• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş hayatı acımasız :( şaşkınım

Avukata da para vereceksin ama.Kazanabilecekmisin mechul.Maddi manevi yıpranabilirsin..Büyük şeylerle uğraşma gücü kendinde buluyor musun?Patronun diğer kuracağı işi bekle istersen paraya ihtiyacın varsa.Bir taraftan da iş bak..

Paraya herkes gibi ihtiyacım var olmaz mı.. Bazı evsel özel durumlarimizda üstüne.. Ama şu olanlara bi bak sence benim hakkım bana teslim edil mi? Yada edilecek mi? Gidişata bak herşey ne kadar tuhaf ve yamuk ilerlemiş.. Evet belki erken davranmamak orda doğru olabilirsin

Söle düşünüyorum burdaki herkes bi bit yeniği olduğu fikrinde.. Avukata danışdim bu olanlar ona da mantıklı gelmedi.. Herkes hem fikir ve ben haksızlığa uğradığımı biliyorum eminim ama ispatlayamiyorum çünkü uzak tutuldum herkesde uzak durdu birileri sayesinde.. mesajlarım vs herşeyim ortada Bu kadar insan bu olayı mantıklı bulmuyor ise bence bu olayı dinleyen mahkemede mantıklı bulmayacak çünkü iş mahkemeye dökülür ise yazışma vs herşey ortaya çıkmış olacak

Maddiyat konusunda haklısın buna gücüm yok :KK43:
İşte mahkemede o işler öyle yürümüyor.Herşey tanıkla..Haklı olsan bile kaybedebilirsin.O bilmediğin olayın bile tanığı çıkabilir ortaya.O süreçte çok yıpranırsın.Davayı kaybedersen diğer çalışacağın işler için de kötü referans olur..

Öyleyse avukata verecek para yerine hepsini tek tek dava edeceğini, yaptıklarının mobbing kapsamında incelenip hükme bağlanacağını, hazırlıklı olmalarını belirten bir mail yaz herkese. Yani dava yok ama varmış gibi. Belki dökülürler sorun neyse de çözülür avukata gerek olmadan.

İse yarar mı dersin

İşyerini değiştirecekmiş patron henüz ekmeğinden edilmedin tabi şimdilik.

İşte mahkemede o işler öyle yürümüyor.Herşey tanıkla..Haklı olsan bile kaybedebilirsin.O bilmediğin olayın bile tanığı çıkabilir ortaya.O süreçte çok yıpranırsın.Davayı kaybedersen diğer çalışacağın işler için de kötü referans olur..

Tabiki hukuki süreç başlar ise herşey beklenir herşeyede hazırlıklı olunur orası ayrı

İşyerini değiştirecekmiş patron henüz ekmeğinden edilmedin tabi şimdilik.

İyi de onlar şu aktif çalışıyor ben çalışmıyorum beklemedeyim bence bu bile bi soru işareti.. Yeni yer açılana kadar orda çalışacaksın kimseyle muhatap olma kimsede senle muhatap olmayacak diyebilirdi kim engel oluyor ona patron olan o değil mi? Birde bu açıdan bak

İse yarar mı dersin
Sonuçta yerin değişecek. İşe yaramasa da denemiş olursun. Bakalım hakimin karşısında da böyle sus pus olacak mısınız vs yaz istersen ya da normalde iletişiminiz nasılsa artık. Sizleri dava etmek istemezdim ama sizin yüzünüzden işimden oluyorum gibi de olabilir. Hangisi daha işe yararsa sen bilirsin.

Sonuçta yerin değişecek. İşe yaramasa da denemiş olursun. Bakalım hakimin karşısında da böyle sus pus olacak mısınız vs yaz istersen ya da normalde iletişiminiz nasılsa artık. Sizleri dava etmek istemezdim ama sizin yüzünüzden işimden oluyorum gibi de olabilir. Hangisi daha işe yararsa sen bilirsin.

Çok mantıklı geldi bu hiç aklıma gelmemişti vallahi sağol

Şu anda evdesin , sana iş yerinden izinli olduğuna dair yazı belge verildi mi ?
Resmi olarak çıkışın yapıldı mı ?

İş yeri habersiz işe gelmediğine dair tutanak yani , belge hazırlayıp iş haddini fesh edebilir...

Resmi olarak ne yapıldı ?

Şu anda evdesin , sana iş yerinden izinli olduğuna dair yazı belge verildi mi ?
Resmi olarak çıkışın yapıldı mı ?

İş yeri habersiz işe gelmediğine dair tutanak yani , belge hazırlayıp iş haddini fesh edebilir...

Resmi olarak ne yapıldı ?

