Sen cik giyin kusan once bir dis gorunusunle basla ozguvene.
senielestirenler karaisinda ezik durma kimki onlar senden bir tane daha yok.
hemsirelik yapabilirmisin buna saglik bakanligi karar verir.baskasinin haddi degil yapap yapamayacagini yargilamak..
Sen egitimli bir bayansin gecerli bir mealegin var.Bugün babamın gözüne demir parçası kaçmış. Geldi eve çok kötüydü. Ben baktım ilk başta göremedim sonra buldum tülbenti sürüp çıkardım demiri. Babamla annem senden mi hemşire olmaz dediler. Basit bir şey ama kendimi biraz iyi hissettim.
Çok teşekkür ederim beni olduğum gibi kabul etmeyip eleştirenlerle mesafemi korucam hep.Sen egitimli bir bayansin gecerli bir mealegin var.
kendine bir guven dik dur ne guzel ifade etmissin kendini.
seni elstirenlerede agInin payini ver hadlerini bilsibler.
Ayrica fazla elestiri kiskancliktan ileri gelir.
Teşekkür ederimöncelikle şunu söyleyeyim bir abla tavsiyesi. iş dünyasına girmekten korkmakta haklısın. çünkü her girdiğin iş ortamında aptal cahil kendini beğenmiş birçok saçma insanlar olacak ve bunlar kendi egoları için en zayıf bulduğunu ezmeye başlayacaktır. çünkü yapabildikleri tek başarı bu. o yüzden eğer birgün işe girersen asla ama asla kendini ezdirme. bir kere ezerlerse devamı gelir. onların dediklerini yapmak yerine her zaman kendi bildiğin doğruyu yap. onların ortamına girmek içinde sakın kendinden ödün verme.
Nasıl nerden başlayıp anlatacağımı bilemiyorum. Ben içine kapanık ve ezik biriyim. Annem, ailem dışında kimseye cevap veremem. Böyle yazarken cümle kurmak kolay oluyor, ama konuşurken çoğunlukla ikili diyalog kuramam hem de bir grup içinde asla konuşamam. Çok fazla içe dönük yaşayan biri oldum hep. Okul hayatımda hiçbir sosyal faaliyet içinde bulunmadım. Hep yalnız gezdim. Arkadaşlık kuramadım kimseyle. Herkese eşit mesafede durdum. Yani yakınlık kuramadım. Çünkü çok soğuk ve sessiz olmam yüzünden. Neyse bu kısım çok önemli değil.
Asıl anlatmak istediğim şu. Benimle diyaloğa giren beni tanıyan bir insan bana psikolojin mi bozuk diye soruyor mesela. Konuşmalarımdan dolayı değil, duruşumdan dolayı. Ve bu şekilde çok sayıda insan bana psikoloğa gitsene dedi. Ama iyi niyetle söyleyenler de oldu. Anlatmaya çalıştığım şu. Dışardan bakıldığında beni görenler psikolojimin bozuk olduğunu anlıyor ve biraz samimi konuşunca bana bunu geri bildiyorlar. Ve ben 4 yıl bu halde üniversite okudum. Ona rağmen bu haldeyim. Herkes beni eleştiriyor. Ve ben hemşire olmak üzereyim. Bana ben 4. sınıftayken bence sen hemşire olma, uygun değilsin diyen de oldu. 1. sınıfta bence sende hiç hemşire tipi yok diyen de. Sen bu halde nasıl hemşirelik yapacaksın diye iyi görünerek laf sokan da. Alakasız olacak ama yarın bir gün evleneceksin bu halde nasıl olacak, bu halde nasıl çalışacaksın diyen de. Stajdayken çok kötü diyerek hemşire arkadaşlarına beni rezil eden hemşireler de oldu. 2. sınıftayken. 3. sınıfta ailemden yana zor şeyler yasadım. O yüzden okulun son bir buçuk yılını hiç çalışmadan bitirdim. Hocalar acıdıkları için derslerden bırakmadılar. Anlayış gôsterdiler. Bir yıldır da evdeyim. Yani toplam iki buçuk yıldır hemşerelige dair öğrendiğim bilgileri de unuttum. Ben ilerde hemşire olmayı, işe girmeyi düşündükçe öyle korkuyorum ki. Kabus gibi geliyor adete bu düşünceler. Yapamayacağımı düşünüyorum. Ama ömür boyu evde oturamam ki. Sizce çevremdeki insanları dikkate almalı mıyım? Gerçekten psikologa gitmeli miyim? Ezik, güvensiz duruşum, kendimden emin durmayışım yüzünden aldığım bu eleştirilerden kalbimi çok kırıyor. Artık bir tanesini bile kaldıramayacak durumdayim. İşe girince bu eleştirileri almamak için önlem olarak ne yapmalıyın? İşe girene kadar kpss'den sonra 1. sınıf derslerinden başlayıp 4. sınıf derslerine kadar teorik her bilgiyi öğrenmeyi planlıyorum. Bunu altı ayda yapabilirim. Ama her şey teori bilmekle bitmiyor. Uygulamadan korkuyorum. Ben bu kadar hastalıklıyken nasıl hasta bakarım diyorum. Çevremdekiler duyduğum sözler yüzünden kendime hiç olmayan güvenim daha da yok oldu. Bana verebileceğiniz öğütleriniz var mıdır? Herkes bu kadar mı haklı? Ben neden bu kadar çok eleştiriliyorum? Keşke dışa dönük, kendinden emin gôzüken, dik durabilen bir insan olsaydım. O zaman kimsenin gôzüne batmazdım ve herkes beni kabullenirdi.
