iş çıkışı gelen misafire pratik yemek tarifi,yardım edin lütfen...

Navizade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2014
587
317
73
44
Arkadaşlar bu konunun burda ne işi var diyiceksiniz biliyorum ama en çok bu sayfaya bakılıyor ve benim çok acil yardımınıza ihtiyacım var.iş çıkışı kayınvalidemler yemeğe gelicek benim en fazla 2 saatlik bir vaktim olucak yemek hazırlığı için ama ne hazırlayacağım bilemedim ,yeni evli sayılırım sizler kadar tecrübeli değilim malesef bana yardımcı olurmusunuz önerilerinizle...

ne zaman haber verdiler?
aslında senin çalıştığını bildikleri için bence beklentileri çok fazla olmaz. eğer bugün haber verdilerse. Ama hafta sonundan haber verildiyse farklı olabilir.

canım sakın panik olma 1 saate bile tüm yemekleri pişirebilirsin benmde gecen gün misafirim geldi saat 7 de sofram hazır oldu güveç yaptım pirinç pilavı bide mercimek çorbası salata bu kadardı benm menüm

Boyle gunlerde aksamdan biraz hazirlik yapar hatta sofrani kurup uzerine bi ortu ortersen cok rahat edersin.mesela corbani aksamdan hazirlayabilirsin.ama bugun icin kremali patatesli tavuk,pureli et yada tavuk soteyi yanina pilavla yapabilirsin.bu tarz yemekler sen diger seyleri hazirlarken kendine kendine pisecek seyler oldugu icin kolay.guzel bi yesil salata bide boyle kolay yogurtlu salata yapabilirsin mesela kirmizibiberli misirli benim favorim.hem herseye yakisiyo hem 5 dakikalik is

5 li yufka al lor peyniri al tava böreği yap 10 dk da yapılıyor fırın poşetine tavuk patates soğan biber domates az da salçalı su koy fırına at bi pirinç pilavı koy ocağa birde iki bardak kırmızı mercimek bir patates bi havuç bi soğan su da haşla blendırla ez mercimek çorbası yap bu söylediklerimi yorulmadan bir bir buçuk saat içinde yaparsın o da pişme süreleri hazırlamaları yarım saatini almaz hepsini

benimkiler pratik ha isterseniz bir de basit tatlı tarifi vereyim

bir litre süt
9 kaşık irmik
10 kaşık şeker
karıştır pişir muhallebi kıvamına gelsin borcama dök en lezzetli irmik tatlısı oluyor
üstüne Hindistan cevizi fındık fıstık ne istiyorsan serp ama Hindistan cevizi en iyisi...

ay bu tatlı tarifine bayıldım bu akşam mesaiye kalmazsam gider gitmez yapacağımmmm

ay bu tatlı tarifine bayıldım bu akşam mesaiye kalmazsam gider gitmez yapacağımmmm
çok lezzetli hatta biraz daha farklı hale getirmek istersen ekşi tatlıları seviyosan bu tatlıyı borcama döktükten sonra vanilyalı puding var ya 3,5 bardak süt yerine 3,5 bardak hazır limonatayla pelte kıvamına getirip üzerine dök altı beyaz üstü sarı tatlı-ekşi bir tatlın olur ..yani ben tatları karıştırmayı severim çalıştığım içinde mutfakta aşırı pratik olmam gerekiyor ondan bu yollara sapıyorum yoksa bende isterdim hamurlar açayım baklavalar yapayım ama hayat işte...

ben bu dediğini vişne suyuyla denedim, kesinlikle beklediğim lezzeti bulamadım. yani damak tadım tutmadı. irmiğin güzel tadını geri plana itmiş.
onun yerine altına kakaolu bisküvi sermek üstüne irmiği dökmek ve süslemek daha güzel.

limonatayla denedim harika oldu vişne aklıma gelmişti deneyecektim duyduğum iyi oldu..ya basit bi muhallebiyi istediğimiz şeye çevirebiliriz kedi dili serebiliriz bisküvi gofret halley daha neler neler etimeği şerbetleyipte üstüne de dökebiliriz şöyle söyleyeyim tatlım bir muhallebiden ya da irmik tatlısından 30-35 çeşit tatlı çıkartabilirim ufak dokunuşlar yeterli

ben de bu konuda çok ustayım ama ekşili tatlıları sevmediğimden olsa gerek o kadar övgüyü yakıştıramamıştım. kimse yemedi zaten

ben de bu konuda çok ustayım ama ekşili tatlıları sevmediğimden olsa gerek o kadar övgüyü yakıştıramamıştım. kimse yemedi zaten
herkes sevmez zaten ben vişneli çilekli franboğazlı tatlara bayılırım ..eşim çok tutmaz..o sebeple misafire yapacaksam riske girmem ama kendim için girerim hatta yeşil gıda boyası koyup yeşil beyaz Konyaspor renklerini oluştururum

güzele benziyo bunu denemeliyim

İrmik tatlısını ben de çok severim hem sağlıklı hem pratik .Bak ben ne yapıyorum .İrmik tatlısı soğuyunca çikolatalı kremole hazırlıyorum üzerine yayıp hindistan cevizini daha sonra bol bol serpiyorum .Görüntüsü de tadı da enfes :) :)

Büyük eltimin oğlu üniversiteyi kazandı ,bende yengesi olarak gitmeden beraber toplanalım dedim toplam 8 kişi olcaz,ben hafta sonu diye konuşmuştum.ama eşimin pazar günü yüksek lisans sınavı var sakın hafta sonuna alma dedi,onlarada söz vermiştim arada kaldım bari hafta içi halledeyim dedim ama sürem kısıtlı malesef verdiğiniz tarifler için çok teşekkür ederim fırında patatesli tavuk konusu olabilir banada pratik geldi yanına çorba pilav yaparım ama yavan kalmazmı başka ne yapabilir ek olarak

işte tava böreğini yapabilirsin işten eve dönerken ev yemekleri yapan bir yerden yaprak sarması alabilirsin zaten salata yapacaksın karpuzunu kesersin sofran boş kalmaz ..istersen birde cacık patlat oh mis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…