İş Konusu

kardeem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.165
383
118
İstanbul
Hanımlar hepinize iyi akşamlar.
Tam 3 buçuk ay sonunda nihayet evime yakın bir iş buldum, bir otomotiv firmasında araba alım satımı yapıcam. Muhasebe bölümündeyim ama pek muhasebelik bişey yok araba alım satımı yapıldığında sözleşme hazırlıycam araba sigortalarının poliçe bilgilerini sigorta firmasına gönderip gelen poliçenin çıktısını alıcam, para havalesi yapıcam vs. Ama hiç bir bilgim yok bu sektörde nasıl yapıcağımı anlattılar ama göstermediler. Bilmiyorum yapabilir miyim aslında çabuk algılarım ama çok korkuyorum yanlış yapmaktan. Ne kadar rahat olmaya çalışsamda çok gergindim. Aklımda bi sürü soru var yapabilicek miyim diye o poliçeleri nasıl yapıcam vs. Bu sektörde veya benzeri işlerde çalışan yaşıtlarım, ablalarım varsa bana biraz bilgi verebilirler mi iş hakkında?
Bu korkumu ve huzursuzluğumu nasıl yenebilirim nasıl öğrenebilirim?
Hepinize teşekkürler.

Ben özel sigortalarda çalışmıştım özel bir hastanede ve benimde hiç bilgim yoktu. Aradım sigorta şirketlerini provizyon alabilmem için hangi evrakları istiyorsunuz ben yeniyim kusura bakmayın dedim. onlar da yardımcı oldular. sıkıntı yapma poliçeleri de bir şekilde halledersin,sonuçta firma da sıkıntı çıksın istemez birileri sana yardım eder. etmezlerse de dediğim gibi araştıra araştıra olur :)hayırlı olsun.

En korktuğum şey o poliçe olayları. Gerçi ben sadece arabaların bilgilerini sigorta şirketine bildircekmişim onlar hazırlayıp bana göndericekmiş bende yazıcıdan poliçe kağıdını koyup çıktı alicakmışım. Muhasebwydi fişti faturaydı sigortaydı çok uzak olduğum şeyler inşallah öğrenirim. Çok teşekkürler :)

Öğrenirsin zaten sen soru sorunca yardımcı olurlar illaki.

Arabanın satısı yapılınca gecıcı ruhsat gelır sen sıgorta fırmasına motor sasi numarasını marka modelı bıldıreceksın onlarda aracın degerıne gore gecıcı kasko ve trafık sıgortası yapacaklar daha sonra gıdıp plaka cıkaracaklar plakayıda sıgorta sırketıne bıldırıp zeyıl alacaksın senın ıcın onemlı olan motor ve sası numarası

Bu konularda biraz bilginiz var sanırim. Sigorta şirketi skype üzerinden çalışıyormuş burdan gönderin bilgileri dediler. Peki o bilfileri ben direk yazıp mı göndericem yoksa word dosyası falan mı yapıcam? Bana detaylı anlatmadılarda.

yapamayacak gibi biri olsan zaten işe alınmazdın. Eski kayıtları incele, sözleşmeleri poliçeleri oku, neyin ne olduğunu öğren önce. Bir anda olmuyor her şey.

Sen kendıne bır excel olustur oraya aracın marka model motor ve sası numarasını yaz sıgorta sırketıne dırek skypden yazıp gonder onlar sana trafık sıgortası polıcesı gonderecek ama plaka yerıne bulundugun ılın plaka kodu ve yk yazacaak ornek 34 yk gıbı bunun sebebı sıfır araclarda plaka hemeb cıkmadıgı ıcın bellı olmuyor yenı kayıt olarak atıyorlar gelen polıceyı excele motor ve sası numarası ıle karsılastırıp kayıt et daha sonra plaka gelecek sana o plakayoda excele yaz arac teslımınde sıgorta sırketıne polıce numarasını yolla plakası bu oldu zeyılını yollayın de bu kadar

Çok tesekkür ederim az çok bişey oluştu kafamda. Inşallah hatasız yapabilirim.

gidip basla denemekten ne kaybedıceksın baktın olmuyo cıkarsın ama zor bı ıs degıl arkadaslarımda o ısı yapanlar var zor degıl ve guzel gelırı var dıye bılıyorum :))

Senn işi öğrenmen için onların kafasında bir süre zarfı vardır. Başlar başlamaz beklentileri olmaz. Soru sormaktan çekinme. Sorumluluk almaktan çekinme. İnsanlarla başlar başlamaz car car kendini anlatmaya çalışma iş dışında pek sohbet etme yeter

gidip basla denemekten ne kaybedıceksın baktın olmuyo cıkarsın ama zor bı ıs degıl arkadaslarımda o ısı yapanlar var zor degıl ve guzel gelırı var dıye bılıyorum :))

Kızlar konu 1 sene önce açılmış kız emekli olacak neredeyse

Neyi ne kadar öğrenirsen öğren iş değiştirdiğin zaman da aynı şey oluyor. Bir yerden çıkıp başka bir yere girdiğin zaman bile hiç bir şey bilmiyormuş gibi hissediyorsun. Sektörden tutta işletmenin düzeni, çalışma sistemi her şey farklı olduğu için,alışıp düzen oturtmak 1-2 ayı buluyor hatta geçer bile o yüzden sıkıntı yapma ama ben biliyorum diyerek girmediysen tabii, daha önce hiç bu sektörde çalışmadım ama yapabilirim, çabuk öğrenirim diye anlaştıysanız o başka..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…