İş hayatına girmekten korkuyorum.

Obor

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2016
93
53
38
Nasıl nerden başlayıp anlatacağımı bilemiyorum. Ben içine kapanık ve ezik biriyim. Annem, ailem dışında kimseye cevap veremem. Böyle yazarken cümle kurmak kolay oluyor, ama konuşurken çoğunlukla ikili diyalog kuramam hem de bir grup içinde asla konuşamam. Çok fazla içe dönük yaşayan biri oldum hep. Okul hayatımda hiçbir sosyal faaliyet içinde bulunmadım. Hep yalnız gezdim. Arkadaşlık kuramadım kimseyle. Herkese eşit mesafede durdum. Yani yakınlık kuramadım. Çünkü çok soğuk ve sessiz olmam yüzünden. Neyse bu kısım çok önemli değil.

Asıl anlatmak istediğim şu. Benimle diyaloğa giren beni tanıyan bir insan bana psikolojin mi bozuk diye soruyor mesela. Konuşmalarımdan dolayı değil, duruşumdan dolayı. Ve bu şekilde çok sayıda insan bana psikoloğa gitsene dedi. Ama iyi niyetle söyleyenler de oldu. Anlatmaya çalıştığım şu. Dışardan bakıldığında beni görenler psikolojimin bozuk olduğunu anlıyor ve biraz samimi konuşunca bana bunu geri bildiyorlar. Ve ben 4 yıl bu halde üniversite okudum. Ona rağmen bu haldeyim. Herkes beni eleştiriyor. Ve ben hemşire olmak üzereyim. Bana ben 4. sınıftayken bence sen hemşire olma, uygun değilsin diyen de oldu. 1. sınıfta bence sende hiç hemşire tipi yok diyen de. Sen bu halde nasıl hemşirelik yapacaksın diye iyi görünerek laf sokan da. Alakasız olacak ama yarın bir gün evleneceksin bu halde nasıl olacak, bu halde nasıl çalışacaksın diyen de. Stajdayken çok kötü diyerek hemşire arkadaşlarına beni rezil eden hemşireler de oldu. 2. sınıftayken. 3. sınıfta ailemden yana zor şeyler yasadım. O yüzden okulun son bir buçuk yılını hiç çalışmadan bitirdim. Hocalar acıdıkları için derslerden bırakmadılar. Anlayış gôsterdiler. Bir yıldır da evdeyim. Yani toplam iki buçuk yıldır hemşerelige dair öğrendiğim bilgileri de unuttum. Ben ilerde hemşire olmayı, işe girmeyi düşündükçe öyle korkuyorum ki. Kabus gibi geliyor adete bu düşünceler. Yapamayacağımı düşünüyorum. Ama ömür boyu evde oturamam ki. Sizce çevremdeki insanları dikkate almalı mıyım? Gerçekten psikologa gitmeli miyim? Ezik, güvensiz duruşum, kendimden emin durmayışım yüzünden aldığım bu eleştirilerden kalbimi çok kırıyor. Artık bir tanesini bile kaldıramayacak durumdayim. İşe girince bu eleştirileri almamak için önlem olarak ne yapmalıyın? İşe girene kadar kpss'den sonra 1. sınıf derslerinden başlayıp 4. sınıf derslerine kadar teorik her bilgiyi öğrenmeyi planlıyorum. Bunu altı ayda yapabilirim. Ama her şey teori bilmekle bitmiyor. Uygulamadan korkuyorum. Ben bu kadar hastalıklıyken nasıl hasta bakarım diyorum. Çevremdekiler duyduğum sözler yüzünden kendime hiç olmayan güvenim daha da yok oldu. Bana verebileceğiniz öğütleriniz var mıdır? Herkes bu kadar mı haklı? Ben neden bu kadar çok eleştiriliyorum? Keşke dışa dönük, kendinden emin gôzüken, dik durabilen bir insan olsaydım. O zaman kimsenin gôzüne batmazdım ve herkes beni kabullenirdi.

