İş hayatına girmekten korkuyorum.

Bence bu durumu aşmak için, sosyalleşmekten başka şansın yok. Gir işe, çalış.. Böyle böyle aşacaksın kendini. Ve de kişisel gelişim kitapları okumanı tavsiye ederim.. Kendini küçük görme, sev kendini. ben yapabilirim, başarabilirim de.. İnsanlar sana ne kadar kötü sözler sarf etseler de, umursama.
İş başvurularında bulun, çalışmaya başla. İş hayatı sana çok iyi gelecek inan bana. Bence mesleğin çok güzel. İşsiz kalma sorunun olmaz.

Kesinlikle psikoloğa gitmelisin sosyal fobi de olabilir sendeki

bende korkuyordum ve senin gibi de çok çekingen biriydim. evde çalan telefona bile çıkmak istemezdim utangaçlığımdan. işe girdim nasıl tedirgin korkak şimdi o hallerime gülüyorum.
şimdi bir yerde iyi konumda çalışıyorum.
bir yerden başlaman lazım. diğer insanlar nasıl yapabiliyorsa bu mesleği sende çok rahatlıkla yaparsın.
önüne zor zamanlar da çıkacak ama hemen pes etmemelisin, önce kendine inan lütfen.

siz kendi durumunuzu kendinizde kabullenmişsiniz bu da olumlu bir davranıştır.bir an önce başkası dedi diye değil kendiniz için gidin psikiyatriste

Sende ki özgüven eksikliği. Elinde mesleğin var niye ezik hissediyorsun ki kendini. Bence sen kendi kendine bu durumunu kabullenmişsin ve sosyalleşmek adına hiç bir şey yapmamışsın. Sosyalleşmekten kastım deli gibi gezip tozmak herkesle samimileşmek değil yanlış anlama sakın.

Daha yolun başındasın.. Kendi kendine terapi yap. Ben değerliyim ve mutluyum diye. İş hayatına girmekten korkuyorum demişsin, daha başlamadan en büyük engelini kendin yaratmışsın zaten. Düşün bak her şey sende çözülecek. Evet iş hayatı zor, yıpratıcı, bin bir türlü insan var ama hepimiz aynı zorlukları yaşıyoruz ve yaşamaya devam edicez.

Dediğim gibi sen kendini bu hale getirmişsin. Toparlan, kendine güven. Şimdiden başarılar iş hayatında :)

Sosyal Fobi olabilir sendeki. Psikologdan ziyade psikiyatriste gitmeni öneririm. Psikologlar ilaç yazamaz ama sana kaygı azaltıcı, kafana takmayı engelleyici bir takım antidepresanlar verir, görüşmelere düzenli katılır, haftalık ödevlerini yaparsan (psikiyatristin önereceği toplum içine karışma ödevleri) bu sorunu çözebilirsin. Ama kesinlikle yardım almalısın yoksa hayatın sana zindan olur. Sürekli bana ne diyecekler, ya konuşmam gerekirse diye için içini yiyecek.

İş hayatı okuldan çok daha zordur. Birileri seni sürekli ezmeye kullanmaya işini yaptırmaya çalışır. Haklı iken haksız duruma düşersin. Çok üzülürsün. Öyle ki işinden vazgeçecek duruma bile gelebilirsin.

O yüzden mutlaka ilaç tedavisi eşliğinde tedaviye başla. Abartılacak bişey yok. O antidepresanları küçücük ilkokul çocuklarına veriyorlar, sınav kaygıları vb. için. Ama maddi durumun iyiyse özele git. Olmazsa tıp fakültesine git. Devlet hastanesinde yeterince ilgi göstermezler. Bu sefer ben yardım da alıyorum, niye hala böyleyim dersin.

Bu durumda evlenemem bu durumda çalışamam deyip durmaktan vazgeç önce.
Ne var ki durumunda?
İnsanlar sana laf söylediğinde sen de karşılığını ver.
Ezik durma karşılarında.
1-2 1-2 başla devamı gelir zaten.
Seni rahatlatacaksa da psikoloğa git.Ama çözüm kendinde unutma.
Ben de 10 sene önce filan senin gibiydim.

