İş değişikliği / iş seyahatleri / Bebeğim

indira gandhi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
322
354
103
Merhaba bayanlar,

Size bir konuda danışmak istiyorum, hep birlikte karar verebilirsek süper olacak.

Ben şu an çalıştığım iş yerimde eşim, görümcem, görümcemin eşi ve eşimin bilimum akrabalarıyla birlikte çalışıyorum. Henüz 3 yıllık evliyim ancak git gide sıkıldım bu durumdan, kaldı ki görümcemle aynı odada karşılıklı masalarda çalışıyoruz, dolayısı ile en ufak bir özelimiz yok, afedersiniz karı koca ağız tadıyla kavga edip birbirimize trip bile atamıyoruz, görümcem anlıyo, kayınvalideme anlatıyo. Hatta bir defasında eşimin telefonunda mesaj gördüm, gece kavga ettiniz galiba indira'nın suratı asık diye... O derece yani...

Neyse konuyu çok uzattım, şimdi başka bir firmadan çağırıyorlar, şartlar tabii ki çok daha iyi, buradan aldığım maaştan biraz daha yüksek, ikramiyeleri, özel sigortası vs var. Ancak, yurtdışı seyahatleri çok fazla, yani her ay mutlaka olacak 2-3 günlük seyahatler. Eşim maaş kısmını duyunca sevindi ancak, seyahat kısmına geldiğimizde suratı asıldı, sen bebeğimize çok düşkünsün, sıkıntı yaşarsın, e sen olmayınca ben de sıkıntı yaşarım falan dedi. Bebeğim henüz 1 yaşında... Şu anki iş yerimde de yurt dışı seyahatlerim var ama yılda en fazla 3 kere, geçen yıl 1 defa oldu mesela.

Siz de fikirlerinizi paylaşır mısınız rica etsem, siz olsanız kabul eder miydiniz ?

DÜZENLEME : KIZLAR İŞE KABUL EDİLDİM, BEN DE KABUL ETTİM, HADİ BAKALIM HAYIRLISI :) SAĞOLUN YARDIMINIZ İÇİN :)

Son düzenleme:
Ben olsam hoplaya zıplaya kabul ederdim amaaa bebeğim yok ve eşim de size önerilen tarzda bir iş yapıyor.Evliliğinizi sıkıntıya düşürecekse ve bu sizin için önemliyse ki eşinizle sorununuz yok,mantıklı değil.Eksiyi artıyı iyi ölçün,gitmek ya da kalmak hangisi karlı ise maddi manevi ona göre değerlendirin.Hakkında hayırlısı olsun.

o kadar zor bir durum ki.

bebeğin biraz daha büyük olsa kaçırma bu fırsatı derim kesinlikle.
ama bir yaş deyince bilemiyorum ya. her ay bir kez mi yoksa daha fazla mı?

bebeğinin huyu da önemli,
benimki örneğin, babası bu aralar biraz geç geliyor, inanılmaz özlüyor, babası geldiğinde ne yapacağını şaşırıyor.

Ben olsam hoplaya zıplaya kabul ederdim amaaa bebeğim yok ve eşim de size önerilen tarzda bir iş yapıyor.Evliliğinizi sıkıntıya düşürecekse ve bu sizin için önemliyse ki eşinizle sorununuz yok,mantıklı değil.Eksiyi artıyı iyi ölçün,gitmek ya da kalmak hangisi karlı ise maddi manevi ona göre değerlendirin.Hakkında hayırlısı olsun.

Teşekkürler canım, şu an iş arıyorum zaten, burası olmazsa başka bir yer illa ki olacak kısmetse... eşim iş değiştirmeme olumlu bakıyor sorun etmiyor, sadece bu firmanın iş seyahatleri kısmına bozuldu, yine de seçimi bana bıraktı. Çok kararsızım, eşimi ikna ederim de, bebeğimi çok ihmal ederim diye endişeleniyorum.