Bu yasa kadar kendi kendinize bir çcok sey basarmıssınız
Üniversite okuyup meslek sahibi olmussunuz

Başkalarını dediklerine bakmayın ltf
İnsanlar değşk amaclarda farkli cumleler kurabilirler
Yazarken ne kadar güzel kendinzi ifade etmıssınız
Eğer konusurken de edemiyor olsaydıniz bu asamalardan geçip mezun olamazdınız

Bence basarılarınıza odaklanın
Dünyada milyarlarca insan var iş hayatında
Siz neden olmayasıniz

Ama bu düşüncelerinizi yenmek için yine de yardım alabilirsiniz eminim faydası olacaktır

Hayatta kendinize daha güvenli bakmanız dileği ile
Basarılar:)

Bende aynı durumdayım.

Hiç istemediğim bir bölümde okudum.Üniversite bittikten sonra ne yapacağımı bilemedim.Hele birde etraftakilerin iş bulamadın mı,çalışmıyor musun hala soruları beni iyice kendi içime kapattı.iş deyince başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor resmen.Psikoloğa o dönemdede gitmiştim,şimdi de gidiyorum tekrar.
Evet,kendi ayakları üstünde duran,özgüveni tam insanları gördükçe kendime daha da kızıyorum.Ama bunu ben yaşıyorum ve gittikçe daha da kötü hissediyorum kendimi...

Sizde başkaları söylediği için değil,kendiniz istediğiniz için psikoloğa gidin.Bu kötü bişey değil.Kendinizi daha iyi hissedersiniz...

Herkesin cesit cesit korkulari olabiliyor gayet normal. Hemen kendine hastalikliyim damgasi yapistirma. Ölüm haric herseyin caresi var. Gelisebilir degisebilirsin. Korkularinin üzerine gitme cesareti göster gerisi gelir.
Hem niye böylesin? Sakin bir yapin mi var genelde? Ev icinde nasil bir kisisin veya en yakinlarinin rahat hissettiklerinin yaninda nasilsin?

psikolga gitsen fena olmaz. tum bunları anlatırsan sana bu endişlerini nasıl atlatabileceğin konuşunsa yardımcı olacaktır. tabii en cok sen isteyeceksin ve bu sıkıntının üzerine gideceksin. korktum evde oturayım yok. korka korka gidicen o işe. zamanla herkes sana sende herkese ve işine alışırsın. hepimiz iş aşk ve eş aile arkadaş ortamlarında sıkıntılar yaşadık ama bunlarda vazgeçip kendimizi kapatmadık.

Destek almanizi oneririm. Yipratici bir meslek tek basina ustesinden gelemeyebilirsiniz. Kaldi ki insanlara daha faydali olursunuz. Hasta size gelecek neyim var diyecek doktordan once ona siz anlatacaksiniz. Ilk sizle muhattap olacak. Iletisim problemlerinizi cozmek icin lutfen destek alin

bence mutlaka drama dersleri denemelisiniz
tiyatro değil, drama
çoğu insanın kendine güvenini, duruşunu değiştiriyor
çok faydası olur şu yazdıklarınıza
ilk 1-2 ay sevemeyebilirsiniz dersleri
fakat sonra, size kattıklarını görünce çok hoşunuza gidebilir
ücretsiz kurslar da var

Psikologa git ama baskalari dedi diye degil kensin icin.
kwndini wzik hissetmen cok sacmaa cok aey basarmissin unv.mezunusun gecerlibbir meslegin var.
evli olsugunu yazmissin esinin sana davranisi nasil?
ayrica sen ise bir basla parani kazan bak nasil geliuor ozguven.sana yapamazsin siyenlere inat yap basar

İnsanlar herzaman eleştirecek bişiler bulur zaten ama eleştiriler hep aynı yönde Hemen hemen aynı kalıpta olunca dikkate almakta fayda var hele ki bu söylenenlerin sende rahatsızlığını duyuyorsan bişiler yapılmalı bu konuda bir uzmanla görüşüp sadece kendini daha iyi ve yeterli hissetmek için gereken neyse yapmalısın ayrıca insanın kendisinin farkında olup çaba göstermeside başlangıç sayılır mesleğin çok güzel tiple belirlenmiyor. Vicdanlı ve yetenekli olan herkes yapabilir.