Sen cik giyin kusan once bir dis gorunusunle basla ozguvene.
senielestirenler karaisinda ezik durma kimki onlar senden bir tane daha yok.
hemsirelik yapabilirmisin buna saglik bakanligi karar verir.baskasinin haddi degil yapap yapamayacagini yargilamak..

Bugün babamın gözüne demir parçası kaçmış. Geldi eve çok kötüydü. Ben baktım ilk başta göremedim sonra buldum tülbenti sürüp çıkardım demiri. Babamla annem senden mi hemşire olmaz dediler. Basit bir şey ama kendimi biraz iyi hissettim.

Sen egitimli bir bayansin gecerli bir mealegin var.
kendine bir guven dik dur ne guzel ifade etmissin kendini.
seni elstirenlerede agInin payini ver hadlerini bilsibler.
Ayrica fazla elestiri kiskancliktan ileri gelir.

Sen egitimli bir bayansin gecerli bir mealegin var.
kendine bir guven dik dur ne guzel ifade etmissin kendini.
seni elstirenlerede agInin payini ver hadlerini bilsibler.
Ayrica fazla elestiri kiskancliktan ileri gelir.
Çok teşekkür ederim beni olduğum gibi kabul etmeyip eleştirenlerle mesafemi korucam hep.

öncelikle şunu söyleyeyim bir abla tavsiyesi. iş dünyasına girmekten korkmakta haklısın. çünkü her girdiğin iş ortamında aptal cahil kendini beğenmiş birçok saçma insanlar olacak ve bunlar kendi egoları için en zayıf bulduğunu ezmeye başlayacaktır. çünkü yapabildikleri tek başarı bu. o yüzden eğer birgün işe girersen asla ama asla kendini ezdirme. bir kere ezerlerse devamı gelir. onların dediklerini yapmak yerine her zaman kendi bildiğin doğruyu yap. onların ortamına girmek içinde sakın kendinden ödün verme.

Teşekkür ederim

Emin ol bu sorun birtek sende yok bende normalde bazi yerlerde cok rahat gorunmeme ragmen bazen bazi yerlerde ozelliklede bazi kisilerin karsisinda konusmayi bırak elimi kolumu nereye koyacagimi bilmem normalde konusma kabiliyetim idare eder ama uzun sure sosyallesmemissem iki lafi bi araya getiremem (ki suan o surecteyim bugun bi gorusmeye gidicem napacagimi bilmiyorum o yuzden)

Psikolog mevzuna gelecek olirsak yuzde yuz cozum degil ama psikologa gitmis biri olarak isinin ehli birine gidersen iyi gelecegini dusunuyorum ha diye bu halden kurtulamassin ama kucuk kucuk adimlar at mesela cik disari gez ozellikle tezgahtar olan dukkanlara gir cik mesela sor birseyler almadanda insanlarla diyalogda olma firsatin olacak mesela

Ozellikle imkanim varsa kiyafetini cok onemse cunku sahiden bu toplumda kiyagetlerimizle itibar gormeye mahkumuz mesela bendede cok buyuk ozguven sıkıntı var ve buyuk cogunlugunun kiyafet ve maddi sorundan kaynaklanan sorunlardan olustugunu biliyorum...giyimin ozguvenin icin sana buyuk fayda saglayacak mesela bir dukkana bir is yerine gittiginde seni onemsemeleri kendinden emin olmana yardimci olacak

Su insanlarin sana hemsireligi yakistirmamalari mevzusuna gelecek olursak hepsini demiyorum (bazilari mustesna)ama toplumda bir cok hemsire kendini begenmis burunlati bi karis havada dolasip insanlari kucumsedikleti icin insanlarda oylelerine alistiklafi icin o yuzden onlara tuhaf geliyorsun bence hicbirinin dedigini umursama hemsirelik senin mesleginle alaki bi durum karakterinle yapinla degil ki sessiz olanlar hemsire olamaz diye bir kaide yok yeri geldiginde bunuda kendilerine soyle

Meslek teori konusuna gelecek olursakta bak bi hemsire arkadasim demisti okulda ogrendiklerimiz stajda ogrendiklerimiz bambaska burasi bambaska demisti eger kpss ye calismiyor oksaydin bi sure bulundugun hastanelere gonullu stajerlik icin basvurmani tafsiye ederdim en azindan goz asinaligi teoride pratiklik kazanirdin diye dusunuyorum ams suan senin icin kpss daha onemli olmali ama vaktin varsa 1 ay falanda olsa sansini dene derim

