İş hayatından ev hanımlığına

Bu biraz kişilik meselesi. İş hayatı herkese göre değil, ev hayatı da aynı şekilde. Sorunuza cevabım da eğer sosyal biriyim mecburiyet olmadan da çıkar gezer tozarım, hobilerim var, kendime meşguliyet yaratırım diyorsanız çalışmasanız da olur. Ama evde bütün gün sosyal medyada takılacak, TV izleyecek, eşiniz aileniz vs. dışında insan yüzü görmeyecekseniz bence bırakmayın çünkü bir süre sonra bu durum sizi depresifleştirecektir.

bacim yurkiyede yazilimci mi kaldi ya. cik yurtdisina. 7000tl ne 10000dolardan fazla kazanirsin. cocugunu refah bir ulkede doğurursun. ya da git hollandaya 5000euroya dogumdan sonra devlet evine insan gondersin sana yardim etmeye. sonra da part time calis hafta 16 saat simdi kazandigindan fazlasini kazan. ya da linked inde aktif ol home office calis yurtdisindaki bir şirkete. daha once yurtdisina cikmis arkadasiniz varsa onlar refrens olsunlar hem onlar kazansin hem siz

Hayat cok farkli gercekten ayni dunya icinde yasasak da herkezin icinde yasadigi kucuk bir dunyasi var aslinda.Yorumlara baktim calismadigi icin pisman olan anneler var.Kucucuk bir cocukla calisma hayati cok mu kolay?Evde bunaliyosun da bunaldigi isleri isten gelip yapinca cok mu eglenceli oluyor?Cocugu biraktigin kisiyle yasadigin sorunlar cabasi...E bir tarafta da calismak zorunda olan cocugunu kendi buyutmek isteyip imkani izin vermeyen kisim var.Bir yanda da depresyona girmemk icin calisan var.Sizin de eger isiniz mutsuzluk nedeniyse tabiki birakin.Yok aslinda sartlar o kadar kotu degil derseniz virus sonrasi tatile cikip rahatlayin devam edin...Maasiniz ulke genelinin standartlarinin ustunde dogru lakin calisma sartlarinizi ve size olan etkilerini bilmiyoruz.Belki de size verdigi zarar kazandiginizin uzerinde...Ne karar verirseniz verin once iyice olcüp,tartip,bicin derim.

Yurt disinda
Yurt disinda ne kazandiginiz degil,devletin ne kadar kestigi onemlidir.Amerika kitasinda bir yazilimci senelik rahat 80 bin kazanir,devlet yanilmiyorsam yuzde otuzunu kesiyor,oda 57 bin tekabul eder aya bolersek en fazla besbin kalir.Bes bin de yasamak icin cok yuksek bir mebla degil.Normal standartlarda yasamaya anca yetiyor.Hatta coluk cocuklu bir aile isen esin de calismasi gerekir.Esimin en yakin arkadasi bilgisayra muhendisi,Amerikada okudu,Kanada da yasiyor calistigi sirket 3500 aylik verdi,isi birakip taksicilik yapti.

Bi süre kafa dinleyip rahat edersiniz sonra sıkıntıdan patlarsınız. Şekil A ben

benim bildigim rakamlar sizin yazdiklarinizdan baya yuksek. cevremdeki pek cok insandan biloyorum avrupa icin 3500 4000euro bandi, tecrubeye gore tabi, gayet iyi kosullarda yasanacak bir para.

Insanın kendi kazandığı para gibisi yok.kendi parasını kazanmaya alışmış birine eşinden para almak zor gelir diye düşünüyorum.

Ayrıca tek başınıza bir şehirde zorlanirsiniz tabiki.Bazi ev hanımları görüyorum.cevreleri çok geniş.Akrabaları,eşi,dostu vs.
Hergun bi yerde pasta börek yiyorlar.bu sosyal ortamda olsanız hadi diyeceğim sıkılmazsınız ama öyle de değil.

Ben yerinizde olsam garanti bi iş ayarlamadan çıkmam isimden.emin olun birçok insan sevdiği işi yapmıyor
Ya da iş arkadaslarini/amirlerini sevmiyor.Ama bi şekilde sabrediyoruz.