Sen elestiriler karsinda eIk durma ne demek basil hemsire olacaksin bunubyargilamak saglik bakanliginib isi baska kimsenin haddine degil.izinverme kimsenin stres topu olma

Bir tek annemin yanında rahatım. Diğer insanların yanında ezik konuşan biriyim. Sesim çıkmaz. Kelimeleri yutarım. Konuşurken bile bir şeyden korkuyormuş gibi konuşurum. Dik duramam. Utandığımı, çekindiğimi çok belli ederim. Yurtta kalırken bana diksiyon kursuna gitsene diyen de olurdu. Biraz yaklaşınca insanlara hemen kusurlarını yüzüne vuruyorlar. Başka kaldığım yurtta mesela ben çok sevdim sessiz olduğum için biri bana senin haline çok acıyorum demişti. Şu an başkalarının bana söylediklerini bilerek anlatıyorum ki ona göre anlamaya çalışın diye. Hayatım boyunca hep böyle eleştirilere maruz kaldım. Kalmaya da devam edecem gibi görünüyor. İş hayatında daha çok eleştiriler olurmuş. Yani bir de hemşireler genelde çok bilmiş oluyorlar. Kalbimin tekrar kırılmasından korkuyorum. Çünkü bu eleştiriler artık bana varlığımı sorgulatıyor. Kendimi işe yaramaz görüyorum diğer yaşıtlarımla kıyaslanınca. Birikti çünkü.

Diksiyon kursu işe yarar mı?

Yok evli olduğumu yazmadım. Evli değilim. Bu halde evlenemem ki.

psikolojin bozuk anlamına gelmez bu
bu içine kapalı halinden çıkman için yardım almaya ihtiyacın var çünkü işi insanla senin
ben de mesela büyük toplulukların önünde konuşurken kasılıyormuşum meğer
farkında değildim büyük topluluk önünde konuşmam gerekti ve acayip kasıldım rahat edemedim
bu benim psikolojimin bozuk olduğunu göstermez ama bu da benim işim olduğundan alışmam lazım o yüzden bukonuda destek alcam
sen de öyle yap

Psikolog size iç dünyanıza ısık tutmanızı saglar ve sorunlarınızı cozmenizde yoldaş olur.. Sakın korkmayın.Hala durdugunuz kabahat..

Ayrıca Görevinizi yaparken insanlara nasıl yaklasımda bulunacagınızı da tecrube edersiniz.Benim dişçim psikolojık destek almıs.. Ben ve benim gibi dıscıden korkanlara nasıl yaklasılabilecegı konusunda engin tecrübe ve bilgilerle dolu.. Kendisi bu durumu nasıl yonetebılecegını bıldıgınden ve sırayet ettırdıgınden bende de korku kalmıyor.. Hem muayeneleri cok zevkli geciyor.Kendisi de eğleniyor. İşin aslı işinizi kolaylastırır..

insanlar çok acımasız olabiliyorlar sizin durumunuzdaki bir insana karşı..durumunuz hastalıklı falan değil fazlaca içekapalısınız, bebeklik çocukluk dönemiyle ilintili bir durum söz konusu olabilir. Psikolojik destek bunu bulup anlamlandırmanızda çok işe yarayabilir. Yaşayarak ya da dışa açılarak öğreniyorsunuz. İnsanlarla etkileşime geçmekten korkmayın, en basitinden selam alıp verin, yolda karşılaştığınız bir çocuk oalbilir mesela, keyifle 'merhabaaa' deyin. Çocukların tepkisi çok içaçıcı oluyor. Onlarla selamlaşarak başlayabilirsin bak. Hem yetişkinler gibi yargılayıcı ve yıkıcı bakışlara maruz kalmazsın

Başlığı yanlış yazmışım. Başlık hemşire olmaktan korkuyorum olmalıydı.

Bende senin gibiydim
Dışarıya çok sessizdim, içime kapanık bir insandım
Ama iş hayatı insanı çok değiştiriyor
Bir yerde sesin çıkmak zorunda kalıyor böyle böyle alışıyorsun
Ne kadar çabuk atılırsan iş hayatına, o kadar iyi olur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…