Emin ol bu sorun birtek sende yok bende normalde bazi yerlerde cok rahat gorunmeme ragmen bazen bazi yerlerde ozelliklede bazi kisilerin karsisinda konusmayi bırak elimi kolumu nereye koyacagimi bilmem normalde konusma kabiliyetim idare eder ama uzun sure sosyallesmemissem iki lafi bi araya getiremem (ki suan o surecteyim bugun bi gorusmeye gidicem napacagimi bilmiyorum o yuzden)
Psikolog mevzuna gelecek olirsak yuzde yuz cozum degil ama psikologa gitmis biri olarak isinin ehli birine gidersen iyi gelecegini dusunuyorum ha diye bu halden kurtulamassin ama kucuk kucuk adimlar at mesela cik disari gez ozellikle tezgahtar olan dukkanlara gir cik mesela sor birseyler almadanda insanlarla diyalogda olma firsatin olacak mesela
Ozellikle imkanim varsa kiyafetini cok onemse cunku sahiden bu toplumda kiyagetlerimizle itibar gormeye mahkumuz mesela bendede cok buyuk ozguven sıkıntı var ve buyuk cogunlugunun kiyafet ve maddi sorundan kaynaklanan sorunlardan olustugunu biliyorum...giyimin ozguvenin icin sana buyuk fayda saglayacak mesela bir dukkana bir is yerine gittiginde seni onemsemeleri kendinden emin olmana yardimci olacak
Su insanlarin sana hemsireligi yakistirmamalari mevzusuna gelecek olursak hepsini demiyorum (bazilari mustesna)ama toplumda bir cok hemsire kendini begenmis burunlati bi karis havada dolasip insanlari kucumsedikleti icin insanlarda oylelerine alistiklafi icin o yuzden onlara tuhaf geliyorsun bence hicbirinin dedigini umursama hemsirelik senin mesleginle alaki bi durum karakterinle yapinla degil ki sessiz olanlar hemsire olamaz diye bir kaide yok yeri geldiginde bunuda kendilerine soyle
Meslek teori konusuna gelecek olursakta bak bi hemsire arkadasim demisti okulda ogrendiklerimiz stajda ogrendiklerimiz bambaska burasi bambaska demisti eger kpss ye calismiyor oksaydin bi sure bulundugun hastanelere gonullu stajerlik icin basvurmani tafsiye ederdim en azindan goz asinaligi teoride pratiklik kazanirdin diye dusunuyorum ams suan senin icin kpss daha onemli olmali ama vaktin varsa 1 ay falanda olsa sansini dene derim
Bak hic cekinme sen sonucta iyi yada kotu 4 yil o isin egitimini aldin ben 10 yildan sonra atananlari bile duydum sence 10 yil aradan sonra insan ne kadar o ise vakif olur ki onlar nasil oyle zamanla is yerlerinde igreniyorlarsa sende oyle ogrenecwksin
Aksine konuşamadığım için hep gülerim. Bana öyle demelerinin sebebi dik durmayışım. Güvensiz ve sessiz duruşun. Yani çekingen duruşum. Hiç böyle hemşire gördünüz mü?Hiç mi gülmüyorsun tebessüm etmiyorsun mesela
10 insandan 9 u size bunu söylemiş duruşunuzun aslında yanlış olduğunu bu mesleği nasıl yapacağınızı...
İnanın hastanede bir hemşirenin ilgilenmesi tebessüm etmesi bir hastaya ilaç gibi geliyor
Kimisi Allah senin hemşire gibi belanı diyor kimisi Allah senden razı olsun güzel kızım diyor
Yüzünüz bilhassa somurtuyorsa bu işi bir kere daha düşünün
Özel hastanelerde işe başlayın oralar daha rahat olur alışmanız için
Verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Giyim konusunda haklısınız. Ben bu yüzden baya kırıldım beklemediğim şekilde. Ünıversite son sınıfta bir kıyafet aldım. Bana dendi ki "Üniversite biterken üniversiteli gibi giyinmişsin." Buna benzer şeyler işte. Her türlü yargılanıyorum. Ama artık kimin ne dediği umrumda değil. Cevap da verip kavga da etmem. Susar otururum. En azından kafama kırdım mı diye takmam. Çünkü ben onlar gibi vicdansız değilim.
Bak bazen toplumda oyle insanlar varki insanlarin kisiliklerine bile acik acik hakaret ederler iki tanidigim vardi ikiside hemsire nasil bir egoua sahiplerse insanlara hakaret etme kucumseme hakkina sahip hissederler kendilerini toplum icinde el ustundede tutulurlar bence bunlarda bunlari el ustunde tutanlarda normal insanlar degilAksine konuşamadığım için hep gülerim. Bana öyle demelerinin sebebi dik durmayışım. Güvensiz ve sessiz duruşun. Yani çekingen duruşum. Hiç böyle hemşire gördünüz mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?