Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Elinde iş kazası raporu var. Bu raporla mahkemeye gitse tazminat alır. Patron akıllı, 1 senelik maaşa razı zaten.Patronun tavrı çok anormal.Kimse kimseye 1 yıllık maaş vermez.Kuruş bile vermez.Biraz oyalama gibi geldi bana.....Patrona güvenme.Çalış maaşını al.Gerisini de boşver.Kim ne yaparsa yapsın.Bu durum süreklilik arz ediyorsa ve sistematikse mobbingdir.İşyeri kaç kişilik?Büyük bir yer mi
Arkadaşlar bazı eksik bilgiler var onları vereyim kafanızda tam otursun çünkü ben kafamda öyle birleştirip yola çıktım . Ben kriz geçirdiğimde bardak kırmıştım o elimi baya kesti zaten hastane iş kazası raporu tuttu vs ( not o belge bende değil o hemgamede karambole geldi iş yeri sahibinde kaldı çünkü o an serum sakinleştirici falan düşünemedim ) doktorda sinirleri bozulmuş 1 hafta izin verin demiş bunun üzerine iş yeri sahibi bir hafta izin verdi sonra konuştuk bana teklifi zaten bir yer açılacaktı biliyorsun başka bir yerde çalışacaksın dedi ha kendimi iyi hisstemiyorum çalışmak istemiyorum dersen de 1 yıllık maasını karşılarım dedi ben yeni yerde çalışırım dedim . Şimdi yeni yer bakılıyor ama pek üstüne düşülmüyor gibi çünkü bi yandan benm bakmamı istedi ama dikkat ediyorum da sanki acele etmek istemiyor gibi yada bilemedim .. En son bildiğiniz üzere hala olanlar ile ilgili bilgim yok ve hala evde bekliyorum .. Şimdi hastanede iş kazası raporu tutulduğu için biraz araştırma yaptım . İş kazalarında kişinin hem maddi hem manevi zarar görmesi söz konusu . Sonuçta bu olay bir çözümsüzlüğe mahkum edildiği içinde çıkılamaz bir hal aldığı için böyle oldu . Bende her iki olayda mevcut .
Acaba bu olay iş kazasından şikayete gitmesin diye iş yeri sahibi bana böle iki teklifte bulundu
olabilir mi
İş kazası raporunu bir şekilde ele geçirmen lazım. Hastanede raporun bir kopyası muhakkak vardır. Patron eğer akıllı bir adamsa öğütmüştür çoktan kağıdı. Öğütmediyse bul ve senin olanı al :) Sonra onlar düşünsün, sen düşünme![]()
Elinde iş kazası raporu var. Bu raporla mahkemeye gitse tazminat alır. Patron akıllı, 1 senelik maaşa razı zaten.
Olayın ne olduğu belli değil, tavrın sebebi belli değil ve patronun bir şey bilmediği konusunda yalan söylüyor
Profesyonellikten son derece uzak bir iş yeri
Yerinde olsam ayrılıp, sgk ya şikayet ederim, daha orada çalışmak için çabalamam
Patronunun tutumu yanlış, sorun ne olursa olsun, küçük bir toplantı yapıp, hangi perseoneller bu işe karışmışsa aydınlatmalıydı. Böyle yılan hikayesine dönen, üstü kapalı işler yapılan şirketlerde çalışmak zordur, yerinde olsam devam etmeyi düşünmem, şikayetimi yapar başka bir iş bakarım, gerisini onlar düşünsün
Bir de bize o günü biraz daha detayli anlatsan ne is yapiyorsun ?
Anlamaya çalışıyorum , farklı bir durum var yani oyun içersin de oyun gibi .
Hem de olay durum ,patrondan kaynaklı , size hak vermiyor , ucu kendisine de dokunacağı için sessizce uzaklaştırmaya çalışıyor sizi .
Şayet konu kapandı tavır yok herkes işini yapsın , takım çalışması istiyorum uymayan gider diyebilirdi ...
Karşı tarafın dolduruşuna gelecek , patron iş veren bu kadar amatör olamaz , yada olmamalı ...
Mahsuru yoksa , sektör, konumunuz , kaç zamandır çalışmaktasınız, ayrıca verilen görev , iş tanımı ve yeri değişikliği yasal olarak yapılamaz...
Olayın iş kazasıyla bi ilgisi yok. Millet kolunu, bacağını kaybediyor zar zor tazminat alıyor. Üstelik kaza işverenin önlem almamasından da kaynaklanmıyor, tamamen işçinin dikkatsizliği. İş kazasına yönelme. Başka dümenler dönüyo..
Ben yerinde olsam evde oturup kuzu kuzu beklemezdim.Anlasilan o ki seni oyaliyorlar.Bu resmen mobbing.Al yanina bi arkadasini git isyerine olanlar her ne ise ve kim tezgahladiysa pesini birakmicam de.Hesap sor.En azindan icini sogutursun.Kaza raporu ve ustune mobbing davasi aciyorum de..Arkadasin da sahit olsun.
Ben sana diyim bu isin icinde patron da var...Buyuk ihtimal patron bu ikisini uyardi artik aralarında ne varsa ve olayi sen soylemissin gibi yansitti..olayi sana yiktilar yani..
Avukata da para vereceksin ama.Kazanabilecekmisin mechul.Maddi manevi yıpranabilirsin..
Evli biriyle adınız çıkmış olabilir, kazandığınız bir başarı varsa yalakalık yaptığınıza dair dedikodu çıkmış olabilir, aralarında sevmediğiniz 1 kişi dahi varsa hakkınızda atıp tutmuş olabilir, bana şunu dedi kalbimi kırdı vs gibi. Yakın hissettiğiniz, dürüst olduğunu düşündüğünüz hiç kimse yok mu? Belki herkese sormanız gerekiyordur tek tek.
Öyleyse avukata verecek para yerine hepsini tek tek dava edeceğini, yaptıklarının mobbing kapsamında incelenip hükme bağlanacağını, hazırlıklı olmalarını belirten bir mail yaz herkese. Yani dava yok ama varmış gibi. Belki dökülürler sorun neyse de çözülür avukata gerek olmadan.Bunlar değil olsa inanın paylaşılır duyulur böle şeyler gizli kalmaz iş yerinde böle bi dedikodu olayı değil bence .. O çocuk ne olduysa kinlenmis ya çözemiyorum orayı da geçtim artık neden diceksen hani dedin ya kimse yok mu birine sor o iş yerinde kimseyle işi olmayan bi kadın var o bile engellemiş beni daha ne deyim... Kime sorayım ben bu süreçten hakkımı alarak çıkmanın derdindeyim artık çünkü benim ekmegimle oynandı..![]()