İş hayatına girmekten korkuyorum.

Ben de hep aynı şeyleri giyerdim üniversite boyunca. Yoktu çünkü para imkan. Şimdi hala öyleyim. Ben insanları anlamıyorum belki ben paspal olmayı seviyorum belki böyle olmak hoşuma gidiyor. Niye batıyor anlamıyorum. Bir insan bir insanı nasıl hangi cesaretle kişiliğini yargılar bunu da anlamıyorum. Hiç mi kırdıklarını düşünmezler. Aynı kişi beni 20, 30 dakika boyunca duruşumdan girdi (duruşum bile benim nasıl bir insan olduğumu ifade ediyormuş. Öyle söyledi.), genç kız gibi giyinmeyişimden tut, bu halde nasıl çalışacğımı, nasıl evleneceğimi bile düşünmüş. Arada bence sen hemşire olma da dedi. Yaşıtlarımla kıyaslamalar falan. Daha neler neler. O gün yaşadığım şok yüzünden cevap bile veremedim. Geçti gitti hala laf sokmaları devam ediyor. Geçti gitti ama o söyledikleri bana o gün ben niye yaşıyorum ne işe yarıyorum ki dedirtti bana. O kadar sarsıldım ki hala içimden atamıyorum. O insanın yüzünü görmeye mahkumum ama. O aslında beni tanıyan bütün insanların beni nasıl gördüğünü bana gösterdi.

Ben düşündüm ben değişemem bu yüzümü saklayamam. Ama kendimi hemşirelikle ilgili bilgiyle yüklücem. Yani ne varsa her şeyi baştan öğrenecem. Şu sınav bir bitsin. En azından bilgisizlik yüzünden ezilmicem. Uygulama becerilerini de heralde yeni olduğumu düşünerek davranırlar. Yapmayı bilmiyorum derim öğretirler. Ama ben duruşumu ses tonumu değiştiremem çok zor bir şey bu. Ben böyleyim napıyım. Size çok ama çok teşekkür ederim. Beni çok rahatlattınız.

İstemezdim tabi öyle hemşireleri ya da doltorları staj yaparken ben de çok gördüm. Yaşını başını almış insanlar ama acımasızlar. İçlerinde çok merhametlisi, anlayışlısı da vardı. Çok teşekkür ederim ben de merhametlilerden olabilirim inşallah. Kimsenin ezmesi umrumda değil artık. Ben bilgili olacam. Sadece amacım bu şimdi.

Aksine konuşamadığım için hep gülerim. Bana öyle demelerinin sebebi dik durmayışım. Güvensiz ve sessiz duruşun. Yani çekingen duruşum. Hiç böyle hemşire gördünüz mü?

Asık suratlısını konuşunca tersleyenini gördüm , ama gerçekten güler yüzlüyseniz hiç çekinme derim

sen kendini değersiz ezik olmayı çoktan kabullenmişsin ki etrafındakilere bu mesajı veriyorsun .Bence sen çok duygusal birisin bırak başkalarının senin hakkında ne düşündüğünü sen kendi hakkında güzel düşün , bak ne güzel bir mesleğinde var.Sen mesleğin icabı insanlara yardımcı olacaksın bu endişelerin inşallah geçecek Rabbim yar ve yardımcınız canım olsun amin

Bak onceligin sana deger verene deger vermek olsun yani birisi seni umursamiyorsa bırak cehennemin dibine kadar yolu var cok yakin zamana kadsr bende senin gibiydim hala eziklik siniklik var bende ama elimden geldigince ustumden aticam insallah bu halimi

Zaten kimisi kendisine deger vermeyenin pesinde kosmaya bayilir sen onlari umursama onlar pesinde kosar

Dedigin gibi kendini mesleginde bilgilendirmeye en iyisi olmaya calis eger dersten haftada bir gun kendime ayirabilirim diyorsan bence bulunfugun ilde varsa yakinlarinda ozel hastane kucuk tip merkezleri falan git konus haftada bir gun gonullu stajerlik yapmak istedigini soyle meslegini unutmamak adina orda biseyler yapmadanda hem gozlwm yapmak adina hemde sosyallesmen adina cok iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…