- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
Kızlar merhaba yine ben. Son zamanlarda burada çok fazla konu açmaya başladım, aklım o kadar karışık ki kendi kendime çözüm bulamıyorum ve ikilemdeyim. Geçen de konu açmıştım belki hatırlayan varsa işim ve patronum konusunda sıkıntılarım var. Bir dergide editörüm sözde ama editörlük dışında her şeyi yapıyorum. Temizlik, çay kahve servisi, sekreterlik vs... O kadar soğudum ki buradan!
Ayda bir gönüllere olacak da patronumun bana haber verecek ben de yazacağım. 3 aydır buradayım sigorta yapmadılar. Geçen ofiste tek başıma ben kalmıştım bana dediler ki eğer biri gelirse ben burada çalışmıyorum yoklar diye bakmaya geldim burada çalışanlar şunlar şunlar dersin dediler ve 4 kişinin ismini verdiler normalde ofiste 7-8 kişiyiz. Diğer 3 kişinin falan adını vermediler. Ben Küçükçekmece'de oturuyorum ofis taksimde her akşam 3 buçuk saat trafik çekiyorum. Ve 5 gün çalışıyorum yol parası 45-50 lira gidiyor verdikleri maaş 600 lira sadece yemek buradan. Rahatlık konusunda çok rahat ama para sigorta ve yol beni çok düşündürüyor. Dün 3 saat trafikte kaldım ve ağlama krizine girdim. Borçlarım var 600 lirayla hangisini ödeyeyim. Ailemle yaşıyorum ama onlara para vermem gerekiyor.
Sizce napıyım sigortalı ve asgari veren bir işe mi gireyim? İnanın bu yüzden kariyerimden falan vazgeçtim yani. Kesinlikle küçümsemiyorum ama sekreterlikte bile en az 1000 lira veriyorlar üstelik sigortalı, sekreterlik yapmayı düşünüyorum yani.
Okuyup da yorum yapanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Sgkya ihbar et 170 de sanırım numarası
1 ay içinde geliyorlar geldiklerinde nezamandır çalışıosun nekadar maaş alıyodum derler
600 lira deme 2000 bin de 3 aydır buradayım de
Cezayı ödesin seninde sigortan başladın
Hemen hemen sizin durumunuzda o kadar çok kişi var ki ama ben özellikle belirttiğim noktayı anlayamıyorumGocunsanız ne olacak ki? Bunu belirtmenize gerek yok yani. Siz o işler için anlaşmadınız değil mi? O halde ben bu işleri yapmam diyebilirsiniz gönül rahatlığıyla kimse de diyemez aman yapıversen nolur elin mi aşınır diye. Önce siz bu düşüncenizden vazgeçerseniz kimse size o işleri yaptıramaz. Bu işi küçümsemek değil sadece size yüklenen fazla işi kabul etmemek olur.
Bunu bir kenara bırakırsak maaşınız çok çok düşük onu da geçtim sigortanız da yok
O yüzden sekreter olmak istiyorum zaten canım. Bir de masa başı işleri bana daha uygun olduğu için o yöne daha kaydım. Kariyerden vazgeçtim anlıyacağınız...Seni çok iyi anlıyorum ben de güya terfi edip yetki aldım ama tüm işler hala bende (beş senedir) Ayrıca sigortasız işçi çalıştırmak suçtur senin sırtından geçinmelerine izin verme! Sekreter maaşları 1500 den başlıyor 1000 bile değil senin aldığın maaş asgari bile değilmiş.
İş bakmalısın acilen. Hatta ssk ya ihbar edip çıkarım ben olsam
Bir işçiyi sigortasız çalıştırmanın asgari ücret üzerinden (1yıl) 21 000 lira cezası var e sizin orda senin dışında da 3-4 kişi var adama bu ceza yetmez mi ?İşte şu saatten sonra sigortamı başlatsa nolur beni buradan soğuttu bir kere. Ben iş yapmak istiyorum ya ayakçılık yaptırtıyolar yada boş boş oturuyorum.
Sus payı veriyorlar sanki. İnanır mısınız birde ilk ay maaşı verirken biz daha yeni olanlara böyle bi para vermiyoruz ama sen çok uzak yoldan geliyorsun yol masraflarını karşılasın dediler...kesinlikle başka bir yer bakın
beni sigortasız çalıştırdılar diye de şikayet edin.
hem çaycı hem sekreter hem editör maaş 600 tl
şaka gibi
O yüzden sekreter olmak istiyorum zaten canım. Bir de masa başı işleri bana daha uygun olduğu için o yöne daha kaydım. Kariyerden vazgeçtim anlıyacağınız...
