Gorusecegin kisi(son gorusmeyi yapacak) seyahatten donmus mu? Bu arada 24 ekimde yanit almayip 27 ekimde takip mesaji gondermeyi ben cok erken buldum. Belki de cok acele edecekleri bi pozisyon degil alim icin.Merhaba, 15 Ekim'de bir iş görüşmesine gittim. Büyük ve güya kurumsal bir yer. Referans aracılığıyla olduğu için sanırım, ik ile hiç görüşmedim. Direk Ceo (patronun oğlu) ile görüştüm. Görüşme sırasında mesleğim ile alakalı soru sormadı. Hatta cv me bakarak "sizin gibi birine x biliyor musunuz diye de sorulmaz" Dedi. Genel olarak işi anlattı, tüm yan hakları vs söyledi. Birkaç özel soru. Patron bu hafta şehir dışında dedi. Onunla olacak son görüşme. Takvime baktı 24 Ekim'e kadar size bilgi veririz dedi. Buradan çıktıktan sonra 2. Bir beyle görüştüm. Şirkette Yönetici konumunda. O da özel sorular sordu ve işi biraz anlattı. O da beğendi cv mi diye anladım tepkilerinden. 24 üne kadar bekledim dönüş yok. 27 sinde nazik bir takip maili gönderdim patronun oğluna. Cevap vermedi. Bugün sabah yani 30 unda tekrar gönderdim. Ve en azından süreç devam ediyorsa takvim bildirir misiniz? Diğer profesyonel süreçlerimi yönetmem için dedim. Ve yine cevap yok... Çok garip değil mi? Referansın benden iyi bahsettiğini de söyledi. Bu pozisyon için ilan da vermediler. Sanırım referans aracılığıyla almak istiyorlar. Yani olumsuz olsa biliyorum çoğu yer cevap vermez ama en azından güçlü referansa ayıp olmasın diye ve kibarca soruyorum diye, ufak bir mail.. Bunun neresi zor. Ben mi abartıyorum, fazla mı garip. Sizce amaç nedir?
Yani benim bildiğim eski çalışanları hala oradaydı görüşme sırasında, gelecek kişiye eğitim vereceğini öğrendim. Demekki hemen çıkmayacaktı. Erken bulma konusunda; ik uzmanları bu şekilde öneriyor diye öyle takip ettim. Onun verdiği 24 ekime kadar dönüş yaparızdı. Ben bu söze sonuna kadar bekledikten sonra gönderdim. Yani süreç devam ediyorsa, halen devam etmektedir denebilir, olumsuz da olumsuz. Sonuçta verilmiş bir takvim sözü var ben bunu fazlasıyla beklediğime göre, iyi kötü küçük bir geri bildirimi hakediyorum. Haksız mıyım?Gorusecegin kisi(son gorusmeyi yapacak) seyahatten donmus mu? Bu arada 24 ekimde yanit almayip 27 ekimde takip mesaji gondermeyi ben cok erken buldum. Belki de cok acele edecekleri bi pozisyon degil alim icin.
Adamlardan yanit alamiyorsan referansin araciligiyla takip etsen. Belki de baska birini aldilar bende baska bir is bakayim kendime gore deyip referansa sordurabilirsin.
Olabilir mi acaba?Bence referans olan kişiye ayıp olmasın siye görüştüler sadecee
O da bana itici geliyor. Cevap gelmedi işi alamadım beni işe sok. Araya gir gibi algılanır diyeReferans kişiye sorsana
Yooo zaten referans araya gir beni işe sok demek ki o kısmı geçmişsinizO da bana itici geliyor. Cevap gelmedi işi alamadım beni işe sok. Araya gir gibi algılanır diye
Bence öyle bilmiyorum biraz zaman geçince sorabilirsiniz ayıp bir şey değil olumlu olumsuz bir dönüş yapar mısınız dersinizOlabilir mi acaba?
İlan da vermemişler yani istedikleri referans aracılığıyla sağlam birini bulmak. Mevcut çalışanları uzun süredir çalışıyormuş ve öve öve bitiremediler görüşme sırasında
Aslında ben istemedim. Referans sektörden tanıdığım biri. Tesadüfen aradı ve böyle bir iş var seni düşündüm ister misin dedi. Öyle başladı. Ben de cv mi gönderdim onlara vermiş. Kendi aralarında ne konuştular falan hiç sormadım. Cv mi alan şirket çağırdı görüştüm. Referans başka türlü arada olmadı. Fazla da samimiyetim yok. Bilemedim.Yooo zaten referans araya gir beni işe sok demek ki o kısmı geçmişsinizdurumla alakalı bir gelişme var mı senin içeriden duyduğun diyeceksin o kadar 
Ben olsam 1 defa sorarım sonuçta aklına gelmiş aramış. Ama sonrasında sormamAslında ben istemedim. Referans sektörden tanıdığım biri. Tesadüfen aradı ve böyle bir iş var seni düşündüm ister misin dedi. Öyle başladı. Ben de cv mi gönderdim onlara vermiş. Kendi aralarında ne konuştular falan hiç sormadım. Cv mi alan şirket çağırdı görüştüm. Referans başka türlü arada olmadı. Fazla da samimiyetim yok. Bilemedim.
Yine de arıyım mı?