Bak hic cekinme sen sonucta iyi yada kotu 4 yil o isin egitimini aldin ben 10 yildan sonra atananlari bile duydum sence 10 yil aradan sonra insan ne kadar o ise vakif olur ki onlar nasil oyle zamanla is yerlerinde igreniyorlarsa sende oyle ogrenecwksin

Sevgil Obor, diger arkadaslarin da dedigi gibi diksiyon kursu isine yarar, biraz sosyallesmis olursun, diksiyonu duzgun oldugu halde giden bir suru insan var bu kurslara. Belediyelerde, kadin sagligi merkezlerinde psikologlar oluyor, bir arastir, ya ucretsizdir ya da cuzzi bir ucreti vardir, arastir mutlaka. Ayrica part time falan bir ise girersen de sosyal iliskilerde pratik yapmis olursun. Hangi sehirdesin?

Verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Giyim konusunda haklısınız. Ben bu yüzden baya kırıldım beklemediğim şekilde. Ünıversite son sınıfta bir kıyafet aldım. Bana dendi ki "Üniversite biterken üniversiteli gibi giyinmişsin." Buna benzer şeyler işte. Her türlü yargılanıyorum. Ama artık kimin ne dediği umrumda değil. Cevap da verip kavga da etmem. Susar otururum. En azından kafama kırdım mı diye takmam. Çünkü ben onlar gibi vicdansız değilim.

Hiç mi gülmüyorsun tebessüm etmiyorsun mesela
10 insandan 9 u size bunu söylemiş duruşunuzun aslında yanlış olduğunu bu mesleği nasıl yapacağınızı...
İnanın hastanede bir hemşirenin ilgilenmesi tebessüm etmesi bir hastaya ilaç gibi geliyor
Kimisi Allah senin hemşire gibi belanı diyor kimisi Allah senden razı olsun güzel kızım diyor
Yüzünüz bilhassa somurtuyorsa bu işi bir kere daha düşünün
Özel hastanelerde işe başlayın oralar daha rahat olur alışmanız için

Aksine konuşamadığım için hep gülerim. Bana öyle demelerinin sebebi dik durmayışım. Güvensiz ve sessiz duruşun. Yani çekingen duruşum. Hiç böyle hemşire gördünüz mü?

Bak kıyafet yuzunden kendimi bildim bileli hep sıkıntı yasadim tarz meseleside degil yani kim ne derse desin baskalari beni dışlayacak diye kendimden kimligimi degistirmem ama devamli ayni kıyafetleri giyinmek falan insanlarin gozune batan aeyler ve maalesef toplumda kendini bilmez kisiler tarafindan bu gibi seyler yuzumuze vuruluyor

Hani hep dusunurum belki maddi imkanim farkli olsa belki biraz daha farkli biraz daha rahat biri olurdum ama bu sıkıntınin verdigi psikoloji her zaman ustumde kalacak gibi geliyor

Ama bak senin yasin daha genc mesela atanacaksin ya insallah oraya bambaska bir Obor olarak git kimseye bu kimligini gosterme daha rahat ol hani bide demissin ya en azından insanlari kirdim mi diye dusunmuyorum bırak gerekirse kırılsinlar ama herkes yerini bilsin
Senin insanlara saygi anlayis gostermen kimseye sana saygisizlik yapip seni kırma hakkini vermemeli

Aksine konuşamadığım için hep gülerim. Bana öyle demelerinin sebebi dik durmayışım. Güvensiz ve sessiz duruşun. Yani çekingen duruşum. Hiç böyle hemşire gördünüz mü?
Bak bazen toplumda oyle insanlar varki insanlarin kisiliklerine bile acik acik hakaret ederler iki tanidigim vardi ikiside hemsire nasil bir egoua sahiplerse insanlara hakaret etme kucumseme hakkina sahip hissederler kendilerini toplum icinde el ustundede tutulurlar bence bunlarda bunlari el ustunde tutanlarda normal insanlar degil

Sen boyle bir hemsire olmayi istermiydin
Bence sen kisiliginle durusunla cok mukemmel birisin zamanla is hayayi vs sosyallestikce insallah bu cekingenliginide ustunden atip cok farkli biri olacaksin ben inaniyorum sende inan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…