- 12 Nisan 2012
- 5.437
- 8.243
- 398
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2000 yine iyi bir rakam, o da 1+1 ler için.İstanbul'da doğup büyümemiş olanlar şu zamanda neden İstanbul'a gelmek ister anlamıyorum. Şehir ağzına kadar dolu, hayat zor ve pahalı, bir yerden bir yere gitmek saatler alıyor, toplu taşıma kullansan ayrı eziyet. Kiralar düzgün, güvenlikli bir sitede 2000den aşağı olmaz. E bu durumda ne yapacaksınız İstanbul'da? O kaldığınız güzel evleri çok ararsınız sonra...
İşte sadece yaşıyorlar, hayattan zevk almak mümkün değil.Bunca insan orda nasıl yaşıyor bazen hayret ediyorum :) gerçi orda yaşayıptw bizim buraya geldiklerinde, siz çok mu zenginsiniz vs diyorlar, halbuki onlardan daha düşük maaşlıyız.
Çok haklısınızİşte sadece yaşıyorlar, hayattan zevk almak mümkün değil.
Trafiği ayrı çile, bir yanı ultra lüks, diğer tarafı harabe mahalle.
Anlamak mümkün değil.
İstanbul’da 20 bin maaşım olacağına, Ankara’da 10 bin maaşı yeğelerim.
Kira yoksa geçinirsiniz.Yok, haklısınız rahata alıştığım o yüzden belirttim. Bi şekilde grçinilir zaten ama ben yapabilir miyim o mesele. Ev var kira derdi olmayacak. Benim maaş 3500 olcak, o atanamazsa dükkan vs işleri nasıl oluyor ne kadar para getiriyor onu bilmiyorum. Şuan beklemeyi düşünüyorum zaten Bi kaç sene daha. Ama ister istemez kafama takılıyor, geçim derdi zor çünkü
İstanbulda en düşük düzeyde yaşayanlar 5 bin 6 bin mi alıyor cidden? O zaman orda iş fazla ve maaşlar yüksek. Başka açıklaması olamaz. Asgari ücret diye bir gerçek var karı koca birlikte asgari ücrete çalışsa bile daha 4 bin lira maaş yapıyor. Nasıl geçiniyor bu insanlar ciddenBu kaygıları herkes yaşıyor. Evli olan da bekar olan da çocuğu olan da. Beklentilere göre yaşam standartları da değişiyor. 5000-6000 tl gelirle İstanbul’da en asgari sınırda yaşarsınız benim tahminim
Nacizane tavsiyem iş rızık konularında çalışıp cabaladiktan sonra tevekkül edin. Nacizane tavsiyem evleneceginiz insanı her yönüyle tanıyın. Mutlu olabilecek misiniz onu düşünün. Evde huzur yoksa inanın her şey boş. Bunu üniversite mezunu olup kamuda çalışan biri olarak söylüyorum.Arkadaşlar merhabalar. 26 yaşındayım ve sürekli gelecek kaygısı derdindeyim. Acaba bu devirde çoğu genç mi benim gibi yoksa ben mi kendime bu kadar dert ediniyorum.
Aslında ailem ile yaşıyorum çok fazla para sıkıntım olmuyor, fakat benim ki geleceğimi düşünmekten kaynaklı dertler. Sonuçta bir ömür ailem ile yaşamayacağım. Evlilik meraklısı falan da değilim aslında ama arkadaşlarımın düğünleri, çocuklarının yaş günleri vs derken acaba ben böyle mi kalacağım hep diyorum. Neyse yaşayanlar anlamıştır demek istediğimi :) sadece değişik bir ruh hali, boşluk sanırım :)
Bu arada istanbulda yaşayanlara bir soru sormak istiyorum. İstanbulda geçim bahsedildiği gibi çok mu zor? Şimdi olmasa da bir kaç sene sonra evlenmek istediğim bir erkek arkadaşım var. İkimizde çabalıyoruz iyi bir iş için, rahat bir geçim için. Ben adliye, katiplik sınavına girdim kazandım, mülakata girdim onu da geçeceğimi düşünüyorum. 3500 civarı maaşı. Erkek arkadaşım şimdilik boş kalmamak için mümesillik vs yapıyor atanmadığı için boş durmamak için fakat asgari ücret. Biz Tabiki bir kaç sene daha bekleyeceğiz o da çabalasın atansın diye. Ama olur da olmazsa atanamazsa o asgari ücret ile çalışırsa veya perde dükkanı açmak istiyor daha doğrusu annesinin var onu devralıp büyütmek istiyor atanamazsa. Ben de adliyede çalışırsam sizce İstanbul gibi bir yerde ortalama geçinebilir miyiz? Ben şuan küçük bir şehirde yaşıyorum ve geçim derdi hiç yaşamadım hep iyi evlerde iyi yerlerde yaşadım.zorluk yaşar mıyım? Bu arada ikimizde ünv mezunuyuz. Aslında ben para düşkünü biri değilim ama sanırım ailem beni çok fazla etkiliyor, sürekli İstanbul zor iyi işleriniz olmazsa sürünürsünüz vs diyip durdukları için huzursuz ediyorlar beni.