Tamam teşekkür ederim.Ben olsam 1 defa sorarım sonuçta aklına gelmiş aramış. Ama sonrasında sormam
Tabiki her aday gorusme yaptigi pozisyon icin geribildirim hak eder. Ik uzmanlari o durumu normal ise alim surecleri icin oneriyor. Ama sen zaten referans araciligiyla gorusme yapmissin. Acik ilan da yok diyorsun. Belki bir piyasa yoklamasi icin birkac gorusme yaptilar hepsi bu. Belki gercek bir ihtiyac bile yok ogoreve. mevcut calisanin terfi istifa emeklilik gibi bi sebeple ayrildigi bir rol icin mi yoksa yeni bir pozisyon acilacak onun icin mi gorusmustun, bu da geribildirim hizini etkiler.Yani benim bildiğim eski çalışanları hala oradaydı görüşme sırasında, gelecek kişiye eğitim vereceğini öğrendim. Demekki hemen çıkmayacaktı. Erken bulma konusunda; ik uzmanları bu şekilde öneriyor diye öyle takip ettim. Onun verdiği 24 ekime kadar dönüş yaparızdı. Ben bu söze sonuna kadar bekledikten sonra gönderdim. Yani süreç devam ediyorsa, halen devam etmektedir denebilir, olumsuz da olumsuz. Sonuçta verilmiş bir takvim sözü var ben bunu fazlasıyla beklediğime göre, iyi kötü küçük bir geri bildirimi hakediyorum. Haksız mıyım?
Yani sadece 10 küsür yıldır çalışan elemanımız ayrılacak onun yerine dediler. Nedenini bilmiyorum. Ama her iki görüşmeci de sürekli, "onun yerini doldurmak zor, sizi hep onunla kıyaslayacağız, o şöyle yapıyor böyle yapıyor" Şeklinde övdü durdularTabiki her aday gorusme yaptigi pozisyon icin geribildirim hak eder. Ik uzmanlari o durumu normal ise alim surecleri icin oneriyor. Ama sen zaten referans araciligiyla gorusme yapmissin. Acik ilan da yok diyorsun. Belki bir piyasa yoklamasi icin birkac gorusme yaptilar hepsi bu. Belki gercek bir ihtiyac bile yok ogoreve. mevcut calisanin terfi istifa emeklilik gibi bi sebeple ayrildigi bir rol icin mi yoksa yeni bir pozisyon acilacak onun icin mi gorusmustun, bu da geribildirim hizini etkiler.
Yani referansla geldiginiz icin ve anladigim mevcuttaki calisan kisi is hayatinda eski oldugu icin hem sizin gozunuzu korkutmak hem de belki bazi yonlerden yetersiz gordulerse bunu anlamaniz icin o sekilde soylemislerdir. Kirici olmak istemem ama en hizli sekilde referansinizi araya koyarak cozersiniz gibi geliyor cunku sizin maillerinize de hadi bi iki yogunluktan olsun ama mutlaka gorulmustur diye dusunuyorum patronun oglu donmese de sekreteri donus yapardiYani sadece 10 küsür yıldır çalışan elemanımız ayrılacak onun yerine dediler. Nedenini bilmiyorum. Ama her iki görüşmeci de sürekli, "onun yerini doldurmak zor, sizi hep onunla kıyaslayacağız, o şöyle yapıyor böyle yapıyor" Şeklinde övdü durdular
Yani evet ben de ona şaşırıyorum. Arada güçlü bir referans var, profesyonel şekilde görüşme sonrası teşekkür maili, sonrasında iki kere takip maili var. Görüşmede söz verilmiş bir takvim var. Olumsuz olsa beğenmeseler bile insan ayıp olmasın diye olumsuz oldu der. En azından sekretere söyletir. Bu hareket ve sessizlik. Sen kimsin ki, muhatabım mısın demek gibi birşey ve kaba, kibirli...Yani referansla geldiginiz icin ve anladigim mevcuttaki calisan kisi is hayatinda eski oldugu icin hem sizin gozunuzu korkutmak hem de belki bazi yonlerden yetersiz gordulerse bunu anlamaniz icin o sekilde soylemislerdir. Kirici olmak istemem ama en hizli sekilde referansinizi araya koyarak cozersiniz gibi geliyor cunku sizin maillerinize de hadi bi iki yogunluktan olsun ama mutlaka gorulmustur diye dusunuyorum patronun oglu donmese de sekreteri donus yapardi
Ben de gorustugunuz beyin tavrini soyledigin gibi yorumladim. Ceo oldugu icin usule uygun olsun diye referansa ayip olmasin diye gorusme yapilmis gibi geldi adamin tepkisizligiYani evet ben de ona şaşırıyorum. Arada güçlü bir referans var, profesyonel şekilde görüşme sonrası teşekkür maili, sonrasında iki kere takip maili var. Görüşmede söz verilmiş bir takvim var. Olumsuz olsa beğenmeseler bile insan ayıp olmasın diye olumsuz oldu der. En azından sekretere söyletir. Bu hareket ve sessizlik. Sen kimsin ki, muhatabım mısın demek gibi birşey ve kaba, kibirli...
Teşekkür ederim. Yazıp emek verdiniz. Yapacak birşey yok bu da bir deneyim oldu. Allah daha iyi koşullardayken tekrar karşılaştırsın böyle insanlarla ki, kibirleri içlerine kaçsın :)Ben de gorustugunuz beyin tavrini soyledigin gibi yorumladim. Ceo oldugu icin usule uygun olsun diye referansa ayip olmasin diye gorusme yapilmis gibi geldi adamin tepkisizligi
Biraz bahane gibi geldi, benzer durumda “sizinle çalışmak istiyoruz ama bütçemiz budur esneme payınız yok mu?” Diye soruyorlar çünküReferansa sordum cevap verdi. Fazla bilgi vermedi. Sadece dediki; " Tecrübe olarak çok uygun olduğunu ama maaş talebinin öngörülenin çok çok üzerinde olduğunu söylediler"
Yani olumsuzmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?