Soğudum zaten canım, korkuyorum diğer yerlerde de böyle mi olucak diye. dışlanmış hissediyorum kendimi bir de burda. Ama patron hariç herkes sıcak yakın davranıyor ve sevdiklerini de söylüyorlar sağolsunlar. Ama artık soğuduğum için mi nedir beni dışlıyolarmış gibi hissediyorum.ya cnm 600 tl nedir durulurmu orada hiç hem o kdr yol gideceksin hem asgari olmayan bir tutarı alacaksın hemde sigortasız çalışacaksın ohh ne rahat valla ya hem cık o işten sonra seni soğuturlar bir daha calısmaya bile sıcak bakmazsın ayrıca iş görüşmelerine gittiğin zaman da en kötü 1000 tl +yol+ yemek+ssk olmadığı sürece kabul etme
Şikayet etmeyi düşünüyorum canım ama mecburum ay sonunu beklemeye. Dediğim gibi borçlar ve ihityaçlartım çok üst üste bindi. 600 lira alıcam ve hepsi borca gidicek...Aldığın para yolunu karşılamıyor ki yaotığın iş, çektiğin yol verdiğin emek de cabası . Çıkmak için başka sebebe ihtiyaç yok yani canım.Bana kalırsa ay sonunu bile bekleyip kendine eziyet etme. Hem düzgün bi işe daha çabuk kavuşursun. Hee çıkarken de onları sigortaya şikayet etmeyi ihmal etme. Ödesin cezasını da aklı başına gelsin. Hem insanların emeklerini sömürüyor hem yasa dışı iş peşinde... Yok artık!
Fazlasıyla akıllı sanıyor kendini hanımefendi... Egoist ve burnu havada biri kendisi.Bence bu işyerinde daha fazla çalışamazsın.
600 tl, 50si yolsa size kalan 550 tl.
Ee kira ne kadar?
Nasıl geçineceksiniz..
Sigorta da yok, patronun çok akıllı..
Iki şeyi derken düşünmek lazım
Boşan ve işini bırak
Ama bu durumda İnan bu iş değil
Gönüllü kölelik
bir an önce çık...elinin altında internet varsa araştır ara görüş gün içinde...aklına yatan biryer olursa sigortanda yokmuş maaşını al çık git burdan...Kızlar merhaba yine ben. Son zamanlarda burada çok fazla konu açmaya başladım, aklım o kadar karışık ki kendi kendime çözüm bulamıyorum ve ikilemdeyim. Geçen de konu açmıştım belki hatırlayan varsa işim ve patronum konusunda sıkıntılarım var. Bir dergide editörüm sözde ama editörlük dışında her şeyi yapıyorum. Temizlik, çay kahve servisi, sekreterlik vs... O kadar soğudum ki buradan!
Ayda bir gönüllere olacak da patronumun bana haber verecek ben de yazacağım. 3 aydır buradayım sigorta yapmadılar. Geçen ofiste tek başıma ben kalmıştım bana dediler ki eğer biri gelirse ben burada çalışmıyorum yoklar diye bakmaya geldim burada çalışanlar şunlar şunlar dersin dediler ve 4 kişinin ismini verdiler normalde ofiste 7-8 kişiyiz. Diğer 3 kişinin falan adını vermediler. Ben Küçükçekmece'de oturuyorum ofis taksimde her akşam 3 buçuk saat trafik çekiyorum. Ve 5 gün çalışıyorum yol parası 45-50 lira gidiyor verdikleri maaş 600 lira sadece yemek buradan. Rahatlık konusunda çok rahat ama para sigorta ve yol beni çok düşündürüyor. Dün 3 saat trafikte kaldım ve ağlama krizine girdim. Borçlarım var 600 lirayla hangisini ödeyeyim. Ailemle yaşıyorum ama onlara para vermem gerekiyor.
Sizce napıyım sigortalı ve asgari veren bir işe mi gireyim? İnanın bu yüzden kariyerimden falan vazgeçtim yani. Kesinlikle küçümsemiyorum ama sekreterlikte bile en az 1000 lira veriyorlar üstelik sigortalı, sekreterlik yapmayı düşünüyorum yani.
Okuyup da yorum yapanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Soğudum zaten canım, korkuyorum diğer yerlerde de böyle mi olucak diye. dışlanmış hissediyorum kendimi bir de burda. Ama patron hariç herkes sıcak yakın davranıyor ve sevdiklerini de söylüyorlar sağolsunlar. Ama artık soğuduğum için mi nedir beni dışlıyolarmış gibi hissediyorum.
Beşiktaşta zaten hazır iş var hemen ama evime daha yakın yerleri istiyorum. Kışın daha berbat olacak yollar. Burda kalsam bile trafik çıkmama sebep olur kesin :/hiç düşünmeden çık simdi sana yok ihtiyacımız var biraz bekle bari birini bulalın önceden derler sakın durma bosuna hem sigorta yapmayacaklar hem 600 tl verecekler bir de iyilik bekleyecekler al maasını sonra ben cıkıyorum de al çantanı git madem bu taraflara gelebiliyorsun inan şişlide beşiktasta cok rahat iş bulursun ama bende evinin yakınlarında bulma imkanı varsa önce oraları değerlendir önümüz kış trafik dahada artacak bunlar olumlu bakmanı engelleyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?