olursa Müdür kızıyo. Müdür ve kocası sürekli etrafta dolaşıp hocaları azarliyo, özel cocuklarinda olduğu bı anaokuluydu o çocukların davranışları için bile her şey için hocalara kiziyolar. Müdür hocaları odasına çağırıp azarliyomus, haftada bir gelen kurumun psikoloğu bile hocaları şikayet edip müdüre azarlatiyomus, temizliği yapan kadın bile bir şeylerden hocaları müdüre şikayet ediyordu. WC gidince kapıya gelip artık çıkar mısın iş var diyolardi. Hiç molası yoktu ve hocalar dehşet dedikodu yapiyodu bana gelip annen baban neden boşandı senin baban aldattı mı demişlerdi, oruç tutmadigim için soru soruyolardi. Okulun halılarını hocalara silkeletmislerdi ve müdür çocuğunun doğum günü organizasyonunu hocalara kurdurdu pasta böreğini de hocalara yaptırdı.
Daha sonrasında artık ben özelde kafayı yerim diyip kpss çalışma kararı aldım zaten 23 yaşındayım. Asla anlamadığım insanlar bu kadar muameleye nasıl katlaniyolar küfür vs nasıl normallesmis herkes iş hayatı böyle diyo ama bu şekilde ömür geçmez ben birkaç ayda kafayı yedim. Artık çalışmaktan korkuyorum bana yine eziyet edicekler diyebirilerine anlatınca da artık dinlemek istemedikleri için sen de çok gucsuzsun diyolar ama ben çok şey değil sadece insanca muamele istiyorum. Bı de mesela bir olay bile yok laf sokuyolar. Ben ne dediklerini bile anlamıyorum başka birine soruyorum bana ne dedi diye falan
iş hayatı için kötü kalpli olmak lazım galiba.
Ya ben de hayatımın şokunu yaşadım tamam iş hayatı zor diyolar da bu kadar da olamaz burda uzun seneler çalışan insan akıl sağlığından olur uzatmamak için anlatmadigim neler var daha. Asgari maaş için bu kadar zulme gerçekten değmez dedim zaten her yer asgari veriyo. İnşallah ben de daha sonrakinin daha iyi olacağına inanıyorumsen gerçekten daha kötü insanlarla karşılasmıssn. benim yasadıklarım seninkinin yanında hiç birseymiş. ama her calıstığın iş yeri böyle olmayac sizinkiler aşmışlar kötünün de kötüleriymiş sanırım.
Ben e ticaret yapan bir firmanın tek çalışanıyım. Yoğunluk zamanında işin sahibi ve eşi de çalışıyor. Tek çalışan olmanın da zorlukları var ama burda yazılanları da okuyunca iş değişikliği yaptığım zaman karşıma çıkacak insanlardan korkmuyor değilimMerhabalar. Geçmişte çok güvendiğim bir iş arkadaşım, arkamdan iş çevirerek benim hak ettiğim konuma daha 2 ay önce işe başlayan birinin geçmesini sağladı. ofisteki diğer çalışan arkadaşlarım da şok oldular, çünkü herkes benim geçeceğime kesin gözüyle bakıyordu. Çalışma konularım, araştırmalarım ve tezim hep bu konum üzerineydi. gelen kişinin yetkinliğinin olmaması da ofiste ikinci bir şok dalgası yarattı. arkamdan iş çeviren arkadaşım dediğim kişi benim çocuğum olduğunu ve benim işleri aksatabileceğim yönünde oy kullandığını duydum. ve bununla ilgili sürekli kulis yaptığı da kulağıma geldi. oysaki beni bu görev için sürekli yüreklendiren kendisiydi. şimdi o hastaneden ayrıldım ve atandım. bir devlet hastanesinde yoluma devam ediyorum ve hak ettiğim yerdeyim. devlet hastanesinde bunlar yaşanmaz derken buna benzer bir olayla karşılasmak üzereydim ki gardımı aldım. benim mi sürekli başıma bunlar geliyor? yoksa herkes birbirinin üstüne basarak mı bir yerlere geliyor?
psikoloğum ben. su an devlet hastanesindeyim. ama uzun yıllar ozel hastanelerde calıstım. şimdi baktığımda devlet ya da özel farketmıyor. her yerde farklı saçmalıklarla karsılasabiliyorsunYa ben de hayatımın şokunu yaşadım tamam iş hayatı zor diyolar da bu kadar da olamaz burda uzun seneler çalışan insan akıl sağlığından olur uzatmamak için anlatmadigim neler var daha. Asgari maaş için bu kadar zulme gerçekten değmez dedim zaten her yer asgari veriyo. İnşallah ben de daha sonrakinin daha iyi olacağına inanıyorumsiz ne işle mesgulsunuz kamuda mısınız
Yaa ne kadar güzel mesleğiniz ve işiniz varmış bence devlete de geçmişken kendinizi ezdirmeyin ben özelde olduğum için yapamıyodum ama sizin bı agirliginiz varpsikoloğum ben. su an devlet hastanesindeyim. ama uzun yıllar ozel hastanelerde calıstım. şimdi baktığımda devlet ya da özel farketmıyor. her yerde farklı saçmalıklarla karsılasabiliyorsun