Canınız sıkıldığında ha deyince iş bulma şansınız varsa olabilir, ama birçok mühendis işsiz,çalışanlar da cüzi ücretlere çalışıyor. Ben ücretsiz izindeyim, önce evde vakit geçirmek güzel geliyor ama bi süre sonra işi özlüyorsunuz.

benim bildigim rakamlar sizin yazdiklarinizdan baya yuksek. cevremdeki pek cok insandan biloyorum avrupa icin 3500 4000euro bandi, tecrubeye gore tabi, gayet iyi kosullarda yasanacak bir para.
Acikcasi avrupa hakkinda bir bilgim yok ben amerika kitasini baz aliyorum,bu kitada durum bundan ibaret,tabiki tecrubeye gore saat basi ucretler de farklilik olur oda cok ciddi farklilik yaratmiyor diye biliyorum.3500/4000 euro ya avrupada rahat yasanirsa hayat ucuz demekki.Ben Kanadada yasiyorum 6000 dolara normal standartlarda yasiyorum.Rahat yasayan birinin evine burda 8000 veya uzeri girmesi gerekir tabi bu yasam kalitene gore degisir.

ben avrupada gunluk mutfak alisverisimi 20euroya yapardim. et ve alkol icinde. cocugun okuluna aylik 30euro veriyorduk. arabamizin deposu da 50euroya dolardi. konu sahibinin konusundan cok çıktım, ama fikir vermek istedim.

Tek maaş ile hayat istanbulda çok zor. Ben 9bine yakın kazanıyorum. Bir ara bende çok bunalmıştım. Çocuk olunca ücretsiz izin aldım hemen. 2 yıl talep ettim. 2 yıl evde çocuğuma bakarım dedim. Ama eşimden harçlık almak çok zoruma gitti. Evde de çok sıkıldım. Çünkü benimde tüm çevrem ailem başka bir ilde istanbulda değil. Velhasıl 2 ay sonra izni kesip işe başladı. İyi ki başlamışım diyorum hep. Aldığınız maaş TR standartlarında gayet iyi. Pişman olursunuz bence bırakmayın. Yaşadım. Tecrübe konuşuyor

Kazanclarimiz hemen hemen ayni. Durumumuzda. Aileden arkadastan uzaktayken is yeri sosyallesmeye be cevre yapmaya cok yariyor. Tasindigimdan beri calisiyordum Kafam dagildi arkadasliklarim oldu 2 aydir homeoffice calisiyorum evde cok mutluyum ama biraz hamladigimi enerjimin daha dusuk oldugunu hissediyorum. Calismak hem dinc tutuyor, hem gune cidden erken basliyoruz boylelikle. Bizler gibi sehir degistiren insanlar icin cidden zor

Çocuk düşünüyor iseniz biraz daha bekleyip doğum iznine ayrılırsınız

1 ay önce sizinle aynı şartlardaydim. Müdür hadsiz davranışları ve mobing dolayısıyla iş hayatıma son verdim. Ne para ne pul umrumda olmadı ama bunun kararını vermek için tam 1 yıl düşündüm. Çok şükür istifamı verip ayrıldım. 1 ayı biraz geçti günden güne kendime geldiğimi hissediyorum. Bana yaşatılan stres tahammül boyutunu aşmıştı

Tebrik ederim.
Bu tezatlıkların farkında olan insan çok az.

Konu sahibi çalışmak güzeldir, ancak çok mutsuzsanız dinlenmek için ücretsiz izin şansınız varsa kullanın.
Sağlığınızdan, duygu durumunuzdan kıymetli değil para.

İsinizde mutsuzsaniz ve calismak zorunda degilseniz (durum oyle gorunuyor) bir an bile tereddüt etmeyin, insan omru gunde 9-10 saatini mutsuz gercirmeye değecek kadar uzun degil.

Ben uzun bir çalışma döneminden sonra iki yıldır evdeyim..Ama sıkıcı geliyor ortam düzelsin iş bakıcam kendime..İnsan alışkın olunca evdeki hiçbir şey tatmin etmiyor..Ne kadar hobi bulsam arkadaşlarla görüşsem de olmuyor o boşluğu dolduramıyorum...

Şu an zaten evden çalışıyormuşsunuz bunun tadını çıkarın bence.
Ki daha ne kadar süreceği de belli değil pandeminin.
Açıkçası ben işimi bırakmazdım.
Çocuk düşünüyorsanız şimdiden birikim yapıp ona odaklanirdim.
Çocuk sebebiyle de işten ayrılıp dönmezdim bi süre sahalara .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…