İş bulamıyorum ,bunalımdayım.

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mouse
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mesela nasıl cızgısı var nişanlınızın. Kendini sizin sahibiniz sanmak gibi mi. İzin vermiyor ne yaaaa. 20 sene anam babam dişinden tırnağından artırıp beni okutsun sonra bir tane hanzade gelip çalışamazsın benim cızgılarım var desin . Ben de hee deyim. Oldu anam oldu paşam başka bir emrin var mı diyemedin mi. Erkek kıtlığı mı var hayırdır

Bence siz vicdan azabı duymaya devam edin, çocuğunuzun sizi güçlü bi kadın olarak görmesi ona, onun minicik vücuduna yaşattığınız zorlukları telafi etmiyor maalesef.
Çok komiksiniz
"eşek gibi döneceksin" dedi, "beni boşayamazsın 2 çocukla" dedi..
Boşadım.

diye yazmışsınız .!!!!

Çalışmak aklınıza sadece ihtiyaç duyduğunuz için gelmiş . Güçlü kadın postuna sadece bürünmüşsünüz
Ama benim eşim bana bu lafı diyebilir mi?
Hayır
Onu boşar 18 yıllık meslek hayatımla 5 çocuk bakarım çünkü

"Bu süre içerisinde bir ev tuttum, bi işe girdim, çocuklarımla annem ilgilendi ve ben kendime pürüpak bir hayat kurdum.Mesleğimi yapmak, çalışmak bana çok iyi geldi kısa zamanda toparladım."
diye yazmışsınız

Toparlamış olmak için silkelenmek gerekiyor . Bu durumda vicdan azabı çekmemek için sizin ki gibi bir kaç konuyu yüzeysel olarak okumak yeterli ama yine de yazayım dedim .

Son düzenleme:

Çünkü ülkede arz ve talep aynı değil.
Az iş çok mezun var.
Genç nüfusumuz iş istihdamından çok ama çok fazla.
Misal senelik 200 bin öğretmen ihtiyacı var şu an 800 bin mezun öğretmen kadro bekliyor.
Iş istihdamına göre üniversitede bölümlere kontenjan verilmeli ve eğer bazı bölümlerin istihdam sıkıntısı var ise o bölümlerin kontenjanı çok azaltılmalı, gençler de başka iş bulacakları alanlara yönlendirilmeli.
Ve kesinlikle kontrollü çocuk sahibi olunmalı.
Bu ülkede işsizlik sorunu var bunu düşünüp çocuk yapılmalı.
Bunlar yapılmadan her gelen nesil bu sorunları çekecek gibi görünüyor.

Konu sahibine de tavsiyem, size uygun iş çıkana kadar çocuğunuzu büyütün ve her gün kariyer sitelerinden iş bakın.
Her gün yeni ilan çıkılıyor bence her gün ilanları takip edin..
Umudunuzu kaybetmeyin.Sektör fark etmeksizin çoğu üniversite mezunu maalesef işsiz.
Bu arada ingilizcenizi geliştirebilirsiniz bol bol kitap da okuyun..İş bulana kadar kafanız dağılır..

Son düzenleme:
Ben hakaret iceren bir yorum goremedim. Bu tepkiniz niye?

Bence nisanliniz size nerede calisabileceginiz konusunda bir liste yapsin, siz de ona gore adim atin. Yoksa zaman kaybi kulliyen.

Iliskiniz de pek imrenilesi...
Çok şükür öyle

Kariyerlisi kariyersizi universite okuyan okumayani boyle artik.
Cogu kisi ne yazik ki anne babasindan kendi degerlerinden oteye koymuslar erkekleri..
Sevgili olan veya evlenen sanki savas kazanmis gibi davraniyor ve hava attigini dusunuyor.
Zihniyetler boyle.
Erkekler de farkinda kendileri icin cabalayan debelenen kizlari zevkle izliyorlar :)

Biz zihniyetsısız siz böyle devam edin

Biz zihniyetsısız siz böyle devam edin

Zihniyetsiz olmak hic bir gorusun sahibi olmamak demektir.
Sizin de bir gorusunuz var ve uyguluyorsunuz.
Sadece bizden farkli sizin zihniyetiniz.
Ama arkasinda olun ne fikirde olursaniz olun..

Zihniyetsiz olmak hic bir gorusun sahibi olmamak demektir.
Sizin de bir gorusunuz var ve uyguluyorsunuz.
Sadece bizden farkli sizin zihniyetiniz.
Ama arkasinda olun ne fikirde olursaniz olun..
Hiç tanımadığınuz insanları direkt linç girişiminde bulunmak nedir lafım size değil dün bununla ilgili bi post açtım yemediğiö hakaret kalmadı herkesin ne yaşadığını naptogını kimse bilemez ama direkt kötü şeyler söyleniyor

Size kim hakaret etti ? Yorumları okudum ama ben bulamadım ...
Ben tabi ki iş yazmıştım ama vazgeçtim .
Bence siz çalışmayın ve nişanlınızı kaybetmeyin
Evlenin en az iki tane çocuk yapın
sonra bdv de konu açın
Hamileyim aldatıldım , iki çocukla ne yapmalıyım ?
Eşi çalışmama izin vermedi , "ama okudum öğretmenim ben esasında" diye de açıklama yapın...
Bunlar temenni değil . Allah korusun . Sadece her kadının başına %50 gibi bir olasılıkla gelen şeyler
Tecrübe hayatta yenilen kazıkların bileşkesiymiş diyerek susuyorum ...

