iş çıkışı gelen misafire pratik yemek tarifi,yardım edin lütfen...

kalorinin dibine dibine Allahhhh
dedim ya tatlım böyle lezzetli hammede ile 35 çeşit tatlı çıkartırız evelallah

bir tane de sebze yemegi yap bence. tavuk sevmeyen olabilir.

ben daha kolay şık sunumları seviyorum.
mesela eve gider gitmez 8 tane tavaya baget et kızarsın. sonra güzel bir sos yap üstüne domatesli, biberli az salçalı..
onlar kızarana kadar sen de çorbanı yap. çorba olurken bir tencereye de patatesleri at sütle pişsin püre yapmak için..
milföyün içine biraz yaptığın sostan sür sonra bir tane baget koy, üçgen katla fırına ver. pişmesine yakın koyu kıvamlı sostan üstüne dök. bu kuru bir yemek olmasından öte daha yumuşak olmasını sağlıyor. sonra pilav yap mesela yanına.
tabak içine püre, milföy ve biraz pilav koyarsın.
yanına taze fasülye de yapabilirsin..ya da sulu başka bir yemek.
salata yaparsın..
değişik olsun dersen meksika fasülyesi yapabilirsin vs vs ara soğuk olarak da kolay şeyler var.

işte tava böreğini yapabilirsin işten eve dönerken ev yemekleri yapan bir yerden yaprak sarması alabilirsin zaten salata yapacaksın karpuzunu kesersin sofran boş kalmaz ..istersen birde cacık patlat oh mis
Harikasınız Valla doğru sayfaya yaztığımı biliyodum

Benim iş çıkışından sonra acil gelen misafirlerim için menüm :
Tavuk sote ( Tavuk, soğan, biber, mantar sotelenir. Değişiklik olsun diye krema da eklenebilir).
Bezelyeli mısırlı pilav
Çorba (Yaz için uygun olan domates çorbasını tercih etmiştim)
Sofra da közlenmiş biberli yoğurt vb. gibi meze tarzında ikramlar ekledim.
Etimek tatlısı
Börek (iki yufkayı aralarına zeytinyağı ve su sürüp üçgen kestiğim yufkaları içine harç koyup sarıyorum).

Kolay gelsin

Teşekkür ederim

Mercimek çorbası
Et sote
Arpa şehriye pilavı
Salata
Cacık
İlla tatlıya gerek yok bence meyve çıkarırsın.

Şöyle mutfağa girişince çarçabuk birşeyler çıkaranlara bayılıyorum, bir gün ben de öyle olabilecek miyim ki Bende pratik olamıyorum hiç, düşün düşün, olur mu olmaz mı derken saatlerim geçiyor, çok sıkılıyorum mutfakta Hele yaptığım birşey güzel olmazsa bir daha yeni bir şey denemek istemiyorum asla

kıyamam ya zamanla alışırsın,bende yeni yeni alışmya çalşıyorum

Eve giderken kişi sayısından 2-3 fazla baget alın.
Kasabınızdan rica edin derisini sıyırsın, böylede tüy temizleme derdi olmaz vakit kazanırsınız.
Maggi - Knorr tavuk çeşnileri var onalrdan alın ) ben üç ayrı çeşniyi karıştırıp kullanıyorum daha lezzetli oluyor.
Sarımsaklı, kekikli ve acılı olanları.
Tavuk miktarına göre çeşniyi karıştırma kabına koy, üzerine zeytinyağı ev sirke gezdir macun kıvamına getir.
Yıkanmış bagetler ve bagetlerle yaklaşık aynı ebatlarda doğranmış patatesi harca bula poşete yerleştir
Doğru fırına. benim fırınım 30 dakikada pişiriyor, pişme süresi fırına göre değişir.
Bu tarifi hazırlaması sadece 15 dakika.
Yanına sade tereyağlı pirinç pilavı çok yakışır.
İstediğin bir çeşit çorba
Bolca meze hayat kurtarır. Biz çalışan hanımlar için her şeyi düşünmüşler sağolsunlar.
Ben bimden alıyorum, közlenmiş patlıcan, közlenmiş biber, ve garnitür konservesi
Patlıcanı sarımsaklı yoğurtla karıştırıp üzerine biberli yağ gezdir.
Biberi lokmalık doğrayıp tabağa koy.
Garnitür ile amerikan salatası ohh mis.
Tatlı dediğiniz gibi dondurma da olabilir yada hazır tatlı da alabilirsiniz hatta yaş pasta alıp çay ile servis edebilirsiniz.
Tüm bu yazdıklarım 1 saatinizi ancak alır.

Süper üstü süpersin arkadaşım çokkk teşekkür ederim

Köfteleri akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsin aslında.
Fırında köfteli patates İzmir köfte de derler. :)
Ya da çöp şişlere köfte, domates, biber, patates şeklinde dizip üstüne salçalı sosla ver fırına görünümü şık olsun diyorsan..
Pilav zaten basit.

Çorba için mercimekle uğraşmak istemezsen yoğurt çorbası düşünebilirsin...Ben eriştelisini seviyorum.

