- 16 Mayıs 2020
- 29
- 70
- 3
- 32
- Konu Sahibi DracoMalfoy
-
Aylık 7bin ile yaşadığınız standartlara devam edebilecek misiniz ?Merhabalar,
İstanbul'da, büyük kurumsal bir şirkette bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.
Aylık kazancım 7bin civarı ve kazandığım parayı sadece kendim için harcıyorum ya da biriktiriyorum, eşimin eve destek olmam gibi bir beklentisi yok. İşimle ilgili sorunlarım var. Müdürüm çalıştığım ekibi değiştirdi ve bir süredir sevmediğim bir alanda çalışıyorum ve bu bana çok ağır geliyor. Yeni bir iş bulabilirim ancak sevmediğim bir işi de yapmak istemiyorum. Açıkçası biraz çalışmaktan yoruldum gibi geliyor.
Eşimle 3 yıllık evliyiz, mutlu bir evliliğimiz var. Çocuk düşünüyoruz ancak hamilelik sonrası ücretsiz izni beklemeye gücüm de yok.
Sizce istifa edersem evde bunalır mıyım? Ailem ve yakın arkadaşlarımla farklı şehirlerdeyim, onlar yanımda olsa için çok daha rahat olurdu.
İş arkadaşlarım hariç hiç arkadaşım yok diyebilirim, sosyalleşmeyi özler miyim?
Ev işlerinden bunalır mıyım? Artık para kazanmıyor olmak kendimi kötü hissettirir mi?
İş hayatını bırakıp ev hanımı olmuş kişilerin yorumlarını ve sizlerin görüşlerini bekliyorum.
Hepinize teşekkür ederim ^.^
Merhabalar,
İstanbul'da, büyük kurumsal bir şirkette bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.
Aylık kazancım 7bin civarı ve kazandığım parayı sadece kendim için harcıyorum ya da biriktiriyorum, eşimin eve destek olmam gibi bir beklentisi yok. İşimle ilgili sorunlarım var. Müdürüm çalıştığım ekibi değiştirdi ve bir süredir sevmediğim bir alanda çalışıyorum ve bu bana çok ağır geliyor. Yeni bir iş bulabilirim ancak sevmediğim bir işi de yapmak istemiyorum. Açıkçası biraz çalışmaktan yoruldum gibi geliyor.
Eşimle 3 yıllık evliyiz, mutlu bir evliliğimiz var. Çocuk düşünüyoruz ancak hamilelik sonrası ücretsiz izni beklemeye gücüm de yok.
Sizce istifa edersem evde bunalır mıyım? Ailem ve yakın arkadaşlarımla farklı şehirlerdeyim, onlar yanımda olsa için çok daha rahat olurdu.
Ev işlerinden bunalır mıyım? Artık para kazanmıyor olmak kendimi kötü hissettirir mi?
İş hayatını bırakıp ev hanımı olmuş kişilerin yorumlarını ve sizlerin görüşlerini bekliyorum.
Merhaba öncelikle çok zor bir ikilemde olduğunuzu görüyorum ve hayırlı bir karar vermenizi diliyorum. Yaklaşık 12 yıldır evliyim 2 senedir işi bıraktım. Çok yoruldum çünkü hep koşturma hep telaş. 9 yaşında bir kızım vardı ve 2. Çocuk için tüp bebek yapacaktık. Kazancımla çok rahat bakıcı bulabilecek seviyedeydim ama ardarda abım oğlum ve babamı kaybetmem eşimin işini kaybedip tekrar iş kurması süreçlerinde maddi manevi yıpranmıştım. Çok çalışmam gerektiğini düşünüyordum. İki sene önce eşime çok yorulduğumu ama işi bırakırsam eskisine yakın harcama akışkanlıklarımı devam ettirmek istediğimi söyledim. Ben senden 100tl 50 tl gibi sürekli para isteyemem dedim. O da özellikle son 3 yılda hem evi hem maddi giderleri karşıladığımı gördüğü için ve tekrar üniversite okuduğum için nasıl istiyorsan öyle yap şu an ihtiyacımız yok dedi. İleride belli olmaz çalışmak zorunda kalırsan üzülme dedi. Ben de o zamana kadar dinlenmeye karar verdim. Bu arada önceden ayda 1 temizliğe gelen abla her hafta gelmeye başladı ve eşim hiç itiraz etmedi. Tüp bebek sürecine girmeden sürpriz (bence dinlenmenin psikolojik etkisi) ile oğlumuz geldi. Eşimden sürekli harçlık istemiyorum 1500tl gibi bir rakam alıyorum ortak hesabımızdan arada ekstra alıyorum ya da kredi kartımı ödüyor. Aslında ortak hesaptan daha fazla da harcayabilirim ama bu benim kendi kafamda koyduğum limitim. Ev hanımı olarak kılık kıyafet kuaför arkadaşlarla yeme içme yeğenlerime ya da kardeşlerime gönlümce hediye almaya yetiyor. Dediğim gibi yetmese de eşim sorun çıkarmıyor. Bu sene ev kredimiz de bitti. Bir araba bir ev olunca kızımın eğitim giderleri ve mutfak fatura masraflarına eşimin kazancı yetiyor minik minik birikim de yapabiliyor. İleride çocuklar büyüyünce gönüllü olarak çalışmayı isterim belki ama 18. Yaşından beri Çalışınca artık yeter dedim. Sigortamı da eşim ödüyor bu arada.Merhabalar,
Ofis hayatını bırakıp evden çalışmaya başlayanlar da sayılır mı? 5 yıl önce büyük kızımın doğumuna yakın istifa ettim, çünkü çocuğuma kendim bakmak istedim ve evden daha hafif şartlarda, çok daha az ücretli çalışmaya başladım. Sonra ikinci kızım doğdu, bu düzende devam ediyorum. Sosyal hayatım sıfıra yakın, elime eskisinin 3'te 1'i ancak para geçiyor, bazen iş yetiştireceğim derken kafayı yiyorum ama diğer yandan işim olduğuna şükrediyorum, çünkü sadece ev ve çocuk odaklı yaşasaydım, gerçekten depresyona girerdim, mutsuz olurdum. Bence çalışmaya alışmış insanların işin maddi kazancından çok manevi tatmini için çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Ama elbette bu bir kanun değil, kimin hayattan beklentisi nedir ancak kendi bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?