İŞ HAYATI BANA GÖRE DEĞİL GALİBA:(

+100 bilgisayar ekranımın fotosunu atsam değişik renkli post it dolu aklıma geldikçe yazıyorum iş bitince siliyorum çook rahat oluyor başka türlü 50 işe birden yetişemek zor illaki unutuluyor

severek çalışmıyosun tek sorun bu. sevdiğin bir işi yapmadıkça bunları hep yaşarsın.. ya da ordaki insanları, ortamı... yani seni rahatsız eden bişey var mutlaka..

+100 bilgisayar ekranımın fotosunu atsam değişik renkli post it dolu aklıma geldikçe yazıyorum iş bitince siliyorum çook rahat oluyor başka türlü 50 işe birden yetişemek zor illaki unutuluyor

Müşterilere sürekli fiyatta vermek zorundayım bazen fiyatları yanlış gönderdim oluyor , dikkat edemiyorum o anda neden anlamadım..

severek çalışmıyosun tek sorun bu. sevdiğin bir işi yapmadıkça bunları hep yaşarsın.. ya da ordaki insanları, ortamı... yani seni rahatsız eden bişey var mutlaka..

Sanki farklı bir iş yerine girsem özellikle kurumsal firmalarda bu hataları yapsam hepten topa tutarlar diye korkmaya başladım..

Sanki farklı bir iş yerine girsem özellikle kurumsal firmalarda bu hataları yapsam hepten topa tutarlar diye korkmaya başladım..
Aksine kurumsal olmayan firmalarda böyle şeylere tahamül edemezler ve fazla bi opsiyon tanımadan yol verirler. Ama kurumsal firmada işe göre insan olayı esastır. ve eğitime kadar her türlü bilgi önce size yüklenir. Kurumsal olduğundan da hemen harcamazlar merak etme.
O zaman kafanı mı meşgül eden bişey var senin. Yani senin konsantrasyonunu etkileyen mutlaka bişey var. Aklın evde mi kalıyor, başka bi problemin mi var??

Canım benimde böyle problemlerim oluyordu. Çok bunalıp sıkılıyor kendimi aptal gibi hissediyordum. Tabi biraz mesleğimin stresi yoruculuğu ve başka problemler de etkiliyordu beni. Psikoloğa gittiğimde ise anksiyete olduğunu söyledi. Bende işten ayrılırsam bütün sorunlar biter diye düşünüyordum. Başka bir nedenle bir süre sonra işten ayrıldım ama günlük hayatta dahi beceriksizliklerimin olduğunu gördümİç Hastalıklarına gidip tahlil yaptırdım eksik vitaminlerimi aldım ve yediklerime dikkat etmeye başladım. Niaheyetinde, daha iyiyim işimde eskisi gibi hata yapmıyorum.
Bu nedenle sana tavsiyem öncelikle doktora bir görün belki vitamin değerlerinde eksiklik olduğundan dalgınlıkla hata yapıyor olabilirsin. Bu nedenle işten çıkmayı düşünme, şuan en verimli yaşımızdayız çalışarak geçirmeliyiz diye düşünüyorum.

mutlaka ajanda tutmalısın yazmalısın... ben öyle yapıyorum

bende satınalma birimnde çalışıyorum ve elbette hatalarım oluyor bir şekilde telafi etmeye çalışıyoruz ekip arkadaşlarımla..

unutkanlık halsizlik geç kavrama vardı tiroid hastasıymışım meğer.. b12 vitaminim düşükmüş..

sonra ajanda mutlaka kullanmalısın hangi müşteriye ne fiyat gönderdin bunları kayıt altında tutmalısın.. benim işlerimi takip edebildiğim tablolar var. excelde hazırladım.. gün gün bakıyorum takiplerimi yapıyorum. bunları tavsiye edebilirim..

hatam olcak diye paniklersen daha çok hata yaparsın.. 2 yıl olmuş bütün dikkatini işine vermeye çalıştığın halde yanlış oluyorsa mutlaka kontrol edeceksin .. yazdığın fiyatı 2 kere oku sağlama yap mesela..aynı ocağın altını açık mı unuttum diyip geri dönmek gibi bu biraz vaktini alır ama sağlam iş çıkar

Aşırı dikkat dağınıklığım var kolay kavrayamama vs.
Kitap okuyor musun? Baya faydasi olur cunku okumanin. Ayrica not tutup yazarak calisabilirsim. Kendine bir defter edinerek basla. Herkesin algisi bir olmaz,gec kavrarsin,dikkatin daginik da olabilir ama bunlar isini iyi yapamamana bahane degildir

Burada 2 patron 1 müdürüm var .. Ve dip dibeyiz ondan sebep hatalarım ilk onların gözüne batıyor.Bununla alakalı patronum bana bir ton cümlede kurdu tabi ki .. Kovsa daha iyiydi dediğim zamanlar oluyor burada...
biz onlara büyükbaşlar diyoruz. bildiğin büyük baş gibi oluyor çoğu :) bazılarının insanları işlevsizleştirip aşağılamayı zevk ile yaptığını düşünüyorum inşallah tek patronlu bölüme gidersin.