Kabul etmek ne demek,gözü kapalı atlardım hem de.
Anlattığınız ortam benim açımdan çok kötü.Özeliniz olmaz hatta bu durum tartışmalara bile dönüşebilir ilerde.
Yeni başlayacağınız yer belki ufak çocuğunuz olduğu için sizi çok fazla seyahat ettirmez.Biraz deneyin,baktınız kötüye gidiyor yapamıyorsunuz farklı yerlere bakın.
Şuanki yeriniz aile şirketi mi? Mesela çocuğunuz hastalanınca gitmeyebiliyor musunuz ya da bazen geç gidip erken çıkabiliyor musunuz? Böyle rahat yönleri varsa tereddüt etmekte haklısınız ama yoksa fırsatı kaçırma derim

Merhaba bayanlar,

Size bir konuda danışmak istiyorum, hep birlikte karar verebilirsek süper olacak.

Ben şu an çalıştığım iş yerimde eşim, görümcem, görümcemin eşi ve eşimin bilimum akrabalarıyla birlikte çalışıyorum. Henüz 3 yıllık evliyim ancak git gide sıkıldım bu durumdan, kaldı ki görümcemle aynı odada karşılıklı masalarda çalışıyoruz, dolayısı ile en ufak bir özelimiz yok, afedersiniz karı koca ağız tadıyla kavga edip birbirimize trip bile atamıyoruz, görümcem anlıyo, kayınvalideme anlatıyo. Hatta bir defasında eşimin telefonunda mesaj gördüm, gece kavga ettiniz galiba indira'nın suratı asık diye... O derece yani...

Neyse konuyu çok uzattım, şimdi başka bir firmadan çağırıyorlar, şartlar tabii ki çok daha iyi, buradan aldığım maaştan biraz daha yüksek, ikramiyeleri, özel sigortası vs var. Ancak, yurtdışı seyahatleri çok fazla, yani her ay mutlaka olacak 2-3 günlük seyahatler. Eşim maaş kısmını duyunca sevindi ancak, seyahat kısmına geldiğimizde suratı asıldı, sen bebeğimize çok düşkünsün, sıkıntı yaşarsın, e sen olmayınca ben de sıkıntı yaşarım falan dedi. Bebeğim henüz 1 yaşında... Şu anki iş yerimde de yurt dışı seyahatlerim var ama yılda en fazla 3 kere, geçen yıl 1 defa oldu mesela.

Siz de fikirlerinizi paylaşır mısınız rica etsem, siz olsanız kabul eder miydiniz ?
ederdım hemde hıc dusunmeden..

o kadar zor bir durum ki.

bebeğin biraz daha büyük olsa kaçırma bu fırsatı derim kesinlikle.
ama bir yaş deyince bilemiyorum ya. her ay bir kez mi yoksa daha fazla mı?

bebeğinin huyu da önemli,
benimki örneğin, babası bu aralar biraz geç geliyor, inanılmaz özlüyor, babası geldiğinde ne yapacağını şaşırıyor.

Eşim duruma bozulsa da seçimi bana bıraktı, inan sadece bebeğimi düşünüyorum. Geçtiğimiz ay 2 geceliğine yurtdışına çıktım, geldiğimde nasıl çırpındı anlatamam, kucağıma zıpladı saatlerce omuzuma yatıp sırtımı sıvazladı... Hatta eşim görüntülü arama yapmıştı ben oradayken, beni görünce ağladı :(

benim için hem kariyer anlamında hem maddi anlamda hem de manevi anlamda çok çok iyi olacak ama bebeğim için iyi olacak mı asıl soru o işte :(

Sakın kaçırmayın, hem maaşı hem de sosyal olanakları daha iyiymiş, düşünmeyin hiç hemen kabul edin :)
Bebeğiniz her zaman 1 yaşında olmayacak, ama belki de böyle bir fırsat bir defa çıkacak karşınıza. Siz mutlu olursanız bebek de mutlu olur. Uzmanlar da çocukların yaşları +1 gün kadar yalnız bırakılmasında en ufak bir sorun olmadığını söylüyor. Sizinki yalnız bile değil, babasıyla kalmış olacak. Mis gibi fırsat valla.

