- Emoji Skoru
- 1.053
- Puanlar
- 83
- Konu Sahibi kediseverbiri
-
Maaşı Ödenmeyen İşçinin İstifa Hakkı:
İşçinin ihbar sürelerini beklemeksizin ve tazminata hak kazanacak şekilde iş akdini feshedebileceği haller İş Kanunu 24.maddede sayılmıştır.
Eğer banka üzerinden maaş yatıyorsa bu zaten delil sayılır. Sözleşmenizde de tarihler belirtilmişse ona göre hareket edin.
Tabi kafanıza göre işten çıkamıyorsunuz, öncesinde haber vermek gerekiyor. Ancak maaşların zamanında yatmaması haklı fesih sebebidir. Siz bi işvereninizle konuşun bence.
Hocam siz yarin uygun bir dille konusun pasif kalmayin karşısında15 gün önceden haber verecektim, yani yarın konuşacaktım ki o da yerime 15 gün içinde birini bulsun diye.
15 gün önceden haber verecektim, yani yarın konuşacaktım ki o da yerime 15 gün içinde birini bulsun diye.
Hocam siz yarin uygun bir dille konusun pasif kalmayin karşısında
En meşhur kolejlerden birinde çalıştım yıllarca. Yani çıkıp gitmek isteyene yaptırım uygulanmıyordu. Normalde maaşının bilmemkaçı kadar tazminat ödemesi lazım. Siz müdürünüzle güzelce konuşup durumu anlatın, şikayetlerinizi dile getirin, onlar zaten büyük ihtimalle git diyeceklerdir. Çünkü siz maaşınızı geç aldığınız için haklı olarak iş akdinizi feshedebiliyor hatta dava açabiliyorsunuz.
Bana ciddi bir bahane lazım aslında.
Sözleşme imzalandığında bir nüshanın da size verilmesi gerekiyor. Bunu isteyin.Sözleşmem bana verilmedi, ne yazıyor bilmiyorum. Bize maaşlar ayın 1inde yatar dendi, 10'una kadar sürüyor.