Mezun olduktan sonra 5 ay boyunca iş aradım. Zaten ailenle yaşıyorsun parayı ne yapacaksın diyen bir işverenden sonra biraz çıldırdım ama sonunda iş buldum. 3 ay boyunca sabah 9 akşam 9 çalıştım asgari ücret aldım. İşten 10-11 gibi çıktığım da oldu, cumartesi günleri de çalışıyorduk. Hatta ertesi gün tatil olduğu için cumartesi günleri daha geç çıkıyorduk. 3 ayın dolmasına 1 gün kala işten çıkarıldım son ayın maaş ve sigortasını ödemediler. Bazen işsizlik iş sahibi olmaktan daha iyidir. Eğer zor durumda değilseniz tabi.

Şimdi iş aramaya devam ediyorum ama iş ilanları azaldı. Etrafımdaki firmalar iflas etti. Aynı sektörde olduğumuz insanlar intihar etti. O yüzden şu olduğunu kabullenemediğimiz kriz bitene kadar şansım olduğunu sanmıyorum. Bir dahaki işimde en azından insan yerine konmak istiyorum. O zamana kadar serbest çalışarak kendi çapımda para kazanmaya devam edeceğim.

Siz de canınızı sıkmayın lütfen. Sürekli ilanlara bakıp cv yollamaya devam edin.

Ben bugün çok güzel bi özel okuldan dönüş aldım kızlar fakat nişanlım istemiyor saatlerdir ağlıyorum ya ben ya iş diyor
Bir başkasının konusuna bu mesajı yazan sizsiniz.
İnsanlar da doğal olarak ,size cevap verip, kendi düşüncelerini yazmışlar.
Ben yorumlarda herhangi bir hakaret görmedim.
Bununla birlikte hem bu konuda, hem de dün kendi açtığınız konuda siz ve nişanlınız epeyce eleştiri aldınız.
Anladığım kadarıyla da bu eleştiriler size ağır geldi.
İç dünyanızda ciddi bir ikilem yaşadığınızı düşünüyorum.
İçten içe çalışmak ve mesleğinizi yapmak istiyorsunuz ama nişanlınızdan da vazgeçemiyorsunuz.
Aşağı tükürseniz sakal yukarı tükürseniz bıyık durumu.
İşiniz çok zor...

Son düzenleme:
Aynen bu şekilde gerçekten beni anladığınız için çok teşekkür ederim zaten yorumlarıma bakın başlarda herkese hak verdim çünkü mesleğimi yapmak istiyorum ama çok ağır eleştirelere tutuldum herkes direkt ipe götürdü açıkçası yazdığıma çok pişman oldum geri de silemedım

Bakın biz sizi tanımıyoruz,hiç birimizin sizinle kişisel bir derdi yok,olamaz da.
Size ağır da gelse, yazılanların çoğunda haklılık payı yüksek.
Sizin yaşlarınızda biz de hayata,aşka,evliliğe pembe gözlüklerle bakıyorduk.
Yaşadıklarımız ve acı hayat tecrübelerimiz,
bize o pembe gözlükleri çıkarttırdı.
Herkes tüm özelini yazmasa da içimizde sizin yaşadıklarınızı bizzat yaşamış arkadaşlar var,
ben buna eminim.

Şunu da biliyorum ki biz ne dersek diyelim,
siz mesleğinizi yapmama pahasına bu adamla evleneceksiniz.
Çünkü aşıksınız ve aşkın aynı zamanda fedakarlık olduğuna inanıyorsunuz.
Başkalarının yaşadıklarını siz yaşamayacaksınız çünkü sizin ilişkiniz farklı,çok özel.

Yaklaşık 5-6 sene sonunda siz de başkalarına bizim verdiğimiz tavsiyeleri verip;
'ben bir hata ettim sen etme,mutlaka çalış,mesleğini bırakma' diyeceksiniz.
Hayat seçimlerimizden ve acı tecrübelerden ibaret,yaşamadıkça anlamanız mümkün değil.

Şu dönemde en en önemli şey iş gerisi hikaye. İlk eşimden aldatılma sonucu boşandım ve şükürler olsun ki isim vardı. Oldukça zengin biriydi ve çalışma dedi kesinlikle dinlemedim. Toz pembe evliliğim ve beni çok sevdiğini düşündüğüm kocam bir anda bitti. Bosaninca bir anda faturalar ile başbaşa kalıyorsun. Aşk meşk hikaye ay sonu kira elektrik su vs vs gelince birden cakiliyorsun.
Şimdi de ikinci evliligimden bitirmek üzereyim. Bir kizim var ve şükürler olsun ki çalışıyorum bir evim var birikimim var. Kimseye muhtaç değilim o yeter.
Not: İki eşim de inanılmaz asikti sözde. Bunlar hikaye. Her kadın çalışsın ve is arayan tüm kadınlara en güzel işlerde calismalarini diliyorum. Aşk meşk boş hayatta yalnız kalinca ayakta kalmak önemli olan.

Size ozel degil bazilari linc ediyorlar onlarin tavri o sekilde ne yazik ki..
Ama size kirici olmadan saygisizlik yapmadan yorum yapanlar da az degiller siz onlari dikkate alin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…