Evet, bu söylediğim minimum. Orta üstü, güvenliği gerçekten güvenilir bir sitede 2+1 evimiz şu an 3500e kirada. 2000e de bulunur ama diğer illerdeki gibi büyük, rahat bir ev olmaz, muhit iyi olmaz vs vs. Velhasıl, İstanbul'a gidip de kendimi zora sokacağıma başka illerde gül gibi yaşarım. Hatta mümkünse başka ülkede :)2000 yine iyi bir rakam, o da 1+1 ler için.
Yakın zamanda aylarca aradık, oradan biliyorum.
Düzgün bir muhitte 3 bin aşağısı kira yok, düşük kiralı olan yerler genelde polis baskınlarıyla ünlü mahalle, arkası gecekondu gibi semtler oluyor bu da şehir dışından ilk defa oraya yerleşen insanı korkutuyor.
Biz sizin standartlarınıza göre yazdık.İstanbulda en düşük düzeyde yaşayanlar 5 bin 6 bin mi alıyor cidden? O zaman orda iş fazla ve maaşlar yüksek. Başka açıklaması olamaz. Asgari ücret diye bir gerçek var karı koca birlikte asgari ücrete çalışsa bile daha 4 bin lira maaş yapıyor. Nasıl geçiniyor bu insanlar cidden
Anlıyorum ve çok haklısınız bu kadar mı pahalı olur diyor insan. Sanırım ablanız biraz daha merkeze yakın oturmuş. Benim ablamda oturuyor da orda o da güvenli havuzlu güzel bir sitede oturuyor, tabi ev 90 m2 çok küçük ve eski. 2 bin e oturuyor o ama site olarak lüks sayılabilecek bir site. Tabi merkez denilecek yerlere epey uzak bir muhitteBiz sizin standartlarınıza göre yazdık.
Büyüm ferah ev, yaşam sıkıntısı olmaması için asgari şartları belirttik.
Tabi ki kirası 800 tl ye olan ev de var, ama o mahallede ya da rutubetten boyaları dökülen evlerde yaşayabilecek misiniz?
Eğer ciddi bir geliriniz varsa, İstanbul’da güzel yaşanır.
Orta halli 10-20 bin gelirle gene güzel yaşanır ama hesap yapmak zorunda kalınır.
5 10 bin arası, para yetirme durumunda ucu ucuna her şeyden tadabilmeye gider.
Ama 5 binin altı gerçekten Allah yardımcıları olsun, ne şartlarda yaşadıklarını, karınlarını neyle doyurduklarını bilemeyiz.
200 bin lira aylık ev kiraları bulunan bir şehirden bahsediyoruz, ucu bucağı yok ki.
Ablama tuttuğumuz ev iyi düzgün bir muhitte, yalnız yaşayacağı için öyle tercih etti, güvenlik yok site gibi ama sadece dış duvardan ibaret site denmesi, 20 küsür senelik deprem geçirmiş bina, 110 metre kare, 3800 kirası.
Aidatıyla 4200 tl!!!
İnanabiliyor musunuz?
Bu kiraya diğer büyük şehirlerde çok büyük kompleksli, en iyi yerlerde, şehrin kalburüstü kesiminin mesken edindiği, en küçük 200 metre kare evler var.
İstanbul mu aman aman...
Elbette çok haklısınız huzur olmazsa para neye yarar. Ama ne yazık ki şuan dediklerinizden hemen sonra para ve geçim sıkıntısı derdi var. Ve çok ç7k önemli. Büyük huzursuzlujlar yaratabilecek derecede önemli benceNacizane tavsiyem iş rızık konularında çalışıp cabaladiktan sonra tevekkül edin. Nacizane tavsiyem evleneceginiz insanı her yönüyle tanıyın. Mutlu olabilecek misiniz onu düşünün. Evde huzur yoksa inanın her şey boş. Bunu üniversite mezunu olup kamuda çalışan biri olarak söylüyorum.