Ben de 1,5 sene önce 11 sene çalıştığım işyerimden ayrıldım. Ama hatalar yaptığımdan değil. Tam tersi çok iyi iş yapan müdürlerimin şeflerimin takdir ettiği bir çalışandım. Benim de sorunum yeterince takdir görmediğim ve yükselememdi Bir de 2. Çocuk olunca gözümü karartıp çıktım işten. Biraz dinleneyim sonra yine bir iş bulurum diye. Tam da bu sene başında çalışmayı özledim artık demeye başladım ama nerden başlayacağımı bilemiyordum. Yani eski işimi yapmayı istemiyorum çünkü çok sıkıldım o işten. Derken liseden beri hiç görüşmediğim bir arkadaşımın teklifiyle network işine başladım şimdilik. İlk başta sadece onun için olmuştum aslında ama sonra bu işi kendi işim gibi görüp çalışmaya karar verdim. Bunda çalışmayı özlememin etkisi büyük sanırım. Buraya kesinlikle reklam yapmak amacıyla yazmıyorum yanlış anlamayın. Zaten şirketimin adını söylemiyorum. Merak edenleriniz varsa özelden mesaj atabilirsiniz seve seve bilgi veririm. Ben de çok daha başındayım ama başarmak çok istiyorum açıkçası. Beni cezbeden paradan çok bişeyler yapıp başarılı olma ihtimali açıkçası. Bana iyi şanslar dileyin

Bence devam et henüz usta olamamışsın sana püf noktasını ve eğitimini tam verememişler iş yeride değişik dalları varsa oraya geç derim bence insanları idare etme kabiliyetin varsa işi becerirsin en büyük becerisizlik insanları idare etme eksikliği zamanla iş öğrenilir diye düşünüyorum yeterki çalışanlar iyi niyet göstersin ve seninle sabırlı olsunlar kimse anasının karnında öğrenmiyor

Muhasebe kısmı hepten dikkat isteyen bir bölüm.
Bende tabiri caizse büyük başların yanında satınalma ihale vs gibi şeylere bakıyorum.
Kırk kez yaptığım işte gün geliyor yanlış olur.
Müdürlerinde gözünden kaçtığı oluyor.
Kızdıkları zaman da madem öyle siz dikkat etseydiniz diyorum.
Eğer kan değerleriniz falan normalse unutkanlığa sebep olacak vitamin eksikleriniz yoksa insanlık halidir hepimiz hata yapa yapa geliyoruz bir yerlere.

Müşterilere sürekli fiyatta vermek zorundayım bazen fiyatları yanlış gönderdim oluyor , dikkat edemiyorum o anda neden anlamadım..
Ben hem satın alma,satış ve ön muhasebeye bakıyorum.Müşterilere fiyat verme konusunda sana şu şekilde yardımcı olabilirim.
Bir klasör aç PC masa üstüne.Ve her müşteri için ayrı ayrı dosyalarda fiyatlarını yaz.Benim her müşteriye verdiğim fiyat farklı olduğundan sonuçta kimisi nakit,kimisi 120 gün vadeli olması nedeniyle fiyatlarda farklı oluyor.
İlk bunları toparlaman zor olur ama sonrası çok rahat.
Atıyorum z müşterisi fiyat mı istedi aç klasörden z müşterisine verdiğin fiyatlara bak.

her şeyi not al
ama unutmadan hemen almalısın
faydasını muhakkak görürsün

size kendimden örnek vereyim

ben işe girdikten 9 ay sonraya kadar (ilk 2 ay süperdim)
aşırı saçma hatalar yaptım
hatta kendi hatalarımdan utanıp gizlice ağlıyordum
çünkü ya bir insan hep eksik hep yanlış yapar mı
sonra düzeldim

not almak ve yavaş yapmaya çalışmak en önemli sebep
ama aşırı kilom vardı
şekeri kesince mi artık düzeldi bilmiyorum ama biranda sanki sihirli değnek değmiş gibi düzeldim

umutsuz olmayın kesinlikle
hızlı yapıp eksiksiz yapmaya çalışmayın

önce emri kavrayın daha sonra kademeli yapın

B12 olabilir.
Bende bi ara herşeyi unutuyodum.telefonu elime alıp kimi arıycam diye düşünüyodum.
Dr gittim tahlilller yapuldı.talasemi taşıyıcım birde b12 deposu boş.7 gün üst üste iğne sonra haftada 1 sonra ayda 1 devam edicektim.taki 6. gün iğne olup sabah uyandığımda başımdan ayakparmaklarıma kadar şuçiçeği gibi bi alerji oldum.dr gittim b12 alerjisi olmuşum.hemen kesti 2 ay çok ağır antibiyotik tedavisi oldum.kesinlikle hap iğne b12 ile ilğili herşey yasak kayıp balık dori gibi yaşıycam.ölümden döndüm.b12 ölen dahi varmış bu yaşıma kadar duymamıştım.
Neyse dr b12 yazarsa mutlaka önce test ol sonra benim gibi olma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…