Şu an benim bildiğim resmiyete dair hiç bir döküman yok.. Konusunu açmadım olay yeni olduğu için art niyet aradığımı düşünebilir iş sahibi diye. Çünkü ara ara yeni yer ile ilgili mailleaiyoruz şimdi kalkıp sorsam bunları ben seni yeni yerde çalıştırmak istiyorum sen nerelerdesin diyebilir yanlış hamle yapmak istemiyorum

Şu an benim bildiğim resmiyete dair hiç bir döküman yok.. Konusunu açmadım olay yeni olduğu için art niyet aradığımı düşünebilir iş sahibi diye. Çünkü ara ara yeni yer ile ilgili mailleaiyoruz şimdi kalkıp sorsam bunları ben seni yeni yerde çalıştırmak istiyorum sen nerelerdesin diyebilir yanlış hamle yapmak istemiyorum
Anlıyorum senii , senin lehine işlemez inşallah zaman...

Hakikaten çok karmaşık ama kendini üzme, hiç bir şey gizli kalmaz...

Öyleyse avukata verecek para yerine hepsini tek tek dava edeceğini, yaptıklarının mobbing kapsamında incelenip hükme bağlanacağını, hazırlıklı olmalarını belirten bir mail yaz herkese. Yani dava yok ama varmış gibi. Belki dökülürler sorun neyse de çözülür avukata gerek olmadan.
kesssinlikle müllete bir tehtid savur bak neler oluyor sonra aslında sinirlerin el verse maili ortamda bulunduğun zaman at derim

Bak cnm bu isyerinden bu patrondan sana hayir gelmez artik bence de bir arkadasin dedigi gibi mobbing davasi acacagi tehditini savuran guzel bir mail yazarak ortaligi karistir ve dökülmelerini sagla..bence çıkışını yapmak icin zaman kazaniyorlar veya patron hani bir yil maas vereyim calisma demis ya kabul ettigini soyleyince neler olur diye düşündüm acaba patrona fikrini degistirdigini calisamicani soylesen 1 yil maas olayi gerceklesir mi ..tabi bunlari yaparken issiz kalmayi da goze alacaksin..

patron seni bırakmak da pek istemiyor gibi ya da çok büyük bir bok var ortada sana yem veriyor yarın bir gün kullanmak için .... ne yaparsan yap resmi olsun seni çalışıyor gösterip çalıştırmazsa hukuki olarak sen auçlu sayılabilirsin, ya da senin yaptığın görünen işte başka bir bok çıkartıp üstüne atabilir

merhaba arkadaşlar ..
daha öncesinde hiç bir sorun yaşamadığım takım arkadaşım birden bana cephe aldı iş yerinden bir kişi ile .. nedenini o kadar sormama rağmen cvp alamadım . istifa etmeye kalktı sonra vazgeçti yani öyle bir duruma getirdi ki sessizce ya sen gidiceksin ya ben demek istedi sanki ikisi birden cephe alıp resmen bana karşı durdurlar , sebebini hala bilmiyorum çok düşündüm acaba ne yapmış olabilirim diye ama bir türlü bulamadım patrona sordum neden böyle yapıyor diye oda konuşmadım bilmiyorum dedi . yani şöyle bir durum var ben bilerek bir şey yapmış olsam bu kadar peşine düşüp öğrenmeye çalışmazdım .. neyse iş yerinde 3 günü dar ettiler bende en sonunda çıldırdım nedir bu böyle diye sinir krizi geçirdim hastanelik oldum , sonrası daha enteresan ben hastanelik olmuşken yani berbat durumdayken hadi o ikisi ile sorun var onu anladım iş yerindeki diğer insanlar bile cephe almış benimle konuşmuyorlar . ve kimseden bir şey öğrenemiyorum , bir şey var ama çözemiyorum , patron benim oradan kimse ile konuşmamı istemiyor çözüm olarak da benim oradan alıp beni başka bir yerde çalıştırmaya karar verdi ,, bu sürgün mü yok iyi bir sey mi inanın anlamadım
o kadar insandan bir taneside cıkıp sebebini söylemedi yani :S

Bak cnm bu isyerinden bu patrondan sana hayir gelmez artik bence de bir arkadasin dedigi gibi mobbing davasi acacagi tehditini savuran guzel bir mail yazarak ortaligi karistir ve dökülmelerini sagla..bence çıkışını yapmak icin zaman kazaniyorlar veya patron hani bir yil maas vereyim calisma demis ya kabul ettigini soyleyince neler olur diye düşündüm acaba patrona fikrini degistirdigini calisamicani soylesen 1 yil maas olayi gerceklesir mi ..tabi bunlari yaparken issiz kalmayi da goze alacaksin..

Tabii canm dava açarsam da yada maaş teklifini kabul edersem de herşeyi göze almış olucam.. O teklifi de düşünmüyor kafamı bulandırmiyo değil

patron seni bırakmak da pek istemiyor gibi ya da çok büyük bir bok var ortada sana yem veriyor yarın bir gün kullanmak için .... ne yaparsan yap resmi olsun seni çalışıyor gösterip çalıştırmazsa hukuki olarak sen auçlu sayılabilirsin, ya da senin yaptığın görünen işte başka bir bok çıkartıp üstüne atabilir

Aynen herşeyi düşünüyorum bende.

Back
X