Merhaba hanımlar;
Bu aralar kendimi çok kötü hissediyorum.Böyle herkes yaşıyormuşta ben yerimde sayıyormuşum gibi.Çalıştığım firma bir dizayn firması. Ve ben ARGE bölümündeyim.10 kişi var çalıştığımız.Bunların 3ü mühendis gerisi tasarımci.Bu seneki zamımız yeni yapildı. Patron her sene zamlarda herkese eşit bana ve 1 kişi daha var aynı sistemde çalıştığımız.Bize hep düşük yapıyordu.Ben bunu amirimle konuştum 2 defa.Ama fayda etmedi.Performansımla ilgili soru sorduğumda 'Biz senden memnunuz' diyorlar ama zam olayında göstermiyorlar. Bu sene önlisansı bitiyor.Acaba onu mu bahane ediyorlar diye düşünüyorum.Ama zaten yaptığım iş tasarım, tecrübe ile ilgili ki benimde 6 senelik tecrübem var. Yeri geliyor projede çiziyorum, yeri geliyor imalat resimleri vb. çizim imalatta ilgileniyorum. Benle aynı şartlarda çalışan ama önlisans mezunu adam benden 500 TL fazla alıyor. Ben 2800, o ise 3300 TL alıyor. Bu fark geçen sene 200 tl idi ve bu sene 500 TL oldu. Özel sektördeyim.İş yoğunluğu desem nefes alınmayacak şekilde.Bilmiyorum çıksam kararsızım. Ama işimi seviyorum. Böyle aklıma gelince de bütün hevesim gidiyor. Şu an ağlamak istiyorum,içimi dökmek istedim.
Mümkün değil düşmemesi. Bilmiyorum tazminat işi var. Birde bizimkiler agresif. Yani sana birsey anlatıyor anlamak için agzinin icine giriyorum. Valla ayıp tanımıyorum onlar iş verdiği zamanLise mezunu olduğu halde yaklaşık 10 bin maaş alanları biliyorum ki adamda işinin ehli falan değil sadece bilgisini iyi pazarlıyor ve hep aynı yerde çalışmıyor iş değiştirerek fiyatını arttırıyor tabii herkes bukadar şanslı değil.
İş temponu bilmiyorum ama maaşın kötü değil günümüz şartlarına göre ama yinede saha yoklaması yap belki daha yüksek maaşlı iş bulursun, bulursan işten çıkarsın keyfini bozma diğerlerini de baz alıp motivasyonunu düşürme derim.
Mümkün değil düşmemesi. Bilmiyorum tazminat işi var. Birde bizimkiler agresif. Yani sana birsey anlatıyor anlamak için agzinin icine giriyorum. Valla ayıp tanımıyorum onlar iş verdiği zaman
Haklısınızonu bunu bilmem de şu dönemde iş bulmadan mevcut iş bırakılmaz.
Ama neden böyle yapiyorlarki şu an argede ortalama olarak en düşüķ benimki. Madem beğenmediğin birşey varsa çek kenara şöyle yada çıkart.iş bulmadan ayrılma derim ben ve maasında ortalamaya göre bır haylı ıyıymış..
önlisansı bitir sonra tekrar zam iste bakalım bu sefer bahane edebılecekler mi
Merhaba hanımlar;
Bu aralar kendimi çok kötü hissediyorum.Böyle herkes yaşıyormuşta ben yerimde sayıyormuşum gibi.Çalıştığım firma bir dizayn firması. Ve ben ARGE bölümündeyim.10 kişi var çalıştığımız.Bunların 3ü mühendis gerisi tasarımci.Bu seneki zamımız yeni yapildı. Patron her sene zamlarda herkese eşit bana ve 1 kişi daha var aynı sistemde çalıştığımız.Bize hep düşük yapıyordu.Ben bunu amirimle konuştum 2 defa.Ama fayda etmedi.Performansımla ilgili soru sorduğumda 'Biz senden memnunuz' diyorlar ama zam olayında göstermiyorlar. Bu sene önlisansı bitiyor.Acaba onu mu bahane ediyorlar diye düşünüyorum.Ama zaten yaptığım iş tasarım, tecrübe ile ilgili ki benimde 6 senelik tecrübem var. Yeri geliyor projede çiziyorum, yeri geliyor imalat resimleri vb. çizim imalatta ilgileniyorum. Benle aynı şartlarda çalışan ama önlisans mezunu adam benden 500 TL fazla alıyor. Ben 2800, o ise 3300 TL alıyor. Bu fark geçen sene 200 tl idi ve bu sene 500 TL oldu. Özel sektördeyim.İş yoğunluğu desem nefes alınmayacak şekilde.Bilmiyorum çıksam kararsızım. Ama işimi seviyorum. Böyle aklıma gelince de bütün hevesim gidiyor. Şu an ağlamak istiyorum,içimi dökmek istedim.
Evet c.tesi öğlene kadarÖnlisans ı bitirmediginkze göre lise mezunusunuz. Bu devirde herkes üniversite okurken maaşınız gayet normal iyi denebilir. Is yoğun derken haftasonu çalışıyor musunuz mesela?
Evet c.tesi öğlene kadar
+1 iş yok piyasada en azından bir süre idare etonu bunu bilmem de şu dönemde iş bulmadan mevcut iş bırakılmaz.
Amirim beni çok sever. Bunu herkes bilir. Tek kadın olduğum için herkes saygılı davranır.Birde bence bu işi yapan tek kadın olduğum için düşük veriyor olabilir.Çalışma ortamın iyiyse hemen çıkma.
Malesef iş ortamı yalakaların, kendini iyi pazarlayanların kazandığı bir mecra. Ağzın laf yapmıyorsa, pek yakın durmuyorsan, amirlerine şirinlik yapmıyorsan üzgünüm bu hep böyle gidecek..
bence dıplomadan oturu bu sorun olabılır ama sunuda soyleyım lıse mezunusunuz ve aldıgınız para benım maasım nerdeyse ve ben unıvteden mezun oldum yanı paraya ıhtıyacınız yoksa bılemem ama ıyı para alıyorsunuz sıkın dişinizi biraz daha.Merhaba hanımlar;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?