Salata konusunda çok çeşit bilmem.

Şerbetli tatlı istersen çok basit ve lezzetli bunu da akşamdan yapabilirsin..

**** SULE TATLISI ****
MALZEMELER:
* 2,5 cay bardagi siviyag
* 1,5 cay bardagi yogurt
* 1 tane kabartma tozu
* Aldigi kadar un
SERBETI ICIN :
* 3 su bardagi su
* 2,5 su bardagi seker
* 1 dilim limon
IC MALZEMESI :
* Ceviz
ÜZERI ICIN:
* 1 kase irmik
YAPILISI:
* Serbeti yaklasik 10 dakika kaynatin sogusun
* Hamur malzemesini güzelce yogurun biraz dinlensin
* Dinlenen hamurdan cevizden az daha büyük
parcalar koparip icli köfte yapar gibi icini oyun
* Ceviz ile doldurun ve güzelce kapatin
* Irmik dolu kasede irmige iyice bulayin yagli kagit
serilmis firin tepsisine dizin
* 180 derecede pisirin tatli sicak serbet soguk olacak
* Serbeti iyi cekmesi icinde agzina bir tepsi kapatin

Sütlü tatlı dersen tavuk göğsünü tek geçerim..

Bolca meze hayat kurtarır. Biz çalışan hanımlar için her şeyi düşünmüşler sağolsunlar.
Ben bimden alıyorum, közlenmiş patlıcan, közlenmiş biber, ve garnitür konservesi

Güzel mi onlar ya? Ben öğrenciyken görünce canım çekti de bir yaprak sarması aldım bim'den, ısırdığım yarısını bile ağzımdan geri çıkardım afedersiniz. O kadar berbat bir şeydi.

bende çalışan bir bayanım ve saat 6 da haber verirler genelde yemeğe geliyoruz diye sağolsunlar :)
hemen tavuk gögsü alıyorsun sotelik doğratıyorsun. soğanları rendeliyorum ben her yemekte. soganları rendeleyip kavurup salçasını ekliyosun sonra kaynamış tavukları ekliyosun o öyle pişiyor. bunu yapman 5 dk. yanına hemen bir pilav koyuyrsun. pilav tavuk pişene kadar oluyor. bu ikisi pişene kadarda bi tane çorba patlat :) en kolay tarhana çorbası :) birde salata 1 saatini bile almaz bu menü :)
her seferinde aynı menüde ana yemeği değiştirebilirsin canım aynı kişiler olsa bile oluyor. bunun aynısını tavuk ciğeri ve et ile de yapabirsin. yalnız eti önce ayrı tuzsuz bir şekilde haşlaman gerek. Birde ete kekik az karabiber ve kırmızı biber ekleyince nefisss:)

Allah razı olsun arkadaşım çok teşekkür ederim

Corbayi hazir corbalardan yap. Firina baget ya da kofte at, sebzeli. Pirinc pilavi pisir. Salata yap. Yogurt koy sofraya. Tatliyi eşin hazir alsin. Bunlar 1 saatini almaz. Calisan bir bayansin. Fazlasina gerek yok.

Corbayi hazir corbalardan yap. Firina baget ya da kofte at, sebzeli. Pirinc pilavi pisir. Salata yap. Yogurt koy sofraya. Tatliyi eşin hazir alsin. Bunlar 1 saatini almaz. Calisan bir bayansin. Fazlasina gerek yok.
haklısın aslında bende senin gibi fırında tavuk ve köfte yapmak istiyorum ama tek ana yemek olurmu diyorum kendi kendime bide sote yapayım nasıl olur

haklısın aslında bende senin gibi fırında tavuk ve köfte yapmak istiyorum ama tek ana yemek olurmu diyorum kendi kendime bide sote yapayım nasıl olur

Ana yemek bir cesit olur. Ama illa yanina bir sey yapayim dersen zeytinyagli veya borek cesitlerinden olabilir. (Borek buzlukta hazir olacak ki zaman kaybetmeyesin.)

Güzel mi onlar ya? Ben öğrenciyken görünce canım çekti de bir yaprak sarması aldım bim'den, ısırdığım yarısını bile ağzımdan geri çıkardım afedersiniz. O kadar berbat bir şeydi.
aa yok pişmiş yemek niteliğinde ki ürünleri, kullanmadım.
Bunlar mezelik zaten, közlenmiş patlıcan tek başına tatsız olur sen onu lezzetlendireceksin benim favorim bol sarımsaklı yoğurt üzerine biberli yağ.
İnternette közlenmiş patlıcan mezeleri diye aratarak çeşitli tarifler bulabilirsiniz.
Közlenmiş biber bir nevi turşu gibi ve sarımsak sirke sevenler bunu da severek tüketirler diye düşünüyorum.
Garnitür, haşlanmış patates, havuç ev bezelye. Evde de haşlasan aynı tat olacak mühim olan onu lezzetlendirmek.
İster yemeklerde kullan ister amerikan salatası yap, ister pilava kat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…