Kabul etmek ne demek,gözü kapalı atlardım hem de.
Anlattığınız ortam benim açımdan çok kötü.Özeliniz olmaz hatta bu durum tartışmalara bile dönüşebilir ilerde.
Yeni başlayacağınız yer belki ufak çocuğunuz olduğu için sizi çok fazla seyahat ettirmez.Biraz deneyin,baktınız kötüye gidiyor yapamıyorsunuz farklı yerlere bakın.
Şuanki yeriniz aile şirketi mi? Mesela çocuğunuz hastalanınca gitmeyebiliyor musunuz ya da bazen geç gidip erken çıkabiliyor musunuz? Böyle rahat yönleri varsa tereddüt etmekte haklısınız ama yoksa fırsatı kaçırma derim

Evet canım, aile şirketi gibi, bebeğim hastalandığında hiç tereddütsüz günlerce gelmeyebiliyorum o konuda rahatım... Dün aşısı vardı, ateşlendi, çıktım gittim eve mesela... bu yönlerden artıları var, yeni iş yerimde bunları yapamayabilirim :(

Yeni iş yerinde de şöyle bi durum olacak, daha iyi maaş, tüp bebekten kalan borçlarımızı ve açık olan bir kredimizi yaza kadar kapatabiliriz aradaki fark ile.

O değilde ben nerede takılı kaldım; kendime göre yorum yapıcam da

benim eşimin işinden ötürü biz çok nadir görüşebiliyoruz 2 hafta normal evde 2 hafta bi var bi yok kac gun olmayacagı bellı olmuyor. Sonuc olarak ben esımle öpüşüp koklaşacağım işimi bırakmazdım :oops:

Evet canım, aile şirketi gibi, bebeğim hastalandığında hiç tereddütsüz günlerce gelmeyebiliyorum o konuda rahatım... Dün aşısı vardı, ateşlendi, çıktım gittim eve mesela... bu yönlerden artıları var, yeni iş yerimde bunları yapamayabilirim :KK43:

Yeni iş yerinde de şöyle bi durum olacak, daha iyi maaş, tüp bebekten kalan borçlarımızı ve açık olan bir kredimizi yaza kadar kapatabiliriz aradaki fark ile.
O zaman iş değişir...Ne diyeceğimi bilemedim,yanlış yönlendirmeyeyim.
Öyle zamanlar oluyor ki keşke az maaş alsam da kızımın özel durumlarında işe gitmesem diye bakıyorum

Eşim duruma bozulsa da seçimi bana bıraktı, inan sadece bebeğimi düşünüyorum. Geçtiğimiz ay 2 geceliğine yurtdışına çıktım, geldiğimde nasıl çırpındı anlatamam, kucağıma zıpladı saatlerce omuzuma yatıp sırtımı sıvazladı... Hatta eşim görüntülü arama yapmıştı ben oradayken, beni görünce ağladı :KK43:

benim için hem kariyer anlamında hem maddi anlamda hem de manevi anlamda çok çok iyi olacak ama bebeğim için iyi olacak mı asıl soru o işte :KK43:

bilemiyorum belki bu tarz yaşamı olan arkadaşlar daha yardımcı olabilirler.

benim aklıma babanın desteği geliyor, mesela seni havaalanında geçirebilir, sonra almaya gelebilirler, bir kaç saat kazanırsınız :) hem de bebeğin için senin gidip gelmenin daha farklı bir anlamı olabilir.

buradan kaçırılmayacak bir fırsat gibi görünüyor.
ama senin yerinde olsam ne yapardım bilemiyorum yine de.

