İş depresyonu

minekosan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2015
5.452
5.309
198
Merhaba hanımlar;
Bu aralar kendimi çok kötü hissediyorum.Böyle herkes yaşıyormuşta ben yerimde sayıyormuşum gibi.Çalıştığım firma bir dizayn firması. Ve ben ARGE bölümündeyim.10 kişi var çalıştığımız.Bunların 3ü mühendis gerisi tasarımci.Bu seneki zamımız yeni yapildı. Patron her sene zamlarda herkese eşit bana ve 1 kişi daha var aynı sistemde çalıştığımız.Bize hep düşük yapıyordu.Ben bunu amirimle konuştum 2 defa.Ama fayda etmedi.Performansımla ilgili soru sorduğumda 'Biz senden memnunuz' diyorlar ama zam olayında göstermiyorlar. Bu sene önlisansı bitiyor.Acaba onu mu bahane ediyorlar diye düşünüyorum.Ama zaten yaptığım iş tasarım, tecrübe ile ilgili ki benimde 6 senelik tecrübem var. Yeri geliyor projede çiziyorum, yeri geliyor imalat resimleri vb. çizim imalatta ilgileniyorum. Benle aynı şartlarda çalışan ama önlisans mezunu adam benden 500 TL fazla alıyor. Ben 2800, o ise 3300 TL alıyor. Bu fark geçen sene 200 tl idi ve bu sene 500 TL oldu. Özel sektördeyim.İş yoğunluğu desem nefes alınmayacak şekilde.Bilmiyorum çıksam kararsızım. Ama işimi seviyorum. Böyle aklıma gelince de bütün hevesim gidiyor. Şu an ağlamak istiyorum,içimi dökmek istedim.

Son düzenleme:

Lise mezunu olduğu halde yaklaşık 10 bin maaş alanları biliyorum ki adamda işinin ehli falan değil sadece bilgisini iyi pazarlıyor ve hep aynı yerde çalışmıyor iş değiştirerek fiyatını arttırıyor tabii herkes bukadar şanslı değil.
İş temponu bilmiyorum ama maaşın kötü değil günümüz şartlarına göre ama yinede saha yoklaması yap belki daha yüksek maaşlı iş bulursun, bulursan işten çıkarsın keyfini bozma diğerlerini de baz alıp motivasyonunu düşürme derim.

Mümkün değil düşmemesi. Bilmiyorum tazminat işi var. Birde bizimkiler agresif. Yani sana birsey anlatıyor anlamak için agzinin icine giriyorum. Valla ayıp tanımıyorum onlar iş verdiği zaman

Mümkün değil düşmemesi. Bilmiyorum tazminat işi var. Birde bizimkiler agresif. Yani sana birsey anlatıyor anlamak için agzinin icine giriyorum. Valla ayıp tanımıyorum onlar iş verdiği zaman

Yani para ihtiyacın yoksa, çalışmadan da rahat yaşayacaksan iş bulana kadar o zaman hiç çekme milletin ağız kokusunu, sonuçta mutlu değilsen niye çalışasın ki?

iş bulmadan ayrılma derim ben ve maasında ortalamaya göre bır haylı ıyıymış..

önlisansı bitir sonra tekrar zam iste bakalım bu sefer bahane edebılecekler mi

iş bulmadan ayrılma derim ben ve maasında ortalamaya göre bır haylı ıyıymış..

önlisansı bitir sonra tekrar zam iste bakalım bu sefer bahane edebılecekler mi
Ama neden böyle yapiyorlarki şu an argede ortalama olarak en düşüķ benimki. Madem beğenmediğin birşey varsa çek kenara şöyle yada çıkart.

Önlisans ı bitirmediginkze göre lise mezunusunuz. Bu devirde herkes üniversite okurken maaşınız gayet normal iyi denebilir. Is yoğun derken haftasonu çalışıyor musunuz mesela?

Çalışma ortamın iyiyse hemen çıkma.
Malesef iş ortamı yalakaların, kendini iyi pazarlayanların kazandığı bir mecra. Ağzın laf yapmıyorsa, pek yakın durmuyorsan, amirlerine şirinlik yapmıyorsan üzgünüm bu hep böyle gidecek..

Evet c.tesi öğlene kadar

Maaş eğitim ve deneyim durumuna verildiği için memnun değiller diye düşünme. Açıkçası sizin işinizdeki maaşları bilmediğimden çok yorum yapamıyorum ama herkesin birbirinin maaşını bilmemesi lazim gizli olmalı bu işler. Başka iş bakin o zaman bu durum sizi çok etkiliyorsa daha iyi vereni bulursanız çıkarsanız ya da görüşmelere gidin ki piyasayı öğrenirsiniz en azindan.

Amirim beni çok sever. Bunu herkes bilir. Tek kadın olduğum için herkes saygılı davranır.Birde bence bu işi yapan tek kadın olduğum için düşük veriyor olabilir.

Maalesef pıyasa cok kötü sızın sektörü bılemıyorum ama heryerde torpıl konusuyor bn onlısans mezunuyum bu sene 3. snftan devam edecegım lıse mezunu hıcbısey den anlamayan torpıllı kadın bnden 500 tl fazla alıyor patrona neden boyle dedıgımde nıye kendıni kıyaslıyorsun onla dıyor

Bu dönemde iş bulmak da bulduğun işi de devam ettirmek gerçekten de zor Allah yardimcıniz olsun. Biraz daha sabredin ne bileyim mesleginizle alakalı kurslara fln gitseniz olmaz mı?insan Bir yerde ne kadar kendini gelistirip iş öğrense o kadar iyi oluyor. Belki ileride önünüz açılır daha iyi bir iş bulursunuz.

bence dıplomadan oturu bu sorun olabılır ama sunuda soyleyım lıse mezunusunuz ve aldıgınız para benım maasım nerdeyse ve ben unıvteden mezun oldum yanı paraya ıhtıyacınız yoksa bılemem ama ıyı para alıyorsunuz sıkın dişinizi biraz daha.

eğitim her alanda önemli bence. bakın ben memurum.
çalıştığım kurumda önlisans 2 personel var. hafta içi hafta sonu gecelere kadar çalışıyorlar. sınır dışına işe gidiyorlar. sürekli üst makamla muhatap oluyorlar. ağır sorumluluklara imza atıyorlar.
gelgelelim onlara oranla yarısı kadar iş yapan lisans mezunları nerdeyse 1000 lira fazla maaş alıyor. yani kanun böyle.
o yüzden bu kadar sitemkar olmayın siz de madem üniversite diploması diyorlar alın diplomanızı.
bu arada lise mezununa göre gayet güzel maaşınız.

Aslında maasiniz durumunuza göre iyi ...
Asıl haksızlık ünv mezunu ile lise mezununun aynı parayı alması olmazmiydi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…