iş gezisine eşin gelmesi

Ortamı bir görmek lazım ilk önce. Belki başkasının da eşi gelecektir o zaman normal.
Beni öyle bir durumum olsa eşimin gelmesini istemem açıkças
ı

"İş zamanı sen çalışırsın, iş bitince gezeriz" gibi bir durum olmuyor yalnız böyle grup halinde gidilen gezilerde. Ekip aynı otelde kalıyor, yemekler birlikte yeniyor. Şimdi o ortamda eşin işi ne? İş gezisi Bodrum'a İzmir'e Antalya'ya olsa belki. İş arkadaşlarına nazikçe anlatırsın fırsattan istifade birlikte geldiğinizi, kimse kimseyi darlamaz.

Elazığ'ı gezmek istiyoruz derseniz de ben Elazığ'a gittim. 20 dakika filan sürüyor gezmesi.

Arkadaşların dediği gibi eşiniz hangi maksatla sizinle gelmek istiyor? Gezmek birlikte vakit geçirmek içinse bile iş gezisi bunun için çok uygun değil bence. Çalıştığınız kurumun bunu hoş karşılamayacağını söyleyebilirsiniz. Boş olduğunuz bir hafta sonu normal gezinizi yaparsınız.

Yazmışlar bir de balayı gibi vs. bende giderdim diye.
Sanki Paris'e gidiyor kadın sjdksld
Bence de yani eşle gidilen iş seyahatin de güvenmiyor da gelmiş gibi ifade veriliyor.

yıllar önce patron bize deniz tatilli eğitim organize etti

ille de tutturdu sevgilileriniz de gelecek diye

sevgilim ile gittik

sonraki yıl kış tatili organize ettik eşim oldu kendisi yine gittik

bir iki yıl sonra tekrar gidilecekti bu sefer çocuk vardı bakıcı ile git dedi

olmaz dedim ille de sen gel

o ortama bakıcısı ile gelmiş olma fikri rahatsız etti eşim geldi çocuğa baktı vs vs

adam benimle gelmemek için kırk takla attı

şimdi de gidilecek olsa, artık hiç gelmez, ille birisi ile gideceksen oğlunla git der

Ilkokulda piknikler yapilir da aileler de gelir ya. Oyle bir durum olmus sizinki
Herkes essiz giderken sizin esinizle gitmeniz tuhaf olacaktir. Bir sekilde bunu anlamasi lazim. Bakiciya iht
yeni evliyiz kırmayım diye bişey diyemedim, bana da çok tuhaf geliyor bende geliyim demesi. Hala şaşkınım
Çekiniyo musun gelmemden dedi, yoo neden çekiniyim. Ama iş yerinde kimsenin eşini görmedim, iş sonuçta gider yapar gelirim ben tasalanma dedim. Ben evde sıkılırım, özlerim seni dedi. Ben de netleşmedi zaten daha netleşsin düşünürüz dedim kaldı öyle konu.

Siz ne istiyorsunuz o önemli elalemin lafı bitmez diyecek olana laf çok.
Yani eşinizle ilişkiniz anlaşmanız uyumunuz nasılsa o şekilde davranın her tuttuğu yere de gelmez sanırım zaten.

Ay saçmalamasın ya.
Ne o öyle okulun ilk günü velisiyle giden öğrenciler gibi.
Tatil yapacak başka yer mi kalmadı.

Ben olsam gel bile demezdim.
gel demedim ki; gelmek istemesine şaşırdım kaldım öylece. Gelme sen dicem ama nasıl diyim ne bahane gösteriyim bilemedim.

Neden çekinesiniz ki zaten? Saçma bir soru sormuş. Yukarıda bir arkadaş da yazmış, eğer başkalarının da eşi geliyorsa belki olabilir. Ama kimse eşiyle gelmiyorsa bana tuhaf gelirdi. Bir de iş gereği sık sık böyle seyahatlar olacaksa işiniz zor.

Siz kirmayim diye cekiniyorsunuz da, is yerindeki insanlarin gozunde sizi ne kadar kuculttugunun farkinda degil. Cocuk gibi pesinden gelirse, insanlarin size saygisi olmaz ki. Hep cocuk gibi davranirlar, ezerler sizi ilerde.

Ya ama eşin iş ortamında olmak çok sıkıcı bir şey. İş konuşuyorlar, iş yerindeki insanları konuşuyorlar, kendi anlayacakları espriler yapıyorlar sonra dönüp eşlere açıklama yapıyorlar. En sevmediğim bişey.

Gelsin canım bizim kurumda da var il dışı ben hep eşimle gittim ki daha dısıplı bızımkı

Lisedeki oglum bile yuz yuze egitim varken bazen okula benim biraktigimda anne seni arkadaslarim gormesin, anne kuzusu diye alay ederler hadi git diyordu.
Bende sevmezdim annem babam dibimde okula gitmeyi lisede filan :).. büyüdüm kocamla da iş gezisine gitmek mantıklı gelmiyor.

bir de nerede kalınacak

yani sapa bir yere teftişe gidip oranın misafirhanesinde vs kalınacak ise eşiniz hiç olmaz

şimdi ben eşinizi de anlıyorum kendince endişeleniyor vs de iş ile ilgili teknik bir çok tüyo bu tarz etkinliklerde öğrenilir, yine arkadaşlıklar vs de böyle böyle kurulur

hani bu doktor kongreleri ya da üniversite kongreleri olur ya 3-5 gün otelde

tebliğler sunulur bir kaç saat sonra boş olur bu sizinki öyle değil ki

onlarda dahi akşam diğer fakültelerdeki meslektaşlar ile takılınır, kaynaşılır bir köşede eş ile oturulunca o ortama dahil olunamaz

gel demedim ki; gelmek istemesine şaşırdım kaldım öylece. Gelme sen dicem ama nasıl diyim ne bahane gösteriyim bilemedim.

İyi de sen iş seyahatine giderken sana sormadan nasıl bende geleceğim diyebiliyor ?
Sen ben iş seyahatine gidiyorum diye kestirip atman lazımdı.

Benim hiç iş seyahatim olmadı ama eşim gitti bir kaç sefer.
Bende evde onu bekledim
Adam iş arkadaşlarıyla eğlensin, işini görsün.
Ben gidip ne yapacağım yani fazlalık olurum.

Hem o ortam da kimsenin eşi yokken benim gitmem de olmazdı.

öyle de benim eşim meslektaş

zaten benden önce de söz konusu yerde çalışmış

yani benden önce orada olan bir tık üstteki herkes onu çok sever sayar

hatta bir gittiğimizde taaa İstanbul ofisten onu tanıyanları bulmuştu

bir baktım birileri ile konuşuyor ama ben bu kişileri tanımıyorum

neyse bana seslendi

seninle tanışmak istiyorlar vs

adamlar adlarını söylediler ismen tanıyorum, o dönem mail ve gmailden yazışmak vardı o şekilde tanışıyoruz telefonla vs de arada konuşuyoruz, eşimi şahsen tanıyorlarmış vs

(ofisin kaynaşma etkinliği bu kadar işte, eşim aracılığı ile tanıştık )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…