Sakın kaçırmayın, hem maaşı hem de sosyal olanakları daha iyiymiş, düşünmeyin hiç hemen kabul edin :)
Bebeğiniz her zaman 1 yaşında olmayacak, ama belki de böyle bir fırsat bir defa çıkacak karşınıza. Siz mutlu olursanız bebek de mutlu olur. Uzmanlar da çocukların yaşları +1 gün kadar yalnız bırakılmasında en ufak bir sorun olmadığını söylüyor. Sizinki yalnız bile değil, babasıyla kalmış olacak. Mis gibi fırsat valla.

Aslında ben seyahatteyken gece kayınvelidem ya da annem de mutlaka olur yanında, bakım konusunda sıkıntı yok ta, ben bebeğimi ilgisiz ihmalkar büyütmek zorunda kalır mıyım acaba ?

bilemiyorum belki bu tarz yaşamı olan arkadaşlar daha yardımcı olabilirler.

benim aklıma babanın desteği geliyor, mesela seni havaalanında geçirebilir, sonra almaya gelebilirler, bir kaç saat kazanırsınız :) hem de bebeğin için senin gidip gelmenin daha farklı bir anlamı olabilir.

buradan kaçırılmayacak bir fırsat gibi görünüyor.
ama senin yerinde olsam ne yapardım bilemiyorum yine de.

bu arada yeni bebiş geliyor galiba :) hayırlı olsun canım :)

yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal olmuş seninki..artılarını eksilerini yaz hangi taraf fazlaysa onu seç...

Aslında ben seyahatteyken gece kayınvelidem ya da annem de mutlaka olur yanında, bakım konusunda sıkıntı yok ta, ben bebeğimi ilgisiz ihmalkar büyütmek zorunda kalır mıyım acaba ?

peki seyahat dışındaki çalışma ortamı nasıl olacak?
yani mesai yapman ya da haftasonu çalışman gerekiyor mu?
evine uzak mı yakın mı?

bir mesajında izin alamam çocuk hastalandığında demişsin, hiç mi alamazsın yoksa şu anki kadar rahat olamaz mısın?

hatırlıyorum da 1,5 yaşında benimki bir rahatsızlanmıştı, tüm gün kucakta ve sadece anne sütü ile durmuştu.
öyle bir durumda işe gitmek zorunda kalacaksan mesela, hiç tercih etme derim ben.

O değilde ben nerede takılı kaldım; kendime göre yorum yapıcam da

benim eşimin işinden ötürü biz çok nadir görüşebiliyoruz 2 hafta normal evde 2 hafta bi var bi yok kac gun olmayacagı bellı olmuyor. Sonuc olarak ben esımle öpüşüp koklaşacağım işimi bırakmazdım :oops:

Sen çok tatlısın yaa, bayılıyorum yorumlarına :)

peki seyahat dışındaki çalışma ortamı nhep asıl olacak?
yani mesai yapman ya da haftasonu çalışman gerekiyor mu?
evine uzak mı yakın mı?

bir mesajında izin alamam çocuk hastalandığında demişsin, hiç mi alamazsın yoksa şu anki kadar rahat olamaz mısın?

hatırlıyorum da 1,5 yaşında benimki bir rahatsızlanmıştı, tüm gün kucakta ve sadece anne sütü ile durmuştu.
öyle bir durumda işe gitmek zorunda kalacaksan mesela, hiç tercih etme derim ben.

Haftasonu mesai yok canım.

aslında bu konulara girmedik ilk iş görüşmesinde ama sanıyorum tabi ki izin alabilirim de buradaki gibi olamam sanırım. Şimdi azcık ateşlense ben gelmiyorum ya da işten eve gidiyorum diyebiliyorum.

Hani ilk işe girdiğinde bi süre gözler üzerinde hissedersin de izin almalar vs biraz çekinirsin ya, öyle bi durum

Meslek neydi merak ettim :)

ben olsam kabul ederim belki özellikle daha çok olacak gibi gösterip aslında o kadar da seyahat olmayabilir

şimdi bi seyahatte nasıl yapıyorsan o zamanda yaparsın ne olacak sanki

Back
X